Как да се справя с недоверието? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се справя с недоверието?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 5819 пъти
Здравейте!

Искам да споделя нещо, което преживявам за пръв път и не знам как да се справя... Имам приятел повече от година.Човек, когото много обичам! Той също ме обича, но проблема, който имаме..не мога да се справя с него! До такава степен е ревнив, няма ми никакво доверие, когато сме далеч един от друг, толкова е трудно да се разбираме! Най-големият ни проблем е, че не вярва, че съм му била вярна през тази една година! Правя всичко, за да му покажа, че той е единственния мъж в живота ми, но нищо не помага! Толкова е сигурен, в това, което казва, че не мога да намеря думи, за да говоря с него и често изпадам в истерия! Предполагам на всеки му се е случвало да казва истината, а да не му вярват..на мен също ми се е случвало преди, но за пръв път не мога да го понеса, защото това проваля връзката ми, отдалечава ме от човека, когото обичам! Яд ме е много, че това, което правя не го забелязва, а аз правя страшно много за него!

Когато се случи нещо лошо, то изтрива всичко хубаво, сякаш той не ме познава, държи се с мен отвратително, унижавал ме е много пъти, толкова ме боли като се сещам, но го обичам, знам че и той ме обича! Когато отмине поредния скандал, всичко се успокоява, той се извинява и отново ства онзи нежен, любящ мъж, когото обожавам! Лошото е, че всичко се повтаря...Единственното, което искам е да намеря начин, да се справя с недоверието му, да ме чуе, да ми повярва, да сме щастливи, а много пъти сме успявали да бъдем и знам че можем! Но не мога да го открия този начин...

Ако някой има подобна история, нека ми пише, защото имам нужда!

Ще ви бъда много благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 998ed6bb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За това лек няма, моето момиче. Да ти кажа да бягаш от този човек, няма да ме послушаш, защото си много влюбена, но ще ти трови животеца и няма да се умори да го прави отново и отново...

Ако искаш опитай по-твърдо. Не му се обяснявай, че си невинна, защото няма кой да те чуе, нито да ти повярва. Този твоя е комплексар, който не е достатъчно уверен в себе си и за това се страхува, да не бъде измамен.

Кажи му, че е негово право да си мисли каквото си иска и след като ти няма доверие, не виждаш смисъл да продължаваш тази връзка. Кажи му също, че ако иска връзката, трябва да ти вярва и да се държи като зрял и улегнал човек. Ако не може, си е негов проблем, защото ти пък нямаш намерение да останеш при някой, който ще ти трови живота с постоянни съмнения, проверки и недоверие.

Пробвай така, няма друго спасение. По никакъв начин не можеш да го убедиш, че не го лъжеш, защото това е патология...

Съчувствам ти. Пак ще ти кажа, ако видиш, че няма драстична промяна в поведението му, зарежи го... Но в крайна сметка решението си е твое.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a09fc6a2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Този няма да се поправи. Това, което ще стане, е че ти ще съсипеш живота си с него, ако останеш . Особено, ако имаш дете или деца, направо ще се заробиш, а дори и да се освободиш от него, ще те чака трудността сама да ги отгледаш и възпиташ.Абе, опичай си ума и бягай. Но...понякога човек не може да избяга от съдбата си.В случая обаче зависи от теб, не от съдбата. Съдба е онова, което не избираме ние, а се случва (болест, катастрофа, липса на деца, смърт на някого...).Другото е личният избор. Ти го имаш СЕГА!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: ff19c84e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   отговор на коментара: Аз съм човека:) Виж сега моето момче или момиче незнам :D съжелявам, но трябва да ти кажа, че прекалено много си се загрижил/а, за връзка и отношения, които не познаваш добре и съдиш и даваш акълища за неща, които очевидно на теб не ти вървят в живота, че да стигнеш до тук. "патология само ед. Спец. Наука за болестните процеси в организма и за промените, които те предизвикват". Тука няма болни и двамата сме живи и здрави, за теб не съм много сигурен... Има двама които се обичат. Не че съм ангелче невинно, но съм показал и доказал обичта си и е някак тъпо някой си да коментира ей така щот няма кво друго да прави. Ако искаш може аз да ти дам малко уроци за това как да задържиш човека и да поддържаш връзката си жива, че останах с убеждението, че не върви много в тия неща. Ако има нещо, пиши моето момче/момиче:))

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 88645d1a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Бягай наделеч!!! Такива истории са обречени и лек няма. Той е или комплексар или някой, който проектира собствените си страхове/дела върху теб, или и двете. Минах през същия ад и се радвам, че намерих сили да се отърва.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e7df00fc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Явно само аз не искам да повярвам в това...

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d2ed6210be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   аз мога да коментирам ситуацията от другата страна. от година и половина имам връзка, а все още нямам пълно доверие на партньора си станала съм параноична, не мога да се понасям, знам, че съм болна от ревност и недоверие и искранно искам да се оправя, защото мн харесвам този човек. понякога виждам, че наистина няма смисъл да се съмнявам в него и така измъчвам както него така и себе си, но просто разума няма единодушие със сърцето. определено много ме е страх, да не ме излъже, да не ми изневери или да ме нарани, говорили сме много пъти и съм му казвала, че не искам да си играем с чувствата. определено имам причини за своето поведение, защото съм преживяла много разочарования в тази насока и общо взето ми е било много трудно да продължа напред, знам, че не трябва да внасям старите връзки и страхове в новата връзка, но това ми е опита, как да го избегна напълно. също така от негова страна съм получавала подобни наранявания в началото на връзката ни, което малко го оправдавам, но пак явно е оставило следа в мен, разбрах, че е спал с най- добрата ми приятелка и те го криеха от мен, но аз разбрах, трудно ми беше, но мисля, че го преодолях, защото това е в миналото, гадно ми беше най-вече, защото са го криели. сега ми е малко трудно да си споделям всичко с нея. бившата му пък е сестра на най-добрия му приятел, които му беше съквартирант ( вече не е) и имаше ключ за квартирата незнайно защо, налага се постоянно да слушам за нея, сънувам кошмари с нея, дори станахме приятелки в него. намирам нейните подаръци при мойте, те са били 5 год заедно и аз имам бивш и ние сме били 5 год. заедно, но аз знам повече за нея отколкото за него, няма на кой да споделя, чувствам се мн луда и неразбрана, самотна и отчаяна понякога, защото като махнем лошото съм много щастлива с този човек, макар никога никой да не е казвал на другия, че го обича.... какво ли значи това?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 39e6082582
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кошмар е да не вярваш на любимия си човек ,особено когато ти е споделял свободно и ти не си реагирал адекватно, акумулирал си страха, че вече няма да е искрен с теб .

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 98ed40900c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Познато ми е. Продължи около 20 години(да не те отчайвам, но е така). И аз нямам сили да го оставя, защото много го обичам. Давам си сметка, че съм слаба и глупава, но изпуснеш ли момента в началото на връзката, после е много по- трудно. (Само да вмъкна, че никога не съм му изневерявала. Само мисълта за друг ми е противна)

Той прилича на шизофреник. Все едно в него живеят двама души. Единият е безкрайно мил и любвеобилен, а другия е студен и жесток, способен на убийство. Поне така го усещам.

Та сега моят човек се поокроти, след като си намери любовница. Пак ми прави изречения, но е по-спокоен.
Ама каква полза. Аз вече започнах да изстивам, той навярно никога не ме е обичал. За съжаление го разбрах твърде късно. Цял живот ме е карал да си мисля, че ме обича, а то не е било така. Сега съм в депресия. Постоянно ми се плаче, не ми се живее и нямам желание за нищо. Мъча се да се крепя само заради прекрасните деца, които имам.

Този тип хора са манипулатори и много опасни. Вярвай ми, ще стане по- лошо, ако се ожените и имате деца. Бягай, докато имаш избор все още. Вероятно има и добри мъже. Желая ти от сърце да срещнеш такъв!
И не се опитвай да промениш твоя, няма да можеш.
Той ще те промени и обезличи.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0f6acda2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Интересно ми е, номер 8, не успя ли да стигнеш до горните изводи през тези 20 години, а чак сега, когато господинът си е бил намерил любовница си се сетила, че е било глупост 20 години да чакаш да се промени. И сега, вместо да го зарежеш, предполагам, че и децата ви са вече големи, ти пак търпиш и страдаш от депресии.
Съжалявам, но си просто една мазохистка, намерила си съдист.
Съветвам те да проучиш по някакъв начин поведението му към любовницата. Или недей - ще те заболи, ако разбереш, че е различно. Много често е така.
Събери му дрехите в чували, черни има едни, много здрави за боклук и му ги сложи пред вратата. Толкова ли е трудно?
Сега си, предполагам, в средата, края на 40-те, т. е. последна възможност да си намериш добър мъж, с когото да се насладиш на останалата половина на живота си. Развеждай се, продавай жилището и с твоята половина си взимаш гарсионерка. Ако пък нямате собствено жилище - още по-добре. Дори на квартира да си, пак е по-добре от така!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b12b62f6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Който го е страх от това да обича и да се доверява по добре да не се занимава с връзки.

К.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c8f7a5e3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Имах едно много ревниво гадже, което непрекъснато ми ровеше по вещите и ме следеше и какви ли не други глупости правеше от ревност... Когато си тръгнах от последната ни среща му казах,че където и да се навре-в гардероба ми, в телефона ми, в леглото ми, никога няма да разбере какво всъщност има в мечтите и сънищата ми, защото всеки човек има нужда от малко кътче, в което да подиша сам на спокойствие.

Според мен ревнуват предимно хора, които се страхуват, че ще бъдат изоставени или такива, с много ниско самочувстие, такива, на които като деца им е липсвало внимание и обич от страна на родителите.
Струва ми се, че колкото повече се стремиш да вържеш някого за себе си и да го направип зависим-физически или емоционално, толкова повече отдалечаваш този човек

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3a544bd846
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не знам дали твоя човек е от хроничните ревнивци, защото тогава наистина проблема си е в него. Но има и друг вариант- казваш, че правиш всичко за да му докажеш, че е единствен. Но явно има нещичко, което е отключило тази негова ревност, това негово недоверие. Казвам ти от личен опит.

Моя приятел също си е ревнив по принцип. Но още в самото начало беше научил, че съм изневерявала на бившия си и от там започна да се съмнява дали няма да го направя и на него. Трябваха много разговори, нерви и време да му покажа и докажа, че нещата между нас са различни. Та помисли или най-добре директно поговори с него какво ражда тази негова безпричинна ревност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker