Не мога да бъдя с нея заради майка й! Как да подходя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да бъдя с нея заради майка й! Как да подходя?
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 3533 пъти
Здравейте. Ето че най-накрая срещнах "момичето", НО... отново ударих на камък. Проблемът не е в нея обаче. А както се досещате от заглавието- в нейната майка.

На 26 години съм, имам стабилна работа живея във Варна в малък апартамент на изплащане. Въпросното момиче срещнах в една от болниците във Варна, това беше две години. ОТ ТОГАВА разбрах, че това е „момичето”. Просто е невероятна. Представете си човек, с който да можете да споделятe всичко! Да разговаряте на всякакви теми! За всичко! Дори можем да мълчим с часове и на никой няма да му прави впечатление или пък да се притеснява от това. Тя е уникален човек- добра, вярна, знае какво говори и няма да те предаде. Знам всичко за нея и тя за мен. Но ето, че идва момента с оная част от ‘’запознай се с нашите’’. Когато родителите на моята приятелка пожелали да разберат малко за мен - тогава идва и проблема. Случайно е попитали от къде съм и тя им е казала – Добрич. Това е била най-голямата грешка. Майка й имала личен мотив ДА НЕ ПОГЛЕЖДА хора от Добрич- не знаех защо. Приятелката ми само обясни, че е чувала за някакъв много голям проблем в личен план на майка й, но това е било преди доста години. Разбирам, че е пострадала тежко, съчувствам й – каквото и да е станало! Но тя дори и не е разговаряла с мен, само веднъж и може да се сетите дали е бил положителен разговора, т.е. монолога- аз дори не говорех(Тя работи в хотел като началник-рецепция) .

Виж за баща й мога да кажа друго. Колкото е строга и принципна майка й той е противоположност- винаги с усмивка (познавам го от няколко месеца) винаги когато ме види ме вика на гости у тях- разбира се, когато жена му е на работа( не го казва, то се подразбира) Той работи като адвокат, преди това е бил 11 год. съдия в Административнен. съд. Уважаван и търсен адвокат е, оставам с впечатлението, че познава цяла Варна, но това не го спира да бъде човечен, пак ви казвам много добър и мил човек-също така отличен професионалист. Представете си- викал ме е да пием бира и гледаме мач у тях(но аз трябваше да откажа-сещате се защо) Кой знае, сигурно дъщеря му се е метнала на него!
Какво да правя хора!?? Майка й е категорична. Вече става доста напечено, мисля, че това се отразява на приятелката ми. Принуден съм (по мои съображения) да не й звъня.

Не искам да я загубя!!! Няма да срещна друга, сигурен съм. Веднъж я чаках пред кантората на баща й. Докато я чаках споделих това и на него (баща й)- разбира се с по-…”деликатни” думи, а той вдигна рамене и ми каза,че не иска да навлиза в спорове, държал на всеки от нас тримата и не иска да заема страни, и да се занимава с каранаци. Просто искаше да се разберем .

Какво да ви кажа, човека си е прав. Но аз не мога повече… не мога да я търся, не мога да спра да мисля за нея, защо спестявам всяка стотинка за този апартамент – за да живея сам ли ? Без нея? Помогнете ми, моля ви! Кажете какво мога да направя? На никой друг вече не мога споделя това- освен ако не съм анонимен . Какво да правя баща й постъпи разумно, а нея не искам да я притеснявам и по този начин да я карам да се чувства виновна и пр. За жалост явно майка й е движещата сила в семейството. Спирам да пиша.

Помогнете- спешно е ! Вече всичко ми е сиво- работата- ТЪПИЯТ апартамент.. що мизерии претърпях за него, а сега не мога да го споделя с най-невероятния човек, когото познавам. СПИРАМ да пиша – много изписах вече…
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2a65c5df54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   прави бебе :-)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 0620b9e843
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма какво да направиш - приятелката ти е тази, която трябва да заеме позиция и да се разбере с майка си, както и да и даде да разбере, че смята да живее с теб. Но ако тя е мамино момиче нямате бъдеще. Явно майката е прекалено властна и опърничава, бащата предпочита да не се бори с вятърни мелници, само че поне за бъдещето на дъщеря си е редно да заеме някаква позиция. Прекалено глупаво ми звучи родното ти място да е пречка. Дали няма и нещо друго?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 51d6aeaaab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   ами според мен трябва да говориш нашправо със майката на момчето и да и кажеш истината - че не си от Добрич . Покажи и на личната си карта ( мисля че пишеше ) . Успех . А ако това не проработи просто и кажи колко много обичаш дъщеря и и ще видиш как бързо ще се примири :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 01dd761b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На колко години е момичето? В крайна сметка, ако е достатъчно голяма да взима решения сама, не виждам причина да не се нанесе при теб. Ти ще живееш с нея, а не с майка й. Гледай в перспектива. Истината е, че в такива ситуации се иска много търпение. Моят баща например изобщо не харесваше мъжът, за който в последствие се ожени сестра ми, защото е турчин. И тя, и баща ми обаче са много силни характери, и сестра ми не му позволи дълго да недоволства. Настояваше да ги събира и да се опознаят. Постоепенно баща ми го прие и сега много го харесва. Сестра ми междувременно се разведе, а баща ми дори я обвинява, че не е постъпила правилно като го е оставила... Така че, моят съвет би бил да седнеш и сериозно да поговориш с приятелката си дали иска да сте заедно и ако да, да мислите двамата заедно за начини да преодолеете трудностите с майка й. Защото само и единствено приятелката ти може да се справи с това като се застъпи за теб и да настоява тази жена поне да се опита да те опознае. Ти бъди себе си и винаги се дръж така, че да те види като стойностния човек, който си, а не просто като обезличен жител на някакво населено място, с което тази жена има емоционална обремененост... В крайна сметка навсякъде има както лоши хора, така и много добри, без значение Варна, Добрич, Пловдив или София. Покажи й, че не рожденното ти място, а ти като човек си от значение. Късмет и всичко добро.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 59b6f8d914
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Доста много говориш за майка и и баща и, ами тя? Тя какво мисли, иска ли да живее с тебе, да сте семейство? Ако да, тогава просто се съберете, и жилище има...много хора нямат и това...а майка и не те одобрява само защото си от ДОБРИЧ...не знам, дали е само това причината...но както и да е, не стой в неведение, говори с момичето, и постави въпроса - дали ще се съберете или не. Ако да - добре. Ако не, да си седи при техните, явно не те иска, освен ако не е твърде малка. Не си споменал тя на колко е години.
Другия вариант е да оставиш времето да си покаже.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a6d7b10e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напий и опъни дъртата и нещата ще потръгнат! ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 266d7636c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Покажи колко МНОГО държиш на дъщеря и и я обичаш.Няма майка на дъщеря, която да устои на това.Покажи й, че дъщеря ти ще е щастлива с теб. Ако въпреки всичко нещата не потръгнат- не съжалявай, този брак (ако се стигне дотам), ще е обречен.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e1cdd3a3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не се отказвай! Бори се! Дори ако трябва по всякакви начини се докажи. Убедена съм ,че кучката ще се пречупи /извинявай за израза/ма... нямам думи за хора като нея. Що за тесногръдие е това! Говори и с твоето момиче.. ма и тя .. не я разбирам. Ако държи на теб и иска да сте заедно да понастъпи майка си. Да не се меси във взаимоотношенията ви. Не се отказвай и успех!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8b028cc7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Една зряла, интелигентна и самостоятелна личност не може да оставя майка си да взима жизненоважни решения вместо нея. Още повече, когато майката е очеваден духовен инвалид. Ако дъщерята те обича трябва да се противопостави на майка си и да й представи фактите - че държи на теб и иска да бъдете заедно; ако майката продължава да се противопоставя да я накара да изложи своите ЛОГИЧНИ аргументи и факти, а не ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ защо не те харесва. Ако момичето наистина те обича не би трябвало да се съобрази с елементарността на майка си, а да последва сърцето си. There is NO AUTHORITY but yourself!!! И имай предвид че все пак ние, варненци, си падаме малко снобари на тема роден град.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker