Какво става между нас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво става между нас?
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 3103 пъти
Моята история е по-различна. Имам приятел от 2години и сме на 25 и двамата. И двамата си бяхме първите хора с които имаме сериозна връзка, а на мен първата връзка изобщо. Разбираме се идеално, споделяме си всичко и е просто прекрасно, но проблема е че той не е решителен. Като цяло аз съм по-силния характер, не че се налагам, даже винаги уважавам мнението му изцяло, но то просто се усеща че аз взимам решенията в трудни моменти. А това някак ме отблъсква, защото винаги съм се чъвствала вътрешно нестабилна и несигурна и съм искала да си имам човек, който да е сигурен, на който да мога да се облегна във всеки един момент. Не ме разбирайте погрешно не е безотговорен, но просто не съм сигурна че с този човек мога да имам семейство и да отглеждаме заедно децата си. Защото всичко върви натам към брак и деца и ... отговорности. Но какво да правя, моля Ви дайте ми съвет, просто много ли очаквам или пък съм случила на човек който не може да ми даде това. Предварително благодаря за менията Ви. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 06c4b81273
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори с него за това и виж той какво мисли по въпроса.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b26d425c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има подобна ситуация в "Железният светилник" - жената е с по-силен характер и взема всички решения, но за да не омаловажи ролята на мъжа, прави така, че все едно са негови. Няма нищо фатално в твоята ситуация, няма значение кой ще взема решенията, но ако това те притеснява сериозно и работите отиват към брак, то изясни с твоя човек ролите и отговорностите в семейството или карай като Султана.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d86fc3467a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Драги Мечо Пух,
да сравняваме може би най-цялостния, най-убедителния и последователен образ в "Железния светилник", синтезирал в себе си цяла една епоха, с историята на авторката, е поне нелепо. Чрез Султана, т.е. чрез образа на Султана, Димитър Талев разкрива трагизма на времето, крушението на старите нравствени устои и възникването на нови морални норми, преосмислянето на мястото на жената в семейството и в обществото. Не мисля, че нещо такова се случва тук...
Скъпо момиче, до болка ми е познато това, което описваш. И аз като теб винаги съм се чувствала лабилна и несигурна, но въпреки това, до ден днешен взимам сериозните решения в семейството ми. Не искаш много - напротив. Искаш точно това, което чувстваш, че ти липсва. Явно не си попаднала на човека, който би ти го дал. Сигурна съм, обаче, че ти дава много други неща, които пък в друг едва ли би намерила. Така че решаваш какво би "прежалила" и взимаш изгодното за теб решение. Поне при мен така се случи и ти говоря спрямо 10 годишния си опит и вярвай ми - за тези 10 години не веднъж ми писна да бъда "силната" в семейството, или както се изразява съпруга ми - двигателят му. Но това е единственият ни проблем, ако въобще мога да го причисля към категорията "проблеми".
Желая ти всичко най-хубаво!
Gangster

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ed41093faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила ми Gangster, а какво пък чак толкова лошо е направил Мечо Пух, споменавайки за героиня и ситуация, описани в произведение, което макар и от задължителните в училище, едва ли повечето хора изобщо са чели, а ако са го правили, е било във възраст, в която се съмнявам да са разбрали същността му... Напротив, аз се радвам искрено на първия пост, защото най-малкото, с паралелите, които се правят, може да се събуди истински интерес у някой от пишещите и четящите тук да вземе да разлисти "Железния светилник" и в по-зряла възраст. Така че, Мечо Пух има моите адмирации.

Колкото до въпроса, който поставя авторката - аз също създадох семейство с такъв мъж, който в много други отношения е достоен за уважение, но този му недостатък ме тормозеше по същата причина, поради която тормози и нея. Приемах го такъв, какъвто е, макар и често да не ми е било лесно. В крайна сметка, през годините се появиха и други неща, които ме караха да се чувствам все по-зле във връзката ни и те бяха тези, които надделяха на везните при вземането на решението да се разделим, а не самата му инертна натура.

Така че и аз бих казала това, което преди време ме посъветва моето ДжиПи, когато споделих с нея за проблемите си: Той не е на годините на детето ви, във възраст, в която могат да бъдат променени чертите на характера му. Той е зрял човек и отдавна се е изградил като личност, затова помисли и прецени добре дали можеш да приемеш недостатъците му и да живееш с тях или не, и според отговора, който си дадеш, вземи твърдо решение, към което да се пръдържаш оттук нататък. Късмет каквото и да решиш, и всичко добро!
Д.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 82f9c64ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Д.,
никъде не твърдя, че е направил нещо лошо. Просто сравнението не е на място. Фактът, че има хора, които никога не са чели, или разбрали трилогията на Д. Талев е доста плашещ, но пък доказва за пореден път тоталната деградация на днешното общество и це от постнностната му система.
Иначе, с останалата част от поста ти съм съгласна, при все, че всичко е много индивидуално.

Gangster

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 592070fd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Гангстер, четирилогия е. Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден и Гласовете ви чувам.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 36b9fafcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   **"це от постнностната" = ценностната

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d04bb3c6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Дядо, прав си. Тетралогия е. Просто "Гласовете ви чувам" е написан през 1965-66, мисля, а останалите части са написани със сравнително малки интервали - от '52 до '54 година. Извинявам се за неточността.

Gangster

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: b948149c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нали твърдиш, че не е направил никаква грешка и не е безотговорен... Каква още искаш?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: ddfb3329fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Историята ти е 200% същата като това което преживях преди 3 години. Той беше страхотен като приятел, като човек, правеше каквото искам, но никога не взимаше решенията от това какво да правим, до това къде да отидем с кого, дори никога не знаеше какво да ми подари и не че подаръците бяха важни но се стигаше до там да ми изкопчва какво искам по рождени и именни дни, защото въобще не можеше да реши, оставяше се по течението на живота а аз исках да се развивам, но заедно с куп други причини всичко започна в моментите когато беше толкова колеблив че се чудех защо съм с него. След 3 години заедно последните месеци се бяхме толкова отдалечили, че накрая аз въобще не го възприемах като мъж с който да съм и се дразнех от преградките и целувките му...та говорила съм много с него, той разбираше какво ме изнервя и че искам просто да мисли и да има свое мнение, да го отстоява, да се скара с мене даже да ми се опъне в разговора, за да знам че има силен характер,,,така и не стана. Разделихме се минаха около 3 години вече, днес отношенията ни са много човешки и аз не съжалявам, чувствам се добре, бях честна пред себе си следователно и към него. Той има друг човек до себе си, надявам се е щастлив..Но при нас имаше и други причини, не бих ти казала- зарежи го, в никакъв случай. Но както те съветват по-горе, говори с него и му кажи че това не е негов просто навик да оставя решенията за теб, а че е нещо което стои между вас и че ти имаш нужда той да бъде мъжа и да взима инициативата и решенията и той, иначе става така че вие двамата сте във връзка, която се справя с трудностите и пътеките само като ти вървиш. За всяко нещо разговорът е най-важен, слушай сърцето си, ако мислиш че не би могла да му се довериш във важните житейски моменти които те чакат занапред, кажи му го. При мен също беше това, че аз освен че съм постоянно любопитна и развираща се и решителна, съм прекалено зряла от по-малка и това в случая ми е пречило в отношенията ми с мъжете- аз мисля винаги за напред, нещата от всички страни, боя се да не направя грешки, а на тях мъжете им е все тая и се носят по течението на живота и това ме плаши и ме кара да съм несигурна в този човек и просто се отдръпвам. Говорете за всичко което те притеснява и си дайте време след разговора да видите дали има промяна наистина и ще стане ли, или промяната ще е само на думи. Ако е така значи слушай това което ти подсказва интуицията, не си сигурна в него, значи не прави най-важните крачки в живота си с човек в който не си сигурна че ще се получи. Успех, не се бой каквото и да решиш, няма случайни неща, действай със сърцето си, то няма да те подведе.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3bc55b6a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен, но това е лично мое мнение, една жена до себе си трябва да има един по-силен от нея мъж. Обратното ли е - рано или късно връзката ще рухне

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker