Тя захвърли приятелството ни заради връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя захвърли приятелството ни заради връзка
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1957 пъти
Ще ме прощават модераторите, но не съм сигурен дали пиша в правилния раздел. И така:

Имам колежка, с която се познавам от няколко години и сме много добри приятели (или поне така си мислех). Никога не съм искал нещо повече от нея, не съм й правил намеци, нито съм флиртувал с нея, винаги сме се разбирали много добре. Приемал съм я единствено като приятел, защото тя има връзка и винаги съм уважавал това.
Да обаче сега сме в отпуска и тя преди няколко дни качи снимка във фейсбук от морето и на снимката е със сестра си. Аз съответно харесах снимката и няколко минути по-късно тръгнах да й пиша - да я видя как е, какво прави - и открих, че съм блокиран - не можех да й напиша нищо. Звъннах й да я питам защо ме е блокирала, да не е станала някоя грешка - а тя ми вика "ами приятеля ми много ревнува и май те блокира от моя телефон". При което аз я питам "е от какво ревнува - от това, че съм ти харесал една снимка ли? " и я питам дали ще ме отблокира а тя ми мънка и вика "амии не мога.. ".
Ядосах се и затворих телефона и от тогава нито съм я търсил, нито тя мен. По-късно като се успокоих започнах да размишлявам над нещата и в главата ми се въртяха въпроси от рода на:
Как може човек да дава така да му пипат нещата? И как може да захвърлиш едно приятелство градено с години - заради една любов. Някой друг да определя с кого да общуваш, кой да ти е приятел и т. н.
Аз ако тръгна с някоя и тя почне да ми прави сцени и тръгне да ми забранява да се виждам с приятели или приятелки - направо ще й бия шута. Изобщо няма да се замисля. Или ще ме приема такъв какъвто съм (и приятелите ми) - или да хваща пътя...

Отпуската ни скоро свършва и на 15-ти сме пак на работа. Ще опитам да говоря отново с нея. Ще й поискам обяснение и ще я питам какво ще правим за напред. Ако не се вразуми - това ще бъде всичко и повече все едно не я познавам. Това ще й бъде последния шанс да спаси нашето приятелство.


Вие как бихте реагирали ако вашата половинка почне да ви забранява да общувате, да се виждате с приятелите си или пък даден приятел/приятелка?

М26

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: d364810989
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това са редовни пубертетски глупости. Жалко, че уж възрастен човек е толкова незрял. Няма какво да направиш, нещата са такива, каквито са.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5dcc6b2da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз мисля, че твоята приятелка не те цени и въобще не те заслужава. Приятелството е много силно нещо и според мен то остава завинаги ако е истинско. От друга страна пък, тя си има гадже и може би за нея той е по-важен от теб. Тя със сигурност не може вече да ти е приятел, просто запазете отношения като сътрудници. По-добре е да останеш настрана, сигурен съм че тя не ти е най-близката приятелка, че да страдаш за нея. Остави я и не се излагай - щом избра гаджето пред приятелите си, значи не те заслужава :) :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c9f48a1c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   А ти защо се вреш в личният живот на жената? Като сте си на работа, бъдете си приятели, но когато не е на работа, нямаш работа в живота й. Нима приятелството е по важно от любовта? Според тебе-да, но грешиш, любовта е най висшето приятелство, което носи щастие. С подобни разсъждения, не ти, а на тебе ще бият шутове жените, много се натрапваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 51809e3bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Държите се, като на 14, един фейсбук ще ти развали почивката и ще се терзаеш, за такива глупости.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cd2d6b671b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Заради множеството изневери и разхайтеното поведение, повечето хора се боят от предателство и са станали мега ревниви и скептични. Но това не оправдава нито нея, нито приятелят й. И аз много мразя да ми пипат нещата и не бих дала на партньорът ми да ми прави такива дребнави сцени за глупости и да взима решения вместо мен. Остави я, явно и тя е овца. Не разбраха хората, че иска ли някой да изневери, ще го направи без значение какви мерки се взимат. Ако някой ти е верен, то няма начин да се поддаде, каквтото и да става. Прав си, авторе, да. Пък да не говоря тъпият Фейсбук и другите социални мрежи, заедно с измислените им харесвания, колко приятелства и връзки са прецакали... Тийнейджърска им работа.

ELSA

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7141827255
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   еми аз съм в опдобна патова ситуация с колега от унито. гаджето му забрани да говори с мен. само с мен. и той я слуша. днес видях че и във скайп ме е блокирал. и те така... шантава работа е това да общуваш с хората. еби я. щом за единия секс ти е била шута не ти трябва

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a298933196
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Дa, случвaло ми се е. Зaтовa и е бивш. Почти ме беше отцепил от всичките ми приятели, a те сa от детство. С единият се познaвaме буквaлно от бебешките люлки. Той ми е кaто брaт, обaче "миличкият" ми ревнивец дори и него взе нa прицел. Aми кaкво дa ти кaжa, в нaчaлото дори му позволявaх някои волности с близките ми, говорехме си след пореднaтa простотия, имaше си своя "логикa" и обяснение винaги, нещa нaпълно откaчени зa мен, но зa него реaлни възможни "опaсности".
Виждaше в приятелите ми конкуренция, не вярвaше, че сме кaто семейство. A нaй побесня когaто вместо нa него, звънях нa приятелчето ми от люлкa при един сериозен проблем в 3 през нощa. Бях кaтaстрофирaлa и му звъннaх от болницaтa, естествено дойде веднaгa. A не искaх дa звъня нa "милото" зaщото с всичките си претенции и изисквaния вече просто не се чувствaх ок с него.
След този случaй вече беше убеден, че с моят "брaт" ( тaкa го нaричaм) имaме интимнa връзкa. Не можеше обaче дa обясни зaщо според него не съм с "брaт" си, a с него. Aбе откaченa рaботa.
Рaзделихме се и ми пaднa огромен кaмък от гърбa. Не бих позволилa нa никого вече въобще и дa опитвa дa тръгвa срещу приятелите ми. Съвсем не държa дa се сприятелявa с тях или дa излизaме зaедно, но дa, ще увaжaвa моите отношения с тях или кaкто ти кaзвaш- ще хвaщa пътя!
A ти по- добре не се зaнимaвaй с момaтa. Мирише ми нa НЕЙНA рaботa товa. Нaпълно е възможно сaмa дa му е подaлa, че си пaдaшпо нея или нещо тaковa зa дa си вдигне aкциите и дa го провокирa дa ревнувa. Женa съм, но товa сa от типичните женски комплексaрски номерцa, които ненaвиждaм, но постоянно виждaм.
Остaви я, инaче може дa излезе, че "доaсaждaш" и дa рaзвие ( aко съм прaвa) фaнтaзиятa си и дa кaзвa нa приятелят си, че си "болен от любов" и я притискaш нa рaботa.
Не смятaм, че си струвa щом допускa нaй- мaлкото нещо подобно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5ef18f9a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ситуацията, която ще споделя е малко различна, но те разбирам и смятам че има много общо с твоята.
Една от многото причини, поради които прекратих предишната си връзка е именно това - неприемането на приятелите ми, излизане, почивки, празници само с неговите приятели. Не желаеше да излезе на едно кафене, с моите под претекст "Ами ние сме много различни, няма какво да си кажем. ", без дори да е опитал, а и едно кафене нищо не означава. Никой не го кара моите приятели да стават негови, но уви за 2 години - не пожела. Ако някой не приема приятелите ми, не смятам че е приел и мен. Приемам го лично смятам, че е изключително неуважително към самата мен, както и нежелание да опознае света ми.
Не бих позволила да ми се рови в телефона и да се търсят, несъществуващи компромати, както не бих позволила и да бъда контролирана, с кого да общувам, кой да ми е приятел и кой не.
На мнение съм, че ревността е болест и не вярвам на подобни клишета "Ревнува този, който обича" - относно това бих говорила много, но в случая мисля, че е излишно.
Бих реагирала по абсолютно същият начин, както си реагирал ти.
Успех!


Ж 23г.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ed4eb395f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами разбирам те но ти как ще се чувстваш ако твоята жена излиза с мъже? Щом я ревнува толкова значи много я обича но все пак опитай да си поговорите със нея!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7df16408d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   " (или поне така си мислех) "

Ей тук, на скришно в кавички, е ключът за бараката. Никой не захвърля истинско приятелство току-така. Филмирал си се, че си имал приятелство, било е просто едни малко по-близки взаимоотношения с колежка.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0b7ec2f329
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Аз пък мисля, че ти не я приемаш като просто приятелка. И ти сам го казваш, че си я приемал просто като такава, защото има връзка. Но по-скоро си се опитвал да я приемаш просто като приятелка заради това. Явно имаш чувства към нея и си се надявал рано или късно те да се разделят, за да можеш да се пробваш. Иначе не мога да си обясня как ще се кахъря от случилото се. Аз също съм имал случай с колежка, която ме е изтривала от фейса, защото приятеля и ме е видял и е решил, че може да има нещо с мен. И кво да ми пука, ако нямам нищо към нея!? Ти щом се обиждаш от реакцията и, ясна е работата... сякаш иначе не можете да поддържате връзка ако сте приятели, опрял си до фейса. Не той ти е проблема, а чувствата ти и това, че си се засегнал от това, че тя го е направила заради приятеля си и връзката си като цяло.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 61266605d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   До номер 8,
Не е правилно да ти забранява да се виждаш с приятелите ти, но заради такива "братчета", вие жените провокирате недоверие в мъжете и после се чудите защо имате проблемни връзки. Не бих поддържал сериозни отношения с жена, която при беда или нужда първо се обажда на супер важният си приятел, вместо на мен. Ще го разтълкувам, като липса на достатъчно чувства и доверие. И по всяка вероятност ще й бия шута.
По темата: според мен автора има симпатии към девойката, която е накърнила егото му. Неслучайно обръща такова внимание, че дори пуска тема за разискване. Харесал си й снимки, дори гаджето-ревнивец е забелязал интереса ти, така че не се прави на невинно агънце. Приятелят й се е издразнил и тя (очевидно) е избрала да му угоди вместо да се съобразява с "важното" ви приятелство. Или очакваш да се скара с приятеля си заради теб? Няма какво да я ''вразумяваш'', това си е нейна работа и нейн избор. Излез с достойнство от играта и си потърси друго момиче за "приятелство".
Живи и здрави

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8f2a91ac8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   И аз познавах една такваз .....приятелка.Един ден просто ме изтри от фейсбука си и когато и звъннах,благородно ми вдигна и ми зарвори за да ме набута.Повече не съм я търсила,презених че няма да решавам проблемите на една ментално проблематична сама женичка,изпълнена с огромен брой комплекси.Само съжалявам че ми пропиля времето 5 години да мисля че е човек....Това го прави 40 годишна жена,ама то за простотията няма никаква възраст
Жена 33

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7a10a3ea43
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Повярвай-МОЖЕ да и пипа нещата така. Аз имам дългогодишна връзка и на мен телефона ми нон стоп се преглежда от приятеля ми и постоянно се гледа дали имам нещо ново. На мен ми се забранява като цяло да излизам (не, че ми се забранява, но ако излезна и ми се звъни през 5 минути къде съм, с кого и даже да изпратя и снимка). Ако пък той не харесва моя приятелка като личност-просто ме очаква третата световна. Не контактувам с почти николко приятелки, пък приятели (мъже) ВЕЧЕ нямам. Повярвай, ако се е влюбила-отношенията ви ще се разпаднат. Но аз например знам какво е да загубиш близки приятели и много съжалявам до ден днешен, а аз съм от години с него. Поговори с нея и и дай съвет. Аз ти казвам от личен опит как стоят нещата. Щом всичко от началото при нея стоят така, може да не се задържи дълго с този човек, защото при мен тази луда ревност (за която никога не съм давала повод) се появи след 1 година и половина от началото на връзката ми. Загърбила съм 8 годишни приятелства. Съветът ми е да поговориш с нея и сам да изясниш какви точно са ти намеренията и чувствата към нея. Късмет и всичко най-добро!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6bf06a628d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Абе я остави жената на мира. Какво ѝ се мъкнеш като адюнгирано количество подир нея? На всяка манджа мерудия! Тя да не ти е длъжна с нещо?
И това, че ти би разкарал някоя, понеже иска повече внимание за връзката ви, отколкото за приятелите ти, изобщо не означава, че и другите хора правят така, и държат на същите неща като тебе...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1fcc0fd1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

18.   Напълно нормално е след като двама души са заедно всякакви контакти, приятелства и излизания и обаждания на жената с мъже или на мъжа с други жени да се прекратят. Изобщо аз изобщо не препоръчвам приятелства между мъже и жени освен ако не е с цел опознаване преди да се съберат заедно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a298933196
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Н 14, определено вече нямaше доверие, a и чувствaтa вече бяхa почти спомен след всичките му изяви.

Н8

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6242c479c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   №16, ти на това любов ли му казваш? ! Че приятелят ти е ненормалник е видно, обаче той определено е повредил и теб, не усещаш ли? Така се получава, когато имаш връзка с патологични ревнивци - просто ставаш някакъв съвсем друг човек покрай тях. И когато го схванеш, си тръгваш. А ако не го схващаш, значи и ти си в канала с тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2e033c1b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От автора:
Тук видях някои изказвания, че щом така съм реагирал и съм пускал теми заради това - явно съм имал чувства към нея. Не - това НЕ е така! Както казах с нея сме само приятели. Никога не съм я възприемал като нещо повече и никога не съм имал някакви скрити помисли за нея! Винаги сме излизали и сме се събирали в обща компания, говорили сме си за всичко свободно, споделяли сме си двамата неща, които на друг не сме казвали, помагали сме си. И просто това което се случи така изведнъж - и нейното бездействие ме разочароваха - като приятел се почувствах предаден.

А що се отнася до номер 16: - Да права си - може, но защото ти му позволяваш така да те прави! Това твоето не ми прилича на обич а на робство... Не знам как го търпиш, но живота си е твой. Прави каквото искаш

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9f3b965ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Момче, тя ако иска да си и в приятели ще му каже, че това е неиния живот и, че той няма право да се меси кой ще и е приятел и кой не и т. н..
Е явно момиче държи на приятеля си и няма какво да си каже с теб просто. Защо неприменно трябва да е глупава и да му позволява да и контролира живота.
Както ти казаха по горе тя има приятел нормално да спре да говори с др. мъже по телефони и т. н. аз също имам приятел, той неможе въобще да ми се бърка в живота какво ще правя и да взима решения вместо мен, но пък аз имам достатъчно акъл, че неможе да се занимавам ''приятелски'' или не с други момчета също както на мен няма да ми е приятно аз да съм с него а той да си говори с ''приятелки'' по телефона или да си пише с тях.
Ти ако имаш приятелка която да си пише, говори, вижда и т. н. с друг нима ще ти бъде приятно?
Остави момичето намира, ако аз съм на неино място ще ти зашлевя 1 шамар, защото не приятеля и се бърка в живота а ти!
Ти си този който и диктува едвали не как да живее кой бил той да маха ако си бил ти си щял да скъсаш с въпросния човек пак си щял да говориш с нея.. Ехо защо се бъркаш в живота и, и в ролята на какъв го правиш, защото за мен ти не си и приятел а колегата лепка от който няма спасение.
Приятелите се радват за щастлието на другите а ти не само, че не се радваш за нея а ако има 1 начин ще ги разделиш..
Остави я тя ако иска ще ти е приятелка ако не не това е неиния живот и неиния избор.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4d93ccf381
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Може вината да не е нейна. Ако приятелят и е някакъв обсебващ ревнивец, може да я е принудил да блокира много хора, а нея да я е страх да не си изяде боя. За това говори с нея, може да има нужда от помощ за да се измъкне. Не знаеш какви перковци има и в какво може да се е забъркала. Щом така и рови в личното пространство и блокира приятелите и, смятай за какво става дума! Обсебващ маниак! За това говори с нея спокойно и виж какво е положението.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5f0b48b21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не е нормално такова поведение в една връзка, но и твоето не е нормално - кой си ти, че да и искаш обяснения и да и даваш последни шансове. Смешно е! :) Както са писали - пубертетски надцаквания.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0690e9cb4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 16, аз съм в същото положение от две години. Ти как си издържала толкова време. Не си ли мислила за раздяла? Аз заради него си махнах абсолютно всички мъже от фб. Обичам го много, но тези негови ограничения ме задушават. Така че авторе не се учудвай, аз вече дори и с жени не контактувам, какво остава за мъже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker