Предателство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предателство
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1695 пъти
Здравейте!

Преди да започна да пиша, искам да кажа, че не търся съвет, а по-скоро разбиране и утеха, като споделя какво ми се случи наскоро, защото няма с кой да споделя историята си.

Пише жена на 27 години от голям град. Баща ми почина преди 3-4 години, а майка ми и тя от мъка по него миналата година. Останах сама единствено с по-малката ми сестра в наследствения апартамент. Колкото и тъжно да ми беше, стъпих си на краката и си намерих работа като сервитьорка в едно заведение.

Всичко вървеше добре, сестра ми и тя работеше, оправяхме се, докато не се запознах с бившият ми годеник на работа. Случи се така, че аз трябваше да го обслужа и той ме заговори, естествено не исках да му обръщам внимание тъй като работех, но ми остави номера си и след няколко дена оттогава му звъннах ей така и се срещнахме на кафе, не очаквах нищо, а и нямах много приятели. След време се опознахме, аз се влюбих в него и той в мен, всичко вървеше чудесно. След почти година решихме да се сгодим и бяхме решили да се женим.

Той живееше отделно от техните, а те си имаха отделна къща. Още от началото много ми допаднаха като хора, приеха ме като тяхна дъщеря, след раздялата ми с моите родители ги почувствах като мои. Наистина страхотни хора.

Всичко си вървеше добре, мислех да оставя апартамента на сестра си и заедно да заживеем в жилището на годеника ми, дори се изнесох и реших да живея при него до сватбата. Един ден обаче приятелят ми се забави и направо си легна в спалнята. Не ми говореше, отдръпна се, имал бил много работа, не му било сега до мен, уморен бил, искал да си починел и започна да не ми обръща внимание, все едно живееше сам, това се случваше всеки ден. Не исках да го задушавам, но говорих с родителите му и те ми казаха, че не им се обаждал като преди, много се притеснявали. Помислих си да се върна вкъщи при сестра ми и да го оставя известно време сам, може би, си мислех, че е нервен покрай сватбата.

Както реших, така и направих, изнесох се за кратко. Когато той разбра, че ще си тръгвам, забелязах, че някак ме гледаше с облекчение, че се махам, каза само едно троснато "Чао" и нищо. Обаждаше се само да ме пита как съм и затваряше с оправданието, че бил зает. Аз го разбирах и не му се натрапвах, говорих си повече с техните, и те нищо не знаеха, не ги упреквах и сега не ги упреквам.

Между другото повишиха сестра ми и тя стана една такава дръпната, и тя била много заета, сама си седях вкъщи, понеже ме съкратиха от работа. Имах късмета скоро да си намеря нова и така не останах безработна. Но поведението на сестра ми се промени коренно-започна изведнъж да прави от мухата слон, непоносима стана и не си говорихме много.

Един ден докато се хранихме телефонът й беше на масата и звънна. Понеже тя беше до тоалетната, реших да видя кой звъни, но като по филмите точно тогава дойде и като ме видя да пипам телефона и като опарена ме скастри как съм си позволявала да и пипам нещата. Много странно ми се стори всичко, но пак си замълчах.

По-другата седмица случайно, докато си подреждах гардероба, разбрах, че у апартамента на годеника ми е останала една моя рокля, подарък от покойната ми майка, и понеже имах ключ от жилището, реших да ида и да си взема роклята. Имах довечера банкет от работа и понеже нямах много рокли, реших че тази ще ми свърши работа и ще отида с нея. Той по това време беше на работа, а и нали си е сам, реших да не го безпокоя, а да ида и да си взема забравената рокля. Искам да отбележа, че и сестра ми беше вече тръгнала на "работа".

Хванах си таксито и отидох право в апартамента, но още от входната врата се чуваха някакви викове и то от женски глас!!!
Направо се вцепених цялата, но все пак се овладях и реших да звънна на звънеца, а не да отключвам.
И знаете ли какво заварих, още не мога да го повярвам-когато вратата се отвори, на прага седеше собствената ми сестра, увита в халат и с кърпа на главата. Както беше ухилена, и усмивката й се изгуби. Цялата настръхнах, не очаквах това да ми се случи.

Както седяхме с погледи една друга, годеникът ми и той се показа полугол и като ме видя, започна да ми казва, как не бил виновен, било недоразумение... хвърлих му пръстена и наранена се върнах вкъщи.

По пътя се чудех как може това да е истина. Мислех, че само по сериалите, които гледах се случват подобни неща, но наистина-не! Поне да беше с някоя друга, а то със собствената ми сестра, с която делим един дом. Как щях да я гледам като се върнеше, ума ми не го побираше. И тя наистина се върна, и ми обясни, че още от първата ни обща среща с неговото семейство и ние двете, тя му била хвърлила поглед, а и той я заглеждал, писали си от фейсбук профилите и така зад гърба ми... Чувствала се била виновна, но той бил много привлекателен и не устояла. Докато я слушах навързах всичко... ето защо ми се скара, като щях да и дам телефона, бил е той, и когато той беше много зает се е срещал със сестра ми, а аз наивната го чаках да се върне. Мислех, че покрай подготовката на сватбата се е изнервил и му е нужно време.


Оттогава досега постоянно ми звъни, пише ми есемеси да се върна, че ме обичал, праща ми цветя на работа, непрекъснато, идва у нас да ми се моли... НО останах непреклонна. Каза ми да не казвам не неговите, как щели да го понесат. И аз не знаех, толкова обикнах родителите му, имах ги и за мои, а те нищо не знаеха горките... но дойдоха ми на гости и трябваше да им кажа истината. Оттогава родителите му не са го погледнали, направо се срамуват да го нарекат свой син.... единствено за тях ми е мъчно.

Чувствата ми обаче са много силни, още го обичам.. но разумът ми ми казва да го оставя, и развалих годежа официално, отидох при него и му го заявих, но той не спира да се надява, за мен вече не съществува, или поне така се залъгвам.

Една от моите приятелки ми каза да съм му простяла, къде съм щяла да намеря такъв мъж, и наистина къде, да преспи със сестра ми, къде ще намеря такъв. Отношенията ми със сестра ми тотално се сринаха, тя си намери нов приятел, но я усещам, че го е взела ей така за заместител на моя бивш годеник, дори се нанесе у тях. Не знам от вина ли от какво, но и тя смята да се сгодява за него. Аз обаче съм толкова наранена, че не искам да я виждам.


Колебая се какво да правя, вече взе да ми писва-този моя бивш не спира да ми се моли и да ми прави някакви подаръци, с които според мен си мисли, че ще ме купи, но аз отказвам категорично, но вътрешно още имам чувства, макар че не е като преди. От друга страна мисля, че го прави нарочно, само и само за да си върне взаимоотношенията с родителите му. И ме е страх да му простя, ами ако пак ми изневери? ! Това ме гложди от много време, все го сънувам в едно легло със сестра ми.. не издържам.


Вие, драги читатели, какво бихте ме посъветвали? ! Как да постъпя, и Вие как щяхте да постъпите на моето място? Много ми тежеше, но най-накрая ми олекна като го споделих всичко това тук, а и няма на кой. Такова предателство не съм очаквала, от най-близките за мен хора, от сестрата, която считах за една от моите най-добри приятелки и част от мен.. много ме боли, ако имам грешки в правописа, е това, че в момента плача над клавиатурата....


Благодаря на всички, които си направиха труда да прочетат моята дълга история, наистина, и ако има някое момиче, което е било като мен, моля да ме посъветва, откакто това ми се случи, нямам желание да живея, ходя на работа, колкото за заплатата и да мине денят, нищо не е както преди. :(:(:(


Моля модераторите да ме съжалят и да публикуват моята съдба, описана тук. Не я пожелавам на никого, дори на най-големия враг! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8ff3005327
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никогa нямa дa можеш дa му се довериш отново, a ще е глупaво дa се преструвaш. Недоверието ще те изяде от вътре, ще те унищожи.
A той и не зaслужaвa де, дa, не можем дa контролирaме емоции, но действия ДA. Aко не го е спряло товa, че ти е сестрa, кaкво ще го спре зa нaпред зa която и дa е другa?
Можеш и трябвa дa простиш зaрaди себе си, не зaрaди тях. Товa обaче съвсем не знaчи, че трябвa дa ги допускaш до животa си.
Ти нямa дa живееш с неговите родители, a с него. Не мисли колко сa добри хорa те, a съществото с което би билa.
Дaли не обичaш просто възможносттa дa имaш семейство с РОДИТЕЛИ?
Ти си знaеш, aз не бих допуснaлa до себе си тaкъв човек отново. Вече е докaзaл нa кaкво е способен, или по- скоро неспособен. Тa зa него нямa нищо свято! Нямa дори елементaрно чувство зa коректност, първо дa ти кaже истинaтa и освободи и после дa го бутa нa сестрa ти. Клин- клин избивa, отдели си поне мaлко време ей тaкa дa се позaбaвлявaш поне с друг и след някой месец пaк помисли дaли нaистинa искaш точно този, ще му вярвaш и ще бъдеш щaстливa и пълноценнa с него.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f24e3dca65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кофти работа, но и по-гадни неща се случват. Според мен ще му простиш и ще се съберете. Бих те посъветвала да не го правиш все пак. Успех занапред :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 723057b269
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Този мъж завинаги го разкарай от живота си! Не му прощавай, нищо няма да е същото и сега е момента да вземеш правилното решение, защото върнеш ли се при него след време много ще съжаляваш! Не сте били чак толкова много време заедно, така че няма да изгубиш много, даже нищо. Със сестра си след време ще се сдобрите, тя ти е сестра и на нея трябва да простиш, не на него, защото не ти е никакъв.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 48cd5ceaf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наскоро прочетох книгата "Male Sexuality: Why Women Don't Understand It - And Men Don't Either" на американския психоаналитик Michael Bader. Много ми хареса. Написана е разбираемо като за широк кръг читатели, а не като за специалисти. (Има я изпиратствана в Library Genesis. ) Във връзка с твоята история, голямо впечатление ми направи главата от книгата посветена на изневярата. И по-конкретно - преди да прочета книгата, когато става дума за изневяра, винаги съм разглеждал взаимоотношенията между изневеряващия и всеки един от другите двама души като симетрични. А от книгата разбрах, че може би в повечето случай не е така - не са симетрични. Мъжът не търси едно и също нещо от постоянната партньорка и от любовницата, и отношението му е различно към двете. Или с други думи любовницата вместо да замества съпругата, както допреди съм си мислел, любовницата всъщност допълва съпругата и по-скоро не би могла да я замести (не и напълно). Сигурно за много мъже това са очевидни и безспорни неща, особено за мъжете, които по-често изневеряват и то с различни жени. Аз имам много основания да смятам, че съм от мъжете, които не изневеряват. Доста пъти съм се опитвал да си представя какво ще е да бъда в ситуацията на изневеряващ и все не мога да си го представя добре.

По твоята история ми е още по-трудно да преценя и да сравня доколко са симетрични взаимоотношенията. Дали са несиметрични - връзката между него и теб е голямата работа, а взаимоотношенията между него и сестра ти за него са само за разтоварване. Тогава връзката ви има бъдеще. Или пък са симетрични - той е привлечен от сестра ти толкова, колкото и от теб или дори повече! Тоест може би връзката ви се е поизчерпала, а неговата връзка със сестра ти е с по-голям потенциал.

Понеже със сестра ти сте отгледани от едни и същи родители, те са ви възпитали по един и същ начин - психологическите особености на характерите ви са доста близки, предполагам. Сигурно със сестра ти имате и доста общи гени. Така много от най-важните фактори за влюбване на двама души са сходни между вас двете. Той ако се влюби в една от вас, най-вероятно другата също доста ще го привлича - и тя самата също ще си пада по него. Мисля, затова казват хората: "Който има балдъза... " От друга страна като се ръководя по гореспоменатата книга, може би сестра ти получава предимство по сексуална привлекателност за него. Големият въпрос е как той усеща връзката ви. Около една година не е много време, но нещата между вас (уж) са вървели много добре и вие сте направили сериозни планове. По книгата, колкото по-близки и обвързани сте двамата, толкова по-вероятно е неговото сексуално желание към теб толкова повече да отслабва. Понеже сте сериозно обвързани, ти можеш да си позволиш да мрънкаш за това или онова. (Не знам дали го правиш. Не е непременно лошо, ако го правиш - поне за някои неща. Но мрънкането си е мрънкане, дори и да е полезно зло. ) Когато правите секс, той може би има нужда да се съобразява с теб и твоите нужди, и не може просто да се отдаде на удоволствието. А сестра ти е доста подобна на теб, тоест привлекателна за него, не мрънка и той към нея няма никакви задължения. Един вид сестра ти се явява за него една по-секси версия на теб, и то не толкова заради нейната личност, а заради това, че тя не е обвързана с него.

А замисляла ли си се как биха се развили нещата, ако сестра ти по друго стечение на обстоятелствата беше се запознала първа с този мъж?

По една друга история от сайта един мъж коментира, че той никога не би изневерил на жена си. Някаква жена му отговори, че тя го вижда като едва ли не мъж, който се е хванал за полата на жена си. Тя, както и много други жени, не харесвали такива мъже - които не действат спонтанно и ги е страх да рискуват. Можем ли да кажем, че това, че един мъж изневерява, е другата страна на една и съща монета - мъж, който действа спонтанно и не го е страх да рискува? ! Още от друга книга, която съм чел преди доста време, а и от тази за мъжката сексуалност, знам, че хората след като връзката е станала сериозна имат склонност да се оплакват от същите качества у партньора, заради които първоначално са го харесали. Аз ако бях клиент в заведението, в което работиш като сервитьорка, почти сигурно нямаше да те заговоря. Дори и да те харесвах. Щях да съм максимално любезен и щях да се придържам към взаимоотношенията ни на клиент и сервитьорка. За мен това щеше да е начинът да покажа уважение към теб. Тук просто изказвам предположение, че това че той изневерява, може би е другата страна на нещо, заради което си го харесала. Нямам достатъчно информация. Просто предполагам. Мисълта ми е, че да се реагира на изневяра с прекъсване на всякакви взаимоотношения с изневерилия, не винаги е най-мъдрото решение. Но определено да се прощава изневяра след изневяра също не е никак мъдро. Аз не предлагам просто да му простиш. Дори и да е правилното нещо, не знам дали си готова за това.

Аз бих се зарадвал да се съберете със сестра си, да седнете и да се разберете, коя от вас да бъде с него - едната, другата или никоя. Може преди това известно време да анализираш ситуацията - сама, евентуално с помощ от някои книги, а защо не и с помощ от психотерапевт. Може би ще намериш добър, щом си в голям град.

Ако решиш да дадеш шанс на връзката ви, още повече бих се зарадвал да му предложиш да започнете семейна терапия с него, вместо просто да му простиш. Потърсете психоаналитик или подходящ психотерапевт. (За съжаление, не всички, които предлагат семейна терапия, са на ниво. ) Вместо да заметете проблема с изневярата под килима, използвайте трудностите във връзката, като възможности за развитие. Лично ти използвай помощта на терапевта за да сведеш до минимум опасността да бъдеш тежко наранена от бъдеща изневяра - може и в срещи само между теб и терапевта. Ти няма как да изключиш напълно възможността за изневяра, но от една страна може доста да подобрите връзката си и просто той да няма стимул да изневерява, и от друга страна, ако все пак се случи изневяра, може да не я приемаш винаги толкова тежко - зависи от случая.

Може и сами без помощ от специалист да постигнете доста, но е много трудно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a0c8ea2647
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Бог да му прощава. Ти не.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 808a2e8209
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 4,
На теория много интересно, полезно и обогатяващо личността, но нали знаеш, че практиката е различна? Единствено бих посъветвала авторката наистина да посети психотерапевт.
Не бих се върнала при подобен индивид! На сестра си бих казала да не бърза да прави втора грешка с новия, но и да продължи да си живее с него. Също така бих прекратила отношенията си с нея за неопределен период от време.
Кураж и бъди щастлива! Прегръдки! Животът продължава. И това ще мине! :)
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b00d785cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не прави тази грешка да се върнеш при него.
Направил ли го е веднъж щом някоя му е хвърлила поглед, пак ще го направи.
Лично мое мнение.

М25

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d79f155877
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пише ти момче на 24 години. Миличка не се занимавай с него за да не нарани отново! Той щом веднъж го е направил и то не с кой да е а с собсвената ти сестра, би го повторил, потретил и т. н. Аз преди 2 месеца се разделих с моята приятелка, тя ме замени не с какъв да е а с Циганин!!! От 2 месеца не мога да спра всяка вечер да плача, стигнах до антидепресанти чак! Не прави грешката отиваш пак при този. Като мъж ти казвам, че той в момента има нужда от секс и затова те търси! Премести се в някой по-голям град и си намери някой друг, който наистина да те обича! Пожелавам ти го. Същото се моля и за себе си!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2856254acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А знаеш ли, че поетът А. С. Пушкин, който е имал най-хубавата жена на Русия, доста по-млада от него, и доста по-хубава от двете си сестри, се е чукал и с двете си балдъзи? Той си е бил любовчия и курвар де. Така че, на някои това им е в природата. Та този Пушкин с истерически сълзи и плач се е каел пред нея, че въпреки всичко я обича... Животът е сложен. Ако той ти се кълне, че това няма да повтаря, може и да му простиш. А може и да помислиш за отмъщение. Не знам какво друго да те посъветвам. По принцип съм склонен, че на грешниците трябва да се дава нов шанс, защото всички сме грешни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker