Живота ни поднася винаги неочаквани изненади - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Живота ни поднася винаги неочаквани изненади
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2059 пъти
Надявам се, че ще успея да бъда кратка...
Разделих се с бившия след дългогодишна връзка и се прибрах в родния град където малко по-късно се запознах с настоящия си съпруг. Нещата в началото вървяха нормално, но никога не е било от тази изпепеляваща любов, пеперудите в стомаха, трепетите и т. н. Просто беше привързаност, или просто аз не бях сигурна искам ли не искам ли да съм с него. Постепенно намерихме доста общи теми и видяхме, че си приличаме доста и не след дълго той ми предложи брак. Това беше най-скоростното предлагане за което бях чувала, само няколко месеца заедно и се сгодихме. Родителите му „натиснаха“ да слагаме дата за сватба и да почваме организацията, въпреки че аз още не бях сигурна какво се случва и дали искам това да е окончателния ми избор. Казах си това ще е, затова и се съгласих на сватба. Някакси вече бях настроена за семейство и за дете, сигурно затова се съгласих толкова бързо. Като ни удари нас жените хормона нищо не може да ни спре май.
Всичко мина, малко след сватбата забременях, сега се радваме на прекрасно дете. По време на майчинство записах курс на който се запознах с няколко човека с които станахме доста близка компания. Едно момче от тази компания с което бяхме аверчета (ще го наречем Иван) запознах със съпруга ми и малко по малко те станаха много близки, също както и аз с него. Лошото е, че съпругът ми много се промени след сватбата и вече не е същия човек за който се омъжих. Усещам, че с всяко нещо което откривам в Иван все повече ме доближава до него. Всяко нещо което се случва и начина по който той реагира усещам, че е всичко което аз търся у един мъж. Усещам, че съм влюбена. Симпатията е взаимна (както би усетила всяка жена). Аз знам, че докато аз съм обвързана той няма да направи нищо, нито аз бих направила, но емоционално аз не съм със съпруга си. Все повече неща в него ме дразнят, той е започнал да мрънка за всяка дреболия и да се караме всеки ден за глупости. Определено не е това, нещото което искам от един брак. Говорили сме и за раздяла, но факторите са много. Дори няколко пъти съм го молила да си събере нещата и да се разделим за известно време, да видим дали можем един без друг и дали няма да сме по-спокойни иначе.
Но, дори и да се разделя с него, не знам какво ще се случи след това, може би изпитвам страх от непознатото, от това да остана сама, от това дали ще мога да обръщам достатъчно внимание на детето си. По принцип винаги аз съм била силния човек в този брак, аз съм ръководила парада, аз съм изхранвала семейството, но сега не мога да си избистря кратуната.
Надявах се да съм кратка, но това май не ми се получи много. Приемам всякакви съвети, идеи, че дори и „нахокване“, пък може и да ми отрезви главицата….

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c8c722af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако нещата се бяха развили под друг ред, всичко щеше да е много различно и надали щях да срещна същите хора. Всяко нещо следва в резултат от предходния ми избор, но защо ни е отредена точно тази съдба, защо всичко се случва точно в този ред? Защо правилните хора идват в живота ни в неподходящ момент?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a12b3516ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Избрала си този мъж, без да го обичаш само от страха да не останеш сама. И аз май направих тази грешка само, че аз обичах мъжа си и с него сме заедно то 10 години и преди 3 години мислех, че никой друг не би ме харесал и взел за жена и се омъжих за него. НО като чета поста ти ми даваш сила да опитам да оправя живота си, Тук повечето ще те оплюят и смачкат. Реално съвета ще е ''ти си прецени ние не заем живота ти''

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 67ad6823c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Съвета ми е да се водиш от това което е правилно и редно и да четеш Библията за да знаеш това, както се казва в Светите Писания: "Откровението Господне е вярно, простите прави мъдри". Не се води по моментни чувства, любови, разлюбвания, сърдения, разпри, дразнения и подобни. Не бъди като малките деца, порасни най-после и използвай разума си!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d22cb4d220
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Влизам ти в положение - не е приятно да имаш до себе си мъж - мрънкало. Може да проведеш с него сериозен разговор и да го попиташ, обича ли те, защо ти е предложил брак, щом толкова го дразниш и дали иска да сте заедно и занапред. Що се касае до Иван - приятелчето, което си харесала и си се влюбила, то, ако не те лъже женската интуиция и ако той наистина е влюбен, трябва той да предприеме някакви стъпки, независимо, че е приятел на мъжа ти. Тук въпросът опира не до приятелството, а до вас двамата. Ако не може да живее без теб, а това е истинската любов, то значи все някога трябва да се реши на нещо. Работата е, че мъжете нямат чак такава изострена интуиция, като жените, и напълно възможно е той да не е сигурен, как ти би приела неговата любов. Затова би могла да му дадеш някакви сигнали, че го харесваш, но съвсем деликатни, за да нямат нежелан ефект и да не накърниш гордостта си.

Лошото е, че ако напуснеш мъжа си, -ще му отнемеш детето, а това би било голям удар за него. Трябва да си прецениш, дали е оправдано.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c8c722af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката:
Все още не съм взела решението дали да се разделя с мъжа си и да започна на чисто сама, пък дори било и без Иван или с него, или да остана със съпруга си.
Ако остана със съпруга си всичко ще е в името на брака и на детето, но не и в името на моето щастие и не и в името на любовта. Имали сме доста пъти сериозни разговори с мъжа ми и той неколкократно е казвал, че ще си вземе поука от ситуацията и ще се опита да оправи нещата и наистина, виждам, че полага усилия, прави някакви промени, държи се по-добре, помага ми повече, старае се да не мрънка за всяка дреболия, но пак е до време и в даден момент всичко се връща почти по старому. Сега скоро имахме отново доста сериозен разговор и каза, че наистина много ни обича и че ние сме всичко за него и че иска да е с нас и въобще не иска да се разделяме и аз му вярвам, наистина е така, но можеби просто е такъв човек, по-студен, по-невнимателен, не обръща внимание на детайлите и го кара малко по течението. А на мен ми трябва човек който ще го е грижа за мен и ще ми обръща внимание и ще съм единствена за него не само по приказки, но и по действия.
Ако се разделя с този човек, никога няма да му отнема детето, защото то е колкото мое, толкова и негово и ще може да го вижда без проблем, помагал ми е, знам че може да се оправи и сам с детето и мога да разчитам на това. А дали ще съм с Иван или няма да сме заедно е отделна тема. Той преди всичко е мой приятел и след това стана приятел на мъжа ми, но ако се случи да сме заедно трябва да спре с контактите с мъжа ми. Трябва и аз и мъжът ми да спрем контакти с приятелите на другия, което би било трудничко. Като цяло има много неизвестни около това да не сме заедно. Но и преди да се появи Иван, аз бях на мнението, че сигурно не сме един за друг. А колкото со Иван той е принципен човек, също както и аз и не мисля че някой от нас би направил крачка докато още съм с мъжа ми. Иначе отдавна и двамата се бъзикаме помежду си на приказки, уж се майтапим и се закачаме с мъжа ми, той дори му казва любовника и уж е приел тия бъзици, защото всичко е било в кръга на шегата без никакви помисли.
Но, аз виждам че Иван е всичко което търся в един мъж, не мога със сигурност да твърдя че той е човека, нито че ще стане нещо с него дори и да се разделя с мъжа си. много пъти в разговор между нас за това всеки от нас какви половинки харесва, той е казвал че аз съм му идола за жена (като ум и държание, характер), както и аз съм казвала, че търся това в един мъж и виждам симпатиите, но не бихме направили нищо засега....

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c8c722af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до номер 3:

Вярвай ми, доста съм пораснала дори, най-вече на акъл. Много добре използвам разума си и въобще не съм като малките деца, тук говорим за различни неща обаче. Ако бях като децата и нямах разум до сега да съм направила някоя простотия и да съм теглила една майна на всичко... не мислиш ли?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 70fc4ca72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 3 до 7 авторката

Не, не мисля. Още се ръководиш от чувства и се поддаваш на увлечения и правиш неща които не трябва. Твоето порастване за което ти говориш не е в сферата на това да постъпваш по правилния начин а по-скоро да се съобразяваш с обстоятелствата около теб.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b0599ecb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това не е живот. Това е мизерно съществуване в името на съмнителното благо уж детето да живее с баща си. Ако си сигурна в това как се чувстваш и какво искаш, ама наистина си сигурна - действай. Детенцето може да си има контактите с бащата, ти можеш да го отгледаш отлично и сама или с Ванката. Не се отдавай на тежък и тъп живот в името на нещо крайно пренебрежимо.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9e3c1fccae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, помисли само какво си написала, да го кара като самотна майка и да бие шута на мъж, с когото е подписвала. Едва ли причината е била само страх да не е сама - та нали тя е по-борбената в семейството, няма проблем да се оправи сама. Просто иска семейство, в което има и мъж. Но като всяка жена се залисва и по други мъже.
Аз съм мъж и ако разбера, че жена ми се залисва по други мъже бих провел точно един разговор с нея иска ли да стоя или не иска. Пък нищо че имам две деца. Авторке, какво като си по-борбената, да не мислиш, че няма кандидатки за твоя мъж? В момента в който се освободи някой мъж, автоматично нещата при него се оправят откъм контакти с другия пол. Трудно се създава обаче семейство. Помисли, че вие го имате, добро, лошо, но е семейство. В което животът е много по-забавен. защото правите разни неща заедно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c8c722af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   от авторката до номер 8:

Разбрах какво имаш предвид, наистина много често се водя от обстоятелствата около мен, но не и от емоциите, защото в момента малко вървя срещу емоциите си.

Не е толкова лесно да захвърлиш един брак, дори и да не очакваш нищо насреща...

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c8c722af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от авторката към номер 10:

Причината за това да не съм предприела окончателната стъпка за развод е, че все давам още един и още един шанс уж в името на нещо добре.... но вече се уморих. много усилия положих, но ми дойде всичко в повече. Няма я вече искрицата, няма го огънят, няма я тръпката.
Никога не съм имала проблем или притеснение да се оправя сама, та аз и в момента го правя. Нямам и съмнения как ще си гледам детето, знам че ще се справя.

Многократно сме обсъждали темата с мъжа ми относно това, че нещата не вървят, или по-точно аз съм казвала, че не вървят, че не съм щастлива, че много се е променил, че не е човека за който се омъжих, че не е това което искам от един мъж.

Както казвате аз искам любов, искам внимание, искам да знам, че за някого аз съм единствена, а не да не се интересуват за мен дори... Той я кара по инерция, пуснал се е по течението и не полага никакви усилия да ме задържи, мисли, че съм му даденост, а аз не искам такъв мъж.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f41c8a84e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторке... за каква искрица и тръпка говориш, че ги нямало вече... аз, до колкото успях да разбера от поста ти... то ги е нямало още в самото начало. Та ти сама казваш, , , че не си знаела дали го искаш или не.. ама то така става ли... да създаваш семейство щото нас жените като ни ударило хормона и нищо не можело да ни спре( пак твои думи )... Според мен, ти си жена която не е наясно със себе си... И стига си упреквала мъжа си, че се бил променил... не е.. променен ти се струва, защото си се захласнала по друг. А когато това стане човека до теб, ти става безинтересен, дразни те всичко в него... и все му намираш кусури. Ти искаш той едва ли не всеки ден да ти се обяснява в любов, за да се чувстваш единственна... боже мой, ти друга работа нямаш ли си.... по цял ден това ли мислиш? Струваш ми се вятърничева... и лесно влюбчива... Утре може да се запишеш на друг курс, там също може да срещнеш интересен мъж, тогава съм сигурна че интереса ти към Иван ще се изпари веднага и ще се насочи към новият... Това дали ще си щастлива в семейството си, зависи само от теб, не изисквай от мъжа си повече, от колкото ти му даваш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker