Имаме брак от години, а той не иска бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имаме брак от години, а той не иска бебе
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2024 пъти
Напоследък много ми тежи и не се чувствам щастлива. Чувствам се като в капан, в който ходя само на работа и след това вечерям и лежа на дивана, гледайки последната серия на някое риалити. Омъжена съм, на 27 години и половина съм, без дете. От няколко години го искам, даже в началото не спирах да чета разни неща и да сънувам бебета. Но винаги когато заговорех за деца съпруга ми казваше "оф, пак ли такива теми", на което отговарях, че искам да имам семейство, а той казваше "ти имаш семейство - мен". И едва ли не ми обясняваше, че се е оженил за мен, защото ме обича, изобщо децата не са му били приоритет. Реших, че е рано и ще протакам още така.
В началото се оправдаваше, че нямах работа. Започнах.
Когато я започнах проблема стана, че нямам постоянен трудов договор.
След шест месеца и това стана.
После нямах стаж за майчинство.
Направих стаж 2 години.
После заплатата ми беше ниска.
Увеличиха ми я с около 100 лева, но вече беше горе - долу прилична.
После работното ми време беше проблем, защото работех нон - стоп. Е, напуснах и си намерих нова по - добра работа от понеделник до петък. Сега приходите ни са 1400 лева от двамата общо, като по - голям процент идва от мен. Оправдава се, че нямаме пари и все гледа да излезе или избяга нанякъде когато започна темата.
Само че, аз от години съм омъжена, бездетна, вече станах и самотна, защото ако не се замисля на време след някоя друга година ще е късно дори да срещна друг и да създам семейство, майка ми е лекар, много сме говорили за това кога е най - добре да се роди и какво се случва след една определена възраст.
Плюс това за мое нещастие се разболях от една болест, от която не се умира, но всеки ден за мен започва с половин час преди хранен с шепа хапчета и други, доживот.
Изморявам се, нямам сили, едно от заболяването, второ че покрай него страдам от постоянни анемии и други. Пия витамини и куп други глупости, просто болестта пречи тялото ми да усвоява.
Майка ми е казала, че проблем за бебе няма да има, но ще правя изследвания на кръвта всеки месец за да ми регулират дозите.
На мъжа ми не му пука особено, дори не ме е питал как съм, нито че с това заболяване с всек изминал месец намаляват шансовете ми да забременея.
Изпадам в паника понякога, опитвам се да говоря с него, но не се получава, винаги се прави на разсеян и отменя темата, последно му казах, че го обичам, но просто в един момент ще си тръгна, той ми се изсмя и каза, че няма къде да отида и т. н. Явно мисли, че няма да го направя.
Не знам как да постъпя. Не съм очаквала да ми е толкова трудно да срещна мъж, който в един момент, след дълга връзка и брак да не пожелае дете. Иначе ми казва "искам ти какво мислиш, ама като ги гледам тия със скъпите коли и сметките в хипермаркета по 150 лв как да имам, нямаме пари" и направо ме смазва.
Отделно е голям деспот по отношение на фейсбук. Покрай него загубих всичките си приятели, а може би и с годините, те останаха там някъде във фейсбука, там останаха и социалните ми контакти, освен тези на работа, разбира се. Забрани ми да имам профил. Склони ме да го изтрия, но когато исках да го възстановя се ядоса и започна да ми спира интернета и да ме насилва да изтрия профила. Обясни ми как само малоумниците имат профил там, но пък на мен ми харесваше да общувам, да споделям живота си, да се опознавам с хора, те да ме опознават.
Може би се страхува, последно като имах казваше, че сигурно всички ми пишат да ме свалят и т. н. После отрече да ревнува.
Не знам в каква дупка изпаднах и вие като се решихте на бебе мъжа ви съгласи ли се, ако отказваше какво направихте.
Как е редно да постъпя, не знам, вероятно съвсем скоро ще си събера багажа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: cc63049a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен той не е готов да стане баща. Опитай се да разбереш дали има друга, разбира се не е казано, че има друга, но някои мъже не стават за сериозни връзки, а ние жените сме прекалено влюбени и не го разбираме. Попитай го точно и ясно иска ли дете от теб или не, от самата реакция ще разбереш дали става на въпрос за друга жена, за финансови проблеми или за притеснението да стане баща. Има мъже, които разбират какво имат до себе си след като го изгубят. Дайте си почивка за малко и повярвай ми ще разбереш колко държи на теб. Успех, мила. Пожелавам ти да имаш дете от достоен, истински мъж, който ще ви обича!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 670683dbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напусни го, но не му казвай предварително, защото може да те удари или направо да те пребие от гняв. Такива мъже са ми ясни. Спрял ти е социалните контакти защото е деспот, не иска ти да си щастлива, твърде голям егоист е. Ти поне си осъзнала навреме, че искаш семейство с деца защото има жени които търпят и накрая остават сами и самотни, и за тях вече е много късно да имат деца. Трябва да имаш това което заслужаваш и истинско семейство, живота е твърде кратък и това, че сме нещастни с неподходящия човек, пропилява живота ни.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6ebcfe259a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Как въобще ти се иска на тоя тъпан да му родиш дете!? !? !? И къде спа преди да се омъжиш за него!? !? Да обичаш някой не значи да го имаш за даденост и своя вещ едва ли не, с която можеш да се разпореждаш. Тоя нито те обича, нито иска дете, не знам изобщо какво правиш с такъв човек, това си е жив мазохизъм! Не знам дали ти има къде да отидеш, но дали той ще намери друга будала дето да го вземе...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5877ee41cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Съберѝ всичките си душевни сили в юмрук, за да си способна да разчупиш едно задушаващо те статукво, което те поглъща, като в блато. Напускай го без никакви обяснения и безсмислени опити да го промениш: насила хубост не става. Това е безнадежден егоист и бездуховно мекотело, което дори и не те обича, както твърди, оправдавайки живуркането си, защото, ако те обичаше, щеше поне малко от малко да му пука за теб, за твоите потребности. Дори и да го промениш, този тип как ще обича децата си (детето си), хич не е ясно. Ми то след раждането е такова изтпитание и за двамата, че този перко не би се справил със сигурност и ще те остави сама да се трепеш. Семейството е като птица с две крила: ако едното е слабо, птицата не може добре да лети, няма да държи посока... А какво е да отглеждаш и възпитаваш дете... Без любов как ще стане тая работа? Просто е негоден за баща, пък и за много други работи, както изглежда. Всъщност, той явно си обича спокойния живот, да си те има за секс до себе си - ми що да дава пари за проститутка, като си има жена... - дори ме съмнява, какъвто е мързелив и апатичен, че ще има воля да сваля жени, просто неговият идеал за живота е да си се носи по течението без цел и посока и да не си дава зор. Едно време при мама и тати, сега при теб. Дори това, че се примирява с положението, че жена му печели повече от него, говори, че е еснаф без амбиции. Интересно, как можеш да уважаваш подобна фигура и за какво точно си го обикнала?? Така изглеждат отстрани нещата.
Разбира се, че основната реализация на една жена е да стане майка - затова народът доста язвително и жестоко нарича жените без деца "яловици" - да, много е жестоко, но така хората подчертават важността на тази способност у жените - най-важното качество за една жена.
И не само на теб това ти е нужно, но и на България, която се топи от безразличието на страхливци, като мъжа ти. Напускаш го без предупреждение и без излишни обяснения, защото ти губи времето и нищо не ти дава. Ще си намериш друг няма да е трудно, мисля си. Аз, например, бих се заинтересувал от теб, само че имаме немалка възрастова разлика. Аз бих искал не дете, а деца- 2, 3, 4... - както дойде. Баба ми имаше 6 деца, раждала е седем пъти и всичките ѝ деца бяха изключително красиви хора и много добри. Например, вуйчо ми Христо беше красив, като Аполон, болката на всичките жени от махалата, това Брад Пит и Джони Деп ряпа да ядат пред него, а е бил пето по ред дете. Шеста беше леля ми Ленче, и тя невероятна красавица. Не мога да си представя, ако баба ми е била с манталитета на днешните българки, че въобще нямаше да ги има. Безумие някакво. А не е да кажеш, че семейството на баба ми е било особено заможно - нищо подобно! Значи, въпросът не е в парите, а именно в нагласата.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 962eb04d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мило момиче
Жена съм, по-големичка от теб с няколко години
Сега директно на въпроса-не я ли знаеш поговорката "по-добре сам, отколкото зле придружен"?
Ти самата знаеш какво трябва да направиш-събери си нещата и без обяснения го издебни да се разкара от вкъщи и си тръгни. Ако си позволи да те претиснява-полиция, ако не ще намериш някой, който да му изкара акъла най-малкото
И не си губи времето повече, живееш с пълен боклук, това сама го знаеш
Не е късно да намериш щастието си, направи го веднага!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 82148f3653
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Ами моето мнение е, че наистина дохода ви е нисък.

Но, на твое място нямаше да изкарам и 2 месеца с мъж като твоя, не защото не иска дете (всъщност даже съм напълно съгласна с него по този въпрос), а за това, ЧЕ ТИ СЕ БЪРКА С КОГО ОБЩУВАШ!!!
Аз лично не понасям да ми се бъркат за каквото и да било!
Или пък да ми правят някакви сценки на ревност особено!

Много време си изгубила да прекараш с този човек.
Все пак виждам един единствен позитив от времето ти с него - мотивирал те е да почнеш работа, да направиш стаж, да ти увеличат заплатата!
(макар че самия той не се развива - днес ти вадиш повече от него)
Ако беше се навил на бебенце, сега щяхте да цепете стотинката на пет и да ревете на родителите си за някое левче... и по принцип да ревете повече от бебето ви даже
Но вече си усвоила позитива, за който писах и е време да зарежеш този човек и да намериш някой, който да иска точно това, което и ти.

Само да ти кажа да не се настройваш, че уж всички мъже супер трудно се навивали на дете и все жените били тези, които искат дете итн. Пълни глупости са това. Често се случва точно обратния вариант!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fa6239f401
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе момиче! Това нормално ли е за теб? Дали мъжете ни били съгласни за бебе? Моят със сълзи на очи ми казваше как това му е мечта! Сега имаме дете на две годинки и сме най- щастливите! Човек когато има желание, намира начин. А когато няма, си търси оправдания. И ги намира. Ще ти кажа обаче едно- най-важното решение в живота на една жена е от кого ще има деца! Не насилвай мъжа си, не го моли. Тези неща не стават така. Дори да се съгласи, той няма да е добър баща и винаги ще си търси поводи, да не си е вкъщи и няма да им обръща нужното внимание. И нищо чудно, след някоя друга годинка, да те остави с децата и да се хване с някоя друга. Другото, което ми направи впечатление е, какво влияние има той върху теб. Харесва ли ти това и ако не, защо си го позволила?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e6440a1b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За съжаление трябва да подкрепя повечето хора горе. По принцип винаги съветвам хората да видят какво сами могат да променят, за да оправят брака си, да се борят за брака си, но при теб не виждам някакъв шанс за този брак.
Звучи доста крайно, но май сте поредния случай на много избързан брак на млада възраст, в която си нямала нито житейския опит да прецениш човека, нито си мислила за бъдеще с деца да кажем. Освен това рискът на браковете на крехка възраст е, че двамата могат да се развият в съвсем различна посока.
В случая може би дори той не се е променил много, но ти си съзряла, станала си жена и искаш да имаш живот като жена. Не става дума тук само за майчинството, то няма да ти избяга, а по-скоро за това какво му е отношението към теб - малко като към дъщеря или като към домашен любимец.
Направи си профил във фейсбук ако искаш!
Ти си пълнолетна и имаш право на профил във фейсбук ако искаш, а ако ти омръзне или мислиш, че е за тъпаци - сама ще си махнеш профила, но нямаш нужда от наставник да ти казва какво да правиш - не ти е баща и ти не си на 13
Стегни се и си извоювай живота обратно.
Това значи не само финансова независимост, но най-вече да бъдеш независима в решенията си за живота, да умееш да живееш за себе си - свои приятели, хобита, твой живот
Виж, не съжалявай за нищо. Сигурна съм, че си имала хубави моменти с този човек, скъп ти е и още го обичаш, но понякога човек трябва да продължи напред.
Представи си следващите 10, 20 г. с него?
Невъзможно. Съжалявам
Всички ние сме били изправени пред подобно решение да продължим напред - раздялата с родителите примерно и да напуснеш родния град, но и също като теб да се сбогуваш с първата си любов след няколко години заедно, да продължиш напред просто.
Ще ти се случва още често, не съжалявай за нищо, но се сбогувай мислено с този човек, а после и реално. Така е по-добре за всички страни

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: be196a590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   До 40 няма проблем да родиш здраво дете. Но гледай да е от друг мъж - от този бягай.

П.С. Аз съм на 30 почти и не искам деца. Седя си сама, защото всички мъже на тая възраст са започнали да мислят за размножаване. Откъде ги намирате вашите индивиди не знам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e35c10daf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Работиш по-усилено от всякога, събираш парите и когато дойде моментът, събираш си багажа, махаш се и се развеждаш! И щом искаш фейсбук- направи си, той не може да те командва. Щом не иска бебе, с което да се занимаваш ще си цъкаш във фейсбучето. Според мен не е късно да намериш мъжа за теб и да си създадете семейство, защото ТОЙ не е за теб и не те уважава, за да се държи така с теб и да ти се смее!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e35c10daf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Моите родители имат три деца - мен и двама братя. Имат на половината на вашия доход и СЕ СПРАВЯМЕ НЯКАК СИ!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e96d195343
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не си струва да продължаваш с него. Човека явно не се интересува от чувствата ти, щом излиза или сменя темата при разговор за това. Пари за дете, никога няма да имате достатъчно - тоест никога няма да можете да кажете - ей сега е момента, че сме добре финансово... Аз съм мъж на 26 години, имам дъщеря на година и 9 месеца, с жена ми просто обсъдихме в един момент сериозно темата за дете и решихме да правим опити. Веднага се получи. Дете се гледа с любов, не с пари! Това е истината, който каквото и да ти говори.
Относно фейсбук... направо нямам думи... Как може още да има такива мъже, че да ти забрани да имаш и да те кара да си триеш профила. Явно в България още е вярна максимата - "бий ме, обичам те". Колкото по-зле се държиш с една жена, толкова повече тя те иска... Съжалявам, може да ми се обидиш, но не мисля че това отношение към теб е нормално. Ти забраняваш ли му да прави каквото иска? И той съобразява ли се с това? Едва ли...
Помисли си дали отношението му е нормално... Желая ти да имаш истинско семейство, с истински мъж и дечица!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c9d92b4db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Знаеш кое е правилното решение, но не искаш да го приемеш. Живота си тече, времето минава неусетно. Този човек не е за теб. Едно, че не иска дете, а на теб ти е време и след време може вече и да не стане, така че помисли. Второ, че е ревнивец и те ограничава. Трето, че се държи грубо и непристойно с теб. Все изисква нещо от теб. Изглежда ми като лентяй. Не се чувстваш добре с него, имаш безброй причини да се разделите. Действай, не си пропилявай живота с човек, който не е сериозен.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d5f25c7adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Човекът не иска деца, какво толкова? Насила ли ще го караш? После така и така нито ще обича детето нито ще се грижи за него.

Като толкова искаш деца, намери си мъж, който също да иска. А като си толкова болна и изтощена не знам как ще го гледаш, пък и парите дето цитираш са твърде недостатъчни за нормално отглеждане на дете, но някой просто искат да осмислят собствения си живот и щастието на детето не ги вълнува особено.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a83e908b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   според мен си закъсняла със събирането на багажа, това нещо е трябвало отдавна да се случи...Аз не бих търпяла подобна картинка.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 666ae62e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Тук чета доста крайни коментари. От типа- веднага го напусни или - Доходите Ви са ниски. В известна степен - да, но като си помисля че точно заради този начин на мислене се топим като нация. Много хора, включително и Аз искаме внуци, но чакаме и времето минава. Авторката не е престаряла, но трябва да се замисли как да си сбъдне желанието, дали с този мъж или да намери друг времето ще покаже.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a85e73be75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Този човек няма да бъде добър баща, така че е добре че не иска да има. А и щом сега се държи така, ако случайно имате бебе живота ви ще стане непоносим. Той ще започне да се държи ужаско и няма да ти помага. Да имаш бебе е много изнервящо и трудно и ако имаш още един дразнител ще откачиш.
Парите в началото не са проблем. Нашето дете не ни струва почти никакви пари. То иска само храна пеленки и дрешки. За бебешка храна не даваме пари защото яде от нашата. Дрешките са евтини има втора употреба, майки подаряват дрешки, те вече не са проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cfa91f1f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Номер16, като си искал внуци да си му мислил НАВРЕМЕ - да си направил повече дечица 6, 7, 8 примерно, сериозно говоря. Сега все някое щеше да ти е направило вече внуче. Предполагам имаш 1 или 2, нааай - много 3, ама силно се съмнявам, че са 3... Ех, толкова ми е противно родители с по 1-2 деца да стоварват всичките си желания и болни фантазии върху тях. Искам да станеш такава/такъв, пък после искам това и онова, сега искам внучета, то от вас предимно думата Искаме се чува все...

Ако ще да не са в хармония двама души, ако ще единия да потиска другия, ама да ти направят внуче, другото не е важно. Ти сигурно и от пенсия си ще си готов да отделяш за внучето! Ама иначе са ви малки пенсиите, да.

Ти сметка да държиш на хората от народа, че нацията ни се топи ПРАВО НЯМАШ!!!
Достатъчно политически грешки са допуснати назад в историята ни, и не, нямам в предвид последните 30 или 70 години, а много, мнооого по - назад. И това да се топим като нация е просто един логичен резултат!
Също така българите не сме само това, което сме на днешната ни територия. Има милиони българи по цял свят пръснати... и се размножават там, спокойно, даже мисля, че и повече се размножават.

Пак ти повтарям, повече не си позвалявай да дрънкаш такива неща да дразниш хората с твоите необмислени желания - като някое хлапе, което иска скъпата играчка, ама не се съобразява, че тяхните нямат излишните парички да му я купят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a6254677df
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Най-грозната гледка е да гледаш мъж как се оправдава. Ако питаш мен, спри да слушаш оправдания, говори директно с него по този въпрос, заявявайки ясно какви искаш от живота си, и от там насетне си прави изборът. За мен е изключително тъпо поведение да се жениш, пък да не искаш деца. За какво ти е тоя брак тогава? Да го показваш пред другите? Казвам го като мъж...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7d7f3ad5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторка:

Благодаря на всички за коментарите.

Последната случка е от вчера. Гледах си календара и му казах, че май ми закъснява с доста дни. Реакцията беше "Ай да не! Не може да е истина, кажи ми, че ме лъжеш". После сметнах пак и понеже се беше актуализирал нещо се бях объркала и му казах, че всъщност не ми закъснява, а ще ми идва след два дни и той каза "повече не ме стряскай така, моля те".

Това е моят брак... след толкова години половинката ми да се стряска.
Не мога да го понасям вече, започвам да изпитвам лека омраза...

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: acf890569a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   >> Разкарай тоя боклук от теб мила, за нищо не става....

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5e76505d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ако мислиш да останеш с него, мога и искам да помогна. Женен съм, с две деца и може да ги видиш, за да се увериш, че ги правя прекрасни. Ако си реална пиши тук и ще намерим начин да се свържем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker