Да си кажем Сбогом заради обстоятелствата и хората около нас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да си кажем Сбогом заради обстоятелствата и хората около нас
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2393 пъти
Хора случвало ли ви се е да се влюбите така че дори да се сгодите или ожените/омъжите за даден човек да се влюбите така че да си кажете и да знаете, че това е вашия човек и тои/тя също така да го знае.
Но с времето да ви се намесят вашите роднини от едната или другата страна или от двете, едните и другите да ви се месят и да дават мнения и съвети без да имат правото да се бъркат в живота на младата двойка. Да се стигне дотам че с постояннството колкото и да са далеч от вас да разбият доверието помежду ви така, че след няколко години да се разделите и вече да не вярвате грам на човека отсреща както и тои във вас, а всъщност да са минали месеци дори година или години и тои леко да ви подсеща за себе си или обратното, и когато се сетите и стомаха ви се обръща за горещите спомени с този човек, а в същото време да му нямате доверие дори за елементарни неща и ума да ви казва спри не отг. не мисли носи само болка забрави, а през това време сърцето да ви подксача от спомена за него/нея. Да си кажете болезнено сбогом и да знаете че неможете да бъдете заедно защото роднините ви скачат като се отвори тема за съответния човек. Така да се стекат обстоятелствата че дори да заминете за различни държави на хил. км един от друг и да ставате сутрин и да поглеждате че само вие сте сам в спалното легло да го гледате празно от едната страна с болезнен спомен. Да опитвате всякакви контакти с други хора на принципа клин клин избива и да гледате отсреща, че човека срещу вас никога няма да бъде онази любов да ставате от срещата и никога да не го потърсите защото знаете че само се заблуждавате. И всичко това заради изкривените виждания на сем. на жената че трябва да е с богат мъж и с вижданията на вашето семейство че отсреща не те оценяват като добър човек и характер а всичко опира до материалното (това е моя пример) и всички да се намразят така че да разрушат вашето щастие. Дори всички около вас роднини, приятели, познати да знаят че не сте заедно, но няма и как да бъдете и да се чувстват добре от това чак до там, че дори и вие да ви се наложи да повярвате в това!!!
М30г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: a2575954d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   “Хора случвало ли ви се е да се влюбите така че дори да се сгодите или ожените/омъжите за даден човек да се влюбите така че да си кажете и да знаете, че това е вашия човек и тои/тя също така да го знае.
Но с времето да ви се намесят вашите роднини “

Да, случвало се е мисля на ВСЕКИ да се ОПИТАТ да се намесят роднините, но едно ти казвам - не могат да се намесят роднини, от които си финансово и материално независими. Не споделяш повече, но според мен проблемът ви е бил, че най-вероятно или сте били зависими, или тя е била зависима от тези родители, но или ви е била нужна евентуално тяхната помощ за семейство и жилище. Знам ли.
Това е проблем на много млади двойки, НО не се коси - ако те е обичала ИСТИНСКИ, тази жена нямаше да те остави никога. Говоря от собствен опит. Минала съм през огън и вода, за да бъда със съпруга си. Моята история е като в песента „Назад-назад, моме Калино“ и сме заедно, и сме семейство вече от 13 г.
Винаги е имало такива истории, но истинската любов е побеждавала. Има една родопска народна песен, не се сещам в момента името, но е точно за твоя проблем - как двамата млади не могат да се вземат докато мъжът не построи къща, а жената не събере покъщнина, много песни има за „душмани“, които разделят двамата влюбени, но едно ще ти кажа - не се коси, защото истинската любов побеждава подобни проблеми. Ти си млад човек, ще срещнеш жена, която да те обича и оценява истински и е готова да мине през огън и вода за теб, да прекара целия си живот с теб и да остарее с теб!
Животът е пред теб. Не тъжи, а се наслади на всеки един момент. Навън има много прекрасни момичета и жени, които са в твоето положение и чакат човек като теб да им обърне малко истинско внимание.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0825da7d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди да съм видяла, че си мъж на 30 г. си помислих, че историята е написана от жена. Браво на начина, по който си написал историята.
Според мен ти наистина обичаш отсрещната страна.

Момиче, 18

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8b36b9b2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Хора, не губете любовта си заради мнението на други хора! Борете се за любовта си, ако знаете, че си струва! Животът е толкова кратък, времето минава толкова бързо и единственото, което има значение е любовта. Разбира се и здравето и щастието, но след години, когато се обърнете и видите, че сте сам, че не сте имали смелостта да бъдете с любовта си, ще съжалявате. Колко много любови са погубени заради намесата на други хора или заради инат или просто от глупост! Авторе, ако я обичаш и знаеш, че и тя те обича, отиди и си я вземи, не губи повече време!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ecb88c84d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Едно към едно със казаното от теб, но аз се опитвах да не се влияя от близките ми и те дори го бяха приели накрая и точно тогава се разделихме. Най гадно ми стана че във труден момент за мен ми се говореше едва ли не.. аз като ти казвах че този човек не е за теб.. на него му трябва друг тип жена... а ти като звънне и веднага отиваш, изкарват ме глупава и може би съм такава след като не знам от негова страна какво е било. Обаче за мен тръгна на долу от този момент в който не сме заедно, а доста време измина. Не мога да смятам че е било за мое добро, след като със сигурност това не е най доброто за мен, а как да направя така че да забравя всичко свързано със този човек, ми не мога. За другите е лесно на думи но те никога няма да се поставят на мое място, те гледат на нещата под различен ъгъл въпреки че всички който ме обичат, главно моето семейство, родители и тн. все ще приемат човека без значение дали е подходящ и без значение кой е, просто ще им се наложи, ако има такъв примерно говорим. Всъщност аз не се отказах от връзката ни, нямало е друг мъж, имаше други мъже който се надяваха но те не са ме интерсеували и за съжаление трудно може да се промени този факт и да се влюбя във някого в момента, а за бъдещето изобщо не мога да мисля въпреки че много неща ми се искат. Но авторе, все пак мисля че няма как да се откажеш от човек който обичаш толкова лесно и ако той изпитва същото ще се намерите начин как да се съберете само да го искате, не се отчайвай.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a8a8283ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На мнението на номер 1 съм! Ако сте финансово НЕЗАВИСИМИ, то не би трябвало да позволявате на родителите и от двете страни (както и на всички други роднини, приятели, познати) да ви се месят и провалят връзката! В противен случай означава, че сте безволеви същества, които са незрели да създават семейство.

ELSA

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3f401f2fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мда, финансовите възможности и независимост са много важни. Но пак нещата преливат и понякога една жена(макар да съм мъж) неосъзнато обича мъжа до себе си и заради финансовото му положение. Е при някой и осъзнато така се получава, т. нар. златотърсачки. Трудно се намира жена или мъж, който да е безусловно верен на половинката си. Но и не е чак толкова голяма бройката на хойкащите полигамни типове, на които не им пука. Така че за повечето се получава страдание при неуредиците в любовния живот. Когато стане някаква раздяла, човешкият мозък се опитва да намери извинение защо е станало така. Един казва - ами такъв е животът, друг - ами такива са всички/мъже/жени, трети - такава ми е съдбата, четвърти се опитва да се бори, за да докаже, че не е така, а иначе. Истината е, че за всеки е различно, има моногамни хора. Като мен да речем, но не е масово. Повечето имат по няколко връзки, а има и такива, които не се спират във връките, други са го ударили на секс, разделят твърдо секса от любовта. Неразбираемо за мене как могат да говорят за любов тогава, на да кажем, че сега така е модерно, ще мине и тази мода, някой ден. Но винаги ще останат някакъв процент Казанови, курви по душа, хомосексуални, фетишисти, и всякакви други. Въпросът е по-голямата част от хората какви са, въпреки че.. по-голямата част са просто пасивна маса, която се увлича в една или друга посока - ту пуритани, ту сексуално 'разкрепостени'. Авторе - това, че имаш чувство за семейство, че си се насочил към един човек, който да обичаш и уважаваш през живота си е хубаво. Понаякога дори самия факт, че си бил женен, сгоден или дори си харесал този някой специален е достатъчен, за да осмисли живота ти. Защото помисли си - има хоа, на които дори това не се случва. Какво влияят околните - пак е различно, пак за всеки отделен случай. Но при всички положения, това, което ти се е случило е жизнен опит и щом се замисляш за него, значи преглеждаш личния си жизнен опит. Това, че го споделяш с повече хора - също води до споделяне на опит и обогатяване на читателите. Дано не стана много дълго.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ca45219c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора:
Независими бяхме и 2-мата тя имаше работа и кариера и тук и в чужбина където сме били само ние 2мата, вадеше си прилични доходи спрямо кариерата си, аз също работих по различни държави зная 2 чужди езика имам и друго гражданство, така казано и 2мата интелигентни млади хора. Просто майка и живее в чужбина и за през времето заедно с нея дори отделно не спря да се бърка, то не бяха телефони, скайпове, фейсове и какво ли не. Старата госпожа бе решила че детето и трябва да живее при нея в чужбина по-точно в страната където е тя, за да я контролира и да казва как да живее, къде да работи, и да има и поглед върху това кои ще е бъдещия и мъж. В противен случаи и казваше не ме търси ти не си ми дъщеря. Дълго време тя се разкъсваше между мен и нея защото аз не отговарях на критериите на майка и (а те бяха ти ще гледаш дъщеря ми а тя мен тоест ние да я носим), защото исках да живеем наш си живот и тя да не е част от него. В крайна сметка аз с времето намразих майка и и казах какво причинява на дъщеря си оттам омразата помежду ни стана огромна а приятелката ми бе разпната на кръст, и трябваше да избира макар че знаеше истината, и ест. аз бях чуждия съответно си затвори очите и застана зад позицията на майка си. Приех нещата такива каквито са и плюх на принципите си само и само да бъда до нея, опитах всичко, но все бях виновен, крив, накрая чух и думите манипулатор и използвач, предложих и да се махнем да ме последва тя категорично отказа. Изкарах така около 2 месеца. Емоционално се сринах тогава се включи моето сем. което знаеше всичко това и се вдигна на възстание, че тия хора ще ме поболеят и бяха прави. Събрах сили казах на всички истината в очите събрах си багажа и я напуснах като хванах първия самолет за Бг, а на летището се изпратихме много тежко защото и 2мата знаехме че краят е дошъл и връщане назад няма. Немога да имам нищо повече с този човек тои ме предаде по един или друг начин, така и не ме последва дори един път, а и никои уважаш себе си мъж не би се съгласил с това което се изискваше от мен. Същевременно мина година след тази раздяла тя все още е сама и нещастна знам го от наши познати опитвал съм няколко пъти контакт освен инат и думи напротив срещу мен друго нямаше, самата тя ще си остане за мен самотна и неразбрана благодарение на това че и угажда за всичко, а родната и майка се възползва от тази и слабост за да има власт над нея. Колкото до мен тъжа, обичам, но по-малко по-малко вдигам главата все по-нагоре, и се надявам никога да не ме потърси с оправданието че е разбрала грешката си и да търси 2ри шанс, защото незнам как някога ще мога да върна доверието си в нея и лепеното никога няма да бъде като здравото и ние никога няма да бъдем същите хора. А ако някои иска контакт, чувства се така и е също така неразбран може да ми пише на l. venanzio@mail. bg. Благодаря за коментарите на всички ви :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 08a17717a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Седни и прецени трезво тази жена, какво негативно ти е направила, въобще направила ли е нещо нередно или всичко е резултат от външно вмешателство, и като сет се махнали от интригалника и клюкарника, защо не сте заедно. за съжаление масово се мешат за "добро" на порасналите си деца, искат да управляват живота им, за ги съветват как да живеят, как да гледат децата си. Така ли е по света, ами не не е. Всеки си гледа живота, в България от такива вмешателства хората се развеждат, остават ергени, изкривяват се психически. Можеш да се обадиш на тази жена, да поговориш с нея, да се видите пак. Разбира се, мисля, че е излишно да споделяте с родата.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e12b4ecacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе, засега и аз съм в това положение. Утеха наистина няма, мога само да ти съчувствам. Най-тъжно е последното ти изречение. Принуждават те да гледаш през техните очи. Само защото имали опит, грижа ги било... Аз не се борих, нямах сили след всичко. Те го знаеха и се възползваха от слабия ми характер. Не постъпвай като мен, направи нещо... Защото идва момент, в който осъзнаваш, че всичко е безсмислено. Всички те може да са щастливи и спокойни, но и те се заблуждават, ако вярват, че така е най-добре. Ще мине време и ще видят, че никога няма да си същия след нея. Струва ли си всичко това? Както и да е, дано намериш своя път и подредиш живота си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ca45219c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

10.   Автора: Немога да направя нищо вече когато бившата ми половинка е застанала здраво зад гъбра на сем. си а те на свои ред ме считат за меко казано боклук, ако тя самата беше с мен на едно мислене никога нямаше да оставя нещата така както са. Уви тя избра да се довери на сем. си не на мен и така аз съм длъжен да продължа живота си без нея, и боли много това че всички са против теб и нищо неможеш да направиш когато дори и човека когото обичаш и се бориш не вярва в теб, защото е слабохарактерен и му е по удобно така.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8b36b9b2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, аз съм номер 3, от написаното от теб ми стана ясно, че няма смисъл повече да се занимаваш с тази история. Всичко е станало доста грозно и надали някога нещата ще се оправят. Затова продължи напред и си намери жена, която наистина иска да е с теб. Животът е пред теб, усмихни му се, има още толкова много неща да изживееш и от теб зависи дали ще са хубави. Успех :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 09eb5c47a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Все едно чета моята история... С тази разлика, че аз помогнах на роднините и да дойдат при нас в чужбина да не тънат в мизерия. И като се започна едно злословие, бил съм изневерявал, бил съм алкохолик, бил съм безотговорен, бил съм покерджия, че съм заделил цяло състояние да си позволя да не работя и да изучавам 724 моментното състояние на фондовата борса. А тя била млада, трябвало да има богат и отговорен мъж до нея. (Уреди се с неин висщестоящ колега който я изпраска и се раздели с нея след като разбрал за раздялата ни) И така, кротко си събрах си дрехите в един сак, зарязах им къщата, обзавеждането, всичко което сме имали наше с тяхната дъщеря (10 години бяхме заедно). Попитах я: сигурна ли си, че не искаш да ме задържиш? Видях и несигурността в очите. Мълча. "Тогава аз ще реша вместо теб, щом си толкова безхарактерна" и казах, целунах я за последно и се качих в колата. Заминах на 400км от там и започнах да изграждам нов живот. После се чухме няколко пъти, за делови неща като писма и документи, каза, че не е станало както го е мислила и съжалявала.
Последно разбрах, че доста мъже са минали през нея, пропила се е и станала неконтролеруема. Техните са вдигнали ръце от нея.
Но, все пак решението да слуша тях бе нейно. Тя реши сама да си скапе живота

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 66e53aab5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Автора: До номер 3 прав си така и мисля да направя благодаря за хубавите думи.

До номер 13 да историята ти е найстина сходна 1 към 1 с моята ти си им помогнал да заминат в чужбина супер, а при мен аз бях устроен в Англия с док. с отличен английски с работа те искаха да ме натикат в Германия при положение че ние 2мата с нея в Англия и България бяхме по-добре от Германия но всичко това бе заради сем. Както и да е от далечни познати също и аз разбрах че след нашата раздяла едва свързва двата края пробвала няколко работи били мн трудни физически нищо не се получавало била самотна само с майка си, отчаяна и обезверена и също пропита. Аз също като теб преди месеци я питах с мен ли си тя стоя и ме гледа несигурно и аз взех решение след 3 дни си заминах и я оставих разревана на летището. Хора без характер станали на зряла възраст оставящи родителите им да им се месят в живота просто това не е живот и за двамата, 13 незнам за теб аз бях също години така и затова не исках и дете надявам се и ти да нямаш защото тогава става страшно, дано като мен си се откъснал навреме.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4e9c30a43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От 13: И аз така мисля, че живота е мъка и за двамата ако единия е безхарактерен. Поне при мен бе така. Идеята бе да ме подкрепи веднъж в живота, да постигнем така заветната финансова независимост, всичко бе уредено докато всичко се срина когато старите се намесиха. От началото на годината още бях планирал да и предложа Септември, все пак бяхме заедно почти десетилетие...
Не, нямаме деца и много се радвам, че нямаме. Защото те щяха да са най- потърпевши, майната ни на нас. Любовта и привързаността ми към нея ми даваше надежда, че с годините ще стане по- отговорна към себе си и ще прояви характер. Какъв родител би била тя? Отговора: като майка и и баща и. Екстра, че се оттървах. Сега ми е гадно, но знам, че е временно докато навиците отминат. А и много по- лесно е да потърсиш и намериш нова жена с твоите разбирания и изграден характер, отколкото да се опитваш да променяш старата.
Бтв и аз съм в Англия. Как се справяш със самотата?
При мен е 3 месеца депресия която тровя с много работа и алкохол всеки ден, почти никакви социални контакти. Засега няма особенна полза...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 000f521c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Автора до 13 :
Ами аз тогава се прецаках зверски смисъл напуснах си хубавата работа в Англия напуснах си и квартирата и заминах при нея в Германия, защото и тя ме помоли като това бе 3 ти опит да съм около нея за да не се разделим, когато обаче отидох там тя ме чакаше да и покрия някои разходи защото бе на дъното и аз ги покрих нямах и работа ест. не се намери нищо за пореден път защото там без Перфе немски не те искат никъде тя едва си намери работа като мияч на чинии в едно ресторантче за смешни пари където е и до ден днешен. Техните направо и казаха като искаш да си с него спасявай се нас не ни търси, а да кажеш те да и помагаха не точно обратното те искаха пари от нея а тя от мен, пълни изруди. Накрая самата тя почна да ме принуждава да и давам пари защото едва се издържаше а когато и казвах да се махаме от тук Неможела, ест. през това време дъртите я шантажираха. Казах и мразя тая държава мразя семейството ти няма да дам повече и цент тук и няма и работа да търся това не е наш избор нито твои нито мои а на майка ти, и тя стоеше и ме пита какво ще правим и аз бях на компа обърнах и монитора и казах аз си заминавам като тъкмо си бях купил билет, ти си имаш мъж, твоя е мъж е Майка ти аз немога повече така ти ме изнасили психически нямам сили вече, ти избра. Прибрах се в БГ и 6 месеца стоях в депресия бях като жив умрял не съм и пияч, много тежко го преодолях дори още не нацяло. Тя ми върна пръстена и аз трябваше да и събера багажа първите месеци от нас и да и го пратя с такава мъка го направих нямаш си идея. А тя освен да реве нищо не направи пръста си не мръдна 1 един единствен път не ме последва в каквото и да е, накрая преди време ми писа искам да си останем поне приятели да ти помогна да го преодолееш това направо ме вбеси до крайност и казах неискам да знам че съществуваш човече. А утре след 8 месеца пълна самота ще бъда с друга жена на морето на почивка за няколко дни дано успея да се отпусна, а след това ще напълня снимки в нета да гледа как го "преодолявам и искам приятелството и" нека страда заради безхарактерността си, защото знам че е сама и сама ще си остане защото едно единств. решение не успя да вземе. Приятелю в същото положение съм като теб и мога да ти кажа работата и алкохола не помагат в тези случаи, за мен търси всякакви приятелства с жени по нета от работата от там където си вземи си холидей покани някоя да идете някъде да те разсее найстина клин клин избива, тези жени не са били за нас те ще са отрова за всеки мъж до тях, късмет на следващите!!! Не се впускаи за сега в никакви връзки, но намери някоя с която да си поживееш и да разпуснеш от всичко това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker