Егоцентризъм, емоционална инвалидност или психически проблем е това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Егоцентризъм, емоционална инвалидност или психически проблем е това?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2481 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 24 години. Ще се опитам да съм максимално кратка. Вече започвам да мисля, че просто не съм способна да обичам - влюбвала съм се доста пъти (повечето случай даже бих ги нарекла просто силни увлечения), но нито веднъж не съм успявала да заобичам някой и да изпитвам истинска грижа, обич и всеотдайност към него, в каквато се предполага, че трябва да прерасне това. Когато започна да получавам всичко, което съм искала от този човек, аз започвам да се задушавам, отегчавам и отдръпвам, забелязвам само проблемите и недостатъците и те постепенно ме отблъскват, а никой не е идеален, най-малко аз; Или пък се влюбвам във фантазиите, които имам спрямо даден човек - и когато нещата не се развиват точно по начина, по който си го представям - аз се разочаровам малко по малко и чувството преминава. Замисляйки се на свършен факт, дори докато трае влюбеността, аз реално мисля само как обекта на желанието ми ме кара да се чувствам, но не и как той се чувства например. Когато правя мили жестове, изненади или каквото и да било от този род, аз реално подсъзнателно го правя, за да му се издигна в очите, да му се харесам повече и прочие, а не толкова за да го зарадвам; мога да изпитвам болка от отхвърляне, недостатъчно внимание, но да речем дълбоко в себе си не мога да усетя чуждата. Как се предполага, че мога да създам семейство или да изградя трайна връзка някой ден, когато спирам да изпитвам каквото и да е към който и да е било след няколко месеца, когато чувствата са споделени и тръпката изживяна? Не мога да си обясня защо се получава така, кое точно ми е сбъркано и как мога да го оправя. И мен ме мъчи, и други хора наранявам по този начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: d685f57243
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, просто не си се влюбвала истински досега!
Но всъщото време си се вманиечила леко, че щом някои твои връстници вече имат силна и удовлетворяваща любов, то при теб нещо не е наред.
Съвсем нормално и логично е, когато усетиш, че с някого не си щастлива просто да се разделиш с него, за да имате и двамата възможност да търсите истинско щастие!

Вече не си давай толкова зор, не гледай другите хора какви са им връзките. И никога не си давай зор да правиш жестове някакви или други неща там само за да набереш точки, когато реално това не ти идва от сърце наистина.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d2ea56c0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблема ти изглежда е от духовно естество, трябва да промениш характера си като се обърнеш към Бога чрез Господа Иисуса Христа и започнеш да изучаваш Светите Писания, тогава промяната ще стане отвътре. Разбираш ли, твоят проблем не може да се реши просто с някакъв съвет защото проблема е вътре в сърцето или както казват Светите Писания: "сърцето ти не е право пред Бога", само Бог може да обнови сърцето ти и "да ти даде ново сърце" с което ще гледаш по друг начин.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f57281d6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо - бъди сигурна, че искаш трайна връзка. Когато се събереш с един човек му разкажи за това. Нека той те накара да знаеш какво е да обичаш. Да те направи щадтлива. Кажи му, че не знаеш да обичаш и искаш да знаеш какво е чувството, и ако той е влюбен в теб нека те научи да обичаш. Не се срамувай да разкажеш. Действай. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ee16cce367
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко опирa до хормони, в случaя окситоцин, почети зa него. Рaдвaй се, че си тaкaвa, в крaйнa сметкa никой не може дa те нaрaни достaтъчно силно кaто дa ти скaпе животa примерно.
Пък зa друго не се притрснявaй, ще се появи някой с който нямa дa скучaеш нaкрaя. Просто явно в Бългaрия сa кaто от кaлъп излези и си "клизмa" дa попaднеш нa кaчество... инaче много ревaт де и всичките зa същото, което сaмо потвърждaвa тезaтa ми.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 24f4f1b326
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Шокиран съм твоята откровеност. Мисля че много момичета са като теб, но нямат доблестта пред себе си да бъдат толкова открити. Аз обожавам да мисля над психолохически въпроси, ако си откровен човек и искаш да говорим за тези неща, пиши ми на interim в абв-то.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 870388e669
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 2 заради такива вярващи, много деца биха се отказали от вярата, това което такива като теб имат не е вяра, друго е ама няма значение, надявам се да не отговаряш със сто цитата от библията, не хаби словата за глупости.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c96d2090d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблемът ти е един - ниско самочувствие. Мислиш, че не заслужаваш любов и не можеш да я дадеш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 451fc65da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   и когато нещата не се развиват точно по начина, по който си го представям .....я помисли, ако се оставиш на течението и на естественият развой на една връзка, няма ли дори да е още по-хубаво и да се изненадаш какво ти се случва? Няма как другите да виждат нещата, така, както ти си ги представяш? Нали разбираш това? Преосмисли очакваният си.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6cfa792b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Такива като теб жени накрая се влюбват в емоционално студени индивиди, разчетливи свалячи и бройкаджии, защото именно не им свалят звезди, никога не се разкриват докрай и затова им се струват "различни". Та те ще ти върнат всички болки, които си причинила на момчетата, които си отсвирила. Защото те нямат намерение да дават, а само да взимат - хищници, с други думи. Тогава ще си спомниш, че когато си могла да направиш някого щастлив, си мислила главно за себе си. Карма.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4fc9c2255c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! За първи път попадам на човек, който има проблем като моя. Когато имам всичко ми доскучава и се отдръпвам, а когато ме зарежат страдам с месеци, години. И от всичко помня само лошото, това ме прави още по недоверчива и студена. И да може би съм наранявала хора, но сега тези хора са обвързани и щастливи, а аз сама и нещастна. И все пак вярвам, че всеки си има своята сродна душа, а ние още не сме я срещнали. И рано или късно, когато този човек се появи всичко ще се промени. Успех ти пожелавам.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6cfa792b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според мен причината не е в тези, които на определен етап ти стават безинтересни, а в теб самата. Проблемът се появява още докато си влюбена. Тогава би трябвало не само пасивно да консумираш неговите емоции, а да почнеш да жертваш нещо от себе си за другия, да му правиш жестове, които да го радват и да го правят щастлив. Да изпитваш удовлетворение и радост, когато виждаш, че именно ти, и не някоя друга, може да му даде щастие. С подарък, изненада, с усмивка, с ласка, с думи, с отношение, и т. н. Колкото повече даваш от себе си, толкова по-обвързана ще се чувстваш. Затова много жени обичат безкрайно децата си, без да изпитват някакви особени чувства към бащата. Защото на детето си майката дава всичко от себе си. Ако почнеш да даваш от себе си на избрания мъж, да жертваш нещо за него, ще се привържеш на всяка цена.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ffad08f5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът тръгва от подсъзнателна обвързаност с родителите. Нежеланието да се впуснеш в дълбините на връзката е породено от страха, че ако го направиш първо - ще изгубиш специалния си статус пред родителите и второ - ще се лишиш от идентичност, както са те лишавали твоите родители. Но този проблем е толкова разпространен, че е много вероятно и мъжете, които си избираш, да го имат същия проблем, което допълнително усложнява нещата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker