Страх ме е да не ми изневерят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх ме е да не ми изневерят
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2533 пъти
Здравейте!
Аз съм мъж на 22 и от доста време имам адски силния страх, че ако се хвана с някоя тя ще ми изневери. Направо нетърпимо, болезнено, чувство. Заради него не обръщам внимание на абсолютно никоя жена.
Само като си помисля как в днешно време е "приемливо", според доста, това да спиш с кого да е и да казваш на половинката си, че го/я обичаш и ме хваща един вид отвращение..
Чувал съм жени да си говорят, с кого спала и как обича приятеля си, и как някои я съветват да ни му казва..Направо ме потриса и ме изпълва с огромно чувство на гняв..
Та ако някой от четящите има идея как да превъзмогна това, ако въобще е възможно. Или ако някой е бил в същата ситуация да сподели нещо.
Благодаря за вниманието..!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7dcdceeb5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мен пък ме отвращават изневеряващите мъже. :)
Истината е, че за жалост в нашето общество повечето хора (без оглед на пол) изневеряват или са изневерявали. Търсиш си половинка с твоите нагласи, давате от себе си и това е. Живот...
Ако стоиш без половинка със сигурност няма да ти изневерят! ;) Но пък ще си сам.
Има една много хубава мисъл, не я помня точно. Че през по-голямата част от времето хората се притесняват за неща, които никога не биха се случили. :) И е вярно!
Има и една молитва - да имаме силата и волята да променим това, което зависи от нас и да приемем това, което не зависи от нас, както и мъдростта да различаваме едното от другото.
Прочети малко за мисъл-форма. Дори и да мислиш, че този закон не е истина, то пак спри да се самонавиваш, защото терзанията така или иначе само ти вредят.
В живота гаранции няма, но е прекрасен! Не си го вгорчавай сам, а се наслаждавай! :)
Ж

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 778dc71f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти ако живееш с подобни мисли, отивай на психолог. Изневяра има само, ако се докаже.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7432c10dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз, момиче на 24г. се притеснявам от същото с разликата че аз имам приятел до себе си. Не ме кара да се съмнявам в него. Аз достатъчно се съмнявам в нежния пол. Защото съм наблюдавала изневери и наблюдавам. Сякаш е срамота да си верен на любовта си....
Обаче аз съм сигурна че и ти ще намериш момиче което така както аз се надява да и бъдеш верен!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 29fa29b086
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Мда свидетел си на моралната деградация и поквара идеща от запад и това те отвращава. Съветвам те като се запознаваш с някоя да я разпиташ какво мисли за изневерите, за "свободните и отворени" връзки, изневерявала ли е, ако ти отговори, че не ги приема я попитай защо "нали живеем в 21 век" за да разбереш искрена ли е или просто се преструва. Тя трябва да ти даде много убедителна причина защо не приема и мрази изневерите, трябва да те убеди. Трябва да ти каже нещо от рода - аз съм християнка и вярвам, че мъжа и жената трябва да са заедно до смъртта си и да са си верни или майка ми изневеряваше на баща ми и разби семейството ни, мразя изневерите или нещо подобно. Ако попаднеш на такава която е с феминистични нагласи или както на запад определят феминистките като "курви търсещи оправдание" бягай на далече! Ако смята, че "живеем в 21 век" - бягай надалече, това в превод означава, че тя смята покварата и моралната деградация и неверността за нещо нормално и приемливо и ще върши такива неща, ако е имала редица мъже в живота си и е оставяла някои, защото нещо не и е харесало бягай надалече. Намери морално чисто момиче което не е опорочено от сатанинската морална деградация и блудствата и съответно ти също трябва да си на висота и никога да не изневеряваш независимо от всичко, това да ти бъде като закон. Най-важния момент е в началото да пресееш шлаката от морално деградирали блудници и курви и да откриеш момиче с добър и стойностен характер.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fc875acc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако вярваш,много ще те предадат! Аз не вярвам на абослютно никой! Но заради този страх да нямаш връзка...добре ти си сега на 22 заради страха си ще станеш на 25-30 тогава ще искаш семейство да създадеш,какво правим пак ли ами не няма да се женя,защото ме е страх да не ме излъжат или да си играят с мен? Всеки има страхове и трябва да се преодоляват,да в днешно време е по-хубаво да си сам,но когато останеш напълно сам имам предвид без родители и т.н...ще искаш половинка до себе си независимо,колко ще те наранява,защото самотата също убива!


Ж 18

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0807f39d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма смисъл да го превъзмогваш, това е товят мироглед, и според мен е правилен. Трябва ти да се научиш да опознаваш и разпознаваш характерите на жените (а и хората). Обаче се иска се време и за научаването, и за опознаването. Бъди търпелив. Щом изборът е на жена за цял живот, заслужава повече време за опознаване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0ee1259ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма смисъл да се страхуваш от това. Хвани си свястна приятелка и я обичай. Показвай й любовта си. Ако някога ти изневерят, проблема не е в теб, а в тях! Убий това чувство и се наслаждавай на живота. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b9809ff301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нормално е да се чувстваш неприятно при мисълта, че половинката ти може да намери някой, който да я привлича сексуално. Всичко обаче е въпрос на комуникация и работа със самият теб.

Първо, когато човек сам не е уверен в себе си и това което има да предложи на другите, оценката за собствената му стойност се базира основно на отношението на другите към него. Тоест ако тя не ти изневери, значи ти си супер, но ако тя ти изневери, значи явно нещо не ти е наред. Значи поработи върху това, да знаеш качествата и недостатъците си, да се обичаш такъв какъвто си, така няма да се чувставаш застрашен от поведението на другите.

Второ бъди наясно дали искаш моногамна или отворена връзка и търси това в приятелката ти. Ако ти искаш моногамия, а тя иска да се забавлявате с други хора, няма как да стане без компромиси. Но както казвам, всичко е въпрос на комуникация.

Аз например, също много ме беше страх да не ми изневери приятелят ми, но поработих върху себе си и самочувствието си, също така се поинтересувах от неговото отношение и разбрах как той гледа на нещата. Сега дори го намирам за интересно, ако той реши да направи нещо забавно с друга жена. Е, сигурно няма да излетя в космоса от щастие, но пък не мога и да го спра ако реши да се разнообразява. Също така аз съм свободна да правя каквото искам, въпросът е естествено дали искам да го правя.

Въпрос на гледна точка, а гледните точки се променят с експерименти, действия и работа върху теб.

Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9008569af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора!
Благодаря на всички, които са изразили мнението си! Прочетох интересна и полезна информация! Радвам се, че има хора които вярват, че е възможно да наперя правилния човек да мен.

И все пак до 9. Аз никога не бих го приел. За мен обърне ли внимание на друг, до там... Такива крайни компромиси не бих направил.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e6909745c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Щом имаш страх от изневери, стани стар ерген, със сигурност, никой няма да ти изневери. Какво ти пука, няма да я износят, изкъпва се и става нова. Като вземе много да шава, чао и готово, има други. Няма да го вадиш от нея, да видим ще ти изневери ли? ! Само разсъхналата жена изневерява!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4a008b61af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Неизбежно е, рано или късно ще се случи. В днешно време е трудно човек да е моногамен. И аз бях романтик и идеалист, но вече съм бил с достатъчно омъжени жени. Не се стремя към това, не ми е цел, просто се случва.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 661f2bc009
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Нека да не се заблуждаваме, че проблема е изцяло в теб.
Ти искаш да получиш предварителни гаранции от обществото и най-вече от бъдещата ти половинка (или гадже- както искаш го наречи), че тя ще бъде вечно твоя, като в приказките. Такива филми в живота няма.
По-скоро ми се струва, че от минали връзки си разбрал, че си много ревнив и смяташ да контролираш създанието до теб за всяко малко нещо с оправданието да не ти изневери. А всъщност те е страх някой да не посегне да момичето, което ти ще смяташ за собственост.
Хората винаги са и ще си изневеряват. Никой не е идеален и ти също. Твоето ниско самочувствие обаче ти е изиграло лоша шега и ти си въобразяваш, че си толкова добър, че няма жена на тоя свят, която може да намери по-добър от теб и да те изостави. Но това твърдение е доста съмнително и още повече увеличава страховете ти.
Ако не го преодолееш по-добре стой си сам. Такива като теб могат да прояват убийствена ревност и някой сериозно да пострада. По-добре си живей със съмненията, отколкото да тормозиш някой до теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 61e9658773
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не е вярно, че всички изневерявали! Аз също не толерирам изневяра, авторе, не бих простила и за мен това не са "свободни" отношения, а чисто предателство. Но е факт, че НЯКОИ хора го правят. Това не значи обаче да се вманиачаваш, да си натоварваш психиката с подозрения, да станеш свръхревнив към партньорката. Избирай внимателно жената до теб, опознай я преди да се впускаш във връзка и ако НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ти изневери - продължаваш напред, вината не е била в теб. Горе главата!

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fd4dd892d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ти още не си хванал рибата, сложи тигана, че я и прегори. Престани да се филмираш, намери си гадже, като избиеш комплексите си и се радвай на връзката си. Отключваш някакви сатри закостенели принципи, този си говорил, онзи си говорил. Всеки може да си говори, каквото иска, никога не стават нещата така както си ги представяш, а и да ти кажа да се хвана с мъж, като теб, който още преди дори да е срещнал жената я е програмирал как ще изневери, извинявай. Замисли се, колко е нопмано и адекватно

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3b2fe9aa59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Прав си да се страхуваш братле, аз като гледам жените на мои познати как точат лиги по мен направо се отвращам

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fb38bc26dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   13 Бъркаш страх и самочувствие.. Човек може да има високо самочувствие и пак да до е страх да изневяра... Няма логика

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a461501c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Разбирам те, но гаранции в живота няма. Любовта е риск, че някой ден можеш да останеш наранен, но този риск си заслужава.
Нека да помислим. Дори да си намериш приятелка, която в последствие ти изневери, нима това ще бъде краят на света? За теб това ще е просто житейски опит и поне ще знаеш, че грешката не е твоя.
Всеки среща неподходящи, дори и да не му изневерят. Точно в това е "трудността" - да намериш подходящата/подходящият.
Но няма как да стане, ако не овладееш страха и не опиташ..
Никога не позволявай на страховете и съмненията да управляват живота ти, защото никога няма да си щастлив по този начин. Бъди господар на себе си и слушай само здравия си разум.
Гарантирам, че ИМА момичета, които няма да ти изневерят. ;) Само се отпусни и се наслаждавай на живота.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b9809ff301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Много са прави с коментарите си хората: търси си такова момиче, което да споделя твоите виждания и да има същите принципи по отношение на връзката ви. А това, че нищо не е сигурно, просто трябва да го приемеш и че каквото и да правиш, не можеш да имаш контрол върху всичко и най-малкото върху другите хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c50555ffbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Каквото ще става ще става.
И ти не можеш да спреш човека до теб.
Подцери си подходящ за да е по малко вероятността.
Но се опитай да не мислиш за това.
Всички знаем че ще умрем.и не ни се иска.
Но не спираме да живеем нали.
Даже и не мислим много за това просто един ден ни заравят.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 25199de00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   То си е за страх... Разбирам те, обаче гневът е излишен. Това са реалиите на живота, и то не от вчера. Трябва да ги приемеш и да си търсиш своето място. Прочети "Декамерон" от Бокачо и виж какво е ставало през Ренесанса със съпружеската вярност: имаше една новела, в която съпругът влезе в една огромна делва да я чисти, а жена му отвън го наставляваше къде да стърже, докато в същото това време техният млад ратай-левент я работеше отзад. Един монах пък учеше млада монахиня как се вкарва дявола в пъкъла...
Прочети и Наука за любовта от Овидий. То е било още по-отдавна. Ако можеш да си уредиш приятелка и жена с твоите разбирания, което също не е пълна гаранция, и се замисли, какво зависи от теб, за да не стават такива лоши работи. Има огромна ллитература на тема: защо изневеряват жените. Дори ако си най-добрият мъж на планетата, и това не е 100% гаранция. Макар че има и много верни моногамни съпружески двойки, което пък не значи, че всички те са щастливи. Толкова е сложно всичко.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ce38e73c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Авторе, на мен ми се струва, че ти на 22 още не си имал секс със жена. Или пък ако си имал тя не е била девствена, нали. Тогава защо се комплексираш с женските изневери. Ако толкова болезнено се страхуваш от изневери ами тогава не се жени, нито пък създавай интимна връзка с жена защото и във връзката жената може да ти изневери. Ами да допуснем, че намериш момиче което ти се кълне, че тя никога няма да ти изневери, но и това не е гаранция за вярност. Ако се ожениш за такава и после разберете, че сексуално не си допадате т. е. ти не я задоволяваш, тогава какво ще правите! Ще се развеждате ли? Също така някои жени узряват по-късно сексуално и ако тогава ти не можеш да й задоволяваш сексуалните нужди тя не е длъжна да страда до края на живота си заради твоята неспособност да я задоволяваш. Рано или късно тя ще си намери друг мъж, който да я прави сексуално щастлива. Разбира се всичко това тя ще го прави зад гърба ти, а ти ще си мислиш, че тя ти е вярна. Ти си комплексиран повече от жена бе човек, я спри да мислиш за такива глупости. Намери си момиче и се чукайте до побъркване. Радвайт се на живота. Ако пък не можеш да приемеш евентуална изневяра тогава си стой ерген и мастурбирай щастливо до края на живота си. Събуди се от кошмарния си "сън".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker