Защо (вече) не вярвам в любовта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо (вече) не вярвам в любовта?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3088 пъти
За пръв път в живота ми обичах жена по този начин. Тя запълваше всяка моя втора мисъл. И все още е така, но вече болката и разочарованието са прекалено големи.

Бях щастлив, че я виждам всеки ден. Радвах се на всеки наш разговор, макар и незначителен. Обожавах всяка нейна усмивка. Усещах (но явно се заблуждавах) искрите между нас и това ме спасяваше от скучното ежедневие. Бях готов да се променя. Да извадя на преден план всичко онова от себе си, с което да я направя щастлива. Бях готов да и дам всичко мое, макар и да не е много.

Исках да сме заедно. Исках да гледаме филм. Исках да се разхождаме по брега, хванати за ръце. Исках да одидем в магазин за дрехи, да пробваме всички от тях и да не си вземем нищо. Исках да стоим до късно на някоя пейка в парка, загледани в звездите, удивени от Луната, мечтаейки за нашето бъдеще. Исках да играем на война и който падне да направи стриптийз на другия. Исках да отидем в някой нощен бар, представяйки се за други, играейки роля, да се запознаем, все едно се виждаме за пръв път, след това да се приберем заедно и да правим най-страстния секс. Исках да прекарваме безсънни нощи в разговори за всичко. Исках да и направя на сутринта палачинки и да и ги поднеса в леглото с чаша ароматно кафе и една маргаритка отстрани. Исках да се напием заедно и да се изложим някъде заедно. И после заедно да ни е срам да си припомним. Исках общи бъдещи спомени. Исках да избягаме някъде заедно за уикенда. Исках да се запозная с приятелите и с близките и, да я запозная с моите. Исках да имаме общи приятели. Исках общи домашни любимци. Исках да я прегръщам силно и нежно. Исках да ме обича.

Но тя не го пожела. Примирих се с това. Но кагато спря да говори с мен, без да ми обясни, защо, когато излъга и ме предаде, без да ми обясни, защо, когато ме изхвърли от живота си, без да ми обясни, защо, когато започна да се държи с мен като с нищожество, без да ми обясни, защо, тогава нещо в мен умря. Вярата в искрената и споделена любов. Вярата, че двама са създадени един за друг и въпреки всичко и всички, те ще бъдат заедно. Тази вяра никога няма да се върне в мен. Знам го. Чувствам го!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0ffd05645c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз познавам няколко женени двойки, които са щастливи заедно, обожават се, помагат си взаимно, подкрепят се и са щастливи заедно. Запомни: една жена, която слага външния си вид на първо място, няма как да бъде добра майка и съпруга! Жена с перфектно тяло, с много парцалки от мола и много чифтове обувки, с вечно лакирани нокти и грим по цялото лице - това не става нито за майка, нито за съпруга. Знам го от личен опит. Търси обикновена жена.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e7445b1adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На колко години си?
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d773fa03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   НЕ СЕ ВЛЮБВАЙ! Любовта е страдание, нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d773fa03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 2

На 31. Може би е малко странно, че чак сега имам подобни чувства (всъщност те са от около 2-3 години насам). Имал съм връзки, но никога не съм изпитвал нещо подобно досега. Донякъде се доближават до тези с първата ми любов, но само донякъде.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d773fa03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До 1

Въпросът е не, какво търся. Не можеш да управляваш чувствата си. Или ги има, или не.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 25659781ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   С тия лирически словоизлеяния знайш ли колко жени ще ти се налепят сега... Но за съжаление, на практика само да подкрепят това което вече си видял... Романтичната любов е мимолетно и болезнено изживяване. Тези които са се събрали с по-ясни и реалистични цели да са заедно, и по ясна представа за себе си и другият, сумарно накрая имат най-голямо удовлетворение от връзката си. Естествено, са не голяма, а огромна рядкост. В днешно време всички са изкилиферчени, с огромно самочувствие, с големи очаквания за живота. Затуй накрая - нищо. Както ти казаха, търси обикновен човек. Но той за да се запази такъв в днешно време, трябва да е доста необикновен...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e8325d8017
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това, че веднъж си се разочаровал, не значи да отричаш любовта напълно. Човек трябва да мине първо през лошото, за да може да оцени доброто. Казвам ти го от личен опит. Трябва ти малко почивка, време за "лечение" на разбитото сърце както се казва. През това време не се затваряй в себе си, общувай с нови хора (жени) и ще видиш, че ще срещнеш някоя страхотна жена, която да те накара пак да повярваш. Но се влюбвай в душата, защото ако гледаш външността главно, доста ще има да страдаш.

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d4948f0f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   До автора като жена те съветвам да показваш в действия твойте желания към нея само с това "искам"няма как да те разбере особено же на която знае какво иска от живота си. Бъди по смел дори и в комуникацията с нея с повече мило отношение и заявка към нея че е "чувстваш"важната жена в живота си докато остарееш и така поне ще те възприеме за сериозен и отговорен. Но пак ти казвам направи го към нея с твои дела и мотивирана комуникация за всеобщ живот.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d4948f0f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До автора като жена те съветвам да показваш в действия твойте желания към нея само с това "искам"няма как да те разбере особено же на която знае какво иска от живота си. Бъди по смел дори и в комуникацията с нея с повече мило отношение и заявка към нея че е "чувстваш"важната жена в живота си докато остарееш и така поне ще те възприеме за сериозен и отговорен. Но пак ти казвам направи го към нея с твои дела и мотивирана комуникация за всеобщ живот.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d773fa03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 7

Именно в душата се влюбих. Това, че е красива и поддържана жена, дойде като бонус. Радвам се за съвета, но всичко е доста субективно. В случая не е така, както го описваш. Но благодаря!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 283722cf99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Малко имам усещането, че историята е фейк или писана от жена. Ще отговоря обаче, сякаш е реална. Ами да ти кажа, тия неща които си описал са хубави, но във филмите. Реалността е друга. В реалността споделената любов са споделени мигове, а не клиширани истории - палачинки в леглото, дрън дрън. Романтик си вероятно и аз бях така, но любовта е онова малко чувство, което е всъщност голямо и или го има или го няма. Това, че някаква патка е била повърхностна не значи, че любовта не съществува. Тя си е там. Може би не за теб, може би не и за мен, но тя е там, както е там и Слънцето и рано или късно, както лъчите му попадат върху теб, така и любовта евентуално ще те намери или ти нея.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b4c5c4e4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще ти кажа нещо... Само като прочетох последните редове.. Същата история като мен... И с години не ми мина.. Примирих се с факта, че ще остана сам и донякъде ми е добре. Забрави любовта.. Та то ще ти е трудно дори да погледнеш жена, какво остана да я обичаш... Прав си нищо няма да се върне, КРАЙ.... При мен минаха 3 год от като ми се подигра чудовището и то не веднаж. От тогава не съм имал доверие на нищо казано от жена!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 15cc8ab1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Винаги след голямо разочарование, си казваме, че повече няма да можем да обичаме друг толкова силно. Но често съдбата има други планове за нас. Никога не казвай никога!
Ако нямаш вяра, ще се превърнеш в отчаян и самосъжаляващ се човек, което за околните е много отблъскващо. А недай се боже и женомразец.
С най- добри чувства- ж29

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e7445b1adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Драматизираш. Никой на никого не е длъжен. Не сте имали връзка. Порасни.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b84dd7e10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Здравей! Моята история много наподобява на твоята.. :) Влюбих се в един мъж и това доведе до 2 години занимаване, събиране, разделяне. Накрая ми изневери с една моя близка приятелка, и се оказа, че всичко, което съм си представяла за нас в бъдеще е неосъществимо. Падна неговата маска пред мен.. А аз останах разочарована, защото както предполагаш го бях идеализирала в очите си до максимум. Планирах целият си живот с него, и бях убедена, че сме един за друг. Смятах, че никога няма да почувствам отново същото, че е бил любовта на живота ми, че ще бъда погребана заедно с чувствата си към него някой ден. Отмина цяла една година. Тогава срещнах истинската любов... вазйманата! И ти ще я срещнеш.. и тази, за която пишеш вмомента, дори няма си я припомняш.. няма да имаш желанието дори и да ги съпоставиш. Няма как само единият да бъде влюбен, това не е любов. Ако ситуацията е приясна-дай си време, не се занимавай с жени, не се насилвай. Любовта сама ще те намери дори да си загубил вяра в нейното съществуване.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e8e40455ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Знам аз бях на същото положение преди година тя скъса с мен чрез нейната й приятелка даже не й стисна да ми го каже както и да е после пак излизахме 2, 3 пъти но само аз я наранявах след като тя скъса с мен нещо в мен се пречупи и се радвам че стана така братле любовта куршум в главата и слабост

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9527472651
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До автора:Абе пич, явно жената е от рядко срещаните които трудно се намират в днешно време-красива и с душевност а и си знае цената, Не си наясно как да я запазиш само за себе си наблегни на нейните желания, стреми се да я правиш щастлива, запази я само за себе си бъди до нея гледай я като едно, бижу, така ще ти отвърне и тя с нейната любов към теб. Не влизай в мисли, разкарай така наречените, измислени герои, около нея, спечели сърцето и което за теб няма да е толково трудно щом като си се добрал вече до душевността и. Бъди мъжа за нея и така ще си удовлетворен от себе си и в без това краткия ни живот. Не чакай-ДЕЙСТВАЙ...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d773fa03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От автора:

Исках само да споделя, какво чувствам. Съвет не ми трябва. Аз няма да се опитвам "да си я върна", тя никога не е била моя. Заради нея съм безработен от около месец. Тя излъга шефа и HR отдела, че съм сексуален маниак, който я причаква пред офиса в извънработно време. И то при положение, че тя самата искаше да правим секс преди време. Бях влюбен до уши, обичах я. Само за един миг разбрах, каква е тя в действителност. Именно в този миг вярата ми в любовта изчезна. И няма да се върне скоро, ако изобщо някога се върне. Пак казвам, че съвет не търся, но се радвам да прочета всяко едно мнение по въпроса. Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2bb7f76985
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз пък напълно те разбирам. Минаха 10 год. от както се разделих с голямата си любов и не обикнах никой друг дори и бегло както него. Просто не можах. Чаках да дойде споделената любов и при мен, но не дойде. Вече съм на 31 и имам човек до себе си, но не го обичам. Той мен ме обича. Просто за 10 години само се разминавахме, карахме, проблеми и не се получи с никой. Сещам се всеки ден за него за тези 10 год. и се примирих, че ще си живея така и няма да го забравя никога. Има хора забравят, има такива и които не забравяме. Има хора срещат нов човек, има и такива като мен, които не срещат. Това е животът.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7a543f54ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Не е честно така. Набеждаваш любовта, а всъщност трябва да изчезне вярата ти във влюбването и филмирането, защото на практика любов не е имало. Бъди реалист, преценяй обективно нещата. Нормално е човек да се разочарова в живота си, когато се надява да получи нещо, но трябва да се осъзнае и приеме, че няма гаранции за обратно получаване на нещата, които даваме на другите, включително и чувствата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c49fd712e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Когато се влюбваме, просто оглупяваме, а май не бива. Има много тънкости, любовта е цяла наука. Явно си сбъркал в много пунктове. Освен това, трябва първо да разбереш, каккъв е в действителност обектът на твоите чувства, а не да обичаш идеализираната си представа за него. Макар че тук има голямо противоречие, защото любов без илюзии всъщност няма! Любовта е да виждаш, че твоята любима е най-най-най от всички други в целия свят, а това няма как да е вярно, нали? Обаче за влюбения си е самата истина. И той е прав в заблудата си!!! Всички влюбени са талантливи, защото творят друга реалност, различаваша се от сивата проза на живота. Ето тук е противоречието. Някои обекти на чувствата ни приемат да бъдат обожавани и се стараят колкото се може повече да съответстват на представата ни, други не, - предпочитат да са си самите себе си. А човек и жената включително, трябва да се развива, не може да си оставаш все същия, като напук на всичко. Любовта, като илюзия, е могъщ стимул за развитие, човек надскача себе си, възвишава се. Докато т. н. секс принизява човека- и морските свинчета правят секс.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c49fd712e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Допускам, че мацето те е взело в крайна сметка за въздухар, защото на жените не им трябва гола романтика, те са прагматични и искат да видят какво ще им предложиш в живота. Да знаят, че имат мъжко рамо и опора. Сигурно твоята екзалтация просто я е уплашила. Обяснимо е. Разбира се, не е хубаво, че те е наклеветила, но попитай се, защо е трябвало да се стига до това? И ако беше успял не само ти да се влюбиш толкова силно, а и да я накараш и тя да се влюби, щеше ли да те клевети на шефовете? Много често сме изцяло запълнени от нашите усещания и забравяме какво изпитва обектът на чувствата ни. Тук е тънкостта, да умееш да предизвикаш взаимност, и то без много думи и без високопарни любовни обяснения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker