Защо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2027 пъти
Здравейте на всички, в този сайт сигурно е пълно с истории като моята, но все пак, ми се иска да разбера, и мнението на хора които не познавам, защото вие ще ми дадете може би най реален отговор.
Момче съм, вече на доста над 20 г.
Та проблема, или по скоро въпроса ми е, че първо, защо когато се опитам да се запозная с дадено момиче, тя не ми обръща внимание, не съм от надутите момчета, винаги съм себе си, бих казъл че съм прекалено добър, мил, и така нататък човек, но така и не ми върви в запознанствата, няма значение дали когато съм навън, или в интернет, не се получава и това е, вярно не съм от най красивите момчета, но не съм и от най грозните, но не ми се получава и това е.
Второ, когато все пак успея да завържа ново запознанство, немога и един свестен разговор да направя, в такъв смисъл, че в един момент забивам, и незнам какво да кажа, и винаги съм се чудел на някои хора с какво лекота си говорят за най различни неща, а аз все немога дори и да опитвам. Това е - Ако може някои да даде съвет какво да направя, защото вече наистина незнам какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2a4ab92e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо - защото не знаят как да се държат, притесняват се, срамуват сеи т. н. Не е от тебе.
Второ - когато попаднеш на подходящо момиче, ще ви се получат нещата от само себе си, подсъзнателно ще ви идват общи теми за разговор и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5f05ad9a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото не си атрактивен, няма повод или причина да ти обърнат внимание. Сам казваш, че не те бива в разговорите, как тогава някоя да контактува с теб? Даже да си красив, ще и е конфузно, като няма за какво да си говорите. А дори и да те харесват, може и те да са вързани в комуникацията и затова да се получава.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d3d4cd6da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Такава е природата на флирта между мъжа и жената. Гледай малко animal channel и ще го видиш същото от гълъби до лъвове. Не трябва да те учудва. Женската отговаря за това чии мъжки гени ще продължат да живеят, т. е. тя има едно такова самочувствие на незаменимост (има подобен научен термин даже), докато потенциалните мъжки които искат да я заплодяд са много. Затова и тя е по-пасивна, по-незаинтересована, и търси най-активният, упоритият и доминантният. Това са и мъжките с най-много тестостерон, които усещат най-много напън да се чифтосат. Другите мъжки им викат бета, т. е. те са на заден план, по-пасивни, и най-вероятно няма да оставят потомство. Вярно е, че човекът има по-силно развит мозък, но той е се включи в детайлите, не в основата. Примерно жената на съзнателно ниво не иска да мисли, че действа по тоя начин (вика му любов), така че мъжкият ползва своята съзнателна дейност, пък да се прави, че не е такъв - демек че не я преследва само за секс. Та това е отговорът за какво трябва да говорите - трябва да се преструваш, да играеш, да я ухажваш. Това със съветите "бъди себе си", всъщност е грешно, пак форма на самозалъгване на съзнанието. По-правилното е - "бъди уверен", не се прави на някакъв друг за да те хареса, защото само фалша ще си проличи. Жената не и пука какъв си и кой си, не може и да го разбере. На биологично ниво, тя съди по това колко си активен, уверен, чаровен, доминантен. Качества които наистина трябва да развиеш. На разумно ниво, поне някои съдят, колко добре се отнасяш към тях - разсмиваш ги (смятат го за интелигентност), контролираш агресията си що се отнася до тях (смятат че си миал), уверен си в всичко което правиш (колкото и дребно да е то, като обличане, навици). Избирай и такива теми на разговор - повърхностни, очевидни, емоционални, които се въртят покрай нея. Защото нейното поведение психически е егоцентрично. Нея я интересува как ти я караш да се чувства. Всякакви абстрактни или лични за теб теми, не я интересуват, избягвай ги. Това поведение пък се нарича егоистично. Ако не си егоист, трудно ще успееш в тая игра...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 36408fb2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3, ами не съм от хората които се правят на това което не са, за да са интересни, не съм егоист, и не обичам да лъжа, никога не се преструвам, било то за чувства или нещо друго, може би товя са ми част от проблемите, преди бях срамежлив, но вече го преодолях, благодаря за изчерпателният отговор, благодаря на 1 и 2 за коментарите, да явно не съм толкова забавен колкото се очаква, за да привлека внимание, въпреки, че постоянно се шегувам, в добрият тон, и в границите на допустимото.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23c8e4b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти сам си си дал отговора - не знаеш как да общуваш. А това крещи отдалече. И някак не е нормално за човек доста над 20. Не им се занимава с такъв. А ако и те са като теб - тогава пък съвсем няма шанс.
Отпусни се, чети на различни тематики и/или пътувай и тогава винаги ще има за какво да говориш.
Ж28

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23c8e4b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако човек умее да общува, той просто го умее. И го може с всички хора - не само с подходящите за връзка. Не се подлъгвай, че с Нея ще можеш. Може и да е така, а може и така да я изпуснеш, а и в обществото се налагат всякакви контакти. Усвои изкуството на общуването!
(от предния коментар - Ж28)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23c8e4b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Конкретно по темата, но по-обстоятелствено:
Чичо пак се е развилнял под Номер 3, но този път казва и някои истини, а са му нацъкали минуси (аз сложих 3 звезди), защото познават неприятния му стил. Защото пак леко е набивал негови идеи, с които не съм съгласна, но с други този път съм и ще ги изкажа по друг начин, не толкова дразнещ женското съсловие. А ако не са съгласни - тяхна си работа.
Факт, че първоначалната любовна игра е на база хормони и инстинкти. Факт, че търсим активен, пасивният има задръжки, които не са от полза нито за него, нито за нея, нито за потомството. Търсим обаче и интелигентен (според нашето равнище) - също е от полза за потомството. А той ако е интелигентен, дори и по-пасивен физически, в един момент пак ще намери своя начин за активност и провеждане на разговори. Остане ли пасивен - липсват му качества, макар че е вероятно и той да намери жена, с която да се съберат. На подсъзнателно ниво избираме най-подходящия според нас и е нормално да търсим най-добрия. Да, с нашето дете нашите гени така или иначе ще продължат да живеят, така че остава да изберем мъжките, които да "сложим" в него. И ако чисто физически (което не значи, че е задължително и ще го прави, но е факт) мъжът може да има ЕДНОВРЕМЕННО деца от няколко жени, то жената не може, така че за компромис в качеството на мъжкия не може да става и дума! Искаме само и единствено най-добрият по нашите критерии!!!
Разбира се, че не правим всеки секс за деца, но самото желание за секс е породено точно, за да се осигури потомство, а удоволствието от секса е с цел да го правим. Иначе кой ще прави нещо ужасно за него?
И точно тук пък е мястото за желанието - мъжете искат, ясно е. Жените искат също толкова, защото имат цикъл всеки месец, а не се разгонват сезонно. Разбира се, има и мъже, и жени, които са по-слабо активни и това отново е на ниво полови хормони. Влияние може да окаже и психологическа задръжка, насадена в детството. Но пубертетът (период на хормони и бунт) би трябвало да изчисти тези задръжки. Ако не успее, то тези индивиди са с по-малък шанс за оставяне на потомство.
Не съм съгласна, че авторът не бива да е себе си. Ние създаваме връзки и семейства, а за това е важно да си допадаме и на друго равнище. Не е само чифтосване и чао. Поне не винаги, а и не оставам с убеждението авторът да иска това. Дори да иска това или не, пак му трябва активност. А активните хора са си активни, значи СА себе си. Авторът е нужно да се приема и харесва. Да е убеден в своята ценност сега и да добави още нещо към себе си, не за да стане добър (той е такъв за себе си), а за да стане още по-добър. А именно - да започне открито да показва качествата, които има. Това е то - активността е демонстрация на това, което притежаваме. Т. е., авторе, ти си добър - сам изброяваш плюсове, хайде "скочи" и ги демонстрирай деликатно.
А за любовта - не съм съгласна, че я няма, но и далеч не всяко вълнение е любов, както много хора си мислят. Не е тема на темата :) и няма да навлизам в подробности. Въпросът е защо авторът не е атрактивен и отговора го дадохме - защото не е активен. Забележете корена на думата и се замислете - атрАКТИВЕН!!! И не говорим за външен вид, а за поведение. И тук не казвам да е агресивен. Но пак повтарям - да е активен!
Същата Ж28 от горните коментари ;)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23c8e4b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И още нещо - забрави за нещо погрешно набивано в главите ни от поколения! ДА СИ ЕГОИСТ НЕ Е НЕДОСТАТЪК И НЕ Е ЛОШО! Напротив - това е полезно и точно така трябва да бъде. Но в едни здравословни граници. За това говорят и много психолози. Егоизъм е едно, егоцентризъм е друго. И е вярно. Да си егоист, значи да се грижиш да си добре. А дори да си добър, ако ти самият не си добре и на себе си не можеш даже да помогнеш, как ще помогнеш и как ще си от полза на другите? Мечката, ако не е силна и не доминира, как ще защити мечето си? Няма ме мен, няма го мечето ми, няма ги гените ми. Доминиращите видове имат малко малки, защото шансът за оцеляване на бебетата е голям. Самата защита на малките е хормонален процес, "егоизъм" да защитиш гените си. Би ли го определил като нещо лошо?
Здравословният егоизъм е необходим! На теб, на потомството ти, на вида ти, на природата. Не случайно изследвания при животните са доказали, че инстинктът за самосъхранение е по-силен от този за размножаване. Не случайно, когато летиш, екипажът предупреждава в случай на разхерметизиране по най-бързия начин възрастният да сложи маска първо на себе си, а след това на детето.
Бъди добър и можещ Човек - бъди егоист! :)
Пак Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a60b3e8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Автора - Разбирам къде греша, и какво трябва да направя, за да променя нещата, но големият въпрос, си остава това, че незнам как да започна, в такъв смисъл, че може ли след като не познавам дадено момиче, и да започна да и говоря неща, които едва ли я интересуват, и относно коментар № 7, на Ж28 ще кажа, че да нямам за цел, и не търся само секс, на достатъчно години съм да искам нещо сериозно, дори и да ми се смеете, ще кажа годините си, на 29 г. съм вече, и както казах, знам какво искам, и какво да направя, но проблема си остава в това, че при опит да заговоря дадено момиче не ми се получава. Не казвам, че въобще съм нямал връзка, или че нямам момичета за приятелки напротив, но те са от тези които са имали търпението да ме опознаят, не съм от най доверчивите хора, и всеки път, когато се запозная с момиче, има някаква стена която ми пречи да се отпусна, докато не я опозная. до някъде. По принцип, а и маи вече, стандартните изказвания като. "здравей как си, какво правиш, или пък може ли да се запознаем", вече не са толкова актуални при ново запознанство, защото при мен не се получава, или в мен има нещо сбъркано, Преди да пиша тук, съм изчел доста по тези теми, защото искам да променя цялата тая сбъркана работа, но не се получава и това е, а и защо повечето жени казват, "Търся добър, мил, учтив и така нататък мъж", а когато се намери някои, казват ами ти си това което търся, но няма да се получи. защото винаги съм се старал да покажа, когато съм имал връзка с момиче, да това какво бих направил за нея, след като е с мен, но това е много дълга тема, и не искам да я отварям. Мога да напиша още много, но ако някои има коментар по написаното дори и отрицателен да е ще се радвам да го чуя.
Благодаря на Ж28 за коментарите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9ef1f4e645
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Струва ми се, че тази теория за алфа-бета мъже и предаване на гени е твърде обща и се отнася повече за животинския свят, по-малко за човешкия, социялния свят. Малко мъже могат да бъдат еднозначно определени като алфи. Алфа може да е някой таксиджия и да е "тартор" на своята групичка от таксиджии, но се съмнявам, че ще привлече красива и интелигентна жена. Ако бяхме в по-стари времена, когато трябваше да е войн и рицар, хайдутин може би щеше да има по-добри шансове.

Някой жени си избират по-възрастен мъж, чужденец или пък някой дебел и грозен, но заможен. Няма как да му анализират гените, всичко се свежда до платежоспособност. Виждал съм и красиви момичета с някой, който в моите очи е смотаняк и мухльо. Но те са си избрали него, а на мен няма да обърнат внимание.

В природата алфа-самецът на едно стадо опложда всички женски екземпляри (или по-голямата част, не съм се интересувал чак толкова). Дали е така и в обществото ни? Всеки човек, независимо от каквито и да са фактори, си намира партньор и създава потомство т. е. предава гените си. Има заможни мъже, които създават семейство с една жена. След това на по-късен етап с друга. Но и така имат една-две жени.

Познавам няколко жени след 40, които нямат деца, но те имат контакти с мъже и липсата на деца е или техен избор, или по независещи от тях причини. Но във всички случаи, почти всеки предава гените си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d3d4cd6da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм 3,
"всеки път, когато се запозная с момиче, има някаква стена която ми пречи да се отпусна, докато не я опозная. "

Тая стена е че прекалено ти пука. Няма как да седнеш пред напълно непознат човек, с който имаш предимно чисто физическо привличане, не го познаваш, той те гледа и оценява, пука ти предкалено много, и да я няма. Както писах - това е игра, не можеш да го приемаш насериозно. Като застанеш с тая сериозна психиката срещу момичето, ти я пренасяш върху него. А точно това е може би най-омразното за една жена - тегави, тежки емоции.

Дали нещо е сбъркано в теб. Физически погледнато - да (както и писах), психически - много дълбока тема, споко доста са като теб, включително и аз. Според мен ако имаш акъл, първо го използвай да разбереш как наистина стоят нещата. Не се мъча да убеждавам никого в нищо. 21 век сме - пълно е със сериозна литература, пълно е с други реални житейски истории. Примерно в тубата, аз прекарвам доста време в гледане на хора които имат какво да кажат там от собствен опит. 29 е сериозна възраст, и според мен не е време да се залъгваш, търси нещо стъпило в реалността. Несериозно е да очакваш тук от някоя лелка помощ, дето са казали - мненията са като задника - всеки ги има... А това е много дебела тема, няма как да се опише тук с няколко изречения. Ей ти една ключова дума за търсене, MGTOW - естествено не вярвай ма всичко което срещнеш, има различни нива на разбиране като всичко...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a60b3e8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Отново Автора - Както казва № 11 в коментара си, аз също много пъти съм се чудел, как така мъже дето за нищо не стават и на нищо не приличат, са с толкова красиви жени до тях, а на други не им се получава и това е, може би, е до държание или незнам какво. Аз всеки път се старая всичко да е перфектно, и то затова все нищо не става.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c23c8e4b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Чичо не дава пълна информация за алфа и бета животните. Алфа двойка има например при вълците - в глутницата се размножават само една женска и един мъжки, останалите - не. При благородния елен един мъжки опложда много женски, при лъвовете също (там в прайда всъщност има от един до трима мъжки), но при видовете, където се оформят двойки и двойката живее самостоятелно, не е така - например много видове птици (щъркелите, които са заедно доживотно, гугутките и т. н. ). Вълците може да са в глутница, но мъжкият отново опложда само една женска (останалите са децата им; когато някое от тях се окаже алфа, то се отделя от глутницата и тръгва да търси свой партньор, с когото да създадат нова глутница). И т. н.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c8edbf978c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, аз знам, че не търсиш само секс и дори съм го написала, но те тези неща в общия случай важат и за "само секс", и за сериозните връзки. И не - не е смешно, че не търсиш единсвено сексуални отношения. А пък който каквото иска да си мисли. Ти гледай себе си. Ей това пък е част от здравословния егоизъм и самоувереността - да не ти пука.
Междувпрочем бях гледала едно много интересно риалити. Там момчето имаше много голям страх от това да не го отрежат мацките, при което не предприемаше действия. За целта му бяха поставили в рамките на един час да събере определен брой откази (не помня цифрата, но никак не беше малка). Идеята е да изживее това, от което се страхува многократно, като това ще притъпи и убие страха му, а оттам автоматично ще паднат задръжките и ще заживее нормален живот. Бяха го "пуснали" в един мол и задачата му беше да предлага на непознатите момичета да пият кафе заедно. Съответно някои отказваха, но други приемаха. И накрая го дадоха как казва, че при всяко следващо приемане се е плашел, че времето, което "губи" в кафето, намалява шансовете му да събере отказите. :D Беше доста интересно. :)
Та идеята ми е, че нещата се улегулират в практиката. Не знам на колко срещи излизаш с момичета, но ако е рядко, а после не повтаряте или скоро губите контакт, няма как да се пречупиш. Отпускането ще дойде с практика в разговорите. На работа общуваш ли с жени и там така ли е пак?
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 25a73588e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Започни да гледаш на момичетата като на човешки същества.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bbbc3d53dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   За разлика от животните, всеки човек се води че има мозък, съответно може да мисли и инстинктите са на заден план. На автора искам да кажа че жената няма да дойде да те измъкне от вас. Отивай в залата почваи да дигаш железа и ако наистина си опорит и искаш жени ще имаш толкова колкото си поискаш. За да искаш нещо първо трябва да предлагаш такова.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a60b3e8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Автора- до Номер 12, не искам да се повтарям, но мисля че съм писал, че 29 са достатъчно години за да искам нещо сериозно, а не нещо за ден или два, изчел съм прекалено много по тази тема, още след като усетих че имам такъв проблем, и не спирам да опитвам нови неща, и да променям това в което греша, не ме е страх от разочарование, или от това че някое момиче ще ме отреже, а ме е яд, заради това, защово все не ми се получава. Може би да пука ми прекално много.
Коментар № 15 - Ж 28 - ще кажа само, достатъчно често ми се случва да излезна с момиче на среща, понякога срещите се повтарят, друг път не, но какво да се прави.
Коментар 16 - Не съм казъл, че гледам на жените като на животни, или като на обект на лов, или нещо друго.
Коментар 17 - Излизам достатъчно често, винаги когато мога, но нямам за цел да впечатлявам една жена, с мускули или напомпано тяло. Ако някои ме хареса, ще ме хареса и такъм какъвто съм, и не че се хваля, но съм си с идално телосложение, и не съм от наи грозните момчета. но това че незная как да привлека достатъчно вниманието на жена, е причината да съм сам все още.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c313c9d4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От Номер 5 и т. н. :
Авторе, не ти се получава, защото ти личи, че се стараеш (може би не ти идва всичко естествено, а го пренапрягаш) и си неуверен. Сега ще се изкажат, а може би и те го мислиш, че грозните мъже ги получават с пари. Ами не е вярно! Действително, че има и много такива, но има и не особено красиви мъже без пари, които без жена не остават. И сега какво - грозните нямат ли стойност, не заслужават ли партньор? Това мислене е комплексарско! В тях може да има други ценни качества. А и всъщност друго е от значение що се отнася до финансите - не това дали в този момент има пари или не, а дали има амбицията да бъде самостоятелен. Не богат, а самостоятелен и уверен, че ще може да издържа деца, пък било то и с помощта на жената, но сами като семейство да се справят, а не да има една постоянна несигурност и зависимост от родители или други хора.
А то за всеки влак си има пътници.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c313c9d4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, пич, сам се опровертаваш, а дори не можеш да го разбереш. И точно там е забавното! :D
Човек, като може да мисли, защо да се води от животинското - т. е. тялото? Друг е въпроса кой какво тяло харесва и какви жени/мъже иска, но да не задълбавам.
Може съзнателната ни дейност да е по-добре развита, но хормоните са си хормони и точно на тяхната база е привличането и сексуалното желание изобщо!
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4982606d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Автора - Ами за да се върна на темата с животните, имаше една приказка, ``Странна птичка е петела'', в този ред на мисли, всеки човек си има своите странности, може би трябва по сериозно да се замисля, къде греша. Ами от мен е това, ако някои има да добави още нещо, защото тазибтема е много дълга.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c38d3482cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Авторе, мисля, че си умно, сериозно и достойно момче и жената, с която ще бъдеш, е късметлийка. Късмет от мен! :)
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a60b3e8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До № 22 - Благодаря - Ж28.
Благодаря и на останалите които си направиха труда, и са отделили време да напишат коментарче,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker