Защо съм такъв? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо съм такъв?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2176 пъти
Проблемът ми, който не искам да признавам, е че може би съм полигамен. А не искам да бъда такъв.

До себе си имам повече от страхотно момиче. Просто нямам какво да желая повече. Наистина нямам. Обичам я, може би бих дал живота си за нея. А тя за мен със сигурност. Тя е идеалната жена за мен. Само могат да ми завиждат, че съм с такова момиче.
Преди около 2 месеца приключих любовна връзка с друго момиче. Не по наше желание, намесеха се трети лица, стана прекалено сложно и спряхме да се виждаме или търсим.
Разказах в много мек вариант, че съм приключил подобна връзка, на момичето до мен (за кратко жена ми), после тя се досети, че между нас не са били просто разговори. Прости ми, не ме съди и започна да се старае повече. Стана перфектна.
Аз се стреснах, просто едни разговори до къде могат да доведат.
И буквално спрях да общувам с момичета.
Само че, остана едно момиче, с което вероятността да се получи нещо беше по - малко от нула.
Това момиче, беше обща приятелка и даже повече нейна отколкото моя приятелка. Тя има годеник, носи пръстен на ръката, от наш общ познат. Бившият на моята. Но сме големи приятели 4 - мата. Годеницата му живее у тях с родителите му, няма собствен доход. Просто е вързана. И аз си мислех, че да има нещо между нас просто е изключено, няма начин.
Но така се случи, че тя поиска да ме целуне. Аз го желаех, обаче се отдръпнах, разговарях с нея, че не е като да не го желая, но е прекалено сложно. А тя ми вика, не мисля, че една целувка е проблем. Моля ти почти ми пусна език е не и го казах.
Вярно, че е страшна - много подобна на моята, е не толкова идеална, но. Оф...
После обаче и казах, че държа на приятелството ни и започнахме едни дълги разговори, често търсене. Аз все пак имам опит и знам до къде ще се стигне.
Тя може би не разбира, но аз знам.
Защо бе? Искам семейство и деца от моята. Ще имам момиче мечта. Защо се приближавам към другата не знам.
Да кажем, че си позволим тайна връзка - от опит знам, тези връзки не са за дълго тайна.
Направо не знам.
А бе буквално - няма какво повече да искам. Подредил съм нещата така, че те ще са повече от идеялни ако не усложнявам ситуацията. Но...

Реплика от рода мъж съм - е да ама кво от това? Оставам си човек.
Мисля с долната глава. Е вярно, че другото момиче е страшно готино.
Но и жена ми не е за изпускане. Ако искам секс, получавам го.
Много е кофти - като да се приближавам към пропаст да знам, че ще падна, ама пак се приближавам.
Другите имат инстинкт за самосъхранение, пък аз някакъв инстинкт за саморазрушение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: d5515f4530
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Младеж, преди 2 месеца си бил с друга, днес си с „жена ти“. Нещо шегуваш ли се? С 2 месеца връзка... искал семейство и деца? На приятелството бил държал. С мадама?
Много сме били на твоето и ще ти дам един съвет, ако щеш ме слушай - не се оставяй на хубавият секс и дългите крака на някоя мацка да ти изсмучат сивото вещество.
Сексът си е секс, красотата си е красота, но семейство и деца се прави чак, когато си на 100% сигурен и за това трябват години, не 2 месеца. Ти 2 месеца и си пред изневяра, как ще изкараш 20-40 г.?
По мое време имаше много силен обществен натиск да се женим млади за първото гадже едва ли не, но днес можеш да живееш с една мадама с години преди да се решиш на семейство. За мъжа е много важно коя жена ще избере, да знаеш. Дълги крака, стегнат задник и цици имат много жени, но ако вземеш някоя ковра може да ти провали и успеха в живота, изгледите за кариера, а и после да се провали като майка и ще имаш много по-сериозни проблеми от това къде да топнеш чушката, вярвай ми.
И стига се травматизира. Млад си, чукай си, но с акъл, хомо сапиен си все пак. Ако не чукаш сега, кога? Като създадеш семейство ли и то не с някаква, с която си от 2 месеца?
м55

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 206f1760bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Неориентирана работа. После жените не знаели какво искат. На колко години си?
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f728c32674
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   нито едната, нито другата са ти жени, нито са за теб, ако ти имаше чуства нямаше да се колебаеш....

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0ef9d9ae8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бил съм в същата ситуация, не води на добре, но пък веднъж се живее, ако я отблъснеш тя ще си се начеше при друг, имаш опит, познаваме ги жените. Вместо да се обяснявате с часове и говорите глупости, разбирате се като големи хора да не усложнявате нещата. И двамата искате едно и също... награбваш я и това е!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5952f97dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина си в сложна ситуация. Много ми допадна историята ти и разсъжденията ти, дори я намирам за забавна. Моят съвет: подреди си приоритетите и тогава реши кое е по важно. И разбира се спри да мислиш с долната си глава. Понякога направо ме изумявате вие мъжете и това, какво сте готови да направите, заради единия секс. Готови сте да рискувате всичко само, за да го получите. Чак такова удоволствие ли е това за вас, че да не може да устоите?

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a05b93cf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е като си на 55 къде прочети, цитирай. От колко време съм с жена ми?
Възможно ли е да съм имал любовна връзка, с друго момиче докато съм бил с жена си? Според мен това, че любовната връзка с другото момиче е приключила преди два месеца, не означава, че съм с жена си, от два месеца. И ако беше така, се предполага, че първо съм скъсал с другата и след това съм тръгнал с жена си. малко математика. Тогава жена ми, с която все още не съм бил, какво има да разбира и да прощава?
За останалото си прав.
За да създадеш семейство с партньор, трябва да му вярваш на 100% това доверие, не може да се постигне за два месеца.
Винаги ще има красиви момичета. И заради единият сек с не си заслужава да губиш нещо истинско.
Ще се опитам да се от дръпна от момичето което целунах.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9757b72306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Понеже нямаш страх от Бога и не Го познаваш, не отбягваш злото и не можеш да устоиш на изкушенията. Знай, че сегашната морална деградация в която живеем е от дявола, но хората ще бъдат съдени по Божиите закони а не по това кое е приемливо в морално деградиралия западен свят. Изневерите, прелюбодействията и блудствата са злодейства и тези които ги вършат няма да влезнат в Царството Божие ако не се покаят а това означава, че ще бъдат хвърлени в геената за да бъдат изтезавани заради злите си дела. Поучи се съответно от това което ти казвам и имай страх от Бога да не вършиш зло, защото после горко ще се разкайваш когато си в мъки, но всички шансове за покаяние ще са свършили и твоята съдба ще е запечатана. Не върши делата на дявола за да не понесеш вечно наказание.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 004f27ff29
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Във такива сайтове като този нищо не е сигурно,кой какъв е и за какъв се представя ,така че по принцип човек не трябва да се доверява напълно и да взима решения само от преценката и мненията на други хора.Аз съм се филмирвала то доста пъти като чета коментари тук защото не всеки има за цел да ти даде адекватното си мнение,понякога това ми е повлиявало негативно,понякога позитивно,но вярно е че човек се пристрастява до някаква стапен.
(ж.27)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 27f2b5fc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Пич чуй ме сега какво ще ти кажа, за да не се чудиш някой ден, ако паднеш от двата стола на земята. Заради такива "мъже" като теб жените ни мислят за несериозни и ни слагат под общ знаменател. В момента нямам привтелка, но съм бил с няколко жени в живота си и ще ти кажа, че това, което правиш не е, ама никак мъжкарско мой човек. Или обичаш една жена и си с нея или не си играй с чувствата. и гояоря в случая, когато тя наистина държи на теб и те обича. Ако искаш да си с друга жена просто и кажи, но не ми играй на два фронта, защото не е достойно чисто от мъжка гледна точка. Истинския мъж държи да направи жената до себе си щастлива и показва чрез постъпките си, че е единствената жена за него. Мъжете които изневерят и излизат с няколко жени за мен са психически слаби. Силните оправят нещата или поне казва истината относно това, което чувства.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 244dc34b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Два месеца и вече ти се ебе с други. Кажи на момичето да бяга от тебе, ако вярно е обичаш толкова.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dc16aa2824
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дяволът не може да направи на човек това, което той сам може да направи на себе си.
Ако ще почваш нещо, то ще ти кажа само - get ready for the new adventure... with unhappy end (maybe)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a05b93cf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Пасторе - ти виждал ли си рая или ада? От къде си сигурен, че съществуват? Кой те излъга за това?

Да допуснем хипотетично, че съществуват. Адът би бил, само лошо, рая само добро. До тук съм на прав според твоите разбирания нали?
Ти знаеш ли? - Не знаеш, човек не може да оцени доброто без злото и злото без доброто. Често това е само въпрос на гледна точка.
Човек на който му се случват само лоши неща, в крайна сметка се приспособява, той би се приспособил дори към вечните мъки на рая и не че ще е щастлив, но ще се стигне до безразличие.
Ако му се случва само добро - той свиква с това, приема го за даденост и дори за тягостно.
Така раят не може да направи човек щастлив за винаги, както и адът не може да го направи нещастен за винаги. Невъзможно е. Човек изпитва радост и неволи, но нормалното му състояние е равновесие - изразено в безразличие.
И какво има да се бой човек от бог, след като най - голямата мечта на бог е да бъде човек.

Само ако на човек се случват хубави и лоши моменти - той ще може да изпита радост и тъга, ще може да различи двете състояния.
Ще може да ги оцени.
Автора изневерил - нормално е, в крайна сметка дори и с ангел до него. Голямата еуфория ще намалее, ще го приеме за даденост, ще изпита скука, и този ангел ще се превърне в нещо тягостно, нещо лошо. И тук човек трябва да е много умен и устойчив, за да не подаде и да се замисли предварително за последиците от действията си. Инак почти е сигурно, че ще бъде изкушен от другият ангел, който обаче предлага нещо ново. Да ще е добре човек да се осъзнае и веднъж намерил идеалният партньор да спре до там. Инак би попаднал в един безкраен кръговрат и вероятно няма да достигне до следващото ниво, сплотено семейство. Но това като цяло е много трудно. И изисква дълбоко предвиждане на нещата.
Изневярата в началото не е нещо лошо - тя е прекрасно чувство, която често започва от нещо невинно. Спасява те от до болка познатото ежедневие, дава ти нови емоции, зарежда те с енергия. Това е прекрасно.
Но на малко по - късен етап води до страх, да не бъде разкрита и възможността да се изгуби вече придобитото, или болката от нараняване на любимият. Но за да се предпази човек от това, той предварително трябва да е наясно, до къде би довело невинният флирт, който обаче може да се задълбочи. Отрицателните усещания в началото дори не се усещат, всичко е приказка, докато... Но когато човек започне да осъзнава последиците от това, той си мисли, аз съм умен и ще мога да прикрия действията си, няма да загубя нищо. Но бил по - умен ако разбере, че това е с почти нулева вероятност. А и самото криене тежи до болка.
Само че пасторе - тия усещания не идват след смъртта изразяващи се в огън, те се появяват още преживее изразяващи във вътрешен конфликт, на съвестта каращи го да вземе все повече и повече генерални решения, за живота си, който обаче имат само отрицателен характер.
И раят който носи изневярата почти 100% преминава в ад. Не след смъртта - а тук на земята. Не след 100г. - някога. А тук в скоро време.
Само че човек трябва да е умен за да се замисли за тия работи.
Не защото има страх от бога. Към е тоя дето ме плаши, а аз даже не съм сигурен, че съществува. А защото Моисей когато написва 10 - те съвета. Той не го прави за 1 ден. А вплита мисълта, откритията на човечеството за хиляди години. Който са общо валидни за тогава и за сега и след нас.

Аз съм сигурен, че автора е получил урок след първата изневяра, няма как да не е усетил отрицателните чувства породени от изневярата. Момичето до него - му дава втори шанс, продължавайки да е с него, миналото е готово да си отиде. Но след 2 - месеца той е склонен да повтори грешката, не е много умно.

Или пък той все пак - си спомня горчивината и за това отблъсква момичето което му се предлага. Вярно е, че изкушението е голямо - иска му се. Но не е споделено какво става по - нататък, дали се подава на изкушението. Или ще издържи. Историята е с отворен край.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker