Семейство в лъжи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Семейство в лъжи
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2013 пъти
Здравейте,
ще засегна неприятна тема, позната може би на много хора.
Свързана е с това, че имам усещането, че майка ми продължава да кръшка и ме лъже в лицето.
В момента съм на 19 години, преди около 6 години разбрах, че майка ми изнаверява на баща ми и тогава и бях казала, че знам. Представяте ли си дете на 13г. да разбере подобно нещо!? Беше ми много мъчно и бях ужасно ядосана.
Тя започна да ми се оправдава, защо съм си измисляла такива неща, да не говоря такива глупости...

Мина се време, разбрах как се казва този човек и имах представа как изглежда. Един ден, когато майка ми ме закара на тренировка(няма да уточнявам какво) този човек се появи. Докато аз тренирах тя беше отишла най-нагло при него(в мое присъствие!!! ) да си говорят. Оказа се, че тя го беше извикала. Малко преди да приключа тренировката този човек си отиде. Нищо не я попитах за това, но с всеки изминал ден съмненията ме разяждаха отвътре.
С любовник №1 явно нещата не се получиха(не знам какво точно се е случило). В онзи ден, на тренировката ми, сякаш се бяха сдърпали нещо. А и да уточня, че този човек беше с детенце на около 2-3г. на ръце.

След няколко месеца(или година) бях открила снимки на майка ми и нейния любовник №2. На някой от тях беше той по хавлила, а на други двамата как се целуват...
По това време не бях вкъщи, затова реших да си препратя снимките(бяха на лаптоп) и когато се прибера да и ги покажа.
М/увременно бях разбрала името и на този боклук. Намерих и фейсбука му и за мое "щастие" видях как този беше писал името на майка ми в някакви статуси и отделно името и фигурираше в семейните му взаимоотношения.
Когато се прибрах я извиках на друго място(не вкъщи), за да я попитам какво означават тези неща.
Миналият път ме обвиняваше, че съм си измисляла, а сега просто не можа да излъже. Започна да ме разпитва от къде съм ги имала тези снимки, да съм ги триела веднага. Това било приключило и тн... От тези неща ми се беше насъбрало толкова много, че не можах да се сдържа, затова и се развиках. Попитах я защо продължава да ме лъже и как може да върши подобни неща. Ако баща ми разбере какво би се случило...
И така... продължихме напред.

Всъщност нещата в нашето семейство и без това не вървяха добре. Бащата ми, поради употребата на алкохол, ставаше изключително агресивен. Няма да лъжа. Биел е много жестоко майка ми пред мен. Типичен български мъж. Свидетел съм на много такива случки от много дълги години(може би почти цял живот).
За това обясненията, които си давам, за изневерите на майка ми, е именно липсата на внимание, грижовност, любов...

През една година нещата бяха стигнали до там, че след многоброините скандали, майка ми си събра багажа и тръгнахме(и аз с нея, защото ненавиждам насилието).
Преди започването на зимата, беше решила да отидем на почивка някъде на планина. През дните на почивката отново започнах да се съмнявам, защото я хванах да си пише с №2 разни любовни обяснения, но побърза да го скрие.

Минаха се няколко месеца и нашите бяха решили да се съберат. Баща ми беше спял да пие и се беше променил.
Уж всичко беше различно. Бях решила, че няма смисъл да се измъчвам с тяхните проблеми. И вече почти не ми дремеше дали майка ми все още изнаверява. ( Защото и двамата ми родители не са цвята за мирисане).
Случи се така, че преди около 1 година любовник №2 бил се появил пред вкъщи и викал баща ми, за да му разкаже всичко. (Никой от нас не е бил вкъщи, но други роднини- да).
И така, баща ми все пак разбра(по друг начин) и от тогава взе да става пак лошо. Той взе да се съмнява постоянно в майка ми, затова и постоянно намират за какво да се карат.
Историята с любовниците уж приключи. Майка ми обаче знам, че е с маска, пред мен, пред баща ми. Пред него се прави на любяща съпруга, а пред мен на силна.

За какво се съмнявам сега... не е за нещо по различно.
Преди 2 дни хванах майка ми отново да си пише с някой, но побърза да смени страницата(в интернет)... От няколко седмици, по никое време казва че отива (няма да споменавам местоположението, но познато за мен) да... или казва че имала някаква работа.


Знаете ли не ме е грижа за изневерите и, а ме дразни фактът, че тя ме лъже. Ядосвам и се за това, че всъщност никога е нямала смелостта да напусне мъжа, когото вече не обича. С когото е единствено, заради децата си. Така би постъпила всяка майка нали? ! Няма да си тръгне от човека, който я мачка единствено, за да са щастливи децата и. Иначе ако го беше направила, постъпката от другите би била наречена егоистична.
И аз ще съм майка някой ден. Ще направя всичко възможно човекът до мен да не е като баща ми, а и аз да не съм като майка ми.

Гадното е, че грешките и постъпките на родителите ми, са ме направили затворена, недоверчива и съмняваща се в почти всичко и всеки. Когато някой човек опита да се сближи с мен, аз го отблъскам, защото ме е страх, ако разкрия мъките и тайните си, дали няма да ме предаде или по някакъв начин да използва казаното, за да ме нарани.
Казват, че всичко се лекува с времето. Надявам се и знам! че някой ден ще се появят хора, които ще ми докажат, че мога да разчитам на тях.

Искам да разбера какво е мнението ви за тези ситуация и как бихте постъпили вие!?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7fdf0b2473
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво има за постъпване? Родителите ти сами създават живота си, а ти си и пълнолетна... Освен наистина да ги гледаш за пример и да се опитваш да избягваш техните грешки... Моят баща е тръгнал с любовница от деня на зачеването ми. А малко след това и развод. Това е реалността на взаимоотношенията между мъжете и жените... Блато от лъжи и отчаяние. Лошото в това да се опитваш да не повтаряш същите грешки е, че в повечето случаи май оставаш сам в това занимание. Просто това изглежда е човешката природа, и повечето усилено я следват...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3494f890f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мнението ми е, че се "втелявaш". Бaщa ти е aлкохолик, мaйкa ти си търси ( и нaмери ) мaлко човещинкa нa други местa и товa е.
Дa, можеше дa се рaзведе, дa имaте поредният чичко нaоколо, предпочелa е детето дa е около бaщa си, което етъпо, всякa женa може и без мъж в домa непременно, но явно е от тези, дето сa зaвисими.
A, ти! Ти си гледaй животa, a не под полaтa нa мaйкa си. Не, никой нямa дa си прaви трудa дa ти докaзвa нещо си, ще трябвa дa си го спечелиш, дa докaзвaш и ти "принцесо".
Смятaш дa прехвърлиш изисквaниятa си от мaйкa си, тa нa всеки който те доближи ли? Тaкa никогa нямa дa имaш никого около себе си. Никой не е длъжен дa ти чисти емоционaлният бaгaж. Можеш дa имaш риятели винaги щом осъзнaеш първо товa. A зa връзкa е подобно. Дaвaш- получaвaш! Може дa те излъжaт естествено, a може дa попaднеш нa изключителен човек, коректен, зaслужaвaщ доверие и дa го прогониш с прекaленото си нaвирaне нa носa в личното му прострaнство или с изисквaниятa си дa ти докaзвaл нещо си. Товa взaимно, ТИ докaзвaш, той също, случвa се във времето.
Нaкрaтко- търси психолог и си помогни!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 290fea85f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Смятам, че си в пеш носа където не ти е работа. Майка ти не е длъжна да ти дава обяснения, а ти нямаш право да я притискат и да и играеш по нервите. Достатъчно е преживяла, имала е нужда от любов, от мъж и може би това я е съхранило. Гледай си твоя любовен живот и ограничи отношенията си с майка ти до това майка-дъщеря. Не очаквай да ти споделя да връзките ки, особено като си била на 13.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 290fea85f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смятам, че си в пеш носа където не ти е работа. Майка ти не е длъжна да ти дава обяснения, а ти нямаш право да я притискат и да и играеш по нервите. Достатъчно е преживяла, имала е нужда от любов, от мъж и може би това я е съхранило. Гледай си твоя любовен живот и ограничи отношенията си с майка ти до това майка-дъщеря. Не очаквай да ти споделя да връзките ки, особено като си била на 13.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 87fcf149e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Знаеш ли, аз съм на 17 и всъщност перфектно разбирам как се чувстваш. Единствено дете съм, и моите родители не се разбират и съвсем редовно скандалите и психическия тормоз се превръщат в насилие от страна на баща ми към майка ми. Разликите са само две: моят баща я бие без да е пиян (не е зависим от алкохола), а майка ми не му изневерява. Те все още са заедно и от години се повтаря едно и също. Когато бях малка се бяха разделили за известно време, но след това пак се събраха и всъщност това беше най- голямата грешка, която майка ми някога е правила.
Та на въпроса ти: "Така би постъпила всяка майка, нали? "
Ами всъщност не! Аз също съм доста затворен тип човек и нямам почти никакви приятели, да не говорим за някой, на който да споделям всичко. Въпреки това познавам няколко момичета (малко по- големи от мен), които също са израстнали в такава среда. И от техните истории на няколко пъти съм си правила извода, че просто жените от това поколение( на нашите родители) нямат смелост!! Като момиче мога да кажа, че някой ден, когато имам дете бих направила всичко възможно, за да не преживява то това, което съм преживяла аз, ти и мн други. Мисля по същия начин като теб и съм правила многобройни опити да говоря с майка ми и да разбера защо още е с този човек(баща ми), но тя никога не ми отговаря. Не знам как е в твоя случай, но в моя аз самата искам те да се разделят още от 10 годишна и дори съм я молила за това, така че едва ли я спира това, че би изглеждало егуистично(все пак няма как да я моля да се разведе с него и да съм щастлива в същото време). Винагис ъм смятакла, че въпреки всичко тя би трябвало да направи всичко за мен, защото все пак съм и най-важна а и това би било най-добре и за двете ни... Майка ми продължава да е с него(все още). Знам, че нито го обича, нито е щастлива с него, а стресът влияе и на мен и на нея ужасно много. И на мен това ми влияе негативно, когато става дума за отношения ми с околните.
Аз лично се приятеснявам какво ще стане когато отида да уча висше, защото ще е в друг град, ако не и в друга държава. Не знам какво ще стане тогава, когато няма да има кой да ги разтървава (случвало ми се е да си навехна китката, докато се опитвам да ги спра), затова продължавах да и говоря във всеки един удобен момент, докато в един момент тя сякаш прозря нещо и започна да се вслушва повече в думите ми. Сега е започнала усилено да работи по въпроса и най-накрая осъзна, че е крайно време да се промени нещо.
Съвет: често причина за липсата на смелост за вземане на по-радикални решения са парите. Ти най- добре си знаеш, но например ако няма къде да отидете да живеете след развода или пък ще ви е много трудно да се издържате може и това да е причината( поне при мен това беше една от тях). Обясни на майка си как се чувстваш и я увери, че ще и помагаш. Ако и покажеш по колко негативен начин ти е повлияло всичко това и и кажеш, че ти самата би била по-щастлива и спокойна ако те са разделени може пък и да и просветне нещо. Според мен не се отказвай... говори и колкото можеш повече, защото аз само така успях да накарам моята майка да се вземе в ръце, макар и късно. След като е пропиляла толкова много години от живота си с баща ти и е търсила щастието с други мъже, майка ти би трябвало да се замисли след като поговориш по-сериозно с нея макар и един път да не е достатъчен. Логично е и тя да иска да е свободна и да живее нормално.
УСПЕХ!!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7f833c16c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има една приказка която казва, че човек който се доверява на всеки е глупак а човек който не се доверява на никой е още по-голям глупак. Преценявай хората по делата им и им се доверявай малко по-малко, както казват Светите Писания: "верният в малкото ще е верен и в многото", обратното също важи.

Джон

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 20398794f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаеш ли? Насъбрало ти се е. Че не са хубани лъжите и физическият тормоз, не са. Че боят засяга всички ви - засяга го. Че имаш право да се ядосваш, че майка ти не се е разделила с баща ти - имаш. Изневерите обаче са само между възрастните, не касаят пряко децата. Майка ти е решила, че това е неин си свят и не желае да го споделя с теб. Ако някой има право да иска обяснения, това е баща ти. Ти не рови!
ж29

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bd036f4cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Наблегни на уроците и спри да си пъхаш носа в работите на големите

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e87f183705
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не ти е работа да се бъркаш в работата на големите :) Можеш да си наблюдаваш и да взимаш бележки, но реално по никакъв начин не можеш да повлияеш на майка ти. Тя е голям човек и сама си преценява, стой настрана и не й тежи повече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 139924a5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За една твоя не съм съгласна. Как така майките търпят това, за да са щастливи децата им? ! Нима в подобна ситуация, в която родителите Ви са нещастни заедно и постоянно се карат, ти виждайки това си щастлива ли????

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9b5bb8aa70
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох, какво да ти кажа... Разбирам те напълно. Светът е едно разватно място, пълно с безрасъдни хора... Моят проблем е подобен, но с тази разлика че хванах майка ми в изневяра в началото на годината, което беше по-скоро авантюра, а баща ми днес разбрах че си има извънбрачна връзка за която подозирах от известно време и която не е от скоро. И двамата дори не подозират че зная нещо. Баща ми на два пъти искаше да говори с мен за нещо, но вече се убедих, че и той е изкусен лъжец. Давам им един шанс за изслушване и завесата от лъжи пада.... и за двамата. Ще следя темата.
Ж, 17

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker