Наследява ли се кредит така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Наследява ли се кредит така?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2752 пъти
Имам следния проблем, който ме вбеси до ужасна степен!!! Иде ми да отида в банката и да убия някой кредитен инспектор или направо да отида в Парламента и да убия някой идиот правил законите така. Баща ми почина преди 6 месеца на 65г. Същият ме изостави преди повече от 20 г., когато съм нямал и 10 г. 20 години този човек не се е интересувал от мен, не сме се виждали, не сме си и говорили. АБСОЛЮТНО НИЩО не съм получил от него като наследство, нито имот, нито пари. Майка ми е покойница вече 7ма година, като двамата са разведени от 20 г. и аз съм бил присъден на нея. Така! Сега - този хубостник бащата (биологичния) е теглил кредит от 20 000 лв. няколко години преди да умре. Кой и как му е дал толкова пари не зная, той имаше голяма пенсия обаче. Изплатил е известна сума, дължи още към 21 000 и нещо си... Банката ми се обади и твърди, че по закон аз трябвало да плащам! МОЛЯ??? Ей, наистина направих уникален скандал. Говори ми някакво кекеме с костюмче за опис на имущество и съдии изпълнители ако не съм платил. Абе хора, аз с този човек не съм се виждал от 20 години, нито издръжка ми е давал, нищо, за мен дори не ми е баща! Как е възможно при това тази тъпа държава с тъпи идиотски закони да ме задължава да плащам на този човек дълговете? Бесен съм не, ами направо съм луд от яд. Междудругото - парите ги имам и мога да платя, но въпроса е принципен, откъде-накъде бе? Кажете, има ли вариант да се измъкна от тази ситуация? Ако трябва и в Страсбург съм готов да се съдя, но за този човек аз не искам да плащам, разбирате ли? Не мога да намеря и най-малка логика в моя случай, която да говори, че аз съм длъжник с нещо пред някого!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8b7a622d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм юрист, но мисля, че могат да те търсят след смъртта му само ако си се подписал като поръчител на кредита му.

Също ако наследяваш имоти и пари от баща си, заедно с това наследяваш и дълговете му. Може затова да търсят теб за кредита, ако са видели че фигурираш като наследник. Единственият вариант е да се откажеш официално от наследството (ако има такова). Това се прави и формално, даже и да няма движимо и недвижимо имущество за наследяване. Не пишеш на кой се води апартамента, в който живееш. Ако не е лично твой и има връзка с баща ти, за съжаление си го загазил.

Иначе 100% подкрепям, че в твоята ситуация е напълно несправедливо да търсят парите от теб. Банката обаче не и дреме, просто иска да си покрие загубите.

Преди да правиш каквото и да било обаче ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се консултирай с адвокат.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6861dce6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тъпо се е получило...
Принципът е следняит - при смърт, наследниците получават както всички активи, така и пасивите на покойника. Родител умира - наследниците му, ако искат да получат къщата, колата и имотите, трябва да поемат и задълженията му. Но човек има право да се откаже от наследство - ако например починалият няма имущество, а е завещал само кредити ил идълговете надвишават стойността на имуществото му - отказът от наследство е напълно логична постъпка. Вече за сроковете и процедурите при отказ, не съм специалист. Консултирай се с адвокат. Но основното е това - можеш да откажеш да плащаш дълга, но няма и да получиш нищо от имуществото на покойния ти баща.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 76aa6ee888
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом си законен наследник се онаследяват кредити за съжаление . независимо дали си виждал баша си ,чувал и т.н . Вариантът ти е да искаш да се откажеш от наследството - "ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВО " . По този начин се отказваш и от евентуални активи / примерно да наследиш жилище , автомобил и т.н /. Затова ,ч е не се притеснявай , не се връзвай на банките - има изход от ситуацията . Не е необходимо да го плащаш този кредит . Интересно е защо не са ти казали за тази възможност !!!

прочети тук , доста подробно е обяснено

http://pravatami.bg/4256

Ако не можеш сам да се оправиш с документацията , посъветвай се с адвокат .
успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 00bc0717f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Доколкото знам при твоя случай трябва да се откажеш от наследство. Има срокк след смъртта на родител в които да го направиш. Но трябва да се види дали баща ти няма имоти с които да покриеш заемите. Консултираи се с адвокат.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3f6f2529c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Посъветвайте се с адвокат! Има вариант да се откажетр изцяло от него чрез съда и така се води, че нямате нищо общо с него!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 41caff63d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Няма проблем! Просто правиш отказ от наследство и никой не може да те търси за дълговете на баща ти. Ти обаче също нямаш право на претенция към негови имоти но до колкото разбирам той така или иначе не ти е оставил нищо.
Така че не се притеснявай, преди да вземеш автомата иди при един адвокат и той ще ти разясни процедурата. Няма нищо страшно!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0f2e2b38e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, не се вълнувай толкова живота е много по ценен от парите а подобни силни вълнения могат да ти навредят. Съвета ми е да приемаш нещата по-спокойно доколкото ти е по силите. Що се отнася до проблема ти първо трябва да се видиш и да говориш с адвокат и да разбереш състоянието на наследството и дълговете които вървят с него. Ако ти приемеш наследството ти приемаш и дълговете, ако откажеш наследството ти отказваш и дълговете съответно ако наследството е по-голямо от дълговете можеш да го приемеш и да заплатиш дълговете а ако е по-малко можеш да откажеш да приемеш наследството и да нямаш нищо общо с изплащането на дълговете. Следиш ли мисълта ми? Банките които представляват морално укорими лихварски дружества начисляващи лихва върху лихва, лихва върху лихва върху бедните си длъжници които са били заблудени или в нужда за да си вменят дългове желаят да си приберат всичко което баща ти им дължи - това включва "главницата" и всякакви лихви, такси и други измислени глупости чрез които се оправдават да съдират кожите на длъжниците си. Ще го кажа направо - лихварството и даването на кредити с лихва е зло, подобно на кражбата, убийството и други престъпления, но подобно на блудствата и прелюбодействата не се наказва в днешния модерен и морално деградирал западен свят. Съвременното банкиране и лихварство идват от определени еврейски индивиди които чрез лукавство са придумали монарсите от миналото да им позволят да провеждат тази гнусна дейност. След това те просто са ограбвали по "законен" начин хората и без да полагат никакъв труд на техен гръб са умножавали парите си. После са използвали тези пари и да свалят монархиите, но това е друга история. В Светите Писания даването на пари с лихва е ясно посочено като зло дело. Защо казвам всичко това? За да разбереш, че е най-добре да си нямаш никаква работа с банки, лихвари и подобни нечестивци а ако си принуден да имаш по-възможно най-бързия начин да се разплатиш с тях и да преустановиш всякакви взаимоотношения, защото колкото повече се бавиш толкова повече те си начисляват грабеж под формата на лихви, такси, проценти и подобни гнусни измами с цел да те ограбват все повече и повече. Предполагам, че банкерите знаят, че наследството няма да покрие увеличаващия се дълг който баща ти е изплащал, но въпреки това той расте от 20 000лв на 21 000лв и затова искат да заробят и теб като негов наследник да им плащаш гнусната печалба. Гледай да се отървеш от тях възможно най-бързо и или откажи наследството или ако това не е вариант се разплати с тях накуп за да ги отрежеш от желаните от тях лихви върху лихви и разпродай имуществото или го организирай по такъв начин, че да се превърне в актив а не в пасив. Другото, но най-важно нещо е да те посъветвам да бъдеш добър човек а не зъл, защото виждаш колко лошо е злото. Не прави зло като лошите хора и организации а прави добро и бъди милостив човек, това ще е твоята защита от това да ти се случват лоши неща.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0b022f7234
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   За отказа от наследство обаче има срок, ако се не лъжа. Побързай, защото ми се струва, че банкерите са те потърсили точно когато срокът изтича.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6593e0dff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Работя в централата на една от големите банки в България, занимавам се с потребителско кредитиране. Сега... Ти се водиш наследник, ти наследяваш дълг. Искам да прочетеш следното:

"Oтĸaзът oт нacлeдcтвo e eднocтpaнeн фopмaлeн aĸт, c ĸoйтo пpизoвaният нacлeдниĸ изявявa вoлятa cи дa нe пpиeмa нacлeдcтвoтo. Или c дpyги дyми ĸaзaнo – oтĸaзът oт нacлeдявaнe пpeдcтaвлявa eднocтpaннo вoлeизявлeниe нa нacлeдниĸ c цeл дa бъдe пpeĸpaтeнo пpaвoтo мy нa нacлeдявaнe. Πpиeмaнeтo нa нacлeдcтвoтo нe винaги нocи дoпълнитeлни блaгa и yвeличaвaнe нa бoгaтcтвaтa нa нacлeдниĸa. B пpaĸтиĸaтa имa cлyчaи, ĸoгaтo ce нacлeдявaт caмo нeгaтиви: зaдължeния ĸъм дъpжaвaтa, ĸъм oбщинcĸи opгaни, ĸъм юpидичecĸи и физичecĸи лицa. Πpи тoвa пoлoжeниe oтĸaзът oт нacлeдcтвo e лoгичeн и paзyмeн aĸт. Teзи въпpocи ca paзглeдaни Зaĸoнa зa нacлeдcтвoтo. Oтĸaзът oт нacлeдcтвo ce пpaви чpeз пoпълвaнe нa Moлбa-дeĸлapaция дo Paйoнния cъд, в paйoнa, нa ĸoйтo e oтĸpитo нacлeдcтвoтo. Taзи дeĸлapaция e c яceн и нeдвycмиcлeн тeĸcт. Дoбpe e Hoтapиyc дa yзaĸoни пoдпиca нa лицeтo, ĸoeтo ce oтĸaзвa oт нacлeдcтвoтo, въпpeĸи чe тoвa нe e зaдължитeлнo пo зaĸoн. Дoĸyмeнтът ce впиcвa в cпeциaлнa ĸнигa нa cъoтвeтния Paйoнeн cъд. B мoмeнтa нa впиcвaнeтo oтĸaзът пpoизвeждa cвoeтo дeйcтвиe. Ha пpaĸтиĸa oбaчe cpoĸ, в ĸoйтo нacлeдниĸът тpябвa дa ce oтĸaжe oт нacлeдcтвo нe нaмepиxмe, ĸoeтo ни нaвeждa нa миcълтa, чe тaĸъв нямa. Tyĸ oбaчe имa eднa ocoбeнocт и тя e, чe ĸpeдитopитe мoгaт дa пoиcĸaт oт cъдa тaĸъв cpoĸ дa бъдe oпpeдeлeн. B oпpeдeлeният oт cъдa cpoĸ нacлeдниĸът тpябвa дa ce пpoизнece дaли пpиeмa или ce oтĸaзвa oт нacлeдcтвo. Cчитa ce, чe мълчaниeтo e oтĸaз oт нacлeдcтвo, дaли oбaчe тoвa e тaĸa, Bи cъвeтвaмe дa пpoвepитe ĸaтo ce ĸoнcyлтиpaтe c aдвoĸaт. "

Като човек, който се занимава с това, ще ти кажа - ОТКАЖИ СЕ ОТ НАСЛЕДСТВОТО.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 67375bdb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добри съвети са ти дали за отказ от наследство. Нека само да допълня, че по никакъв начин не трябва да приемате нищо от наследството, нито да проявявате интерес. Не теглете пенсии, не продавайте имоти, не живейте също така в негов имот. Не правете никакви действия, които да покажат, че сте приели наследството. С удостоверение на наследници посетете нотариус и откажете наследство. С таксите в общината е към 100 лв. Изпратете документа в банката и няма да имате проблеми.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2ba50d1775
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Вече са ти дали правилни отговори, и споко, не е нужно да се нервиш. За да дадат кредит на баща ти, той е заложил нещо, което може да покрие заема. Но понеже е починал, банката няма от кого да вземе този залог, затова търсят тебе, като наследник. Разбери какво е заложил, може да е нещо, което е по скъпо от 20 бона. Провери какво наследяваш, може да е в твоя изгода. Продаваш наследството и изплащаш кредита, но трябва да остане и за тебе. Ако наследството е колкото кредита, отказваш се от наследство и никой няма да те занимава за нищо. Тогава банката става собственик и си го продава тя.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2638024e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След смъртта на родителя се подписва документ,ако искаш да се откажеш от наследството.Пиша от личен опит.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5c0ae89e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   не виждам какво ти е виновна държавата. навсякъде по света децата наследяват родителите си (освен при завещание, дарение приживе и т. н. ) и отношенията им приживе нямат никакво значение. вместо да се жалваш, прочети законите.
можеш да направиш отказ от наследство, подаваш молба при районния съдия и си решаваш проблема, но има законен срок, който гледай да не пропуснеш. най-добре се консултирай с адвокат да не пропуснеш важен детайл
Ж45

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d7a1cd972f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Авторе вместо да хвърляш толкова нерви, можеше просто да провериш как са нещата. Всички коментиращи по-горе са ти го казали - можеш да се откажеш от наследство, освен ако баща ти е имал имущество по-голямо от размера на дълга, при което с него се погасява дълга, а останалата част се разделя между наследниците. Преди отказа от наследство провери точно за това. Не се връзвай на тези фирми за събиране на вземания, действат полу-законно и разчитат точно на това да те сплашат и да платиш преди да си проверил.
Колкото до Н7 аз до сега не съм чул банката да е дала пари на някого на сила, така че след като си се съгласил с условията и си взел парите после си носиш последствията. Няма нужда от мрънкане и рев какви са банките, такива са но като не ви харесва не ги търсете за кредити както права аз между другото.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8170f73595
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Адвокат търсете.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e98bb5a1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Прав си, тези хора не заслужават да живеят.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 736dbced53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Говори с адвокат, мисля че има начин да не ги плащаш. Просто трябва да докажеш, че не си получил и една стотинка от баща си през годините и съответно сега не искаш нищо от наследството му. Други деца няма ли? Изобщо друг наследник? Защото наистина не е нормално 20 години да не си чул и една мила дума от него и сега да плащаш луди пари. Обаче за да имаш успех, трябва да овладееш гнева си (разбирам те, но гневът с нищо не ти помага) и сериозно да поговориш с адвокат. Той ще ти каже как се процедира в такива случаи, но със сигурност има начин.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c63d2a577c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Бях в същата ситуация. Най напред провери дали ома нещо на негово име ако не отиваш при адвокат и подготвяте документите за отказ от наследство. Решението излиза за една седмица и тогава никой няма да те притеснява

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker