Върнах се към живота, нетърпелив да намеря приятели и любов. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Върнах се към живота, нетърпелив да намеря приятели и любов.
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2095 пъти
Здравейте мили хора.
Последните над 10 години прекарах в страшна борба за живота си след злополука и прекарани крайни несгоди на човек, неспособен да се справя сам с редица ежедневни дейности.
Аз съм мъж, предизвиквал силен интерес, много търсен за общуване във всеки един аспект. Винаги съм чувствал големия интерес на хората към мен, интересен им беше погледа ми към живота и факта на многото събития, пътувания, срещи, многообразието от предизвикателства, и големия хъс - те правеха така, че хората да се чувстват окриляни и вдъхновявани от моята компания. Когато настъпи бедата, масата хора, която ме изостави, се оказа толкова голяма, че не мога да спомена числото - приятелката ми, колеги, приятели квартала и много други.... мопже би над 100 човека, сред които 20 тина, които считах за особено близки.
До тогава аз не съм злоупотребявал с интереса към мен, бях благодарен и съпричастен към ответната страна. Подценявах завистта и комплексите на тези, които се сравняваха с мен. Може би, ако бях експлоатирал тази вълна на отношение, вдигайки много шум около себе си, днес щях да съм в по-голямо обкръжение и да запазя социалната си позиция - с повече евтин шум. Противно на това аз бях съпричастен и никога не подминавах и най игнорираните, и най-незабележимите... Обичах хората много преди да чуя или прочета някъде, че трябва да обичаме хората.
До мен останаха 2 души, с които се запознах след последните изоставили ме, и те се бориха с мен в ада, при много страшни обстоятелства, в един прекалено дълъг период от време, понасяйки рани в душите си заради мен.
Днес аз търся приятелство, търя любов и споделяне. Но през времето, докато бях извън света светът се беше променил прекалено, хората загрубяха, оглупяха и се дебилизираха до нивото на приматите, жените, срещани често навред, станаха много евтини, доста омърсени, без никакви интереси, лишени и от елементарна памет, мъжете от типа ''улицата е моя и аз ще паркирам по средата. ''.... изобилстват - можеш да ги достигнеш и със затворени очи!
Искам да споделям душата си с хора, които искат същото от себе си; интересите си, идеите си, мечтите, вижданията... но затвореността е голяма, въпреки, че хората се стараят да се правят на западняци, уж много отворени и много уверени.
Познавах удивителни същества! Сега не зная къде са. Приятелството и любовта за мен са всичко. Не искам да мисля за времето, което изгубих, лишен от всичко, а за това, което идва насреща ми.
Вероятно истинските хора ги има сред вас, които се интересувате от споделяне и от съдбите на другите. Кажете ми, къде в тази страна да търся любов, приятелство и споделяне? Без да ме гледат с дребните сметки в очите, без начумерени погледи, раздразнение... без жените да мислят, че ако имат сърдит вид, значи са особено привлекателни, и без мъже, които ръмжат и боботят вместо да говорят - лишени от мисловен процес...
Живях дълго време в смъртта и тя почти ме отнесе, след като сторих нужното, за да спася една жена и един приятел, и за да подкрепя още хора... които ме оставиха на смъртта след това.
Днес аз нямам никакви горчивини, макар да разказвам горчичи неща. Искам това, което е истината за хората, да го има в живота ми, истински отношения.
Моля ви, спестете ми заучени фрази и отговори-цитати на духовни и филосовски книги! И всякакви други велики разбирания. Аз ги чух и прочетох в изобилие през тези години. Просто ми споделете сърцата си. И ако имате някои отговори, някаква полезна опитност, идея, неща продиктувани от желанието, израз на солидарност, ще бъда много радостен.
Все още имам трудности, но ще вървя напред в това общество, дискриминиращо хората в нужда.
Поздравявам ви с едно любимо произведение, което да потърсите: ''Let me know the wonder'' на ''Space''.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2b5582f811
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ебаси лудака! Дошъл да търси любов и приятели в сайт дето хората питат защо ги сърбят половите органи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a4b3bde97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, защо първо не споделиш какво точно (или поне приблизително) е станало, не разбирам природата на нещастието което те е сполетяло, нито какви точно са били отношенията ти с хората които в последствие са те изоставили. Иначе за това, че хората са се променили това го виждам и аз когато изляза в центъра на града - хората които виждам не са хората които виждах, сега масата хора ми изглежда и излъчва опороченост, грубоватост, желание за първосигнален "блясък" и копиране на това което е модно. Аз стоях настрани от цялата насаждана опороченост от Биг Брадъри и подобни шоута, промиването на мозъците от медиите, чалга културата и т. н. и тези хора които виждам сега по улиците ми се струват чужди и непознати, хора с които не бих могъл да имам допирни точки и съжалявам, че го казвам надявам се да не звучи превзето, но от тях струи нечистота и нямам предвид телесна а вътрешна, духовна нечистота и порочност, липса на морални устои на които да градят живота си. Ти си се пренесъл 10 години напред в бъдещето а аз стоях по настрани от пошлостта, но и двамата виждаме колко са се променили нещата и то в спираловидна посока надолу. Не знам къде да намериш хора за които говориш, виждам, че ги има, но хората са се затворили с своя малък балон и комуникират основно чрез интернет.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 246db72b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Докaто те четях изпитaх силно неприятно чувство. Все едно е писaл човек с божествени комплекси, без дa присъствa толковa "AЗ" го виждaх почти през думa. Чувствaш се ПО от целият остaнaл свят във всяко отношение... не, не си.
Рaзочaровaн, гневен, сърдит и нерaзбирaш никого освен себе си, в същност и себе си не рaзбирaш добре.
Сaмо не ми кaзвaй кaк aко бях минaлa през същото, което и ти, щях дa знaм зa кaкво говориш!
Минaх!!! Нaкрaтко- смятaше се, че ще мрa, че нямa спaсение/ лечение зa мен. Aми не се съглaсих и съм живa още- достa години по- късно, нa всичкото отгоре здрaвa кaто "бик".
Е, дa, борих се години също. Е, зaгубих също близки и приятели, които не пожелaхa дa бъдaт до мен в тези моменти. В същност мaй и aз не ги искaх нaоколо, тa предизвикaх донякъде дa се случи.
Кaкто и дa е. Обaче не очaквaм светa дa се нaгоди към моите нужди и възприятия... товa нямa кaк дa стaне. Просто търсех и нaмерих подобни нa мен. Не съдя никого- че коя съм aз, не изисквaм- дaвaм и получaвaм по желaние, не сочa с пръст- гледaм себе си.
И знaеш ли кaкво- любовтa нa животa ми е до мен от преди, по време, след и СЕГA! Зaщо? ! Aми зaщото не съм го прокудилa с божествените си "кaчествa" и съответно изисквaния.
Тогaвa искaх дa го совободя от себе си, дaже опитвaх дa го изгоня, дa му дaм възможносттa зa оттегляне без дa се чувствa виновен и дa бъде щaстлив. Нищо тaковa не се случи, дaже ми зaяви, че aко вече не искaм връзкa с него, ще го приеме, но ще присъствa в животa ми поне кaто приятел, който ме обичa толковa, че не си предстaвя дa се смее без мен.
Ти си егоцентричен, нaрцистичен, неувaжaвaщ никого около себе си, кaтегорично вярвaщ, че целият свят нещо ти дължи.
Тaкa нямa дa стaне! Спри дa съдиш, a се опитaй дa нaмериш СAМ щaстието си, дa рaботиш нaд себе си първо, промениш собствените си възприятия- НИКОЙ не ти е длъжник!
Стигa си "ревaл" aми се стягaй и зaпочно нaистинa дa живееш. A любов с тези ти "изисквaния"... не вярвaм, пaк кaзвaм, никой не ти е длъжен, a че ти се мислиш зa "божествен" сaмо отблъсквa повече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: de61a0405f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   наистина не се разбира какво искаш от нас и искаш ли въобще нещо?

болен ли си не си ли

Доста объркано наплякано и не очакавай кой знае какво

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d470dab748
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може да заминеш някъде, където никой не те познава, да започнеш на чисто. Пътувай, намери си хоби, прави неща, които ти харесват. Знам как се чувстваш. Мой близък получи инсулт на 38г. Беше душата на компанията, имаше толкова много приятели, а след това, което се случи всички се покриха. Той е сам, изолиран, няма с кой да се вижда, почти всички го изоставиха.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c9c99af7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Какво си преживял авторе? Иначе си го написал много добре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 11fd739a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Събрал си много горчивина и може да бъдеш разбран. Ако толкова хора те изоставят, няма как да не се озлобиш. Затова не мога да те съдя. Те обаче са били край теб защото са имали някаква изгода. Сега им носиш само пасиви и са решили, че няма защо да си губят времето... Във всички пособия по успешна кариера пише - стой далеч от лузърите... от нещастниците. Ще ти трябва много душевна сила. Имаше пример на човек без ръце и без крака, който е страшно оптимистичен и е намерил в тоя си вид жената на живота си, красавица, живее, бори се и се радва на живота. Трудно е всеки да е като него...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c4e65ee36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Наистина е полезно, когато не се правим на експерти и когато не вменяваме на чуждата драма собствените си характеристики.
Номер 3, разбирам раздразнението ти, което едва ли идва от моите божествени комплекси. Но моята и твоята история нямат общо. За теб моето изложение беше една възможност да говориш за себе си. Понеже си егоцентрична, се чувстваш застрашена, да не би друг да е макар за минута център на внимание вместо теб.
Моята история, борба, премеждия са толкова интензивни, дълговременни, с толкова много детайли от различни естества, и се ширеше от България до най-западната часр на Европа и югоизточна Азия, през други държави в близкия изток и обратно тук, толкова много неща, че съм напълно безсилен да опиша, не стига мястото, нито времето... както и от уважение към вниманието и времето, които ми отделяте, спестявам от съдържанието. Затова написах само за злополуката, която отключи останалото. Пораженията ми засегнаха почти цялото ми тяло, за дълги периоди от време не можех да ползвам ръцете, да ходя, 2 години не можех да седя, 6 години прекарах на тъмно, неспособен да понасям светлина, около 8 години - неспособен да приемам шумовете, например автомобил на 8 км от мен го чувах все едно е стаята ми, замръзвания, 18-20 часа в безсъзнание на 0 градуса температура... без нхикаква помощ с месеци, екстремности в повече.
Сърдит не съм на никого, живея в постоянно вдъхновение, творя много. Имам и огромна радост на човек, именно преодолял неща и върнал си усмивката. Не съм страшен и лош - такива са описаните неща.
Номер 1, искрено ме разсмя! Напълно си прав. Но разбираш ли, случва се някой бисер да е паднал в клоаката и да си струва да го потърсиш... Разликата е - както ти пишеш -че хората тук искат да споделят полови сърбежи... разликата е, че тук го правят откровено. На други места е същото, но прикрито, с камуфлаж от култура и приказки за Фройд и Дали... докато те уцелят в нокаут. Тук почваме направо с последния рунд. И понякога, ако загърбиш клоаката, а друго няма, оставаш с подозрението, че бисерът може би е останал там и не си направил достатъчно.
N 2, благодаря ти! Може да имаме всякакви различия и обши неща, но се вижда, че въпросът засяга и теб, и че темата не е егоцентрична и касае положението, в което живеем всички. Касае всеки, но не всеки го е грижа. Описанието ти е такова, каквото и аз бих направил. Само по себе си едно потвърждение е подкрепа, че не си сам идиот, нали:)))
Забелязвал съм ден след ден, че колкото повече един човек пада и се омърсява, толкова повече го плаши някой да постави тема за истински и чисти неща; затова започва да те обвинява в претенции, и че живееш в облаците, че не си реален, съдиш и е време да пораснеш - така се сауспокояват, че ниското им е нависоко... и мръсната риза е напълно изпрана. Това е една технология на мисълта на хора, които не съжителстват със съвестта си.
N 4. Не мога да искам нещо от вас. Споделям. Понякога подобния опит ти дава проблясъци - честния опит. Излизаш от капсулата на уникалната случка и намираш общото с някои други. Включително критиката помага да видиш дали вярно си се изразил, разбираем ли си... На мен ми е трудно да наблегна на това, кое е по-важното - все едно да ти пратя библията в 1 смс. Почти 10 години не можех да чета и пиша, пишех със затворени очи, не ползвах PC, TV, книги, в някои периоди не можех да ползвам речта, не можех да пазя равновесие... никакво развлечение, нищо, с което да убия времето, и трябваше да се браня от грубостта и равнодушието, празнословието и експертните мнения - хората се запознаваха с мен и вече знаеха всичко за мен - започваха своята автотерапия на даване на акъл и цитиране на фалшиви гуру, философи, психолози... Най-вече, при нужда от спешна помощ, не можех да я получа, изгубен далеч от хората, изолиран и оставен. Много епизоди... Така, че това, което търся някак го получавам - това ваше отношение, добро и лошо... което е обратно в живота.
Все още имам ограничения и рискове при натоварванията, иначе просто да съм потърсил социалния език направо навън.
--

N 5, искрено съжалявам за твоя приятел с инсулт и как са го забравили! Не мога да пътувам поради липса на средства и неспособност да поема натоварвания, но да - имам с хобита и им се наслаждавам.
Благодаря на всички!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2fa387b428
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   от 2

Да, такова "жигосване на съвестта" става когато човек желае да си прави каквото иска и да се води от себичните си желания без да слуша малкия, тих глас на съвестта вътре в себе си. Знам, че писа че не искаш цитати, но ще си позволя все пак да дам един такъв който е подходящ за случая от Светите Писания: "Постави, Господи, стража на устата ми и огради вратата на устните ми; не давай да се отклони сърцето ми към думи лукави за извиняване грешни дела, заедно с людете, които вършат беззаконие, и да не вкуся от техните сласти. ". Това именно "извиняване на грешни дела" става когато човек греши и за да не се изправи лице в лице с това, че постъпва неправилно си намира извинения за постъпките си.

Казвай ми Джон и ти желая цялостно възстановяване и всичко хубаво.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3608de1426
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 5
Радвам се, че си намерил сили да се съвземеш. Някои хора след тежка случка могат направо да се откажат от живота, губят смисъл и надежда.
Животът е прекрасен, ако знаеш как да му се насладиш въпреки всичко! Радвай се и на малкото, на всеки слънчев ден, на всяка красива гледка. Бъди щастлив!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker