Странен психологичен проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Странен психологичен проблем
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1465 пъти
Момче съм на 20г. Не съм спал с момиче. Имал съм 2 приятелки досега.
Давам направо - не знам защо и откъде го имам, но твърде много ме притеснява миналото на приятелката ми, докато ходехме, а сега миналото на потенциалните ми нови приятелки/гаджета/. Защо? Освен това съм и доста ревнив. Често си мислех дали приятелката ми би си харесала някого друг и аз да не узная за това.
Не мога да си представя да тръгна с момиче, което не е девствено.
Понякога изпадам в лека депресия мислейки как много млади момичета лекомислено отдават девствеността си - от любопитство, от лъжовна любов и пр.
Понякога тези мисли изцяло контролират съзнанието ми...
Дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем???
Знам че не е нормално и търся причината в себе си, бихте ли ми дали съвет?

За странични фактори, не мисля че има- не съм преживявал нещо стресиращо, израсъл съм в нормално семейство, студент съм, не пия, не пуша, спортувам активно и така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: f810fe38dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, просто си неуверен. Страхуваш се, че ще те сравняват с предишни и че ще загубиш приятелката си заради друг/ще ти изневерят.
Донякъде това са страхове, които съпътсват всички ни. Не бива обаче да им позволяваш да определят връзките и живота ти.
Какво ако приятелката ти е била влюбена и преди? Нали е с теб, т.е. това значи, че харесва/обича ТЕБ.
Ако си хареса и те остави заради друг, то това би значело, че не е момичето за теб. Едва ли искаш да си с неподходяща? А и теоритично и ти би могъл да се влюбиш в друга... чувствата не подлежат на нашия контрол.
Просто се отпусни и се наслаждавай на връзките си. Животът е най-добрият учител, затова приемай всичко като урок и безценен опит. Не позволявай съмненията и страховете да контролират живота ти, но не се и хвърляй абсолютно сляпо в любовта. Винаги се стреми да предценяваш нещата с разума, а не само със сърцето си.
Освен това мисля, че след като "изгубиш" девствеността си постепенно ще станеш по-уверен.
Спокойно, нищо ненормално и нечувано няма у теб, но е хубаво, че осъзнаваш, че този начин на мислене може да ти докара проблеми.
Пожелавам ти успех ;)
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 827d83d73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е от ниско самочувствие и тежка девственост. Намери некоя кала да те отрака, че се излагаш тука.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e6c75432e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен имаш страх от болести предавани по полов път.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 012f60930e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Липса на опит!
Получава се омагьосан кръг - липсата на опит води до погрешни представи за и очаквания от реалността, а това пък от своя страна води до липсата на опит... И така години наред до безкрайност.
За да разчупиш този кръг трябва да скъсаш с някои свои представи и принципи - тръгни с момиче, спи с него без да се вживяваш твърде много и да държиш твърде много на него. Увери се, че и да не е девствено - няма да умреш от това, нито пък то ще окаже някакво отрицателно влияние на времето, през което сте заедно.

Човек може да си фантазира всякакви работи и да живее с фантазиите си, но за да се впише в реалността е необходимо да я опознае такава, каквато е, а не каквато той си я въобразява.

Да, миналото дава отражение върху настоящето и бъдещето, но то изобщо не си наясно кои събития от миналото дават съществено отражение и кои - не. Примерно това, че приятелката ти има "минало" и не е девствена може да даде само положително отражение върху връзката ви, понеже тя волно или неволно е натрупала някакъв опит, което ѝ позволява хем да е по-подготвена, хем да възприема нещата по-адекватно. Което не може да се каже за тебе, примерно.
Хубаво е че мислиш за тези неща осъзнаваш проблема си. Той не е "странен", а напротив - доста често срещан. Нормално хората преминават през него и го надживяват обаче. Ако се чувствал зациклил, то трябва да положиш специално усилие да излезеш от него. А това не става само с разсъждения и претенции, а с опит, действия, донякъде смелост.
Запомни - с досегашните методи и начин на мислене/поведение ще постигнеш само досегашните резултати.
Хвани си момиче - каквото и да е. ДЕЙСТВАЙ. Опознай другия пол, хората, себе си. Тогава преценявай кое е правилно и кое е смущаващо... Забрави приказки като "не мога да си представя това и онова" - представи си го, направи го, или изобщо не мисли за него докато се случва. Накрая ще установиш, че изобщо не е толкова фатално, колкото си си го мислил преди това. Как живеят другите хора?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f808d48f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Иди на терапевт.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f808d48f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "Хвани си момиче - каквото и да е." - иууу, че гнусен съвет!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 48c6e5677d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо ти няма.. То с 80% евтини к*** как няма си задаваш въпроси.. Не търси девствена, а някоя която е имала сериозна връзка така ще знаеш че не е спала с всеки 2!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 953446e879
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Усещанията ти са нормални и правилни от гледна точка на това което е правилно, истинско и на вродените ти инстинкти. Твоето вътрешно чувство ти казва, че ти трябва жена която е чиста, непокварена и вярна а съвременните жени от западен тип са в огромната си част точно обратното. Страховете ти са основателни, но за съжаление живеем във време на морална, сексуална и социална деградация където нормалните и естествени отношения между хората са изопачени и самите хора като цяло са станали изопачени. Пази се и си подбери момичето много внимателно, защото вътрешното усещане не те лъже, ако се подлъжеш по курва ще страдаш. Курвата не може да обича истински, защото имайки много мъже тя е претръпнала, сърцето и е закоравяло а характера и е опорочен и развален и тя не може да ти даде тази неповторима любов, нежност и всеотдайност която чистото момиче което обича за пръв път може да ти даде.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 79b8c762e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора: благодаря за отговорите, малко ъпдейт
Скъсах с приятелката си, разделихме се поради несходства в характерите.
Защо обаче все още ме тормозят мислите за това как младите момичета девствеността си. Направо полудявам! Всеки ден стават много по лоши неща, умират хора, но на мен не ми пука въобще за това, възприемам го за нормално.

И един малко анкетен въпрос, към момичетата - дали има такива сред вас, които желаят да бъдат интимни само с един човек през живота си?
Защото аз съм такъв- и не, това не е нещо наложено ми от религия или от родители, приятели, които даже ми говорят за противоположното, просто съм се родил с това вътрешно усещане.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f4197f1ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до номер 9. Аз също споделям вижданията ти и мога да бъда с една жена цял живот. Мразя изневерите и лъжите.Пожелавам ти успех и да продължаваш да търсиш. Но бъди по-компромисен и се опитай да надскочиш комплексите за миналото на даден човек. Важното е дали те прави щастлив и специален, а не с колко е спала! Живота на всеки се развива по строго индивидуален начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker