"Аз никога няма да го направя!" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

"Аз никога няма да го направя!"
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 4277 пъти
Здравейте!

Наскоро попаднах в ситуация, в която не бях допускала, че ще бъда и в главата ми се заблъскаха различни мисли. Изплуваха всички път, когато съм укорявала близки "недей да разваляш чуждо семейство, няма по-долна постъпка от тази?" ... или .. "няма ли млади свободни момчета за теб, защо избра точно този - жененият с дете и тъща в дома си?" и дори "гнус ме е само като си помисля какво сте правили, докато жена му се е грижела за болното им дете" ..
Оказа се, че е изключително лесно да си чужд съдник, да "знаеш", кое е правилно и неправилно за околните и да им даваш насоки от всякакъв характер. И наистина човек не трябва да ползва думичката "никога", защото го застига точно най-нежеланото. (пак оправдавам постъпката си с намеса на съдбата, а изборът правя аз..)

Има много, много нездрави семейства, особено в тези болни времена - липса на каквато и да е ценностна система. Е, да де, но значи ли това, че точно аз трябва да съм нечия държанка. Прекрасно е - обгрижват ме , глезят ме, получавам много време и внимание, шоколади и парфюми, целувки и прегръдки, добро отношение...НО в замяна трябва да бъда "ДИСКРЕТНА". Дискретна, защото майката на децата му е много ревнива и ранима, защото децата му са в крехка възраст и не иска да ги травмира, защото колегите му не трябва да разбират и пр. и пр.. И това е само малката драма - дали егото ми ще пострада не е от толкова голямо значение, любовта прощава всичко. Съвестта ми обаче - не ! Ако човек иска да изневери на съпругата си, ще го направи. Аз не съм причина, а следствие. Нямам намерение да руша нещо градено с години. Прави ли ме това обаче, по-малко долна мастия? Изчетох безброй коментари на подобни теми и в тях безброй укори и критики към "любовниците". Дори, самата аз съм се изказвала негативно по този въпрос. А сега .. започвам да си намира извинения по тема, на която съм била така крайна. И това не ми дава мира..
Може да е от "разваленото ни поколение", нa 19 съм. Може и от лошо възпитание. Може и да е само прищявка..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4f9b10afe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да,мастия си!Знаеш,че този човек те иска за малко и това те ласкае,вместо да те обижда!Щади жена си,а теб те кара да бъдеш просто дискретна срещу шоколад и парфюм.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 986a618367
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се укорявай само, че рушиш нещо градено с години - то е разрушено отдавна или изобщо не го е имало. Дано по-скоро проумееш положението си на държанка в една връзка без бъдеще и да се отърсиш от нея.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a4615f1442
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мечо Пух е напълно прав. Един ден ти ще си от другата страна и тогава ще си спомниш за сегашното си положения. За въпросният господин е без значение дали си ти, или друга ... Питам се ... ти на чие място предпочиташ да си... държанка или законна съпруга ?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 059ac4cc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поне изпитваш угризение......При повечето "любовници" това липсва.

Хора сме, всеки греши по един или друг начин.Щом имаш толкова реален поглед над нещата ще бъде хубаво да ги прекратиш.

Никога не знаеш как и кога нещата могат да се обърнат, важно е да се поставяш на мястото на другите.Ако един ден имаш семейство и с теб се случи нещо подобно ще успееш напълно да разбереш какво точно си извършила.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6ff3b4b58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Стига де какво си се замислила? Трудно е да се лишиш от шоколадчетата , парфюмчетата и подаръчетата.Продължавай все така , на много прав път си , ама после като се зажениш да не се вайкаш , че мъжа ти ще иска на друга да купува шоколадчета и парфюмчета , а ти примерно ще се чудиш как да си нахраниш детето.Всичко се връща така че спокойно.И да се вайкаш и да не се вайкаш , това че постъпваш по този начин говори за истинската ти ценностна система.Ако действително не одобраваше тези неща никога нямаше да се хванеш с такъв мъж.И на мен са ми предлагали богати и женени, но аз наистина не одобравам това и никога не съм си и помисляла да тръгна с такъв.Така че мисълта ми е че ако действително по-ценно беше за теб да ти е чиста съвестта , нямаше да се вкарваш в тази ситуация.Просто се замисли сигурно ценностите ти са някъде другаде.Къде ли? Сети се сама!

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9ec39d2cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Един съвет - продължи образованието си независимо от връзката и изобщо си гради добре живота, не разчитай на този мъж. Много е болезнено, но не е лъжа,че мъжете не зарязват семействата си за любовниците, колкото и да ни обичат.
Успех!!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: dbd77c578c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Понеже съм медицинско лице си представям как виждам една рана и отивам да човъркам в нея,така,за кеф и разнообразие.Да я аправя по-дълбока,щото на чужд гръб и сто тояги са малко...Хубаво-заблудила си се,осъзнала си го-и сега какво искаш?Да успокоим гузната ти съвест,да те линчуваме?Отдръпни се от семейството,което явно има проблеми и не прави неща,които един ден може и на теб да се случат!Баба ми го казваше,а тя беше мъдра жена.И бракът и с дядо ми продължи до смъртта и.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 22430901b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Винаги имаме избор и от това, какъв избор сме направили, се разбира какви хора сме. Ти какво разбра за себе си?

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f350718dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   "мъжете не зарязват семействата си за любовниците, колкото и да ни обичат."
Ха! №6, е що за...обич е това, тогава?? Моят мъж, с когото се запознахме преди повече от 10 години беше женен, но се разведе с жена си и чак след това му се отдадох - телом и духом! Може би просто сте много лесни? Може би просто сте жени за...удоволствие?! Когато иде реч за истинска любов и за наистина съсипан брак, тогава идва ред на избора. Явно, че няма с какво да задържите един мъж, или просто попадате на мъже, които са най-често себеични копелета, обичащи единствено и само себе си. Несигурни лигльовци, които се страхуват да вземат живота си в ръце, уплашени от риска евентуално да останат сами.
Така или иначе, подкрепям съвета, който даваш на авторката, но приеми един съвет и от мен - не се заблуждавайте, че сте обичани - ди енд резълт показва точно противното. Не забравяй, че човек е велик в своите намерения!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 119eecd0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма да давам съвети, защото макар и да не е било семейство, и да е нямало деца, пак ми се е случвало да бъда другата. Лично аз се самоуважавам малко повече от това и скоро съм се оттърсвала от подобни взаимоотношения, колко и да съм била хлътнала. Много си права за едно - когато в едно семейство някой от съпрузите изневерява, е ненужно да се държи отговорен любовника/любовницата. Този, който реално взима решението за изневярата и я прави, е само и единствено изневеряващият. Това е неговия кръст, не твоя. Той е допуснал семейството му да се разпада, заради лъжите и предателствата му (а предполагам и съпругата не е била особено хрисима, за да се стигне до това, а ако е била, то най-малкото е допуснала нещо да се изгуби в ежедневието и да започне да му липсва). Късмет ти пожелавам да попаднеш на наистина свестен мъж, който ще те уважава достатъчно като човек, за да не те поставя в подобна ситуация.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c9523e5cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Мило момиче, животът е точно затова - да ни научи. И точно когато си мислим, че всичко ни е ясно и сме му хванали цаката - да ни поднесе новата поредна и още по-голяма изненада.

На съдници и умници като №1 мога да пожелая само и тях ситуацията да ги прасне, но с петорна сила...

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 52250bb682
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора, защо винаги говорите за това като за "ситуация", която едва ли не се е стоварила от някъде, но от къде, никой не знае? Не сте прави. Прав е номер 8, който говори за избора. Ако това момиче(авторката) и всички останали като нея уважават поне малко себе си, ще спрат да бъдат "държанки" на когото и да е. Нали все пак като хора имаме някакво достойнство и не мога да разбера как въобще го потъпквате по такъв нелеп начин..
Може да съм крайна, но аз казвам "никога" по този въпрос и то без капка колебание или съмнение, че може да ме "прасне ситуацията". Имам си принципи, имам си достойнство. Ваш проблем е, че нямате.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: fc9fe59a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря на всички! Дори много острата критика, ми е полезна в този момент! Имам нужда от всяко едно мнение!
Нямам сили да изляза от ситуацията.. или нямам желание. Не знам как ще издържа без да го виждам или чувам.. дори за ден. Наистина, не съм убедена за себе си, че мога да преживея тази "раздяла". Тук дори не говрим за физическа раздяла - все още не съм споделила едно легло с него, но сексът се случва в главата. Цялстното ни поведение е като на влюбени ученици, а той има съпруга и деца.
Разбирам, че съм във възможно най-гнусната ситуация и сама съм се поставила в нея. и сега?
Много е трудно да запазиш достойнство пред любовта..

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2d8b61bdac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Изживей си тръпката (емоцията) и дано по-скоро ти мине. Само не го пожелавай за цял живот, защото ще живееш в съмнения и тревоги дали и на теб няма да изневери, а това значи, че няма да си щастлива.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2adf4e84ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм в средата на 30-те, но от години съм с женен мъж.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 32ea5849f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Не съм коментирал от много време , но г-жа "казвам НИКОГА" ме провокира.
И моята баба беше умна жена и от нея не съм чул лош съвет и заради нея не се заричам.
Живота е толкова шарен и само едно нещо е сигурно , всички знаем кое.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b9e92e6efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Той не е коректен с теб, а ти най-вече със себе си. Ако има любов, има и развод. Това е, което мисля. не съм моралистка. След 10 брак напуснах мъжа си, защото срещнах друг, истински може би.Но го напуснах, бях честна и открита. ...Всичко друго за мен е долно.И от двете страни.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 077d28302d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До любовницата с опит, писала под №15

"лютата дама" е била на 19 години, когато се е влюбила в женен мъж, към днешна дата е на 31. За какви стари поколения гоивориш? Дори и бидейки на 19, съумях да запазя достойнството си, да не съм втора цигулка и най-вече - да съм почтена! Съвестта ми не ме мъчи! С мъжа ми се обичаме точно колкото и тогава, влюбени сме един в друг и се радваме на рожбата си. А вие?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4ef8a1b70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не винаги в семействата има проблем. Има си и перманентни кръшкачи. Защо да не ударят нещо младо, нераждало, да се откъснат от деца и битовизми. Ех, ергенският живот!
Всичко е в главите ви. Ако се съберете във ваши битовизми, дали ще попаднете в тези 3%?
Авторката звучи много отчаяно-единствен мъж, друг нямала. Ами на 19 животът тепърва започва. Толкова ли не се себеуважаваш, а се занимаваш със самооправдания?
Няма нищо идеално, както и семейства. Всички са нещастни, но всяко посвоему. Не вярвам на човек, който казва, че всичко му е по мед и масло. А всеки си гради живота според възможностите. И един ден някъде някои може и да се посмеят над вашата "любов". Не си първата и последната любовница.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d12c25b56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   ми кога децата и семейството ни са по-важни от "любовните трепети"?
много българи са възпитани на принципа "моят дом, моята крепост" - бият се, трепят се, псуват, се любят се - каквото се случва си остава в семейството. и колко жени търпят бой, е**не и сръбска музика с години заради децата уж.
сбъркан народ сме, семейството не трябва да се разваля дори да не си щастлив в брака. защо ?

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ff0f82a7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До 19. - много се радвам за теб, но си изключение. Не, не ти си нещо особено, а мъжът, които е оставил семейството си заради теб е изключението. Явно обаче е нямал какво толкова да губи и дели с г-жа номер 1.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 93d766c31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Недей да генерализираш, №22. Имам жена, която се грижи за домакинството - аз единствено готвя и то защото ми се отдава. Омъжих се на 29 за моя мъж. Той подсигури детето и съпругата си от първия брак с по апартамент, след което създадохме дом и за нас. Образована съм точно толкова, колкото трябва да е образован един патоанатом!
На свят съм се нагледала, разполагам с лично пространство и време, тежа точно 56кг с ръст 1.75 и съм родила преди месец време. Познавам много такива като нас. И не забравяй, че един мъдър българин беше писал в една от книгите си, че " Изключението не потвърждава принципа, а полага основите на нов такъв".

Поздрави!
Лютата дама

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ff0f82a7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Браво люта дама!!! Попаднала си на човек! И ти явно не си проста, но нека не даваме празни надежди на хората.
Ч

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d8ea95ab23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Любовнице с опит, в България жените са стигнали дотам, че за малко внимание се дупят в офиси,коли,съмнителни хотели - за без пари. По-низко и от проститутките. Ама не искат да го проумеят и си исмислят и набиват мантрата за "ударилата " ги любов. Ударил го господина в малката глава. И не мисли, че всички въртят любовниците си на малкия пръст. Не им ли хареса, мине ли тръпката в главата и гащите, деликатно се измъкват най-често с великодушното"аз съм отговорен и няма да напусна семейството си". И да, това не е страх към новото и неизвестното. Това си е живо измъкване. Само умна жена го проумява. Другите си остават големи бели птици цял живот. Хайде, хвани и ти шарана, ама да не попаднеш на по-голям майстор-манипулатор.
П.П. Пиша и аз заради 19-годишните.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 542b90cfd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Когато си на 19 животът изглежда лесен и хубав-глезене,шоколад и парфюм.Кръшкачът си купува илюзии за малко,да избяга от ежедневието.Но всичко е за малко и леко прилича на игра.Игра,която ТОЙ играе,по неговите правила,в неговото свободно време.За забавление.А после илюзиите и сълзите остават за наивните,малки,сладки и излишни любовници,като се наиграе господина...Говорете каквото искате,но тази истина е стара колкото света.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f35ae84ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26, разбираш ли къде е моята драма ... съвсем, съвсем ясно осъзнавам каква е ситуацията !! толкова ясно, че чак ме е гнус от мен самата.. НО въпреки това, не мога без трохите, които ми подхвърля.. не мога дори без унизителните ситуации, в които ме поставя (грешка - в които аз се поставям, за да бъда с него дори за няколко минути).
Мислех, че не съм сабохарактерна, най- малко винаги съм била ужасно горделива и ето в този момент ..
дано ми мине!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b6f4a750fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   до 25 и 26 - имате право и двете ДОНЯКЪДЕ, но мисля, че тук говорим не за забежките, а за дългосрочни връзки. Според мен има значение, дали си всяка вечер с различни мъже или си цял живот с един - да женен.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4ef8a1b70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   от 25:
Аз не мога да се съглася само с отговорността на мъжа в случая. И по принцип. Не се онивинявайте. Брачна клетва - просто един ритуал. Че му/й се чуква нещо навън (причини най-рзлични) става само с поводи. Нали кучката,ако не навири опашка,кучето няма да тръгне след нея. И така...докато намери с навирена.
Сега все повече се живее и без брак. И тогава?
По-важно е, какво гради това момиче от живота си. Зависимост от човек, който по мое мнение не заслужава и да го погледне(лъжец). Чий живот живее? - Неговия. Това е страшното - обезличаването.
Мога още да пиша за ограничения й живот, но не ми се губи време. Може пък всеки трябва да падне много ниско, за да започне да се тегли нагоре и себеоткрие.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e649f9d51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   до 29. Моля ти се - какво разбира едно 19 годишно момиче от провинцията от „опашки„.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4ef8a1b70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   от 29: Значи за всичко е виновен закостенелият прованс. Там до 19 години не се влюбват - ядат,с**т и учат. И като станат студентки долната глава на чичкото запълва главата на девойчето и това се нарича любов с главно Л.
Апропо-на един опитен мъж не му е слаб ангела, а много силно чувството за задоволяване на собствените фантазии и потребности. Нарича се степен на егоизъм. А кой и доколко ще му ги задоволява, с цената на какво си е лично негов избор.

И няма скрито-покрито в живота. Всичко лъсва някой ден и всеки си плаща за "питото". Т.е. и "слабите ангели" си плащат, ако това ви удовлетворява.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4bc2dad9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   aaсъгласен съм. тези от прованса са като паднали от някоя съседна планета.и като отвързани.пък и на по 18 - 19 години студентки-само да ги изядеш като топъл хляб!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: bb352b8ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   кой е „отвързан„ - чети рубриката на Тойнитата тук - на 12 правят секс, на 14 вече е групов , а преди това трябва да са го правили и с куче, за да видят кво е. Е, ако на 18-19 да започнеш полов живот е „разпуснато„ не знам.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: afddd8f3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   става дума за маниер на поведение.и сега са като отвързани само в по-малка възраст.но прованса води класацийте.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a24bea2129
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   на какво води „Прованса„ класациите? Дай ни статистики от НСИ...

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c681072385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   класацията "нищо не съм видяла от живота. няма ги мама тате и кравите.сега ще се направя на мармалад в СофияТА и краката ми ще са отворени като Аврамов дом"

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 84b4e22e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   хе-хе-хе, само Софията е град, нали - в цялата планета само софиянци най-хитри, ако не се ч..т тъкмо с песа си, но това не е за провинциалисти - къде, ние трябва да се задоволим с женените мъже

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9c1981cab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   маце, не те обиждам на местораждане. айде съгласи се че софиянките са с едно самочувствие дето и те не знаят от къде им идва.от бабите реститутки сигурно.и айде да не се лъжем но е по=лесничко да впеатлиш една студентка от Смолян пред една от София. която и наливат парички мама и тате и поддръжката и е по скъпа от тази на колата ми. тукашните се праскат за кеф. всичко извън СофияТА се е хванало като удавник за сламка и е готово да живее в обеля 2 с някой пияница само и само да е тук;

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 90774a2a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   прав си, но не бива да се генерализира. Коя е Софиянката същност? Днес растат в София, сори, ама само селяни. Може да е важало за преди, че Софиянци са голяма работа, но сега?

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: f973d84392
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   мила моя не слушай хората какво ще ти кажат ако не осъзнаваше грешката си и ако не съжаляваше за нея може би и ако не беше от "разваленото ни поколение" никои нямаше да те обвини защото просто ще знаят че няма да им обърнеш внимание не се измъчвай и ти си човек а ние никак не сме безгрешни... сега ти е времето да грешиш за да знеш кое е ще е най доброто за теб след време...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 49690aad96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   40, по твоята логика дай да изпълняваме точка по точка десетте Божи заповеди за да разберем накрая кое е добре кое не е. Айде няма нужда. Ако беше някоя тъпа кифла щях да съм по снисходителен. тази хем знае кво прави хем продължава. съдбата наказва такива екземпляри

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker