Какво мислите за полигамията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво мислите за полигамията?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2624 пъти
Така и така почти всеки женен българин има любовница. От гледна точка на парите не е ли по-добре един мъж да има повече от една жена? Три или четири заплати са повече от две. Или едната жена работи, а другата гледа децата и на двете. Вярно, за такива връзки трябват разчупени хора. а не някакви догматици. Гледам едни предавания за многолюдни семейства и им завиждам честно. Освен това в природата на мъжа е да е полигамен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c58ecfaec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, повече от две. Но разходите се увеличават, както и задълженията. Ти ще имаш ангажименти и към двете децата. Време за едната, време за другата. Не гледай предаванията по телевизията, не знаеш реално какво е зад камерите, какво точно се случва действително. Всичко е рейтинг. Нещата не стоят така. ;) На каква възраст си?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 873d28e304
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

2.   A не е ли по- добре еднa женa с няколко мъже? Тaкa ще влизaт всичките зaплaти при еднaтa женa, един от мъжете кaто се прибере ще готви, друг ще чисти, междувременно който му е ред ще зaдоволявa други потребности и тaкa. Що пък трябвa дa няколко жени нa един мъж при положение, че не може дa ги зaдоволи. Кaкводa го прaвят aко им се нaлaгa нaвън някой дa ги опрaвя. A докaзaно еднa женa може с няколко мъже.
A ти доколкото рaзбирaм искaш няколко жени дa те издържaт и се грижaт зa теб... хaхaххa, мечтaтел.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0358206ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо: започваш с някакви грешни факти, за да си подкрепиш тезата - къде има изследване, което да доказва колко българи имат любовници? Как реши, че почти всеки бил имал?

Второ: Звучиш като импотентен мъж, който има нереално грандиозни представи за себе си. Ти имал ли си поне една-две нормални връзки, за да кажеш колко по-добре била полигамията? Говорим за хубави и нормални връзки с взаимственост, разбирателство, любов и секс.

Трето: Какво точно искаш да постигнеш чрез полигамията? Повече и разноорбазен секс? То и сега може. Повече деца? Ами сега повечето двойки имат по 1-2 деца, а в миналото моногамни двойки са имали по 5-6, т. е. може и нормална моногамна двойка да има повече деца. Реално ако имаш 6 деца ще разпространиш гените си 300% повече от средностатистическия европейски мъж и може би даже 400% повече от средностатистическия български мъж.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c11891073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прав е номер2.
На жените повече ни се прави секс на 30 плюс, а мъжете тогава постепенно стават малко по - пасивни: все уморени от работа... То даже си има такива жени вече - с три деца от трима различни мъже и всеки мъж си поема отговорността за своето отроче.
Хем и децата ще са по - задоволени, с по - добър старт в живота, защото знаем, че мъжете в повечето случай правят повече пари от жените. По - добре повече мъжки заплатати и една женска, отколкото обратното.

А така, както иска автора доста малко мъже ще могат да си го позволят. А и няма да има мир вкъщи - много жени на едно място никога не е на добре!
... едната жена да гледала децата - да бе да, детето трябва да се гледа от родната си майка, а не от някакви други там какички или лелички.

Иначе оставете ги вие арабските емирства - там хората са от друга планета - като толкова иската там - ами отидете там да живеете, никои не ви е вързал тука.

Какво мисля аз за полигамията - мисля, че тя е подходяща за хора, които са абсолютно наясно със себе си, емоционално осъзнати са и имат възможно по - малко проблеми с егото, нямат толкова силно изразено чувство за притежание - желание да притежават... някого! Също така смятам, че хомо сапиенс по природа не сме моногамни т. е. полигамни сме, но поради масовите проблеми с егото, емоционалната нестабилност, комплексите, желанието за притежание и др. неща моногамията се оказва малко по - подходяща.. май.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 42b06d31bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   до 2
Така е, повечето станаха мечтатели и хрантутници, че и чакат всичко наготово

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7bc7b66255
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виц:
След неколкоседмично посещение на високопоставен арабски дипломат в България и гостуване по домовете на българските си колеги, той споделил:
Абе вие, европейците много хитро сте го измислили! Ние на изток правим хареми с много жени, а това означава раходи, време усилия, истърпяване на множество женски капризи... А вие тука сте разхвърляли любовниците си из домовете на приятелите си, и сте си шапка на тояга!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 591f069fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Остава сега да започнем да разискваме и шериата...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3f74d41b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Като говорим сексуално, една жена със няколко мъже на мен ми звучи отвратително! (ж. 27)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e9c82c1e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Чак пък всеки българин? ! Струва ми се, че това важи и за жените и не го казвам просто, за да оправдая своето съсловие. Чувал съм неща и за една или друга позната жена. Пък и тези любовници вероятно също са семейни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0fe3b50bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Един мъж може да има 2, 3 или дори 5 жени, ако може да ги издържа. Ти, като гледам, си правиш сметката жените да издържат теб. Една жена - една заплата; две жени - две заплати. Да ти имам мисленето! А твоето място къде е в схемата?

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0fe3b50bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Един мъж може да има 2, 3 или дори 5 жени, ако може да ги издържа. Ти, като гледам, си правиш сметката жените да издържат теб. Една жена - една заплата; две жени - две заплати. Да ти имам мисленето! А твоето място къде е в схемата?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8a85d80433
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Полигамията е за слабохарактерните. Моногамистите просто знаят как да направят човека до себе си дотолкова щастлив, че да не помисли за друг/а.
М32

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 958533a6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако гледаш Sister wivwes по TLC, явно са ти убегнали някои факти. 1. - между жените има ревност-това е Кристен, признана си, че е супер ревнива. 2. Мъжа си има любимка- най-младата Робин. 3. Мери му изневери, нещастна от факта, че имат едно дете, а тя иска повече. 4. Джанет ги е изостанила по едно време, вярно върнала се е, но като цяло си гледа нея си и намекнаха, че с Коуди нямат сексуални отношения. 5. Най-важното- техните деца отхвърлят идеята за полигамия, защо ли!? ! 6. Вече се оглежда за 5 съпруга-говори се, че това е племенницата на Робин. Моите изводи са, че човека си прави удоволствието да е с много жени, те са нещастни, децата са нещастни, т. е. модела определено не работи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7c4d73cb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И как си я представяш ти тази работа? 3 или 4 жени работят и те издържат, а ти на дивана с бира в ръка? Май си някой 15 годишен и не си правиш сметката, че 3 съпруги означават 3 пъти повече разходи, защото тия жени ще ядат, ще се обличат, да не говорим, че и апартаментът ти трябва да е голям... а и отделно ако всяка от тях ти роди и по 2 деца ще те питам...
В природата на мъжа било заложено да е полигамен! Любимото извинение на всеки кръшкач. А да ти кажа аз, че пък в женската природа е заложено да роди дете само на най-силния и най-успелия мъж и по тази логика жената е в правото си да преспи с доста мъже докато реши кой е достоен да е баща на децата и. Тъй де, нали ще се връщаме на ниво примати. Дай да си живеем като в пещерите. Тогава бракове е нямало. И всеки мъж е търсел най-здравата и силна жена за да му роди здраво поколение, а всяка жена е търсила съответно най-силният и смел мъж за да е сигурна, че ще има кой да и осигури достатъчно храна и да защитава децата и от дивите животни или от съседното племе. Ама после да не ревете, че жените ви зарязват когато се появи някой с повече пари.
Та това ли искаш? Или смяташ, че е в реда на нещата ти да си имаш харем у вас, а жените да нямат право дори да погледнат друг мъж? Ако така си я представяш тая работа... ами бегом към Саудитска Арабия. Въпреки, че там има друга уловка. Имаш 4 жени, ама те не работят! Така, че си длъжен да ги издържаш и тях и децата. Ако това те устройва...
Ама да искаш 4 съпруги и всичките да работят и да те издържат, това може да стане само в мечтите ти.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9f6272381d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Две може и така. Все пак сами мъже има много, докато никога не съм срещал жена без гадже или любовник. И най-смотаната да е дори. Което означава че масово мъжете имат държанки.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6d6cf458a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Да бе. Що не? Всеки ще си ходи с когото си иска. И света ще бъде пълен с боклуци... Не че сега не е. Ясно е какво гледаш. А гледаш ли хубаво как се чувстват жените, когато мъжа отиде да нощува при другата? Ами когато трябва да се грижат еднакво за своите деца и за децата на мъжа си от друга жена? Няма лошо да искаш да си мормон например. Обаче не мисля, че ще е добре такава световна организация. Поне не за всички. Не и за мен. Аз съм мъж на 28 години, ще ми се да спя всеки ден с различна. Обаче не, мерси. Аз съм егоист. И знам какво ще ми е да знам, че жена ми тая вечер друг я ч*ка. Съответно аз също няма да се оставя на някоя друга просто защото искам. Защото държа на избора си и не бъркам любовта с похотта.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4c784e14b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Защо само за мъжа говориш? Човек по принцип не е особено моногамен. Жени, мъже, все тая.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 92efdd1338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ето така се получава когато не се мисли - глупави въпроси, и глупави неща, като многоженството. Първо, къде я видя тая статистика, че почти всеки си имал любовница? Няма такова нещо. Може голяма част от мъжете да са повече от един интимен партньор през живота си, но не и любовница. Второ, съотношението мъже/жени е горе-долу еднакво, откъде ще се намерят повече жени за мтжете? А да не говорим, че и сега е трудно да си намери човек даже една подходяща, камо ли пък няколко. :D Ходи мастурбирай, да ти мине мерака. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5e45f0199e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Реално по-често мъжът дава пари на любовницата, а не взима от нея... поне на мен не ми се е случвало обратното. Така, че е по-добре жената да си има няколко мъже които да и дават пари, а не мъж който да харчи по няколко жени. Бих приела факта, че мъжа ми има любовница, но не и да съм в някакъв извратен харем, че и парите си да му давам на всичкото отгоре! Отделно като мъж-грижата за купчината деца ще е и на твоята глава-имаш ли идея що за къща ще ти трябва с такова огромно семейство? Аз не съм гледала предаването, защото толерантността ми към глупости си има своя предел и лично за мен това е извращение. Ако, си намериш съгласни жени-хубаво живейте си, но имай предвид, че това не означава, че ще живееш на техен гръб. Като цело, мъж който иска да живее на гърба на жена си е жалко понятие! Държанка е дума в женски род, релано в историята всички моногамни общества са разчитали на мъжа да ги издържа, а това че ти разчиташ на най-лесното си е само твой личн проблем.
Аз съм търпяла наистина големи свинщини от мъже, но чак до там никога не бих стигнала.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 12fbd15ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз мисля, че Крал Артур е виновен!

Мисля също така, че поставяш началото на една много важна дискусия по фундаментален въпрос....

Чест и почитания!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ef67f3bc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   А не е ли по добре, да си направите комуна, като в първобитно-общинният строй? Всеки чука, кой когото хване!? Сега с една жена не можеш да се оправиш, приискало му се няколко. Много са хилави сега мъжете, че да носят толкова рога. Могат само от една. По ми приляга сръбският стандарт, "чука и бяга". Авторе, да не си мюсюлманин, само при тях ги има тези щуротии, но те са заключвали жените си в хареми. Ти това ли искаш?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e3721b0b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   3 една врачка ми кажа, че жена ми ще е дебела и с очила. Т.е. непривлекалетлна, защото не харесвам пълни, още по-малко пък очилати. И е ясно, че ще ме отблъсква сексуално, та явно ще е брак по сметка или заради нещо друго, но се чудя дали като я срещна да не й призная, че искам да спя с други, тя ще ме отблъсква, защото пълните и закръглените не са мой тип, нито очилатите, вярно е че има много време. Може би е най-добре да направя напук и да не се оженя.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e3721b0b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Не съм мюсулманин, родителите ми са образовани, че да вярват в измислици, атеисти са и като малък не четях библии и други подобни простотии, а енциклопедии. Но в Индийската култура, която уважавам също е възможно повече от една жена.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e3721b0b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   23, аз не съм съгласен да давам, искам да вземам. Не е ли достатъчна обичта ми? Какъв е тоя двоен стандарт, жените да дават само любов и секс?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0bfe794951
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   29.. "жените дават само любов и секс".. тук ще те опровергая... Ние живеем далеч от близките си и имаме 2 деца. Съответно някой трябва да се грижи за тях.. под някой разбирай мен. Той е много зает винаги.. неговата работа е на първо място.. да защото изкарва повече пари. С които аз отивам в магазина.. плащам сметки, пазарувам.. готвя за него и децата ни. Пера, чистя.. не спя.. Някой трябва да води децата и да ги взима.. Повярвай ми аз искам нещата да са по равно... за съжаление не са.. На драго сърце бих ходила на работа и да оставя всички грижи за дома и децата на някой друг, а аз само да им се радвам, но не става така. Децата искат грижа.. ядене, дрешки, къпане.. преобличане извеждане, игра.. всичко е усилия. Да не говорим ако някое дете се разболее... а безсънните нощи... Семейството не е договор със сметка "кой колко"... много е грозно подобно поведение и тук не говоря за дами, които се чудят какъв парцал да си купят и с какво да се глезят, а за нормалните съпруги които полагат неимоверни усилия за семейството си... Давайки пари на тях.. те за кого ги харчат? За сметки, за децата и за ВАС мили мъже, за да се грижат за вас... Но ние не сме хора... нали :(

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c9fafbecce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Според най-новите социологически изследвания жените предпочитат полигамни отношения - тоест, имат нужда от повече от един мъж.

Според данните от изследването средностатистическата европейка често има връзка едновременно с двама мъже, 23% от жените се срещат с трима или повече партньори.
Освен това, неомъжените жени се срещат приблизително с петима различни мъже за една година. При жените много по-често се появява желанието за измяна и желание за друг мъж. След половия акт борбата за предаване на генетичния материал не стихва. В природата отдавна е открит закона, наречен "войната на сперматозоидите". Според учените той е приложим и за хората. Целта е жените да гарантират възможно най-добрите гени за децата си, затова те не се спират до избора на един мъж. Жените инстинктивно следват подобно поведение, което ги кара да бъдат полигамни.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9f6272381d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Коментар 29 беше шега ако не схващате. Но наистина НЕ ИСКАМ ЖЕНА С ОЧИЛА ИЛИ ПЪЛНА. НИТО ПЪК МУРГАВА. Дебелите и мургави жени и очилатите НЕ са моя тип изобщо. Не ми се иска да се оженя за такава защото колкото и да съм добър от яд ще я нагрубявам, пък ако ще и да е много богата. Че и на всичкото отгоре щяла да бъде от село, т. е. най-вероятно бедна. Хем бедна, хем дебела, хем очилата. Така ми я описа врачката, ами че то си звучи като брак от отчаяние. Нима съм виновен, че предпочитам жени БЕЗ очила със светла кожа и слабички?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9f6272381d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   31, ама се сърдите като ви поискат тест за бащинство, а? Проверката е най-силното доказателство за доверие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker