Прекалено срамежлив/ притеснителен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прекалено срамежлив/ притеснителен.
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2068 пъти
Здравейте читатели. Ще започна с това, че съм момче на 16. От 3-4 годишен като трябваше да се запознавам/ общувам с нови хора се криех и ми беше притеснително и до ден днешен е така. Тренирам бойни изкуства ( самоубочавам се от интернет ). Смятам, че съм едър и са ми казвали, че съм заплашителен и приличам на сериозен човек ( както по филмите.... търпи търпи и изведнъж ти наритва кофата... не съм лигав никога не съм го смятал. Проблема е там, че на теория всичко съм премислил. Както казах мога да се бия добре, но от пустото ми притеснение дори да ми излезе 10 годишен хлапак си гълтам думите и действията след 2 псувни.... Мразя се, че съм такъв ( винаги ). В училище не говоря с никой, защото не са ми особено приятни и съм хипер срамежливия и буквално мълча и не се забавлявам- цъкам си на телефона. Дори в училище когато трябва да препиша нещо ( хипер скрит пищов ) не мога да го извадя, защото простоянно си мисля, че ще ме хванат, а моите съученици директно вадят телефоните ( наглост ). Когато ме изпитат съм същия. Оставям се на всички да ме тормозят ( има едни лапета в квартала, които като ме видят и ме псуват * мога да ги набия без проблем *, но пак пустото ми притеснение. Притесненията ми са в това, че се сковавам, погледа ми се замазва, не мога да седя прав ( ДОРИ СЕ РАЗПЛАКВАМ ОТ НЯКОИ ОБИДИ! ). Не знам какво ми става хора кажете някакви дерапии за самоконтрол искам да съм спокоен и отнуснат, за да си общувам и когато ме тормозят да се намесвам, а не да седя като идиот и да ги слушам... Не мога да отида на психолог или някакъв, който се занимава с подобни проблеми. Заради това дори много приятели и като цяло съм гнусен на всички само защото си мислят, че ги мразя( което от части е така, защото са чалгаджии и тъпаци )Понякога си мисля, че ще умра от сърце от толкова много стрес ( качвам до 170 пулс от нищото ). Спешно е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3937a43c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм донякъде така, но твоето си е малко извън пътя, смятам че ти си правиш всичко, никой друг не ти е виновен. И аз не мога да кажа, че харесвам всички от класа ми, но пък гледам да не им обръщам дотолкова внимание, да ги приемам такива каквито са за тези 2 години който ми остават с тях, опитва се да гледам по позитивно на живота, да имам малко повече вяра в себе си, защото от там идва всичко. Липсва ти самочувствие. Не знам какво да те посъветвам за ония ''лапета'' които те псували :D понеже такива винаги ги има, но от една страна казват- ''не падайте на нивото на простите хора, премълчавайте си'', 'други пък- казват, че на такива като мълчиш от самото начало, те са си свикнали че ти нищо няма да им кажеш и най-редовно си те третират и избиват проблемите и комплексите си върху теб, щото един щастлив и нормален човек не смятам, че ще ходи да наранява чувствата на хората и от това да се чувства той добре. Разбрала съм, че такива винаги ги има и понякога каквото и да правиш това продължава, явно трябва да се игнорират напълно, понеже сега периода в гимназията, живота ни поставя пред много изпитания, които след време ще ни направят много по-издържливи и силни хора. А за психолога, защо не можеш да отидеш там? Какво толкова откачено има в това да поискаш помощ от някого, когато на тоя етап ти сам не се справяш с дадената ситуация? В училище има психолог, преспокойно можеш след часовете да го посетиш. Ако толкова се притесняваш какво ще кажат другите за това, че може да те видят, като отиваш в кабинета му, просто го направи когато съучениците ти заминат. Бъди силен, повярвай в себе си и знай, че това е някакво изпитание през което след, като преминеш ще бъдеш по-силен и уверен. Всички сме равни и другите не са с нищо повече от теб!
-С.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8a34dfb332
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Само един съвет. Направш каквото чувстваш за добре. Избягвай да питаш хора в интернета, защото е пълен с малоумници. От личен опит ти го казвам.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3dd632b505
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хаха звучи ми познато. Преди 2-3 години няколко момчета ме чакаха зад училище.
Бях заплашван, че ако не си мълча "ще ме набият". Ех, другия ден едно от момчетата тръгна да се заяжда...

Не след дълго се спречкахме. Просто му забих един прав в окото и почна да реве. После сестра му (хубаво, но кухо парче) ми удари шамар.. хаха

Имаш един проблем - не си достатъчно уверен в себе си, брат. Точно това те прави слаб пред другите.

Какво ще направиш ако искат да им направиш св***а примерно? Ще се оставиш ли на някакви шматки да те тормозят?


Мисли позитивно и забрави за миналото! Има една техника: Мислиш за целта и се, , надъхваш''. Примерно "Аз ще се справя с трудностите. Имам много качества. Всеки ден е по-добър за мен".

Следващия път се дръж като истински мъж. Нека им паднат зъбките... ;)

Успех и не губи надежда!


Panda^^

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3dd632b505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хаха звучи ми познато. Преди 2-3 години няколко момчета ме чакаха зад училище.
Бях заплашван, че ако не си мълча "ще ме набият". Ех, другия ден едно от момчетата тръгна да се заяжда...

Не след дълго се спречкахме. Просто му забих един прав в окото и почна да реве. После сестра му (хубаво, но кухо парче) ми удари шамар.. хаха

Имаш един проблем - не си достатъчно уверен в себе си, брат. Точно това те прави слаб пред другите.

//edited
Какво ще направиш ако искат св***а примерно? Ще се оставиш ли на някакви шматки да те тормозят?


Мисли позитивно и забрави за миналото! Има една техника: Мислиш за целта и се ,,надъхваш''. Примерно "Аз ще се справя с трудностите. Имам много качества. Всеки ден е по-добър за мен".

Следващия път се дръж като истински мъж. Нека им паднат зъбките... ;)

Успех и не губи надежда!


Panda^^

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1b4b9cf49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм същият, това е често срещано. Трябва приемеш, че темпераментът ти е такъв и да не се бориш срещу себе си. А на обидите не обръщай внимание, ще ти цитирам текста на една песен:
"Духа нощен вятър,
Сам гледам към старите времена
Това бях в миналото - пълен с гняв и безсилие;
Фалшиви обвинения и обиди
причиняваха чувство за несправедливост.
Губех време да им отговарям.

Но научих урока си,
Вече не се държа по този глупав начин.
Избършете сълзите си, ходете напред спокойни и усмихнати.
Мълчанието е злато.
Истината не може да бъде лъжа
а лъжата не може да бъде истина!"

https://www.youtube.com/watch?v=TtHCIU77RDQ

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 820048b367
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aми ти зa хaпчетa контролирaщи кръвно, aдренaлин... знaм ли, поискaй нaпрaвление от личен лекaр. Обясни му при стресовa ситуaция кaк се чувствaш, не е необходимо дa влизaш в подробности. Имa нещо хиперaктивно, което трябвa дa се регулирa в теб, но сaмо с лaборaторни изследвaния нa кръв, уринa и хормонище се рaзбере със сигурност кaкво е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6b22056b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Човек, плачеш защот те псуват и ми казваш, че не си лигльо? Да ревеш по улицата и като цяло да се пишеш на жертва какво мислиш, че е?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b42fa3db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това твое "притеснение", което имаш толкова често се дължи в не вярата, която имаш. Тук не става въпрос за "самоконтрол", тук става въпрос за самият теб и това, което мислиш че си. За да може всичко около теб да потръгне, трябва всичко в теб да бъде на мястото си, наред. Намери себе си, бъди уверена в това, което правиш и ще направиш. Не се страхувайки, не съжалявай, не се колебай! Увереност и само напред! :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6fac8f16f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, не си свикнал да канализираш емоциите си в конкретни действия и даваш накъсо. Иди и тренирай с тежести в някоя зала и ще се научиш да използваш негативните си емоции по дисциплиниран и градивен начин и ще развиеш самочувствие да реагираш адекватно. Необходимо ти е физическо натоварване което да те довежда до ръба на изтощението и в което ти да упражняваш възможностите си до краен предел а после да преминаваш лека полека отвъд този предел. Тази ментална и телесна борба така ще закали съзнанието ти и ще те отпусне и ще придобиеш такава увереност, че ще забравиш предишните си проблеми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker