Толкова ли е лошо, че не искаме брак??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова ли е лошо, че не искаме брак???
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2113 пъти
Здравейте. С мъжа ми сме заедно вече 4 години, живеем заедно от една. Аз съм на 22, той - на 30. Разбираме се идеално, делим си разходите и живеем като семейство, но не искаме да сключваме брак. Аз просто не вярвам, че един документ може да определя любовта ни. Той е съгласен с мен, неговите родители също нямат граждански брак, но са щастливи както първия ден, в който са се запознали и имат 4 деца. Моите родители обаче са пълна противоположност - закостенели и консервативни, за тях едва ли не живеем в грях като не сме подписали. Постоянно те, както и приятелите ни, ни облъчват с въпроси кога ще се женим, защо не се женим като сме двойка от толкова време и т. н. Честно казано - дошло ми е до гуша! Уважавам избора на хората, които искат да сключат брак, но искам и те да уважават нашия!!! Ние на практика сме си мъж и жена, но не искаме да подписваме тъпото листче, което да превърне любовта в задължение... Разбира се, искаме деца, домашни любимци и едно голямо весело семейство. Как да накарам да спрат да ме притискат и да ми досаждат с въпроси относно брака, писнало ми е наистина...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 386c5ce2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спрете да им се връзвате и обяснявате и те ще спрат да ви тормозят. Аз също съм против брака.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3b3d1be18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тепърва ще откриеш минусите от това да живееш с някого без брак. Някой хора трябва да се опарят, за да разберат че е горещо. Други по-умни, знаят какво ще стане и без да допускат грешките лично.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7a3dd9e1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всеки си решава, щом така искате.. А з например съм за брака, мисля, че ако искаш да си с някого искаш и брак с него, за да бъдете официялно съпрузи и с една фамилия, да може после да имате обща фамилия и с децата...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: adf03a6f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някой хора са си такива. Не можете да ги накарате да спрат да говорят каквото си искат. Или подпишете или не им обръщайте внимание. Нямате друг избор.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8a7a9a6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   и ние сме така. дразнят ме и аз ги дразня.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: eac92bf0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бракът няма да има значение, ако остареете заедно. Но ако се разделите, ще има огромно значение. Тогава всичко закупено на името на единия, ще остане негова собственост. Или ще купувате всичко на името на двамата - бих искала да го видя как ще стане за движимите вещи. Освен това няма да се наследите взаимно. Тези неща са важни и могат да възникнат много проблеми, които не си и представяш. Бракът не е само подпис. Той е и сделка, която урежда отношенията между съпрузите и предотвратява много проблеми, които могат да възникнат. Родителите ти са много прави. Послушай ги и няма да сгрешиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4ef6484714
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бракът е отживелица 60% от младите живеят без брак.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3b3d1be18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Когато човек обича истински, обикновено иска да "притежава" другия и се страхува да не го загуби. Затова и при истинската любов няма страх от обвързване, а напротив и двамата се стремят към това.

когато бракът се възприема като "листче" и задължение, то е защото просто човек прави компромис и не е сигурен. Иска му се да е свободен, в случай, че все пак срещне този, за когото е мечтал. Така по-лесно се оглеждаш за друг.

По принцип жените, които парадират с това, че са против брака са 99% тези, на които мъжът просто не им е предложил брак. Тези същите, когато най-после избранникът им предложи и скокват с приготовленията и разтръбяването на новината на близки и познати.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 275b465579
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Имaм един рaзвод и сегa съм с втори мъж, без брaк, щaстливисме.
Кaтегорично никогa повече не бих сключилa брaк!
Но aз имaм две децa от първият си съпруг и брaкът ми с него имa знaчение дотолковa, доколкото децaтa сa зaконни нaследници. Когaто се рaзвеждaхме искaх сaмо дa се отървa възможно нaй- бързо от тaзи "оковa", от него, нищо не пожелaх, кaто зaконнa съпругa имaх прaво нa всичко зaкупено по време нa брaкът ни. A съм влaгaлa колкото него, a дори и повече. Но aз си бях ок мaтериaлно и просто мaхнaх с ръкa и дa изчезвa от полезрението ми. Зa много жени обaче ще е огромен минус aко се рaзделят с мъжете си, имaт децa, a нямaт брaк.
С вторият сме кaтегорични и двaмaтa, нямaме нуждa от товa дa узaконявaме пред обществото връзкaтa си. Но сме обсъдили и товa- двaмaтa си имaме лични имоти, имaме си децa, повече нямa дa прaвим, a кaквото по- голямо купувaме е нa името нa двaмa ни.

Вaше решение си е, но все пaк те съветвaм дa прерaзгледaш решението си зa брaкa. Ти и децaтa ви ще сa ощетени от липсaтa му, зa мъжът ти сaмо ще е ок.
Или поне говорете и се рaтберете всичко дa се купувa нa името нa двaмa ви. Животът се променя, хорaтa се променят, хубaво е дa му вярвaш, но не сляпо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f7a8664778
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да звучи старомодно и пр., но ще си кажа моето лично мнение за съжителството без брак, като не задължавам никого да се съгласява с него и не искам да се натрапвам.
Та... на мен лично, ако някой ми каже, че иска да живее с мен, но не желае брак, ще ми види гърба преди да си е завършил изречението. За мен това е една вратичка, която човека си остава, ако евентуално се обърка нещо, за да може да си замине по-лесно. Не казвам, че искам да вържа мъжа до себе си по някакъв начин, но когато истински обичаш някого, едва ли си мислиш как ще се разделите (поне аз не).
Все пак ако и двете страни ги устройва и са съгласни.. не виждам проблема.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 78ca4cf548
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Бракът е относителна сигурност за теб и децата , които искаш да му родиш. Пожелавам ти късмет и без листчето, но ако живееш в неговия дом и му родиш , и нещо се обърка при вас , те изхвърля като мръсно и ненужно псе на улицата и толкова. Мисли за децата си и тяхната сигурност, ако не искаш за себе си. Дано никога не ти се налага да си спомняш за тези ми думи !

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1476e59041
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към Номер 8: аз съм една от тези жени, на които след години връзка, две от половинките са предлагали годеж. Сегашният ми приятел също намекна, че би бил много щастлив, ако някой ден реша да го приема за свой съпруг и да имаме деца. На близо 30 не желая и да помирисвам гражданско, църква, булчинска рокля и прочее. За мен смисъл няма, не вярвам в клетвите и красивите обещания. Тооолкова много хора около мен подлудиха останалите със сватбите си, по-късно с разводите си, а в момента и с вторите си бракове. Просто много рядко браковете просъществуват. Сещам се за 2-3 семейства, които са женени от десетилетия и изглеждат щастливи, но какво се случва реално в живота им - аз не знам. Не казвам, че е невъзможно, но е "рядко щастие".

Живейте си живота и не оставяте на някакви хора да ви се бъркат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3b3d1be18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   А как знаеш дали си против брака, като никой не ти го е предлагал? Писала си, че си делите разходите. Този и сметката не иска да ти плати камо ли за жена да те вземе. Човекът си пази територията и не поема никакъв ангажимент нито морален, нито финансов.
То ако това беше "да живееш като семейство" и тези на 13 дето преспиват с гаджето си вкъщи, делят си сметката в кафенето и всеки си плаща своя билет за киното може да се считат на практика за "мъж и жена".

Иначе безспорно - напълно подкрепям, че никой няма право да ти се бърка и да ти казва дали да се жениш или да съжителстваш, това си е твое решение и не знам защо толкова ти пука кой какво казва.
Само дето пусто, явно на родителите им ти пука за теб и те обичат и затова ти настояват. Пък и сигурно се сещат, че утре като сама откриеш, че си сгрешила и ще притичаш при тях та сигурно затова се опитват да ти дават акъл.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3b3d1be18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Съжителство без брак си е като работа без договор. Викаш си какво толкова, докато те ми плащат и на мен ми се работи ще сме заедно, за какво ми е листчето.
Ама като ти теглят шута, когато се разболееш или си с дете на ръце, няма да мислиш така. Или пък ако си вършиш работата перфектно, ама почнат да ти плащат половината. Ще ти се иска да има кой да се застъпи за справедливостта, ама нали го няма листчето, ще духаш супата.
Що не пробваш и да живееш под наем "без листче" - ей така само на устна договорка, докато "се обичате" с хазяина.

Бракът наричате отживица пък се връщате към примитивните общества. Човечеството е еволюирало в мисълта си си обществото се е развило достатъчно, поучило се е от грешките си и е измислило брака, след като е видяло последствията от липсата му. Ама хайде, откривайте на ново топлата вода.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3b3d1be18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Към номер 7 - интересен аргумент. По тази логика примерно и правописът и правоговорът са отживелица само защото 90% от младите хора не ги владеят.
А какво да кажем за възпитание, култура, състрадателност, съобразителност - май и те са отживелица, щом еди какъв си процент от "младите" живеят без тях.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2ded796b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 10,странни са тези условия за съвместно съжителство които имаш,как ще разберете дали ще си паснете за напред,според мен първо живеете заедно после ако решите се жените.Аз не бих поставила такива условия на никого,дори и при забременяване,иначе нямам нищо против брака щом един мъж решил примерно да предложи на една жена.(ж.27)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e0b2834aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Големи защитници на брака се извъдиха всички.
Жена съм. На 31 г. НЯМАМ брак. Живея с партньор вече 5 г., също сме под натиск да се оженим, но нямам никакво желание да го правя. Ще обясня защо. Бракът почти нищо не дава на жената, но за сметка на това раздялата в такъв случай се превръща в ужасно дълго, сложно и неприятно упражнение.

Аз лично не виждам проблем, че си делят сметките. Странно е нашето общество. От една страна стоят мъжете, които се притесняват да не бъдат употребени. От друга страна - един куп квачки-моралистки, които обясняват как мъжът трябва да поеме финансовата отговорност и едва ли не всичко да плаща. :)

Истината, както винаги, е в златната среда.

Ако един мъж иска, може и в брак да те остави без имущество, това е много лесно и не се изисква кой знае какво сиво вещество, за да се сети как да го направи. Няма да обяснявам тук, за да не предизвиквам нови теми в сайта, в случай, че някой се възползва от информацията. И още нещо - ако някой иска, винаги може да даде на половинката си. Дали ще дари половин апартамент, дали ще купи кола. За това не е необходимо да има сключен брак, а да има желание. Много хора не разбират, че насила хубост не става.

За мен лично е изключително неприятен начинът, по който някои жени се вкопчват в мъжа и си мислят, че като се оженят, край - техен е завинаги. И точно заради това мислене след няколко години се появява някоя засукана мадама, която да го открадне. Хората не са вещи, че като се "бракувате", да са си гарантирано само ваши, докато смъртта ви раздели. В една връзка трябва ВСЕКИ ДЕН да се стараеш да си достоен да заслужиш любовта на човека до теб. Женените хора имат навика да го забравят и да приемат другия за даденост. Може би затова познавам много двойки, които са заедно от години, без да са сключвали брак, и са много щастливи.

Това си е само мое мнение. Слава Богу, все още живеем в свободна държава, така че нека всеки живее по начина, по който прецени за добър.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 869ccf85db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Според мен твоите родители са прави, защото когато сте с една фамилия чувството е съвсем различно. Когато подпишеш потвърждаваш един вид, че си със сериозни намерения и задължения. И като казвам задължения нямам предвид отекчаващи, а любов и т. н. Пък и плюс това за напред приятно ли ще ти е децата да те питат защо са с друга фамилия, защо другите хора са женени , а вие не. И другото което е, според мен мъжете не искат сватба заради разходите. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9c105b5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторката: Първо, казах, че това си е моето лично мнение. Мъжът ми е този, който е по-склонен да сключим брак отколкото съм аз. Той дори е отварял тази тема, но аз съм категорична по въпроса. Апартамента, в който живеем, е на мое име, така че при евентуална раздяла, не мисля, че аз съм тази, която ще си тръгва. Той си има също собствен дом. Сметките си делим що се отнася за разходи, а не за ресторантски и малки неща. Имах предвид ток, вода, телефони. И аз ИСКАМ да си ги делим, защото не сме по онова време, в което мъжът прави всичко, а жената трабва да му домакинства. Обикновено ядем в ресторанти, защото и двамата мразим да готвим, но когато се готви, го правя аз, защото умея. Той пък чисти, защото аз ненавиждам да подреждам и да пера например. Делим си всички задължения. И един лист, който ще ни обвърже по някакъв противен "законен" начин не искам да ми определя бъдещето. Да не говорим, че толкова ненавиждам адвокати и съдии, че при евентуален развод, не бих дала и стотинка, за да им пълня хазната. Уважавам хората, които решават да сключат брак, но аз просто не съм една от тях. Това е личен възглед, не може да се промени. Виждала съм грозни сцени в съдилища и по никакъв начин не искам това да стане и при нас.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b26a2a1775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Жените като се борихте за феминизма, оправяйте се сега сами :) Брак на никоя не предлагам, ако ще да е красавица от викториа секретс. И само да вметна, в момента чукам една млада майка, дето е от 1г в брак... Значи хем "подсигурена" и си взела някъв мундьо с богат баща, хем се чука с яките пичаги. Е такава е работата на 80% от жените, "cat person", връткат се на всички посоки, а после реват на балъците че ако няма брак, няма любов хахахах. За тва искат брак, да са чукат с който си искат и да не могат да ги зарежат просто така. Никакъв жал за тикива твари, няма брак.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1384d915fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Преди 100 години пак не е имало "тъпо листче", но бракът пак е бил законен. Може да направите сватба, но да не подписвате.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker