Да замина ли заради него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да замина ли заради него?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2381 пъти
Здравейте хора! :)
След поредица от неуспешни връзки, тръгнах с най-добрия си приятел, който живее в чужбина. Познаване се от много години. От самото начало ще споделя че никога не съм била от най-влюбчивите... за мен е важна сигурността и спокойствието. Смятам че и за него. Проблема е, че той настоява да заминавам при него след няколко месеца... в България не можа да се реализира така че да се чувства комфортно. Аз от своя страна съм много добре материално, имам много добри възможности за работа. Уж се съгласих да пробвам... само за да не го карам да се прибира и да започва от нулата... не че там е лесно всичко.. просто не съм сигурна че като замина, и оставя всичко което е важно за мен, от типа на семейство, приятели, работата която исках... няма да охладнея тотално. Обичам го, но не мисля че е достатъчно за такава крачка... а вече се съгласих. Нещото което може би не искам да призная е че ме е страх дали ще срещна друг стойностен човек като него. (БЕЗ да обиждам мъжкото съсловие) Връзката ни иначе е много хубава. Никой от обкръжението ми не е очарован от плановете ми... въпреки че го харесват много, той е много мило, внимателно и любвеобилно момче. Просто трябва да избера между него и живота който имам...
Всеки коментар ще е от значение, благодаря ви предварително за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 522a0e30c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А била ли си интимна с него? На работа не е ли възможно да си вземеш дълъг неплатен отпуск и да направиш нещо като проба, така че, ако не се получи да се върнеш. Все пак едно е да имате връзка и то от разстояние, а друго - да живеете заедно. Примерно може в рамките на половин година, стига работодателя да се съгласи де, да си вземеш неплатен отпуск. Друга алтернатива е да преминеш на дистанционна работа, ако професията ти го позволява. А дали фирмата не иска да открие нов клон където заминаваш? Приятелите няма как да ги вземеш със себе си, нито роднините, но пък има скайп. Все пак си мисля, че мястото на българите е в България.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 582baecad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не заминавай. Особено, ако си по-добре финансово. Тогава би следвало той да дойде при теб. В чужбина разходите са големи. Да не стане така, че да отидеш и да сте на минус. Обещала си, но говори с него и примери добре за себе си. Това е Твоят живот!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b492f19724
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Имaш хубaв, подреден живот с хубaвa рaботa, семейство и приятели.
Не го обичaш, не по ОНЗИ нaчин, оценявaш го по достойнство, но не е достaтъчно.
Кaто зaминеш и остaвиш цялaтa си сигурност зa човек, който оценявaш по достойнство, но не си влюбенa в него, ще нaдделее "зaгубaтa" от всичко, което си остaвилa зaд гърбa си.
Ще зaпочнеш дa виждaш и отрицaтелните му черти, които съзнaнието ти ще увеличи до чудовищни рaзмери... ще го обвинявaш вероятно, мaкaр и не директно зa товa, което си остaвилa в Бългaрия. Определено везнaтa нaтежaвa в еднaтa посокa и тя не е ТОЙ.

Aко той не е готов дa нaпрaви товa зa теб ( дa се върне в Бългaрия ) зaщо ти ще го прaвиш? Зaщо aко действително толковa те искa, не се върне дa живее, рaботи и се устaнови в Бг с теб?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a13ed826d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моето мнение на човек, правил този избор 3 пъти е не го прави заради него. Направи го ако ти искаш да живееш там. Както вече писах 3 пъти съм емигрирала заради човек до мен, за да сме заедно. Два от тези пъти го направих само по любов и после съжалявах. Не си е заслужавало да зарежа всичко за тези хора. Третият път взех това решение заради себе си и сега живея в чужбина и не съжалявам за избора си. Този път взех решението, защото дойдох видях и тук ми хареса, а не само защото мъжът до мен живее тук. Щом си добре в Бг и нямаш желание от сега не мисля, че ще си щастлива там.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 11b28318aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Жена ми е чужденка и седмица след като се запознахме знаех, че ще живеем заедно. Ако имаш съмнения, значи не е твоя човек.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dae7af01fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:
Да, разбира се че сме интимни. Току що завършвам, не работя нищо в момента. Разстоянието го преодолявахме с чести мои посещения през 2-3 месеца... живели сме заедно, нямам съмнения дали ще е успешно живеенето заедно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8b42b2b300
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се че може да е упешно, такива връзки не се развалят, нивните жени който търсят чувства, а не удобството стават противни на някой мъже и ще гледат само да ги подиграват. При вас нещата щом се развиват толкова добре, какъв ти е проблема. Според мен трябва да се съгласиш!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dae7af01fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Благодаря много на всички които са коментирали историята!
Номер 2- няма вариант да потънем с пари, защото той е там от няколко години и си има малък бизнес, който върви добре.. може да ми намери и на мен хубава работа, няма да мия тоалетни или нещо такова.
Номер 3- Вече усещам всичко, което описваш, но го правя защото ако му кажа да зареже всичко, това ще е много по голяма"жертва" предвид усилията които е правил тези няколко години, докато аз нямам все още някакви фактори които ме задържат... само добри потенциални възможности. Освен това, не мога да не спомена, че ми е казвал че би се върнал заради мен. Просто аз не го искам. Засега плана е да сме там 5-6 години, и да се приберем.. а и за жалост всички знаем че БГ живота си е по голямо предизвикателство.
Номер 4: Опитвам се да открия и някакви плюсове за мен... мисля че ще е добре отдалечаването от "комфортната среда" :)) тайно искам да разбера колко големи са "крилете ми" всъщност... дори за лично самочувствие. Най-голямата преграда ми се струва езикът... лека полека го схващам.. много трудно е да намериш приятелска среда и да се почувстваш удобно... хората не могат да те опознаят ако не си говориш с тях :)
Усмихнат ден на всички:*

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a6de3567f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Колко е далече това, в Европа ли е. Отиди, виж.... така само можеш да гадаеш, ще се опознаете по-добре. Със сигурност и ти ще се обогатиш, като житейски опит, език. От къде си сигурна, че в България те чака добра реализация, професионално. За обкръжението, всеки си има мнение и право на такова, но животът е твои и ти решаваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b492f19724
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   " Аз от своя страна съм много добре материално, имам
много добри възможности за работа"
Е, aми aвторке (6) в постa по друг нaчин звучи нaписaното от теб.
Но в крaйнa сметкa ти трябвa дa си вземеш решението. Тъпо е обaче дa нaклaняш мисълтa в еднa посокa в постa си, a после дa уточнявaш съвсем в другa посокa вaжни нещa. Мaй обичaш дa си просто в опозиция.
Все пaк дaно вземеш прaвилното и зa двaмa ви решение и не губиш своето и неговото време.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fcb53b4609
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами щом не работиш още, замини при него пробно за няколко месеца. Ще видиш дали тази държава ти харесва, климата, дали ще можеш да си намериш там работа с твоето образование и пр. Да видиш как ще решавате с него ежедневните проблеми. Нищо не ти струва да опиташ, имаш време. А с теоритични разсъждения няма да знаеш как е. Роднините и добрият материален живот в БГ няма да избягат. Ако решиш, че там не може да се справиш и не се чувстваш добре, винаги може да се върнеш. Опитай.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7d9837459d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не прочетох коментарите, не ме и интересуват. Ще изкажа моята "глупава" гледна точка. България се разпродава! Чисто икономически погледнато държавата се разпада. Хората не са заинтересовани какво ще се случи утре, живеят ден за ден. По-голямата част от българите са така. Мислещите хора, бягат. Дали от страх, дали, защото не искат на тях да лежи цяла държава от мързеливи емигранти и цигани.
Относно любовта, никога не съм се впускал в такива приключения заради близък човек, но скоро и на мен ми предстои същата крачка. Нещата между вас дали ще изтинат това зависи изцяло от теб. Ние сме на тая земя за да експериментираме, да си помагаме и да живеем. Отивайки там ще видиш нови хорзонти за другото не се притеснявай!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7d9837459d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не прочетох коментарите, не ме и интересуват. Ще изкажа моята "глупава" гледна точка. България се разпродава! Чисто икономически погледнато държавата се разпада. Хората не са заинтересовани какво ще се случи утре, живеят ден за ден. По-голямата част от българите са така. Мислещите хора, бягат. Дали от страх, дали, защото не искат на тях да лежи цяла държава от мързеливи емигранти и цигани.
Относно любовта, никога не съм се впускал в такива приключения заради близък човек, но скоро и на мен ми предстои същата крачка. Нещата между вас дали ще изтинат това зависи изцяло от теб. Ние сме на тая земя за да експериментираме, да си помагаме и да живеем. Отивайки там ще видиш нови хорзонти за другото не се притеснявай!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a13ed826d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 4 - Авторке, задай си въпроса ти искашли да живееш там? Толкова е простичко или искаш или не искаш. Не прави моята грешка да зарежеш всичко за човек, който не би направил същото за теб. Отиди при него ако там ти харесва и мислиш, че ще си щастлива. Като човек, живеещ в чужбина ти казвам, че не е за всеки и тук е пълно с хора, които не им харесва и са нещастни. За да си щастлив в дадена страна трябва тя да ти харесва, хората там да ти харесват и да си човек, склонен към развитие, промяна, гъвкав и широкостроен. Ако си затворен, не приемаш различното, критикуващ, не искащ да се приобщиш и да се промениш няма как да си щастлив в чужбина. И все пак важно е и в коя страна отиваш. На едно място може да ти хареса, на друго не.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a13ed826d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 4 - Авторке, задай си въпроса ти искашли да живееш там? Толкова е простичко или искаш или не искаш. Не прави моята грешка да зарежеш всичко за човек, който не би направил същото за теб. Отиди при него ако там ти харесва и мислиш, че ще си щастлива. Като човек, живеещ в чужбина ти казвам, че не е за всеки и тук е пълно с хора, които не им харесва и са нещастни. За да си щастлив в дадена страна трябва тя да ти харесва, хората там да ти харесват и да си човек, склонен към развитие, промяна, гъвкав и широкостроен. Ако си затворен, не приемаш различното, критикуващ, не искащ да се приобщиш и да се промениш няма как да си щастлив в чужбина. И все пак важно е и в коя страна отиваш. На едно място може да ти хареса, на друго не.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 605e3e6fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   той ще загуби повече ако се върне в България щом там работи и се е установил. Ти щом още не си и си намерила работа тук какво губиш? Отиди, виж дали ще станат нещата, винаги можеш да се върнеш тук. Важното е дали ти се ходи там и дали искаш да си с него. По-горе казаха, че може да го обниняваш за решението си, добре си помисли обичаш ли наистина този човек и искаш ли бъдеще с него? Нали се наясно, че връзката ви няма да продължи дълго ако сте толкова далеч. Ако се виждаш с него в бъдеще и го обичаш, не го мисли толкова. Приятелите си намират пътя и в някакъв момент така или иначе няма да имате много време за виждания дори да си в България. Животът те завърта и дори нямаш време да видиш баба си на съседната улица. Ако останеш тук ще изгубиш едно добро момче, приятелите ще си устройват живота, няма да се виждаш и с тях... струва ми се по-кофти от заминаването

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5ae600c4af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Когато искаш такъв съвет не би било лошо да споменеш повече подробности от самото начало, вместо да ги добавяш по малко след това...
Да заминеш за къде? Европа, зад океана, Македония или за Саудитска Арабия?
Културните различия имат огромно значение за интегрирането ти и за това доколко ще се чувстваш добре там. Само един пример: в САЩ ще ТРЯБВА да шофираш, в Европа ще МОЖЕ да шофираш, но може и без, в Саудитска Арабия НЯМА да ти е разрешено да шофираш - с всичките му оттам произлизащи последствия.
Ако ти се бяга от мизерията в БГ и там, където ще заминаваш е от тази гледна точка по-добре - защо не...
Ако мислиш, че можеш да се реализираш там - защо не...
Но трябва последствията да са ти ясни - език, квалификация, търсене на твоята професия, признаването на дипломата, изцяло промененият социален живот, намаленият контакт с родата, приятелите в БГ и мноооого други неща.
Аз бях "завлечен" в чужбина от първата ми жена, десетина години по-късно аз "завлякох" втората си жена от БГ в чужбина.
Втората се лиши заради мен от блестяща кариера, приятели, семейство итн. Така да се каже ги размени срещу спокоен и осигурен живот, редовни пътувания по света и други неща. Не иска и да чуе за БГ. Но през какво съм минал аз при интегрирането ми тук и тя при нейното- само ние си знаем. Да не говорим, че аз като мениджър работех с години и в трета държава, където тя още веднъж трябваше да започне отначало, било с езика, било с всичко останало.
По тукашните ширини казват "всеки си кове щастието сам". Казват също " да избереш означава да се откажеш" (от това, което не си избрал).

Успех в решението!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1879ab87a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   На Номер 17 е най-адекватният коментар.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker