Имам сериозен приятел, а пеперудите в стомаха усещам заради друг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам сериозен приятел, а пеперудите в стомаха усещам заради друг
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 17616 пъти
Здравейте!

Не знам от къде да започна, всичко в главата ми е такава каша.

На 23 години съм, имам приятел от 2 години и половина, с който всичко е наред. Обичам го, той ме обича. Не живеем заедно, но пък се виждаме всеки ден и сме много близки.
Както всяка по-дълга връзка и тази е вече малко поулегнала. Еднообразието сякаш ни е завладяло и двамата. Понякога се виждаме за по 1 час на ден, понякога аз оставам в тях да спя, но не усещам тази близост, която имахме преди.

Всеки се занимава със своите си неща, а сме заедно единствено когато си легнем - приказваме си малко, правим секс, заспиваме и на следващия ден всичко се повтаря.

Няма вече химия, тръпка, пеперуди в стомаха.
Не съм човек, който се нуждае от постоянни излизания, срещи с нови хора, купони. Никога не съм се заглеждала по друг, нито съм му изневерявала, нито пожелавала когото и да било. До скоро...

Преди няколко месеца се запознах с един колега на приятеля ми. Имам чувствотото, че се влюбих в него от пръв поглед. Виждам го рядко, когато излизаме в обща компания или когато ходим на гости на техни приятели. Всичко, което изпитвам е изцяло платоническо, но толкова силно, че получавам сърцебиене дори в момента, когато пиша това. Забелязвам, че когато съм с него в едно помещение, постоянно търся погледа му, гледам да се навъртам около него, а най-лошото е, че усещам как през това време тотално съм игнорирала приятеля ми.
Дори го сънувам!

С това момче имаме толкова общи теми за разговор, имаме еднакви хобита, говорим си за различни неща. Всеки ден се ровя във фейсбука му, а ако случайно получа съобщение от него (напълно приятелско), целият ми ден става по-хубав.

Не знам какво да мисля. Мразя се за всичко, което чувствам, срамувам се, не мога да споделя с никой! Може би всичко е плод на моето въображение, може би е толкова хубаво, защото е невъзможно - та те са приятели, колеги, всеки ден са заедно! Дори да се разделим с гаджето си, никога няма да мога да съм с него.

Дали това не е знак, че всичко между мен и моя приятел е към края си? Болно и мъчно ми е да го призная, искам всичко да бъде както преди, но не знам дали е възможно. В началото прекарвахме всяка свободна секунда заедно, говорехме си за хиляди неща, смеехме се, радвахме се на любовта си. А сега... превърнали сме се в скучни, безчувствени хора, на които им е все тая дали тази вечер ще са заедно, или всеки ще си е вкъщи.

Искам пеперуди, искам да се чувствам жива, обичана, желана...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: cc973cdcee
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Напълно те разбирам..всяко момиче има нужда от това. Но добре обмисли какво точно ти трябва, защото дори и с новото момче нещата да се получат, не се знае до кога и как... В смисъл, в началото сигурно ще има "пеперуди в стомаха", всичко може да е ок, но.. идва и това "НО" след време. Нещата отново улягат и тогава виждаш и правиш истинското сравнение. Не казвам, че нямаш право на щастие, просто добре го обмисли.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 22c2e3adbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Пиша част от текст на една известна група песента е много силна и истинска - "Когато погледна в очитети, мога да видя примирената любов...Но скъпа когато те прегърна не знаеш ли че усещам същото! Защото нищо непродължава вечно, и ние вече знаем че сърцата могат да се променят!!!"

Мисълта ми е че с него ще говорите, толкова сте еднакви и всичко ще е супер до кога? 2 години и половина ли каза? А след това? Същото! Нищо утре ще срещеш друг с по хубав характер с повечече теми за разговор "пеперудки" , колко 3 години ли? или повече много повече дете може би съвместен живот естествено после какво друг с друго дете ли? Два са вариантите или си свободна заваниги и си пускаш пеперудките всеки ден или си приятеля ти защото нищо непродължава вечено и няма да бъде късмет ако излезнем от живота живи всъщност...

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 8a658b671a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Пишеш, че си имала платонически чувства - нямаш, бъркаш понятията. Платоничен идва от Платон, гръцки философ

платонична, платонично, мн. платонични, прил.

1. Който се отнася до платонизма.

2. Който е основан на духовни влечения и е лишен от плътски елемент!!!!!!!!!!. Платонична любов.

3. Отвлечен, идеален, неосъществим.

Щом имаш „пеперуди„, значи си привлечена СЕКСУАЛНО от момчето - лошо няма, млада си и си здрава.

Щом тръпката с приятелят ти си е отишла за 2 г., значи не виждам какво бъдеще може да имате заедно. Аз от 7 год. съм с един мъж и имаме тръпка, да имала съм „пеперуди„ и към други, но съм го игнорирала (човешко е да си привлечен отвреме-навреме от друг).

Не пишеш дали другото момче те харесва, дава сигнали. Насила хубост не става, но докато си заедно с твоя приятел, този негов колега ще се държи настрана от уважение към територията на колегата си.

Щом няма пеперуди, значи връзката ви се е изчерпала. Съветвам те да се разделиш с него в добро, без скандали и да намериш себе си. Ако тръгнеш с друг или усети, че си търсиш друг, ще се разделите в караници и драми - ти избираш, но и в двата случая няма да има как да останеш с един, а да си влюбена в друг.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 3fd405a3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Къде е казано, че след като си с един човек, трябва да си с него доживот? Още повече когато връзката се е изчерпала, а в твоя случай си мисля, че е точно това. Нямат брак, деца, отговорности. Млада си, имаш право на избор, имаш право да изживяваш емоциите си. Ако обаче уважаваш и обичаш приятеля си, няма да правиш нищо зад гърба му, а ще му кажеш нещата открито и ще започеш на чисто. Не толкова заради другия, а по-скоро защото нещата между вас са стигнали някаква точка и не ивждаш развитие. Оттам нататък ще си търпиш последствията. Може новият да бъде голямата ти любов и дори и след 5 години да усещаш тръпката. Може и да се случи същото както със сегашния мъж до теб. Изборът си е личен и риск винаги има. Но не играй двойна игра, тогава със сигурност губиш уважението на всеки мъж.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6ce58503b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   Пеперудите са до време, сама виждаш как е с приятеля ти. Те са атрибут на влюбването, не на любовта. Пеперуди са - отлитат.
Може да изглежда странно, но аз вярвам, че мислите могат да се контролират. Ако усетя, че нещо започва да се случва в мен, а не искам да се случва (като увлечение по друг мъж, например), аз се опитвам да избягвам тази мисъл. Не си представям, не си спомням, не оставям фантазията ми да витае.... И още в зародиш я прекъсвам. Когато си убеден, че така е правилно, не е трудно. Казвам го като жена с 23-годишен брак и съпруг, когото много обичам, макар и не с трепетната любов от първите години. Но е любов, която ценя много и не бих рискувала заради мимоленти пеперуди.

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: f77efb47f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Напълно съм съгласна с 3, 4 и 5! Не бих могла да давам съвети дали да оставаш или не със сегашния си приятел, трябва сама да вземеш решението, но преди всичко трябва да си честна пред себе си и него по отношение на връзката ви. Не започвай нищо ново, включително и само в главата ти, преди да си приключила със сегашното. Така ще спестиш голяма част от болката при евентуалната раздяла и дори може да останете приятели, защото малко или много за всичките тези години сте си станали близки един на друг. Ако се впуснеш в авантюри, това просто няма как да стане и разривът би бил хиляди пъти по-ужасен.

Колкото до това дали имате евентуално бъдеще с неговия колега - винаги се намират начини, ако чувствата са истински. Моето мото в живота е: Когато човек иска, намира начини, когато не иска - си намира оправдания. Ти решаваш кое да е. Избираш или да си с приятеля си и да се постараеш да върнеш тръпката във връзката ви - пак при добро желание ще се намерят начини, или пък решаваш, че ще се бориш да си с другия и отново в трудностите започваш да виждаш не препятствия, а истински възможности. Късмет каквото и да решиш!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 5adfe56ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Според мен пеперудите не са в стомаха ти, а в главата ти.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ac451ad66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз също съм така.. Обичам приятеля си, но от известно време идва едно момче във фитнеса, в който тренирам и мисля, че се влюбвам във него... Също като теб започвам да пренебрегвам приятеля си и после не мога да му обясня, защо правя така..

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ae0bb2709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   До авторката: Мило ми младо момиче, животът не те е очукал достатъчно, но определено имаш всички предпоставки да ти се случи. Като гледам много себеподобни си намерила, които отчаяно защитават това което описваш, просто защото са в твоето положение. Истината обаче е друга и тя е не до там красива. Значи няма вариант да имаш пеперуди към някой цял живот, знам че ти се иска, но просто няма начин. Съответно дори да смениш сегашния с този новия, след време колелото ще се завърти и ще се питаш защо по дяволите е станало така, че тия пеперуди са сменили съдържателя си.
Истината е че просто не искаш да поемеш отговорност за връзката си, струва ти с ненужно, защото вероятно приятелят ти е прекалено добро момче, което не ти създава стресове, не те млати от сабалем и тъй като очевидно нямаш хоби имаш прекалено много време да мислиш за глупости.
Аз лично съм с 2 ръце за това да се разделите, но не заради твоето химеристично щастие, което така или иначе няма да дойде, защото то не идва от друг човек, а идва от теб самата, ами искам да се разделите за да може твоя сегашен човек да може да намери подходящо момиче след време като те изстрада.
До номер 7. За теб важи същото от горе, с допълнението че не се изненадвам че ти се е случило във фитнеса, където бъка от аристократи и интелектуалци и най-често в речника на тия там има не повече от 10-15 думи при това произнесени на диалект. Виж ако беше казала че си получила пеперуди в корема на литературна сбирка, вероятно щях да мисля различно.
Така че не се напрягайте, ще се въртите като много други в омагьосан кръг, докато не осъзнаете че визията си е визия и тя не заслужава кой знае какво внимание. Е да, кой не иска красота, само че тя е модел до време, после налягат битовизмите и ако човека до вас е само една визия, ако се оплаквате от него, значи проблемът е изцяло ваш, защото вие сте избрали еди кой си ръп.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f258918a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тук става дума за млади и нормални хора и смятам, че е нормално да ти се случи нещо такова особено като връзката е дълга, в застой е и е изтъркана.
Разбира се, че не е правилно нито за приятеля ти, нито за теб и никак не е приятно, но се случва...
Както великият Ремарк казва: за чувствата няма виновни!
И в отговор на последния краен коментар 9 - на всеки може да се случи, дори без да го иска. Явно на теб не ти се е случвало и теоретично е много лесно да се критикува кое е правилно и кое неправилно. На всички е известно, че не е, но понякога човек не е виновен за това. Просто трябва да съумее да го прекъсне, докато е рано, щом става въпрос за сериозна връзка.
Въпросът обаче е един. Да узнаеш какво наистина искаш и да вземеш решение. Струва ли си риска? Аз ще ти кажа. Не. Не видях дали другият изобщо има интерес или не. Но едно ще ти кажа... това няма да отмине като срещаш другия човек и си позволяваш да мислиш за него. По този начин ти се самонавиваш още повече.
Дай шанс на връзката си, изненадай с нещо приятеля си, промени нещо и бъди инициативна. Опитвай преди да решиш, че вече всичко е свършило! Съживи я. Обогати я. Ако и тогава за теб нещата не вървят... Това ще си покаже. Ще прецениш тогава кое и защо да направиш.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 71454beedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Пеперудките се задържат за кратко върху цветчетата, прелитат от цвят на цвят и знаят, че животът им е много кратък, затова и бързо живеят. искат за малък период да посетят колкото се може повече цветове(в действителност те вършат това за да оставят своето поколение, т. е., размножават се), докато авторката, това прелитане го ползва за друго. На такъв човек(егоист), какъв съвет да се даде? Ще й припомня мъдри български поговорки: "по добре да имаш питомното, отколкото до гониш дивото", "като изтървеш заека да мине баира, иди че го гони после", " оценяваш какво си имал, чак когато го загубиш" и още много подобни. Мисля, че авторката ме разбира какво искам да й кажа. Тя започва да се влюбва, но дали ще я приемат като субект за влюбване, или ще е поредната "ПИПИРУДА", с кратък живот?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bf13183202
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило момиче, много добре си сторила, че си споделила историята си тук и ако успееш да разбереш какво се опитват да ти кажат някои хора ще избегнеш много лични катастрофи. Казва ти го човек с опит. Аз съм разведен. След бурна любов, пеперуди и тем подобни насекоми, които бившата ми жена чувстваше 7-8 години, след това тия насекоми от стомаха и кацнаха в главата. Тогава се появи един мърляч и мърляча и донесе пеперуди, мухи, комари и тем другои насекоми освен в стомаха и в празната и тиква. Жена с дете изгуби ума си и съсипа семейството си заради тотален боклук. Изхърлих я като парцал, когато разбрах за тях.

Мило момиче, ВЛЮБЕНОСТТА И ЛЮБОВТА СА 2 РАЗЛИЧНИ НЕЩА. Хората, които не преобразуват влюбеността си(която неминуемо си отива, дори да продължи с години) в любов стават тъжни, отегчени, нервни, мърморещи и виждат за това вина в своя партньор. Такива хора просто не умеят да обичат и не искат да се научат. Един от най-добрите психотерпаевти в Сърбия - Владета Йеротич сравнява влюбеността с було, което постепенно пада, тоест идеализирания образ на любимия всъщност се изяснява. Вече неговите недостатъци са явни и дори до вчера (тоест докато е траел периода на влюбеност) да не им е обръщано внимание вече са явни. Тогава, ако ни доскучае, започнем да изпитваме раздразнителност към него, заради негови привички и недостатъци, което пък значи, че не сме преобразували влюбеността в любов. Тогава настъпва отчуждение, безразличие, а в някои случаи дори омраза. И така любимия/любимата, с които довчера сме били щастливи ни става чужд и като се появи някой, който ни завърти ума мислим за раздяла. Преживях го на свой гръб. Запомни, че ако не се научиш да обичаш, дори с друг да започнеш връзка след време ще се получи същото, защото влюбването е до време. Рутината във връзката (а тя е неминуема), сивото ежедневие, работата, грижите, чистенето, готвенето и т. н. ще те накара да се почувстваш нещастна и за това ще търсиш под вола теле, ще превърнеш връзката си в бойно поле, а партньора ще ти се струва виновен в какво ли не. За да не ти се случи всичко това си припомняй всички хубави мигове от началото, неговите хубави качества, по-честичко употребявай думичките "благодаря", "извинявай", "съжалявам", "прощавай". Чувството за благодарност и взирането в доброто у човека ни помага да го обичаме. Ако не го приемаш такъв какъвто е значи никога не си го обичала истински с истинска ЛЮБОВ! Освести се овреме, че ако изтървеш това струва ми се добро момче, след време ще е късно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7c04144240
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   и аз съм като теб на 20 съм имам приятел вече от година, но дойде едно ново момче в университета и просто не знам какво стана с мен, от момента в който той ми писа по Фейсбук просто се влюбих всеки ден когато го виждам сърцето ми все едно ще се пръсне той също ме харесва, даже повече пиша с него вместо с приятеля ми, но не знам как да разкарам приятеля си, не искам да го нараня... , и от както сме гаджета с приятеля ми винаги когато ме види на междучасията се прави, че не ме вижда не знам кво иска да ми покаже с това и когато не му е кеф не идва при мен все едно аз съм му разигравка когато му е кеф ще се натискаме а когато не му е все едно аз съм му виновна за всичко, но май ще е по добре да го разкарам, за разлика от него този новото момче всеки път когато ме види ми се усмихва и ми пише " мн си красива, тази усмивка, искам пак да те видя и тем подобни неща също така и е много мил " :хх

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker