Баба е болна от рак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Баба е болна от рак
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1925 пъти
Моля администраторите да публикуват историята ми, защото е наистина много важно за мен!

Здравейте на всички. Исках да споделя историята си и се надявам някой да ми даде съвет какво да правя.
Баба е болна от рак последен стадий. Баба ме е отгледала заедно с дядо, защото мама е работила много за да сме добре.
Обичам майка си старшно много, а баба ми е като втора мама. Винаги ме е разбирала, подкрепяла, пред нея и дядо казах първите си думи, направих първите си крачки и въобще те са се грижили за мен. На 16 съм. Имах много труден период, бях в депресия и не е от онзи тип дето повечето го правят за внимание.
Вчера разбрах каква е диагнозата на баба. Подозирах, но мълчаха. Знаех, че не е добре, защото и правеха операция преди почти година и не беше много добре. Вярвах, че ще се оправи. Последните месеци само лежи, изпуска се, плаче и изобщо е много Зле. Дядо има деменция. Баба все повтаряше как е трябвало тя за него да се грижи, а не обратното. Много е тежко. С мама всеки ден ходихме да ги храним, да им чистим и да правим всичко. Тя едва говори на моменти. Баба искаше да е във болница, а тя мрази болници. Искаше да се грижат там за нея и ние го направихме. Отиде там преди седмица. Всеки ден тя гасне. Нещо и става и говори безмислици как била в затвора, там я били, някаква банда я набила и тн. Повтаря, че не е луда и ние го знаем. Маха си памперса, хвърля чаршафите, плаче, маха си абоката и почна да се държи ужасно. Забравя коя е. Толкова е слабичка.
Много ме боли да я гледам там. Много боли да гледам мама да страда. Баба понякога забравя кои сме, но винаги като ми чуе гласът повтаря името ми. Цял живот е доказвала колко ме обича, даже казваше, че само дето тя не ме е родила. Аз чувствах че за нея наистина съм много специална.
Не мога да си представя, че ще си отиде.
Не мога да си представя, че няма повече да ми звънне, сготви, прегърне..
Колко време още и остава като се има предвид че от година е с тази диагноза, беше на химиотерапии, но беше друг вид, защото не и опада косата. Според вас химиотерапиите вредят ли наистина?
Всяка нощ плача и не мога да си представя живота без нея, защото след мама, баба е най-важна. Моля за вашите съвети, наистина имам нужда от тях.
Благодаря за отделеното време и се извинявам, ако имам правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0209eb96e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен това не е живот и смъртта ще е избавление за баба ти. Не знам от какъв рак страда, но най-вероятно от рак на мозъка или нервната система, защото нещо не ми се връзва поведението ѝ, може дори да не е рак и да не ти казват... От химиотерапия ВИНАГИ окапва косата, от лъчетерапия не окапва косата, но е за някои видове рак като рак на вътрешни органи.
Нещо ми е странно - ти си на 16 г., което значи, че твоите баба и дядо са все още млади хора, под 70 г. най-вероятно, може би дори 60 годишни хора. Деменция? И двамата с проблеми с главата???
Да не би баба ти и дядо ти да имат някаква нелекувана болест като сифилиз и да не ти се казва от грешен срам.
При сифилиз, трипер нелекувани човек си отива по подобен начин и са нелечими в краен стадии.

От какъв вид рак са ти казали, че страда баба ти?
Говори ли лично с лекаря?
В какво отделение лежи в болницата или е лежала като са я лекували?
Много е важно да знаеш истинските диагнози на бабата и дядото си, за да си правиш сметката един ден за себе си - за генетична предразположеност. Искай истината!!!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a48c217ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Коментар 1, стига с тези простотии. На жената не и остава повече има-няма седмица живот. Раковите клетки убиват всичко, както и мозъчните в следствие от, което се получава атеросклероза. Това и има на баба ти, не е луда жената, просто има липса на памет, силна депресия от това, че умира и т. н. Нормално е да не е на себе си. Моят дядо, бог да го прости, почина също от рак, и точно последните седмици се прояви тази атеросклероза. Обикновенно повтарят имена, на хора, които са познавали много отдавна, братя, сестри, близки и т. н. Мен, брат ми и сестра ни като ни видеше въобще не знаеше кои сме и как се казваме.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f8607bbcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Искренно ти съчувствам! Преди време и аз изгубих баба си, с която бях мноооого близка, а дядо си отиде от рак.
Много е тежко да гледаш как твой близък постепенно гасне и страда. Но поне, когато си иде ти оставя малкото успокоение, че се е оттървал от мъките и е отишъл на едно по-добро място.
Когато си иде, тя ще ти липсва, но обичта към нея винаги ще остане в сърцето ти. Спомените за времето, прекарано с нея ще те топлят.
Бъди личността, с която баба ти би се гордяла! Знай, че това е изпитание, пред което всеки се изправя... Никой не може да избяга от своя дял нещастие. Само така можем да отценим хубавите моменти!
Дано скоро за теб да дойдат по-хубави дни.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0a3d85cb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нр1, написал/а си умопомрачителни глупости!
Критично болни хора, особено по-възрастни, често изпадат в подобно състояние, наречено делириум. Поговори с родителите ти и може би с психолог, ако има възможност. Истината е, че винаги идва момент, в който трябва да се разделим с близките си, просто това е закономерна част от живота. Нормално е да се чувстваш зле! На родителите ти сигурно също им е много тежко, в такива моменти е важно да сте заедно.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 92c8eb5f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 1, какво има да ти е странно? Аз съм на 20, а дядо ми е на 88 години, просто майка ми е родила късно. До авторката: Миличка, знам какво е да загубиш баба си от тази коварна болест. Не мога да помогна, само мога да й пожелая от сърце да се оправи и да е с вас още дълги години!

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1b9e490f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Като човек загубил баба си от рак те разбирам напълно. :(( Ужасно е! Обаче за съжаление никой не може да направи нищо за нея. Тая проклета болест и то в последен стадий е нелечима. Не знам какво да те посъветвам освен да се стараеш да помагаш с каквото можеш и да си опора на майка си и дядо си.
Колкото и да е тъжно, такъв е животът! Ние порастваме, бабите и дядовците ни остаряват, разболяват се... и накрая умират! :(( И колкото и да е трудно, трябва да го приемем и да продължим напред. И единственото, което можем да направим е да живеем така, че ако могат да ни видят, да се гордеят с нас.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cbfa809e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Почти всички сте написали глупости. Химиотерапията помага и убива раковите клетки. Не при всички косата окапва. Ако има болки, давайте й обезболяващи. Ако можете си я вземете, да си я гледате вкъщи, но това зависи от майка ти.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1f6e739f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 - само ти си най - умния, ние Непросветените, де шъ дъ знаем, че Химиотерапията е едно от най - големите лайна в борбата с рака. Чел ли си и други хипотези - примерно, че на различните организми - химиотерапията действа различно в следствие на което, за определен човек може и да помогне, но на друг може да му ЕЛИМИНИРА естествените съпротивителни сили - тоест обрича го на смърт! Чел ли си как и колко неудобни са за "съвременните учени" и институти занимаващи се с онкоболни откритията и постиженията на алтернативна медицина. Щото представи си, че някой почне да лекува онкоболни без да се налагат сумай ти безмислени операции, които обаче нещастниците си плащат като попове - щото няма накъде, кво да правят! То ще спре целият им бизнес на тея безсърдечни изроди! Така, както е в момента е доста по- удобна ситуацията -операцийка, химиотерапия, една торба с безмислени лекарства и прочие.. все пари и накрая резултатът е същия. Пази боже да не се налага на никой да попада в ръчичките на тея мръсни Кожодери! Към авторката : съжалявам за баба ти и моята си замина така преди 3 години от същото.. Усещах я, че си отива, но намерих сили да се опитам да я излъжа, че всичко ще се оправи.. , не че ми повярва.. Подържах й ръката и някак си усещах, че е за последно, докато се опитвах да се удържа да не се просълзя. Запази хубавите спомени в душата и сърцето си.. и се надявай, че наистина ще се отърве от мъките и ще отиде на по-добро място..

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: bd15d745c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако обичаш баба си колкото казваш почни да се молиш на Исус Христос да я оправи ( ако това е Неговата воля разбира се ). Моли се непрестанно за нея. Положи ръка на челото й й кажи така " В името на Исус бъди изцелена" Повтаряй го с вяра и надежда. Изобщо не са глупости. Има много свидетелства. Моли се за баба си. Кажи й и тя да се моли. Намери аудио Библия и й пусни да слуша Новия Завет или ти й го чети.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8582ce4be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, сподели как се чувстваш, как е баба ти? Наистина не остава друго освен да се молиш, но понякога наистина стават чудеса. И аз ще се моля за баба ти. Също така, ако можете и давайте да яде лист от женшен всеки ден, той много помага и обезболява.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f6833a2f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Здравей.

Гледай това http://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/neverojatnata-istorija-na-emanuil-angelov.html .

Прочети за лечението, което е изнамерил доктор Макс Гърсън.

Успех! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker