Поликистозни яйчници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поликистозни яйчници
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1672 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 21години и съм с диагноза поликистозни яйчници. Някой може ли да ми препоръча нещо с което да се лекувам и да не са противочатъчни? Имам предвид билки, хомеопатия и т. н.
Благодаря предварително за отговорите

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 16e9807db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С билки и хомеопатия няма да ти се получат нещата, а противозачатачните само ще лекуват симптома, но няма да излекуват заболяването ти.
Най-важно е да промениш начина си на живот. Първо, спри да пушиш ако пушиш. Второ, спри алкохола. Трето, минимирай стреса и си направи режим за сън.
Най-важно обаче е яденето - какво ядеш и най-важното, какво НЕ ядеж.
Поликистозните яйчници са признак, че в твоя организъм нещата не стоят добре, развиват се кисти и няма да е само в яйчниците- някои хора развиват кисти в ставите, в лимфите, кистозно акне и така нататък. И отделно няма да останеш с ПКЯ. Естрогенът ще блокира и работата на щитовидната ти жлеза, синтеза на Т3 хормон - и така не само бездетна си с тези ПКЯ, но и си и пълна, имаш проблеми с храносмилане, със състредоточаване, с тегло и желание не само за секс, но и за начинания, а без нормално функциониране на щитовидната жлеза с времето ще ти се разбият и другите органи - бъбреци, черен дроб и храносмилане, нервна система Бавен процес, но на 40 г. ще приличаш на лелка и ще киснеш по болници.
ПКЯ е болест на новото време, така както рак, сърдечно-съдовите заболявания.

Вече в развитите страни се практикува масово кето диетета при жени с твоето състояние. Това е начин на хранене с много малко въглехидрати, които са изключително зеленчуци, зелени най-вече, салати и 1 плод дневно. До 50 гр. въглехидрати на ден и не повече. Чети в интернет за ketogenic diet polycystic ovarian syndrome
Това за сега доказано помага, така както и хормоналната терапия, когато решиш да имаш вече деца.
ПКЯ не са генетично заболяване, не са лош късмет, а са болест, причинена от съвременния начин на живот, стрес, хранене с потентни, но празни от хранителни вещества, въглехидрати.
Кето диетата може да ти се струва много крайно решение, но няма какво да губиш. Пробвай 21 дни кето, 1 цикъл с две думи и сама ще се убедиш, ще почувстваш веднага разлики - следващата менструация ще е по-малко болезнена, акнето ще изчезне, ще свалиш поне 4-5 кила, настроенията ти ще изчезнат и отново ще се чувстваш както отдавна може би не си се чувствала.
Освен това е здравословен начин на хранене - без сладко, без хляб, тестено, фаст фуд и обработена храна, без захар като цяло, без подсладители, без картофи, ориз и от плодовете банани и грозде.
Всичко останало можеш да си ядеш и то в големи количества, включително ядки, мазнини най-вече.

Пробвай, няма какво да губиш и за повече информация, включително от жени, които са се излекували напълно. Търси в гугъл ketogenic diet polycystic ovarian syndrome

НО едно да знаеш - няма билчица, хапченце, което да те излекува.... дори хормоналната терапия може да те изчисти временно, но ти няма да си си решила проблема докато не промениш начина си на живот и хранене ....помага много и големия прием на зелеви зеленчуци, които действат анти естрогенно - спанак включително, но зеле, броколи, брюкселско зеле и зелено зеле, но ако не спреш простите въглехидрати....няма как да ти се получи

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 451519cebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Госпожо, стига с тази което диета. За да е ефективна трябва да се прави под наблюдение на специалисти. Сам не може да я направиш. И не помага при поликистозни яйчници. Също има и не малко рискове.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d8055e72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   N. 2, на кето диета съм от 5 месеца, има хора на кето диета (по здравословни причини) от 21 години!!! и не ти трябва медицинска помощ, за да се храниш с месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци и плодове. Сори, но това е нормалният начин на хранене на Хомо сапиенс преди да се появи агрокултурата.
Милиони хора и днес се хранят така без да го осъзнават. Ескимосите примерно ядат само риба и месо, дори зеленчуци и плодове няма откъде да ядат и не познават проблемите на Авторката. Племената от ловци и събирачи в Амазония се хранят с това, което намерят и дори нямат методи за съхраняване и консервиране, а просто не се хранят ако не намерят или не убият нещо. Те също не са под лекарско наблюдение.

Три са бичовете на 21 век - сърдечно-съдовите болести (умират повече хора от всички болни от всички видове рак като сума), ракът и авто-имунните заболявания, сред които диабет, Хашимото, хиперфункция също на хипофизата и при жените синдромът на поли кистозните яйчници. Това са все болести, които са причинени от съвременния начин на живот и забележете - не се лекуват с хапове. Ще ви поддържат живота с хапове, но да сте видяли диабетик излекуван с хапчетата си? Не може да лекуваш лош начин на живот с хапче. Не можеш да надбягаш лошия си обяд.

Кето диетата не е нещо кой-знае колко странно, а просто връщане към естественият начин на хранене на човека преди появата на агрикултурата.
Ако кето беше вредна диета, днес нямаше да сме живи като вид, защото само миг от историята на човешкия вид сме се хранили с боклуци и особено в последните 50 г.
И да, пшеницата, картофите, преработените храни, дори оризът са ни позволили да развием цивилизации, уседнал живот, да пренаселим планетата земя, но цената са горните болести. Отделно днес 70% от пшеницата в света е генно модефицирана. Дори в България все още да не е така, то става дума за култивирано растение, преработено по съвсем друг начин в сравнение с това, което са яли прабабите и дядовците ни - сортовете, химикалите, мелницата ако искате и как се пече хлябът.
Захарта е най-големата отрова. Не ви трябва лекар, за да спрете да ядете сладко и захар, а лекар ако продължавате да се тъпчите с това.

Затова който е хитър, просто може да използва за себе си предимствата на цивилизацията да промени начина си на живот, така че да отстрани най-големите ѝ огрови от живота си до колкото е възможно
И не ти трябва лекар, за да живееш без тютюнопушене, алкохол, с редовен режим на сън и ядеш качествена, необработена храна доколкото е възможно това.
Ако от яйца на корем, масло, зехтин, месо на корем, риба на корем, млечни продукти, зеленчуци на корем и 1 плод на ден се умираше...
Напротив - на хората, които се изхранват с дюнери назначи лекарско наблюдение.

За себе си мога да кажа, че с кето диетата в комбинация с 12-16 часови периоди на глад и умерен спорт не само свалих излишни 5 кг., но и се оттъвах от женските проблеми с хормоните, но взех мерки преди да стигна чак до положението на Авторката. Страдах и от акне от 10 години и се излекувах. Днес дори пъпки преди цикъл нямам! Имам цял шкаф с кремове и гримове, които подарявам!!!

Преди да почна да живея по този начин аз имах менструация всеки 2 седмици, страшно болезнено, губих много кръв и лекарите не можаха да ми помогнат. Отделно страдах от запек и от безсъние.
Днес цикълът ми е като по часовник, 28 дни, само 1 месец имах болезнен цикъл на кето и то 1 ден беше проблемът, ПМС изчезна, изхвърлих и излишните течности и се чувствам отлично.

Но не ме слушайте мен. Има достатачно англоезична информация за този начин на живот.
Препоръчвам ви за начало страницата на www.dietdoctor. com, youtube каналът на Dr. Berg и изобщо просто напишете в Гугъл
LCHF polycystyc
Paleo live style
Primal Blueprint
Keto diet

и поне 70% от жените специално живеят по този начин точно заради поликистозни яйчници, а при мъжете по-скоро проблмът е високото кръвно. И двата пола искат също да загубят тегло и да се чувстват по-добре.

Опитайте, после говорете. 21 дни дори човек може да живее без всякаква храна - нищо не може да ви се случи ако ядете 21 дни горните естствени храни, богато ползвате зехтин и масло при готвене и за салатите си - няма какво да губите, пробвайте - никой не е умрял от ядене на хубава, естествена храна.

Kолкото до лекарите - те не са учили нищо за храненето в своето следване, а просто знаят да предписват хапчета и да лекуват симптоми. Не само нашите лекари, а по принцип. Освен това не гледат голямата картина, а ако отидете на гинеколог - ще ви намери гинекологичен проблем, ако отидете на вътрешни болести - ще ви намери проблем с черния дроб, ако отидете на ендокринолог - ще ви открие Хашимото и преддиабет и така нататък, но никой от тези лекари няма да се досети, че всичките тези проблеми са свързани един с друг и са симптоми на едно много болно и отровено тяло.
Ще ви изпишат хапчета и след 5 г. проблемите ви ще са по-големи, ще ви изпишат още хапчета. Може да доживеете до 70 г. възраст, но качеството на живот ще ви е леш.

Ако искате не само да живеете дълго, но и да живеете качествено - променете начина си на живот.
Отделно за Алцхаймер ДОКАЗАНО не е добре да се прекалява с въглехидратите....

С ниско въглехидратно хранене се освобождавате не само от проблемите си сега, но и няма да говорите със стените като остареете и да не знаете кой сте.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d4570df8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз и сега говоря със стените. Какво лошо има?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d8055e72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И н. 2, още нещо се замисли - с какво са се хранили нашите предци и то до скоро.
Идвам от планински район, където са се гледали много овце. Овчарите са се хранили не със сникърс, а само с кисело и прясно мляко, сирене, месо от заколени слаби животни, каквото намерят в гората и по полето като растения и плодове (ДИВИ).
Това е. Не са прекалявали с храната, постили са преди празници.
Затова са живяли дълго и не са познавали нито сърдечните болести, нито рак, нито ПКЯ.
Също рядко са яли хляб, защото пшеница в нашия край не става, а път е нямало - брашното е било кът. Хората са яли само това, което са си произвеждали - месо от животните, които са гледали, мляко, яхца, рибата, която са хващали в реките и другите водоеми, зехтин е имало също срещу сирене в нашия край и то много зехтин. Захар и мед е имало рядко, само при поводи и като се разболее човек, а баба ми ми е разказвала, че пшеничено брашно са сменяли срещу яйца, месо и сирене и то много рядко.
Моите прабаба и прадядо починаха над 95 г. възраст. Никога не са пили, пушили и ядоха само това, което си произвеждаха,и също постиха стриктно преди празниците и бяха вярващи хора, но забележи - хляб почти не консумираха, а баба правише уникални клинове (баница със спанак и ориз) и тези клинове плуваха буквално в масло - ядеш 1 парче и си сит за 6 часа поне. Да, яли са минимално ориз, тесто и картофи, но понякога и то без да ядат сладки неща никога.
Лукчета имаха само като ги хване настинка и локум държаха 1 пакет, който даваха само на децата по 1 парче локум само като слушаш и има повод - 1 път седмично и не по-често като си им на гости.
Техният син ги надживя само с 3 години, но той пиеше, пушеше, ядеше сладко всеки ден, изхранваха се на практика от хляб и купешки боклуци, защото не им се гледаха животни вече и занемариха градините, умря от удър човекът и то 2 пъти го спасяваха - първият удър още на 50 г. получи.
Да, съвременната медицина му подари 20 г. повече живот, но съвременният начин на хранене и живот му отне 40 г. живот. Смятайте дали си заслужава да се тровите със сникърс, торти и хляб.

Извод- правете си изводи защо ние сме номер 1 в света в момента по ръст на затлъстяване, номер 1 с другите балкански държави по сърдечно-съдови болести и рак и все повече жени имат репродуктивни проблеми като при авторката.
Какво ядем българите в огромни количества в сравнение с всички останали?
Хляб, ОЛИО и вафли, картофи, пак вафли, кафе с 4 лъжички захар, пак вафли.
Олиото е доказано карценогенно при нагряване и няма друга нация на света, която да употребява такива огромни количества от тази отрова.
Преди олио е нямало - хората са готвили с масло (бомба от витамини!) и със зехтин. Това е имало по нашите земи и хората за живяли качествено и дълго ако не са умирали от някоя епидемия, във война или от инфекция, разбира се. Да, цивилизацията ни дава много като хигиена, ваксини и антибиотици, но това не значи, че не ни и отнема много. Ние живеем като цяло по-дълго заради горните неща, но не и заради начина си на живот....и още - живеем некачествено като остареем, вегитираме с години преди най-после да умрем. Е, аз искам да съм като предците си - не само да живея дълго, но и да бъда с акъла и да мога да се обслужвам до самия край, но да - това значи да не ям сникърси. Жертвата не ми се вижда много голяма

Смятайте на кого му трябва лекар - на хора като прабаба ми и прадядо ми или на съвременните хора, които консумираме само боклуци и после тичаме при лекарите и зъболекарите... и още - баба ми днес е на 93 г. и до преди 10 г. имаше всичките си зъби, днес почти половината зъби си има жената.
Какво е яла цял живот - яйца, овче сирене, кисело мляко пак овече, зеленчуци много стават в нейния край всякакви, плодове ядеше като има сезон - ябълки, круши, дюли. Правеше 5 бурканчета сладко от ягоди и то само за децата, компот пак така - малко бурканчета като дойдат гости, пие вино всеки ден за вечеря, но виното е домашно и разредено.
Това е найната тайна.
1 хляб яде 1 седмица и то заедно с кокошките. Ориз не яде, картофи не стават в нейния край и тя не купува нищо. на 93 г. с акъла си, без помощ

А ако помислим още по-далеч - с какво са се хранили прабългарите, които са били номади?
С конско месо, мляко, с намерени диви растения. Това е кето диета БЕЗ лекарско наблюдение и не им е попречило да пребродят половината познат свят и да завладеят огромни територии.
Генетично погледнато нашето население има най-много общо с траките. Какви са били те - животновъдци.
И да, гледали са древните пшеница и други култивирани растения, но те са нямали нищо общо с това, което гледаме ние днес - ГМО и освен това пшеницата са я мелили с воденични камъни и по съвсем други методи са пекли хляба си. Затова и днес много хора не могат да консумират хляб дори да искат - и не само заради глутена. Който страда от колит и хронично разстройство просто да спре хляба и няма да минат 2 седмици и ще се излекува. Така беше съпруга ми и в началото беше много скептичен, но още на третия ден нямаше следа от хроничните му проблеми отслабна 11 кг. и продължава да отслабва, кръвното му спадна до нормалното, а беше пред лекарства.
Дори да не искате да пробвате кето, поне спрете захарта, сладкото като цяло и всичко, което е направено от пшеница, алкохол и цигари така или иначе и ще почувствате веднага подобрение ще отслабнете точни излишното тегло. Дори без кето диета, а просто като отстраните боклуците от живота си, ще имате 80% от предимствата, които имат хората на кето.

И внимавайте с плодовете, защото те също са култивирани и имат много повече зарахари от преди. Фруктозата в плодовете води до затлъстяване на черния дроб и ако имате болки в черния дроб, тлъстини около коремната област особено внимавайте. Затлъстяване на черния дроб се вижда много добре на ехограф. Също ако нямате жлъчка или имате болна жлъчка внимавайте, защото не мазнините са проблемът противно на старото знание, а отравянето на тялото с потентни въглехидрати.

Просто консумирайте храна, богата на хранителни вещества - в интернет има информация за витамините, минералите във всяка храна и за калориите на всяка храна. Вижте какво има в една бучка захар и какво има в 1 килограм спанак и сами решете какво е по-добро за вас.
Не е голяма философия и не слушайте мен, а просто консумирайте храните с най-голяма концентрация на хранителни вещества (аминокиселини, витамини, минерали) на 100 калории.
И гледайте каква е концентрацията на хранителни вещества точно, защото в хляба може да има минимални количества фибри и витамин Е, но я отворете на зелето каква бомба на витамини и минерали или отворете на състава на пилешките дробчета или морски дарове.

То не се иска много мозък и дори да си говори вече човек със стената в резултат от brain foggines, не е далеч да се сетиш, че в 100 калории спанак има много повече хранителни вещества от в 100 калории захар (НИКАКВИ) и не е изкуство да се сетиш коя храна е пълноценна и коя е боклук.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8a63c5f3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Жената от 1, 3 и 5 е доста права, ние с нея и преди сме коментирали в теми за диети и хранене и сме съгласни. Аз няма да я повтарям а ще кажа, че за нашето здраве е важно да се консумират следните неща - мастноразтворими витамини които присъстват в животинските мазнини, обилно количество качествен протеин/белтъчини каквито се съдържат в месо, яйца, сирене, кашкавал, достатъчно количество колаген и другите свързани с него вещества като хондроитин и т. н. които се съдържат в животинската кожа, стави, хрущяли и т. н., минерални вещества които се съдържат в достатъчни количества в меса, сирена, яйца, яйчени черупки, бирена мая, кости - за супа и т. н., органи - основно черен дроб и сърце, и накрая зеленчуци и плодове като зеленчуците е най-добре и полезно и се усвояват във вид на крем супи, сварени и смлени а плодовете в сурово състояние. Като добавите и нерафинирана морска или каменна сол със сив а не бял цвят имате една много добра основа да не страдате излишно от болести. Болести има и по-друга причина - злите дела и отплатата за тях, но това е друга тема.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: de36a700ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искам да попитам номер 2 за резултатите й преди и след прилагането на диетата?
Заинтересована съм и ще следя дискусията с интерес. Поставиха ми диагнозата преди 3 месеца, нямах проблеми до момента. На 26 г. не съм раждала.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d8055e72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От 1/3/5 до 6 и Авторката - Авторке, прочети пак 6 какво ти е писала, защото много добре допълва това, което ти написах - точно тази храна ще ти даде допълнителни много важни аминокиселини, хранителни вещества и ценни витамини като К2, които ги има просто само във вътрешностите.
Никога повече не оставяй на страна пилешката кожа или хрупкавата свинска кожа aко искаш да имаш красива коса, кожа и хубави нокти! Допълнително колаген най-лесно можеш да си набавиш от желатин - има го във всеки магазин при нещата за пекане на сладкижи. Желатинова маса си правиш с плодове и готово, но не слагай захар. Може умерено стевиа да консумираш, но внимавай с подсладителите, защото дори Стевиата, която иначе не е вредна, но както я продават в магазините в прахообразно състояние съдържа Малтодекстин, което е ужасно. Стевиа ако можеш да намериш в течно състояние като тинктура, а на 6 мога да кажа да допълни диетата си с Кокосово олио. Много е скъпо в био магазините, но онлайн цената е прилична


Авторке, аз просто не се изпуснах да стигна до твоето състояние, но преди да променя начина си на живот и хранене не само напълнявах с 1-2 кг. всяка година трайно, но и както ти ги описах имах проблеми с менструацията - през две седмици менструация и то болезнена и обилна, много силен ПМС с много болезнени гърди, задържане на течности към 3 литра преди менструация, настроения и ужасно главоболие. Отделно толкова обилна менструация, че буквално 1 ден съм в леглото и не мога да стана. Акне от 10 години имах толкова силно, че дадох към 300 лв. само за козметик, за да мога що-годе да се покажа на собствената си сватба и имах професионална гримьорка.
...отделно като се видя в огледалото бях подпухнала и като цяло не се харесвах - носих вече дамска конфекция бг. номерация 48 номер, а винаги съм била 44 номер. От западните марки носих 38 номер и то от немските номера, които са доста големи, италиански номера бях вече 40-42 номер - 2-3 номера над нормалното за мен.
Друго какво мога да споделя...ами не ми се правеше нищо, спях по много, а пак не се чувстах отпочинала.
Лекарите ми казваха, че нищо ми няма....имам обърната матка, което е физиологическа особеност в семейството ми и уж била болезнената менструация от това, отделно акнето нищо и никой не успя 10 г. да ми го излекува, а и страдах от суха кожа отгоре на всичко.
Много такива „дребни“ неща просто не ме караха да се чувствам добре в кожата си.
В същото време съпругът ми също качи много кила и почна да има проблеми с хъркане, с високо кръвно и просто трябваше да променим нещо.
Миналата година по това време почнах да ровя какво можем да направим. Поръчах хранителен режим на Руми от фитнесинструктор.ком, защото ми се стори здравословен и разумен.
Много приятно момиче, нищо лошо не мога да кажа за нея, но нейният хранителен режим изобщо не проработи при нас. Мъжът ми отслабна с 3 кг., а аз дори качих 1 кг. и се чувствахме гадно през цялото време. Просто на български няма и тя откъде да черпа нова инфомация и в крайна сметка диетата ѝ се оказа твърде богата на въглехидрати и бедна на мазнини.
След това почнах сама да се ровя, вече на английски и немски език и стигнах първо до сайта
www.dietdoctor.com
след това от този сайт вече почнах да търся гостите на влога там и така стигнах до Primalblueprint програмата на Марк Сисон
http://www.marksdailyapple.com/

Taм във форума ще намериш много коментари на жени с твоето заболяване, с диабет, с Хашимото, които са се излекували, между другото.
В youtube има също такива канали, така както и в подкастите като примерно на http://paleoforwomen.com/episode88/
PaleoWomen са две мадамки и двете точно с твоят проблем, които са се излеквали за точно 3 месеца.
Влогърката на канала HealthfulPursuit в youtube e супер зареждаща, тя си разказва цялата одисея пак с твоят проблем и с Хашимото. Като цяло синдромът на поли кистозните яйчници е епидемия на Запад, където ядат още по-бъгаво от у нас. Ако на мен не вярваш - контактирай тези хора, те пишат.


При мен реално какви са резултатите. Първо, мъжът ми свали 11 кг. и спря да хърка (АЛИЛУЯ) , а кръвното му е 130/85, което е идеално.
Второ, аз свалих без всякакви усилия 4,5 кг., нормалнзира ми се цикълът - имам си приложение Моят календар, което приложение много препоръчвам - там си следя цикъла и ми идва точно на деня като по приложението като по часовник. От тогава само 1 цикъл ми беше болезнен и то поради много стрес покрай един проект и недоспиване, но нямах поне ПМС и се търпеше.
Не задържам течности вече преди менструация и се оттървах в голяма степен от запека, който ме мъчи от дете.
Започнах да спортувам умерено. Ние живеем в 15-етажна нова сграда, просто почнах да взимам стълбите 1 път на ден. Сега ги бягам за по-малко от 3 минути.
Упражненията на Руми, които миналата година не бях в състояние да правя дори за начинаещи днес успявам за напреднали да правя - с усилия, но те са си труднички. Руми от fitnesinstructor.com ме зарежда с положителна енергия като фитнес инструктор, но за съжаление в диетата самата тя е станала жертва на доста съвременни заблуди и ако успееш да игнорираш хранителните съвети там, упражненията на сайта са уникални.
До 6
Пример за заблуда беше да ни предпише диета със 100 гр. ориз или картофи всеки ден и още плод, но без никакви мазнини на практика. Ужасно се чувствах и не издържахме повече от 2 месеца, защото нямаше резултати, но и се чувствахме 24/7 зле.

...а забравих да спомена Акнето - то изчезна почти мигновенно като почнах кето диетата, 2 седмици и изчезна и преди менструация нямам вече пъпки, 1 ми е станала за 5 месеца. Смятай

В интерес на истината първите 2 седмици са трудни, защото тялото има нужда от време да се настрои да почне да гори мазнини като енергия, но после изобщо не мислиш и си живееш така без никакви проблеми, защото реално това не е диета в смисъл ограничаване на калории и глад, а в смисъл друг начин на хранене.
По-скъпо е да се храни човек така, но си заслужава...

От хранителните добавки препоръчвам да отидеш в аптека на Марешки, там имат една серия ЕСТЕСТВЕНИ витамини и минерали WALMARK от водорасли предимно.
Най-важно е да вземеш естествен Йод (Келп се казва добавката), които е от водорасли. Това ще нормализира функцията на щитовидната ти жлеза, а това пък е свързано с женските ти хормони. Струва добавката 7,5 лв. за 30 дни.
Вземи си пробиотик и пребиотик какъвто ти препоръчат
Също пак на Walmark искай ЕСТЕСТВЕЙ магнезий пак от морски водорасли и то за 7,50 лв.
В началото на диетата изхвърляш много излишни течности, което може да доведе до загуба на важни соли. Ако се почувстваш много зле (сърцебиене, отпадналост) в първите 2 седмици, веднага пий 1 чаша вода с 1 чаена лъжица сол и лимон да си набавиш нужни електролити и МАГНЕЗИЙ е много важен по принцип, но при този начин на хранене много важен и естествен е важно да бъде.
Аз имах 4 ужасни дни със сърцебиене, безсъние, лошо ми беше и почти се отказах, но четох за другите хора с тези симпроми и както писаха, те преминаха и край - от тогава съм нямала проблеми. Сърцебиенето особено ме плашеше, но то се оказа в резултат на обезводняване и като увеличих солта и магнезия удърно изчезна

Зимата също взимай витамин Д3 и искай с него да ти дадат витамин К2 или витамин К. Имат го във всяка аптека, защото това е комбинацията, която пият бебетата като се родят. Важна е да прибере калция в костите, където му е мястото. Ако имаш проблем със зъбите, жълти зъби, налепи - задължително почвай да пиеш тези добавки.
На мен примерно зъбите дори ми се клатиха и за 1 година загубих 3 зъба като организмът ми просто почна да отхвърля зъбите ми и да прави инфекции. Много скъп и добър зъболекар ми спаси зъбите, но са умъртвени и с коронки
Още миналата година почнах да взимам Д3 и К витамини и от тогава дори 1 кариесче нямам. Допълнително като не ям сладко и нишесте - дори някои Палео хора не си мият зъбите, аз също нямам нужда да го правя - чисти са ми зъбите като мити! Без никакви налепи или нещо такова. Спряха да се клатят!


Обобщавам за списък хранителни добавки

- Витамини Д3, К и яж богати на калций храни
- ЕСТЕСТВЕНИ МАГНЕЗИЙ и Йод
- Пребиотици и пробиотици за 2 седмици някъде.
- СОЛ!!!!
Макс 30-45 лв ще струват добавките, зависи от това какви пробиотици ще вземеш, но основните добавки са Йод, Магнезий и Витамин Д3 към 20 лв. не повече

Не пести сол, защото се обезводняваш. Аз си купувам хималайска сол, но може и морска ако не можеш да си позволиш.
Мит е, че солта е вредна, който мит не е доказан. Действително солта може да вдигне кръвното на хора с вече високо кръвно налягане, но това е защото са болни. При здрав човек солта е изключително важна.
Знам от свой собствен опит
Преди се храних безсолно и без мазнини - потта ми дори нямаше солен вкус и не се потях почти. В сауна 10 мин, стоя и не се потях, смятай. Имах непрекъснати проблеми също с инфекции на пикочните пътища и ми изписваха всякакви антибиотици заради това. Откакто се храня по този начин и ям сол и мазнин - изчезна и циститът, а като почнах имах начален стадии и си изчезна от само себе си и с билки, което никога не ми се е отдавало до сега и все стигах до антибиотици.

Мазнини също трябва да консумираш сериозно поне в първите 21 дни докато тялото ти се напасне и почне да гори мазнини за енергия.
Какви мазнини да изхвърлиш веднага в коша - МАРГАРИН, който е ядлива пластмаса. Отделно олиото сигурно знаеш, че причинява рак при нагряване. Не ползвай олио за готвене поне.
За готвене ползвай стабилни животински мазнини - масло, богато е на Витамин Е и каротин, свинската маз позабравихме, но това е уникална мазнина, която е на 100% идентична с мазнините в майчиното мляко - тази мазнина се обработва без никакви услия и е единствената мазнина, която на 100% се усвоява от тялото ти без никакви преработващи процеси.
Ако можеш да си позволиш най-добрата мазнина за готвене е Кокосовото олио или масло. Онлайн е достъпна цената и освен това може да го ползваш като олио за коса и за тяло. Уникално е.
Зехтин консумирай обилно в салатите, във всякакви ястия, но БЕЗ НАГРЯВАНЕ.
Купи си също задължително Омега 3 масло от аптеката, рибено масло искай - то е най-евтино и ефективно, не взимай добавки с Омега 6 - това са вредните мазнини. Звучи добре, но омега 6 имаш чрез храната в изобилие, трябва ти Омега 3 от риба
Ядки - макадамия, пистации и бадеми

...ами това е
Дори да не спазваш нещата на 100% ако поне спреш всякакви храни с нишесте, олиото махнеш и сладкото от храната си - това ще е достататачно да почувстваш първоначални успехи

От теб зависи как ще процедираш. Понякога малките крачки са по-важни от нищо.

иначе Dr. Fung препоръчва 2 дни пълно изчистване само на чай, за да преминеш по-лесно, но аз не го знаех това и просто спрях картофи, ориз, сладко, тестено, преработени храни като цяло и замених вредните мазнини с полезни, така както почнах да ям много повече мазнини от преди и като казвам повече, това значи неща като 4 яйца с жълтъците за закуска като съм на кеф беконче към тях или цял свински бут с кожата, половин пиле с кожата и имам сланина в хладилника, с която готвя.
И не, не те лъжа - точно така се храним и не само не пълнеем, но губим тегло, а кожата ми като почнах да консумирам мазнини стана вече нормална - преди след къпане се мазах с бебешко олио иначе ме болеше и сърбеше, а сега нямам нужда и от това и дори от дневен крем.

Кокосово масло ползвам за тяло, коса и лице дори и със същото готвя. Тук го има на достъпна цена http://www.zoya.bg
но аз си го купувам като съм на командировки в чужбина, където е много по-евтино, просто защото там има азиатци, а те с това готвят и го има в големи кофи по 500 мл. за по 5 евро, но това и у нас ще стане, защото все повече хора го купуваме и търсим.
Бебе ако имаш или познаваш майка на малко бебе, бременна можеш да направиш такъв подарък - да го маже с натурално кокосово масло или с маз, не с химиите, които продават в магазините.


Обобщавам значи специално за мен от какви болежки се оттървах
- Акне
- Цистит и проблеми с менструацията, ПМС
- настроения, депресии, безсъние
- лоши зъби
- суха кожа, коса
- липса на кондиция за спорт
-...свалих 1 размер дрехи и освен това работим за бебе и това ми беше допълнителната мотивация, защото с тези проблеми с менструацията не виждам как щях да забременея

и най-вече се заредих с енергия чрез общуването с Палео хората и с хората в http://www.marksdailyapple.com/

Прочетох и много медицинска литература, не само на Dr. Fung и Др. Берг книгите, но и истински сериозни и трудни книги вече чета като книгата на Richard David Feinman, PhD The Second Low-Carb Revolution, Cristian Zod Periodic Fasting
Dr. Etic Berg Adrenal Fatigue

по-лесни са за четене и приятни като цена

Abel James
Intro to Paleo


за проблема на Авторката точно
The Hormone Cure, Sara Gottfied MD

Библията на LCHF
David Perlmutter BRAIN GRAIN

и любимата ми книга на любимият ми доктор

THE OBESITY CODE; Jason Fung MD


както виждаш по титлите, все доктори - повечето са ендокринолози, гинеколожка е Сара Готфриц, завършили са в Оксфорд, Харвард и ко и цитират изследвания в подкрепа на този начин на хранене.


Отделно на Mark Sisson книгите са уникални, но много вдигна цените, защото разби всички рекорди в Амазон. Аз купих The Primal Blueprint за 3,5 евро, а сега май е 17 евро или нещо такова

Просто си свали Амазон и напиши Keto, LCHF, Paleo и има там многоoooo БЕЗПЛАТНИ ЕКНИГИ, най-вече екниги с рецепти БЕЗПЛАТНИ и там има и обяснено за кето начина на хранене в началото като при книгата Ketogenic Diet Maria Hopkins
Безплатна с много рецепти. В началото всички книги в Амазон ги пускат безплатно или на минимална цена, но като натрупат популярнотст стават по 17 евра, но аз успях така повечето книги да купя достъпно.

От бг. кухнята са кето рецепти около примерно 80% и най-любимите и лесните
- миш маш
-дробчета по селски
- гръцка мусака с тиквички и патладжан
- кюфтетата, но без хляб, а взимаш кайма половината телешка, половина свинска и с лук и може 1 яйце
- руло стефани
- зеле със свинско
- чеверменце УАУ
- всякакви зимни рецепти със свинско
....дори наденички ловджийски можеш да ядеш в мярка, защото са преработена храна все пак, но са ОК
- пиле по всякакъв начин
- риба и миди особено...
- спанак с яйца
- пиле със спанак и изобщо каквото ти хрумне от този тип рецепти
....абе рядко има ястие, което да не е кето от традиционната кухня, стига да няма ориз, картофи.
Гювечета всякакви.
Гъби забравих да кажа, че са също много полезни и препоръчителни като храна

също след тези 21 дни в началото можеш да намалиш мазнините ако искаш да отслабнеш, но ако не искаш - недей. Ние ядем ориз чат-пат, но 3 пъти може би за тези месеци - 1 път миди по Бургаски на морето, 2 пъти в японски ресторант минимални количества

Аз отделно спечелих, че се мотивирах по темата и смятам да завърша курса по диетология в Л.А. при Марк Сисън .
Запалила съм се и като си поставя цел обикновено я постигам -)

Човекът яде така от 15 г., на 65 г. е и виж как изглежда
http://www.marksdailyapple.com/mark-sisson/

има хора, които ядат от 25 г. така
..
Toй е гурото и Палео бащата на нашето движение и не е догматик, а си попийва винце и яде шоколад дори

Има иначе много интересни образи, но ако се интересуваш мога да ти пиша няколко интересни канали в youtube като
ButterBob
Гледай също задължително канала на Abel James (книга има горе)
https://www.youtube.com/channel/UCEjkWMLZWz4rDsp-ahHLmjA

не само изглежда уникално, но зарежда и мотивира, той има интересни гости и там можеш да видиш и доста жени с твоя проблем - обикновено ако гостенката му е жена е точно била със синдрома на поликистозните яйчници, защото както ти казах е епидемия на запад и това кара много млади момичета без проблеми с теглото да се хранят кето.
Tърси гостенката му Sara Gottfied, която е гинеколожка, която лекува твоя проблем така. Пиши в Гугъл името ѝ и ще излезне много, книгата не си заслужава, защото има много неща в нета от нея

Реално се замисли - какво кара млади, красиви, слаби момичета да направят тази стъпка?
Проблеми като твоите или моите....


ние реално не сме истински болни, но не сме и здрави -ти примерно в това състояние никога не би могла да забременееш освен ако не те наблъскат с мега хормони и то за определен прозорец от време и после кистите пак ще те налазят...не е това решението

Пробвай и няма какво да губиш, но трябва да остискаш 21 дни поне, за да стане лесно
Сега изобщо не ми е проблем да се храня така и дори се чудя как е могло да бъде по друг начин. Нито пици ми се ядат, нито дюнери, нито картофи, нито хляб, а като ми се яде сладко ям шоколад 99% или мед 1-2 лъжици и толкоз.

Успех

Keto Woman

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2667e3424f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   от номер 6 до 1/3/5/8

Здравей, мъж съм. Виждам, че си доста запалена по темата което е нормално, защото е още сравнително нова за теб. Аз се храня по-подобен начин от години и в момента не ми е приоритет поглъщането на още информация по темата. Периодичния и кратък фастинг/гладуване за по 14 до 20 часа няколко или повече пъти седмично също го препоръчвам. Не консумирам свинско и ракообразни, стриди, миди и подобни, защото съм вярващ християнин а тези храни са посочени като нечисти за човека в Светите Писания. Препоръчвам на хората да хапват често телешки или пилешки черен дроб като първо го сварят за няколко минути за да се махне кръвта а после го опържат. Препоръчвам и телешката мазнина за готвене, която може да се добие като се разтопи телешка лой налее се в буркани и се замрази във фризер или хладилна камера.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d8055e72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 1/3/5/8 до 6 и 9
Радвам се, че има и у нас хора, които се хранят LCHF
Ами по принцип щом имаш религиозни причини да не ядеш свинско специално, виж друга храна, богата на витамин В2, а за морските дарове до някъде са и без това заразени заради състоянието на океаните. Аз ям най-вече миди от нашето черноморие, от био фермата Дълбока край Каварна
Внимавай с телешкото обаче, защото там точно в мазнината се събират всичките хормони. Палео хората дори изрязват специално при телешкото мазнината, дори да е органично месото ако не е хранено добичето с трева.
Ако не ползваш маз или масло, набави си кокосово масло. Аз честно казано не готвя с много мазнина, имам си грил или пека много
И друго внимавай пак с телешкото -при прекалена консумация действително е вярно, че причинява рак заради изразходване на постациума в тялото. Консумирай много зелеви зеленчуци, спанак аки консумираш много телешки протеин. Внимавай с протеините, защото те могат да обърнат всички ползи при прекаляване.
За дробчетата забрави да кажеш да бъдат замръзени за 3 дни преди консумация, за да се убият възможни паразити и техните яйца. За всички вътрешности важи това.
Intermittent fasting практикувам всеки ден, защото по принцип не ям закуска и се сещам за ядене чак към 13 ч., а вечеря ям в 18 часа. Свиква организма, но така се чувствам добре. Преди се мъчих да ям закуска и ми ставаше лошо. Събота и неделя или на почивки понякога ям закуска, но много малко.
Аз също съм вярваща християнка и преди постих и то стриктно, докато някъде на 20 г. се чувствах много зле от постенето, напълнявах ужасно много и спрях с това. Едва сега разбирам причината - консумирала съм хляб, тестено, картофи, ориз и сладко, което ми е вредило реално. Сега отново мисля да почна с поста и не само по религиозни причини, но и за прочистване на черния дроб, но ще е само на зеленчуци, ядки и боровинки замръзени, зелени шейкове и такива неща.
Купих си и много скъп и хубав зехтин

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2667e3424f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от 9 до 10

Здравей, аз лично съм доволен от телешката мас за готвене, доколкото последно гледах тя е много близо до процента наситени-ненаситени мазнини като в човешкото тяло. Колкото повече наситени и моно-ненаситени мастни киселини и по-малко поли-ненаситени толкова по стабилни клетки се изграждат с тях ако се консумират големи количества поли-ненаситени мастни киселини се създават клетки които са нестабилни и които създават и се увреждат от свободни радикали и оксидация. Телешката мазнина е 97% състояща се от наситени и моно-ненаситени мастни киселини доколкото бях чел. Иначе любимата ми мазнина за хранене е млечната от млечно-кисели ферментирали продукти. Да дробчетата е добре да са дълбоко замразени. Аз имам дни когато през целия ден не ям а само вечерям а преди да вечерям отивам и тичам, ефекта е много добър по отношение редуциране на излишните тлъстини. Много рядко закусвам. Радвам се, че си християнка, аз обичам Бог, Христос и Словото Божие и често чета Библията и поучителни книги свързани с християнството често от ранно-християнски автори също и тематични такива. Не практикувам постене по начина по който се разбира обикновено - като отказ от месо. За мен поста е пълен глад, само на вода, но аз предпочитам много кратки такива - по-малко от 24 часа, дори да са по-чести. Така се максимизира процеса на вътреклетъчно обновяване и подмладяване. Пожелавам ти всичко хубаво.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d8055e72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11
Мен в телешката мазнина ме притесняват само хормоните, но аз чета неща, писани за САЩ и в ЕС хормони са забранени като цяло, а у нас все още нямаме за радост индустриализирано животновъдство...все още.
Колкото до поста - пробвай, но както писах - без нишесте и сладко. Аз идвам от род на дълголетници, които живеят и мъжете, и жените 95 години поне прадядовци и баби (бабите още живи, едната на 93 г. ), но пък интересното е, че тези хора до последно са здрави, докато едната ми баба вече 10 години вегитира с диабет, сърдечно-съдови заболявания и е тежест за семейството, а брат ѝ си отиде на 75 г. и надживя баща си с... 2-3 г.
Тези хора всичките живеят на същото място, ядат храната, която произвеждат и нямат стрес.
Какви са разликите - при починалия брат на баба ми определено алкохола и цигарите, но и също в селото започват да консумират сладко и вкусен хляб им правят вече, а традиционната им храна е била само животинска, зеленчуци, диви плодове картофи до някъде, но хляб в нашия край не се е яло никога много, защото пшеница просто не става.
Особено сладко до преди 25 г. е нямало, защото това е било скъпо нещо, а сега всеки може да си го позволи в количества огромни.
И още една разлика - моите прабаба и прадято постиха стриктно и на макс, включително гладуването и така нататък.
Проблемът на животинските мазнини и протеини е, че натоварват черния дроб. Затова чат-пат е добре да си правим „почивка“, но не да избягваме животински мазнини както в момента масово се пропагандира - не яжте мазнини, следете си калориите, сякаш калория е равна на калория.
Дори при въглехидратите не е така. Едно е да ядеш хляб, друго е да ядеш богат на фибри зеленчук - при зеленчука половината въглехидрат и повече завършва така в тоалетната, а при хляба всичко става после на глюкоза... отделно темата за хранителните вещества.
Аз смятам да попостя 2-3 седмици както ти писах - на зеленчуци, ядки, растителни мазнини и на зелени смутита. В момента и самото ми тяло не иска месо и риба, от 1 седмица ям вегетариански - само яйца, кисело мляко и извара от животинските продукти ми се ядат и това е знак, че трябва да се прочистя

гладувам си иначе като при теб и също правя спортната си програма на гладно, след поне 12-16 ч. гладуване
С гладуването трябва да се внимава обаче, защото след 72 часа метаболизмът почва да спада и постигаш ефекти, подобни на хората с ниско калорична диета, които си мислят, че като ядат 800 калории на ден под формата на банани и 6 хранания ще отслабнат, но не мислят, че тялото не е глупаво и ще намали просто потреблението си.
На Запад вече съвсем изкукали и стигат до отчаяни методи да отслабват - моя позната работи в смути шоп, в който сервират 4 пъти на ден смутита, предимно от ябълки и други подобни плодове и това удоволствие струва 80 евро на ден (20 евро за всяка захарна бома) - отслабва народа ВРЕМЕННО и след това качва двойно и тройно, но се правят пари.
От периодичното гладуване просто никой не може да направи пари и затова няма лоби, но виж - всяка втора реклама е за мюсли, сокове и други „здравословни“ продукти за закуска...никой няма да направи реклама „Яж по-малко“ или „Яж зеленчуци от градината на баба ти“.
В Швеция обаче и в Дания над 30% от населението са се върнали към нормалното за човека хранене, след като при процес срещу лекарка, препоръчваща LCHF на болните си се оказва, че лекарката не само не е вредяла на пациентите си, но и им е помогнала. След края на процеса в Швеция свършва маслото и има контрабанда на масло, защото с месеци не могат да намерят количествата масло, които се търсят на пазара. В Япония също се е случил дефицит на масло и като цяло последните статистики показват, че консумацията на Кока Кола доста спада... в момента върви друг процес в ЮАР срещу лекарят Дейвид Пермутер, защото бил препоръчал в пост в Туитър ниско въглехидратна и богата на мазнини диета за бебета и малки деца. Лобитата на захарната индустрия и мюслитата искат да го осъдят, но процесът от 2 дни тече с пълна сила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker