Докторантура в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Докторантура в чужбина?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1649 пъти
Честно казано ми е много трудно да намеря информация за докторантура в чужбина. Има много бакалаври и магистри, но докторанти, не.... Интересувам се от докторантура на английски със стипендия, предимно в скандинавските държави. Всякаква информация, опит и знания биха ми били полезни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: e63201a952
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ще те разочаровам, но докторантурата не е направена, за да може ти да се разходиш до Скандинавия, а за да се развива науката, да се правят научни проекти и да правиш научна кариера - да откриеш лекарство против СПИН да кажем или ако си Икономист да откриеш нова зависимост в пазарните механизми, ако си социалог нов метод в социологията и така нататък. Докторантурата е за най-добрите в един випуск, които искат да продължат да се занимават с наука. Няма информация в интернет, защото не става дума просто да продължиш образованието си, а да работиш по проект. Тоест ти в българския университет трябва да си се занимавал вече с наука, да си бил асистент на някой професор, този професор да ти даде препоръка пред колега в партньорски университет (не можеш да си избираш Скандинавие, Мандинавие) и там, където има проект в сферата, в която си работила вече и имаш трудове -там отиваш да продължиш.
Примерно аз познавам много наши докторанти в Мюнхен - единият у нас се е занимавал със специфичен проблем в лазарната физика, този проблем е итнересен за университета в Мюнхен и там продължава по темата.
Може да кандидатстваш, разбира се, и сама в разни университети, но трябва да имаш проблем, тема за докторантурата си, с която да интригуваш интереса на професор, а за стипендии забрави - плаща се минимално възнаграждение колкото да оцеляваш и то не като стипендия, а срещу работа - да обучаваш студенти примерно, да работиш по проекти и така нататък.
Племенник на мъжа ми е докторант по Химия в Берлин, но той там си е учил, бил е номер 1 във випуска си и за него няма стипендия, а работи в супермаркет в свободното си време, макар че го писаха и по вестниците, защото успял да измайстори някаква реакция за добиване на питейна вода от солена, която е нова технология и тем подобни.
Тоест докторантурата значи ти да имаш идея за научен труд -нещо ново да откриеш, ти да пишеш учебниците и да обучаваш академици - не да отидеш да продължиш образованието си просто. Докторантурата е ти да правиш наука, не да учиш.
Самият факт, че не са ти предложили докторантура у нас или в чужбина значи, че ти изобщо не си се ангажирала в университета с проекти, в БАН с проекти, не си писала научни трудове, а просто ти се доходило до Скандинавието, но не ти се работи, а някой да ти даде стипендия по възможност... може би чула-недочула някой, че правил докторантура там, знам ли, но дори хората с докторантури по университетите навън нямат хал-хабер къде ще ги изпратят, освен ако те не спечелят професор в определен университет, но не съм чувала някой да е имал твоите претенции
Знам, че ти е трудно след цял живот учене да мислиш как да работиш, но докторантурата в случая не е решението

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ed748d7727
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   поне някаква тематика да беше написал да ни ориентираш...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8a1672f544
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От автора: Н 1 спри да обикаляш всички теми и да пишеш едно и също за Германис, мъжа ти и т. н, веднага те познах!!! Не помагаш, а само наводняваш с некомпетентност!! Естествено, че АЗ избирам къде да ми е докторантурата!!

За другите-интересувам се от областта на маркетинга и Бизнес администрацията

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e63201a952
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Meрси, но ти като си толкова компетентна - от какво се интересуваш точно в „МаркетингА“ и в „Бизнес-администрацията“? Кой ти е ментор-професора, каква ти е конкретната тема и къде има научна работа по нея?
Напиши си сама домашната, преди да тръгнеш да търсиш съвети.
Също била ли си доцент, асистент, нещичко до сега?
Ако отговорът ти е „Интересувам се от маркетинга и искам стипендия в Скандинавието“ ще си останеш само с мечтите.
Трудове какви си публикувала примерно???
Защото аз като некомпетентна имам 2 научни труда публикувани - 1 на тема Пазари на труда, друго 2 годишно изследване имам за тарифите на комуникационните компании, отделно за attitude на консументите при новите рекламни канали, занимавала съм се с Big Data, за което дори не си чувала, дори съм изработвала реални маркетингови кампании зa кухненски уреди и дори с Икономика на Япония съм се занимавала чисто научно и пак не съм си въобразила, че ще правя научна кариера.

Всъщност и ти не искаш да правиш научна кариера, а просто да удължиш периода на висене по университетите на държавна издръжка с още 2-3 годинки, още една диплома в шкафа, но без реален интерес към науката, с която се занимаваш. Чула-недочула, разбрала-недоразбрала, че в Скандинавието дават стипендии за докторат и да не изпуснем келепирчето, нали?

Иначе съвсем добронамерено ти казвам - ако греша и ти си топ 3 човека в последния випуск икономисти СУ, УНСС, дори ВИНС, то няма да ти е проблем да започнеш работа за консултантска компания като примерно Маккинзи, price waterhouse cooper са също в България - те ще ти финансират докторската титла ако толкова ти е опряло до нея, но ако беше топ 3 във випуска си, то самите ти професори да те бяха изпратили за докторантура, така че за какво си хабиш тастатурата изобщо - приеми най-после, че след като си наредила 2 дипломи идва време за истински трудното - работата, печеленето на парички. Нали си Икономист - хайде, приложи знанието си и щом некомпетентен човек като мен може да постигне нещичко, ти направо ще си новият Тръмп, защото пращиш от акъл и компетенции в „МаркетингА“

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7e59362fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нееее, не може да има такова изкушение! Как да пропусне човек?

Простать ученКа, която сее комплексите си тук, от самолет да я зяпаш, пак ѝ личи, че е тъпа.

Всеки дебил знае Big Data, жалко че не всеки дебил се сеща, че не е нищо ново или интересно - генетиците и физиците обработват масивни данни от години насам без да се правят на интересни.
Като знаеш за Big Brother (пардон, Data), я кажи какво прави с тези дейта? По аксиома знам, че TDA (топологичен анализ) ни знаеш, ни някога в живота си ще можеш. С поредната невронна мрежа ли се лиглеше? Кой алгоритъм ползва и защо - gradient descent, back-propagation? Как се прилага Бейсов подход и с какво разпределение в мрежата?

Я ни разкажи след като си страшeн икономист, защо някоя European call option можем да я моделираме с експоненциално Брауново движение и каква е разликата на последното с нормалния Винеров процес (жокер, ще трябва да обясниш Лемата на Ито и разликата между Итовия и обощения Курцвил-Хенщок интеграл)?

О да, ученКите също трябва да знаят малко линейна алгебра.
Обясни защо за произволна правоъгълна матрица А, системата

AX = 0

има решение от вида X = ( I - A*A )Y ,

където I е идентичната матрица, А* е обощената инверсия на А, а Y е която и да е матрица (в допустимите измерения). Обясни и как и защо дефинираме обща инверсия, и каква е разликата ѝ с нормалната обратна матрица. Аре да те видим, това се учи първи семестър, първи курс, дори в онази дупка УНСС.

Импотентните ти претенцийки ще се изпарят моментално ако някой с поне грам мозък те препита. А и тия, които се хвалят с научните си "трудове" (статии или изследвания им викаме в 21-ви век), тез баш са най-яките. Не е като едни тон български трудове да не са тъпкани с правописни грешки, плагиатство, лошо цитиране и липса на каквато и да е оригиналност. Чудя се, колко от тез критерии ти попълваш, Пенке?

...

Сега, насериозно. Тъй както си забелязала, Хавторке, повечето уни-та гледат да набавят баклавари и магистри - това са все пак най-голямата демографска група, там са парите. Докторантите са съвсем друго - малко хора искат да се занимават, повече пари изкарват от уни-то отколкото да вкарват, па и на всичкото отгоре и трябва някой да им бае над главата (в добрия, но занимателен и досаден смисъл).

Няма как някой тук да ти каже нещо полезно, защото грамотността на това място е по-ниска от Reddit или 9gag (гледай само недо*баната какичка). А и всеки университет си има свои изисквания. Просто трябва да се набележи място, да се пита, да се провери чрез агенция (Интеграл например) или нещо друго. Но пак, няма гаранция какво и къде - просто сори, но едното нещо което Станка отгоре правилно изтърси, е че трябва сама да си вършиш работата. Най-вече, измисли конкретна тема за работа, може да я промениш евентуално после, но не и значително. Good luck и се радвай на сеира.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ed748d7727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   номер 2 съм. авторът е написал точно 4 реда и половина, но номер 1 му направи психологически портрет, проведе изпит по специалността и заключи, че нищо не става от него...
в твоята област не съм компетентна, но можеш да търсиш по специализирани сайтове. направи си профили в LinkedIn, Academia.edu, ResearchGate и други подобни. там често публикуват не само новини, но и работни места, включително и докторантски и постдокторантски.
освен това например по Мария Кюри има и индивидуални грантове. Ето виж тук: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about-msca/actions/if/index_en.htm
Поразгледай и се ориентирай какви са изискванията.
успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker