Рисковано влюбване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Рисковано влюбване
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2597 пъти
Здравейте,

Момче съм, на 23, почти 24. Работя като програмист в софтуерна компания в неголям български град. Преди почти година реших да създам българска социална мрежа, нещо средно между Facebook и Reddit. След като написах по-голямата част от кода, започнах да търся дизайнер за страниците. За мое щастие, от курс за ученици, който фирмата организира, през юни взехме на стаж едно момиче. Водещият курса я похвали и аз реших да и предложа да ми помогне с направата на дизайна. Тя се съгласи.

Всичко по работата върви добре, мрежата ни е почти готова и скоро ще бъде пусната. Тя е ентусиазирана колкото мен и работата наистина и спори, справя се по-добре от някои професионални дизайнери, които съм срещал. Но, винаги има едно но. Покрай "работните" ни срещи, често започнахме да си говорим странични неща. Оказа се, че имаме много общи теми за разговор, и че тя притежава същото глупаво чувство за хумор, каквото и аз. В началото беше ахо-ихо, но напоследък усещам, че искам да галя косите и, искам да виждам смеещите и се кафяви очи и усмивката и. Започвам да се влюбвам в нея и искам да се преборя с това чувство, а не мога. Страх ме е, че ако наистина се влюбя и това остане несподелено, ще ме боли и ще съжалявам, а ако започна да я свалям сериозно, тя може да не ми отвърне на чувствата и тогава е много вероятно да се уплаши и да спре да ми помага с мрежата. Пък и освен това е малка, на 17 е.

Тийнейджърските си години ги прекарах в компютърни игри и спорт с приятели, с момичета не съм контактувал много тогава. В студентските години наблегнах на това да стана добър програмист и пак момичетата са били на заден план. Не съм красавец, тъй че момичетата не са идвали при мен сами. С други думи, не знам много-много как да действам в подобни ситуации. Дайте съвет, добри хора :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9d22d0cb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе нахвърляй и се стига си се чудил!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a563723015
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Косите, очите... в крайна сметка твойто USB в нейния HUB. Може дефрагментация или формат и ползвай антивирусна че...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 009f003edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тази вечер я видях случайно, държаха се за ръце с едно момче от нейното училище, една година по-голям от нея... май историята свърши още преди да е започнала. Обзе ме ревност, но си нямам на идея как да действам. Дори и да е можело да се получи нещо, вече едва ли ще може :(

Автора

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 412eff701d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако не споделиш чувствата си няма как да разбереш нейните какви са.Така че действай !

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: bb5c8c4724
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   " но напоследък усещам, че искам да галя косите и, искам да виждам смеещите и се кафяви очи и усмивката и. "
Aми ти вече си влюбен, честито :)
В никaкъв случaй не слушaй Н 1, ще изглеждaш кaто жaлък сaтир опитвaщ се дa се възползвa от положението нa "шеф" дa "бодне" a слaвa Богу, не си тaкъв.
Щом не остaвa много до зaвършвaне нa дизaйнa- изчaкaй. Чaк след товa я покaни кaто свободен и незaвисим човек, дaй и възможносттa свободно и спокойно дa отговори/ покaже кaкво мисли/ чувствa.
Възможно е и тя дa е привлеченa от теб, СМЕХЪТ влюбвa :)
Но бъди МЪЖ, a не шеф когaто я покaниш кaто момиче, a не "подчинен".
Имaте чудеснa основa зa добрa, здрaвa връзкa ( aко е взaимно ). Опознaли сте се кaто личности, имaте общи интереси, смеете се нa еднaкви нещa. Слaдури!
Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 62820263b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моите поздравления момче. Ти си направил правилен избор преди време и си станал програмист. Сега е време да се замислиш и върху момиче. В случая как да постъпиш не мога да дам конкретни съвети. Трябва натрупаш повечко опит с жените.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 62b0661d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом искаш да я погалиш по косата, погали я! Ако го приеме, после пак, - но много постепенно - и скъсявай дистанцията. Когато свикне да я галиш по косата, почни да я галиш по раменете, по гърба, да и държиш ръцете, да ги галиш и целуваш. Но пак много внимателно и постепенно. Това, че имаш съперник - има си приятел- да не те спира, ти може да си по-добрият. Но в никакъв случай недей да и се обясняваш с думи.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a0863bb0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Като програмист на програмист ти казвам да си търсиш жена с максимум разлика във възрастта от 3-4 години.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 009f003edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря на всички за разбирането :)

Обичам я и съм решен да и покажа чувствата си. Другата седмица приключваме с мрежата и обмислям уикенда да я поканя да излезем, да я почерпя за добре свършената работа (и без това имам рожден ден тогава). В удобен момент ще и кажа какво чувствам (може и да го напиша, за да не запецна). Не ме интересува че си има приятел. Любовта е битка, ако избере мен, супер, ако избере него, ще се примиря. В края на краищата, ако седя и не действам, няма никакъв шанс за успех :)))

Автора

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 009f003edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак автора

Номер 7, обърка ме сега :D Значи да не и се обяснявам с думи... лошо ли е това? Преди време действах, както казваш, с едно момиче. Даваше ми да я галя и всичко... беше и приятно... и накрая каза, че това което искам (да съм гадже с нея), няма да се получи. Страх ме е да не се подведа и този път.

Номер 8, за любовта няма години :) Пък и 7 години не е толкова много, дори и на нашата крехка възраст. Тя е умно момиче, зряла е за годините си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 62b0661d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, ти не си момче, а си мъж на 23 години. Дръж се като мъж, за да имаш шансове с момичето. За да се влюби, трябва първо да те уважава.
Повтарям: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Й СЕ ОБЯСНЯВАЙ С ДУМИ!!
Защо ли – много просто! Защото взаимността е въпрос на привличане, а привличането не се създава с признания и обяснения. Не е важно колко ти я харесваш – важното е тя да те харесва. Тя просто няма да знае какво да ти отговори и така само ще издигнеш огромна бариера между вас, ако й се обясниш.
Привличането се създава с докосвания, ако са й приятни. Те възбуждат инстинктите й. Освен това, тя ще иска силен, печен мъж, който да я интригува, да е малко загадка. Да има нещо неизяснено. Ако й се обясниш, цялата интрига пропада. Не бъди като прочетена книга.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 009f003edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не иска да излизаме. Първоначално прие и два дни по-късно си измисли оправдание. Не ми се случва за пръв път такова нещо. Заболя ме много наистина. Знам, че ще ми мине, но за да ми мине, не трябва да я виждам известно време. Във вторник, когато е последният път, в който ще имаме работно "занятие", ще и покажа темата, маските ще паднат (ще ми каже, че си обича гаджето и затова не може да ми предложи нищо повече от приятелство) и толкоз. Ще ми олекне по този начин. Няма смисъл да се самозалъгвам, особено когато вече нямам оправдание да я виждам и да се опитвам да я "печеля". Ако се задържам при нея след това, тя деликатно ще ме отпрати така или иначе, мога да си го спестя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 69c3723dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Намери си някоя на твоите години не се занимавай с пикли ,плюс това си има и приятел нямаш място там ! Очевидно не иска да сте повече от приятели ,ако тръгнеш да и нахалстваш рискуваш да се оплаче на техните или на приятеля си и той да събере компания или техните да те причакат и да си изядеш един бой !

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 62b0661d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Дано не се боиш от истината, според мен не е основното, че си има приятел, макар че и това безспорно играе роля. Главното, мисля, е че не я привличаш достатъчно, не си за нея особено атрактивен. Ако приеме да сте приятели извън работата, и оттам нататък да й въздействаш, тоест, да се опиташ да я съблазниш, има някакъв шанс, обаче дали ще приеме? Дали ще продължиш или ще се откажеш, е твое решение, но в първия случай рискуваш авторитета си на шеф и най-вероятно е тя да почне да те разнася и да се оплаква от теб наляво и надясно. Виж, ако беше тръгнал с двусмислени шегички- къде на шега, къде наистина и видеше, че на нея й е приятно, кефи се, по-може да станат нещата. По линия на майтапа, а не на сериозните обяснения.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 009f003edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14, не мисля да нахалствам, пък и да се стигне до бой е много малко вероятно.

15, не съм и шеф по никакъв начин, тя просто ми помага на добра воля. Според мен с нея вече сме приятели, но дотам.

Снощи бях още афектиран и затова написах, че искам да и се разкривам. Като го размислих ми се вижда глупаво. Ако се разкрия, може наистина да я отблъсна от себе си, а държа на нея и като приятел. Аз към момиче трудно бих могъл да имам физическо привличане, без да знам че и тя изпитва същото към мен, и като разбрах, че може би тя не е привлечена, желанието ми спадна. Затова може би е по-добре с нея да си останем приятели и да си потърся друго момиче.

Проблемът е, че почти не познавам момичета, повечето интелигентни млади жени от града са студентки или работят в София или в чужбина, тези които са тук или вече имат сериозни приятели и семейства, или не са мой тип и аз не съм техен тип. Живея с майка си, която е трудноподвижна и пенсионерка, и ако не бях програмист не знам как щяхме да оцелеем финансово, затова не мога да замина за София и да я оставя, единствения начин да ида е като купя апартамент и я взема с мен. Затова стартирах мрежата - за да мога да припечеля за апартамент и за да се запозная с нови хора, а защо не и с момиче :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c41d3ffbbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Aми нищо, все пaк си опитaл и е по- добре от колкото дa се чудиш.
Ще мине и ще имa други тръпки тръпки, някъде ще се случи и ще сте щaстливи. Отговорен си и с aмбиции, че дaже пък ги и реaлизирaш :) което те прaви добрa пaртия зa сериознa връзкa. Тaкa или инaче си още много млaд, имaш много време зa всичко.
И любовтa ще дойде! Ти не се спичaй, a се зaбaвлявaй кaто всеки млaд мъж извън рaботa и други зaдължения.
Успех и горе глaвaтa!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 009f003edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, благодаря много за хубавите думи :) Аз съм оптимист, въпреки че съм правил опити и преди и не се е получавало. Но с всичките момичета съм в добри отношения и днес, и разбирам че с никоя от тях не би се получило, така че може би е било за добро, че никоя от тях не ми е станала гадже - нямаше да е пълноценна връзка, поне това е моето мнение, след като съм анализирал. С въпросното момиче всичко си е постарому, направих правилно като не и се разкрих. Това че е на 17 оказа влияние. Ако беше на 20-21, може би щях да съм по-настоятелен и щях да направя втори опит. Но си казах - с момиче на 17, дори да сме гаджета, какво по-нататък? Тя е зависима от родителите си, живее при тях... тя е почти дете. А аз вече търся жена, равностойна на мен, с която да започнем да живеем заедно и ако се получава, да създадем семейство. Някой би казал, че на 24 е рано за такива мисли, но такива неща не стават веднага, както съм на 24, така може и на 34 да стана, ако не се действа :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3b1f2eb105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ето как се разви историята след последния ми коментар.

С момичето си станахме много близки, излизахме заедно. Приятелят и започна стаж в същата компания, сприятелих се с него и разбрах, че е добро момче, макар и доста глуповат и определено не на интелекта и интересите, които имаме аз и тя.

През февруари разбрах, че са се скарали и вече не са гаджета. Все пак те продължиха да си поддържат близки отношения, а аз все още се колебаех дали да действам решително към нея. Излизахме, гушках я, водих я на най-различни места, но не забелязах тя да иска някакво задълбочаване на отношенията. Въпреки всичко, времето минаваше, и аз се влюбвах все повече и повече. През май забелязах че тя и другото момче отново са скъсили дистанцията и че тя ще му бъде дама на абитуриентския бал. Поразпитах я заобиколно, и тя ми каза, че го чувствала "като брат" в момента, и че щяла да бъде с него на бала, само защото му обещала преди време, когато отношенията им били любовни. Това ми прозвуча абсолютно нелогично, но не казах нещо. Била е с него в ресторанта, в дискотеката, взела го е от тях му... странни "братско-сестрински" отношения. Започна да ме обзема силна ревност и реших да не трая повече. Изчаквах удобен момент да и кажа какво изпитвам към нея.

Преди две седмици, тя имаше изпит по английски, учеше и не идваше на работа. През това време другото момче започна да ме занимава колко много я обичал, как искал да остане завинаги с нея, как ходел у тях и, как добре си прекарвали, всеки ден излизали. Започна да ме следи дали се прибирам след работа и дали не ходя при гаджето му (не очевидно разбира се, но се разбираше че ме следи). В неделя двамата с нея излязохме, аз се бях подготвил да и кажа как стоят нещата, но се разколебах отново. В понеделник в следобедната почивка, приятелят и беше излязъл някъде, аз отидох при нея, говорихме си, прегръщах я, целувах я. Когато той се върна, завари ме, че съм я гушнал, изгледа ме на кръв, но нищо не каза. Когато свършихме работа, аз тръгнах малко преди тях. Вървях и видях, че те са минали през другия изход. Не реагирах, при което тя ми подвикна "Защо се правиш, че не ни познаваш" и те се залепиха за мен. Тя тръгна по своя път, а приятелят и, който живее близо до нас, тръгна с мен. Започна да говори обичайните за него неща, и изведнъж вмъкна "Тази вечер пак ще излизам с нея". Погледнах го и нищо не казах, свих си по улицата и се прибрах, твърдо решен на следващия ден да си изясня положението. Във вторник в следобедната почивка я заведох в колата си, казах и да не прави както е направила в понеделник (да се лепне заедно с приятеля си за мен, след като аз не съм ги отразил). Тя разбра накъде отиват нещата, очите и се напълниха със сълзи, каза че не иска да избира и иска двамата с него да не бъдем съперници, защото тя не знаела какво иска, била малка, неориентирана, него го чувствала като брат, а аз съм бил голям за нея, но въпреки това съм бил готин, хубав, добър, искала да и бъда най-добрия приятел, и да излизаме тримата с "брат" и и да ни бъде кеф. Мекичко и казах, че това няма как да стане, защото аз изпитвам съвсем други чувства към нея. Говорихме дълго, тя каза, че като стане по-голяма може да сме двойка, но сега си търсела приятели, с които да обикаля, да кара колело, да ходи на плаж, да играе волей и т. н., каза че се скарала с приятеля си преди точно защото чувствала, че е още малка за сексуални връзки. Повтаряше ми, че много държи на мен и не иска да се разделяме, да си бъдем каквито сме били досега, поне докато не реши какво да прави. Каза, че другото момче виждало, че имам чувства към нея и ревнувало, че тя не го викала, когато кара колело или отива да се разхожда, а той сам идвал. Още същата вечер я видях на ролерите, а той зад нея с колелото. Днес тя ми разказа цялата вечер от-до, как спасили едно котенце, как без малко да го глобят, защото карал в насрещното. Отговарях и с по една дума, тя се смути и каза че нямала търпение да се видим (типична детинщина).

Замая ми главата с куп приказки, според ума ми иска да ни държи и двамата на каишка, според сърцето ми е искрена в това, което изпитва към мен, но така или иначе я обичам много и не мога да си представя да не я виждам. Но ми се вижда ненормално да се движи с две момчета по този начин, все пак тя е на 17, не на 12. Знам, че е логично да не се занимавам с нея, но си нямате представа какво е усещането да видиш себе си преди 7 години, в женски вариант. Абсолютно същите интереси и много подобен характер на моя. И аз бях същия, играех футбол и баскет с другите момчета, а момичетата не ме интересуваха толкова. Харесваше ми някоя, но бързо я забравях, и бих предпочел да играя отколкото да тръгна по срещи. Така че я разбирам и не мисля че ме лъже за това.

Мислите ли, че е искрена с мен, че е възможно да бъда с нея наистина, или съм обречен да си остана във "френдзоната"?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0769b08f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Уф човече. Не мога да ти отговоря на въпросите. Мога да ти кажа колко абсурдно е да постигнеш хубавата чиста връзка, според мен. Ако намериш младо момиче, то е още дете, което следва с тоооолкова много проблеми, рискове и неприятности. Ако е зряла жена, тя няма да е тази неопетнена девойка, която предполагам би ти допаднала. Не знам, аз така се запознах с моята съпруга, когато беше още ученичка (разликата ни е 8г). Минахме през толкова много трудности! Сега сме семейство, ами оказва се, че тя не е знаела какво иска, сега вече знае и не е щастлива, а съответно и аз. Наистина не знам, но имай предвид, че човек колкото и зрял да изглежда, под 20 години ли е, още е дете.. вероятно.
Мисля си следното. Ами опитай се да й предложиш да сте близки (повече от приятели), но без да бързате. Нали тя самата е казала, че не е готова за това. Това е единствения ти правилен ход, според мен, но и труден, може би мъчителен и изискващ още много време. (На мен, ако имаше на времето кой да ми даде този съвет, може би щях да се представя по-добре и по-търпеливо, с мисъл за човек, който обичам)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3b1f2eb105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Пак е авторът, ето как се разви историята по-нататък.

След като и разкрих какво чувствам, тя започна да кани най-добрата си приятелка, когато излизахме. Най-добрата и приятелка е също мило момиче, и на мен започна да ми допада. В последствие забелязах, че тя ми прави очевидни знаци, че ме харесва. Аз се бях примирил, че на този етап няма как да съм с момичето, и по-миналата неделя, когато най-добрата приятелка ме целуна, отвърнах и така станахме двойка.

Три дни излизахме и всичко беше прекрасно, в следващите три дни тя обаче не излизаше под предлог че е заета. Вечерта на третия от тези три дни, двете приятелки и още няколко други момичета излязоха на заведение. Гаджето ми (ще я наричам А за улеснение, а момичето, за което ставаше въпрос преди в темата, ще наричам с Б) ме покани с тях, но не уточни къде и кога ще ходят. Писах и в деня на излизането, но тя не отговори. Започнах да се усъмнявам какво става и попитах Б къде ще ходят. Тя ми каза, и вечерта тръгнах с намерение да отида и да видя как А ще се държи, и дали изобщо си заслужава да продължаваме връзката. Пред заведението видях Б, видимо натъжена. Тя ми каза как А се държи гадно с нея пред другите, аз и разказах как имам връзка с А и как тя ми мълчи от два дни. Разходихме се, близахме си раните, дори се гушкахме и държахме за ръце.

На другия ден А ми писа, че много държи на мен и я кефя супер много, но трябва да се разделим, защото аз заминавам за друг град, а тя в друга държава на следващата година, а връзка от разстояние няма как да се получи. Съгласих се, още повече защото ми се струва, че обичам Б повече от нея, но същевременно сега ми е тъжно, че връзката ми с А приключи толкова бързо, а Б все още казва, че ни е рано да се обвързваме, въпреки че вече с бившия си приятел няма много общо и е видимо, че има симпатии към мен повече, така че раздвояването не е на дневен ред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker