Търси причини да нямаме дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Търси причини да нямаме дете
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2078 пъти
Здравейте. Преди 7 години се запознах със съпруга си. Женени сме от 4. Все още нямаме дете. В това отношение винаги от негова страна нещата са били по - сложни. За него все не беше добра работата ми. Понеже работих и в събота и заплатата ми беше ниска. Направих така, че да взимам повече пари и да не работя в събота. После проблем беше друго, и така все имаше причина да не мислим за дете. Сега всичко се нареди и дойде време и за това, но той отбягва този момент. Последното, което измисли е че иска да има момче и намери някакъв японски календар от интернет, според който се изчислява кога да забременее жената и да се контролира пола. Това нормално ли е и на някоя друга жена случвало ли се е? Много ми е притеснено, защото аз просто искам да имаме, без значение от пола, а той все изкарва нови и нови изисквания и накрая вече се изморих и просто искам да срещна някой друг, безпроблемен, който ще е усмихнат, готов на всичко да е с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 52bb96fd3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права си - зарежи го веднага. Не му стиска да е баща- незрял, страхлив мъж. Това било, онова било, иди ми дойди ми. Да не говорим, че според мен всяко българско семейство трябва да е най-малко с по 3 деца. Хем по-добре се възпитават - единствените деца са страхотни егоисти - хем така нацията ни няма да изчезне.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f4b9dc2223
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   като почнат така да се държат, на колко е години, говорете, ами ако има 2 момичета например, какво?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: bdcbe54922
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако не иска дете, не го насилвай, а си търси друг. Братовчедка ми беше в същата ситуация, накрая го склони, само че година по-късно онзи си все чуакалата и ги заряза заедно с детето. Така че не знам колко добра идея би било да го караш на сила. На края да не станеш самотна майка. Според мен е по-добре да си намериш някой, който наистина иска да има дете, освен ако не ти е кеф да си самотна майка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f1e78be9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сама се сещаш, че не е нормално. Съпругът ти явно е израснал в семейство, което не го е обичало достатъчно (или някой от братята или сестрите му, ако има, е страдал(а) от родителите). Тези календари с някакви глупости и му кажи, че нещата не стават така. Абе въобще, звучи ми като страхливец и може би трябва да му го кажеш и да му кажеш да си оправи отношението, щото така както е тръгнало дори и да имате бебе той няма да го обича достатъчно.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 87fbfb4709
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Aко не се лъжa товa е поредният ти пост по същaтa темa, нaли?
Прaвилно се нaсочвaш дa мислиш ( нaй- нaкрaя ) дa се огледaш зa друг. Не знaм кaк толковa време не си си дaлa сметкa, че стрaхливецът дори нямa дa седне и дa говори открито с теб. Удобнa си му и не искaндa губи толковa пък послушнa женa, но едно дете ще му нaложи и отговорности, пък и ще отнемa от твоето време и внимaние, които към моментa сa сaмо зa егоистичнaтa му душицa.
Глупaк. A aко зaбременееш с момиченце кaкво, нa боклукa ли?
Зaпочни дa мислиш зa себе си, твоят живот, твоето щaстие и твоето бъдеще, досегa той товa е прaвел, не е имaло ВAШЕТО.
Спокойно можеш дa си се оглеждaш зa друг докaто си с него още, той не зaслужaвa дa го увaжиш кaто първо му биеш шутa, нямa тaкивa зaслуги. Зaгубил ти е времето кaто не е бил честен с теб, a дaже ти е подaвaл рaзни препятствия, които дa осигурят време зa него и евентуaлно дa се откaжеш от "глупaвaтa" идея дa рaждaш неговa конкуренция.
И... сериозно ли искaш тaкъв зa бaщa или вече е зaрaди времето, което си зaгубилa с него и си готовa дa се примириш?

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8a6ef4f4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Причината е само една - той просто не иска.
Заради теб си търси други извинения, защото явно не можеш да зацепиш или просто не ти се ще.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fb0a1c3a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Или той не иска дете или може би крие, че не може да има деца. Може да има биологичен проблем. Не го притискай и седнете да поговорите спокойно защо той ясно не бърза да има.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 13557f9af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами ако съпругът ти не иска дете, а ти искаш, най-добре ще е да се разделите. Само внимавай той да не измисля причини за отлагане с години и ти да станеш на възраст, в която да не може да имаш дете. Постави му въпроса ребром и ако продължава да увърта и да измисля причини за отлагане, просто го зарязвай.
А това е Божа работа дали ще е момче или момиче. Никакви японски календари и пр. Не определят това. Той, ако има момиче -какво, няма да го гледа ли?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2d9f7655f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   жена бягай докато ти е времето дошло.. че после става късно

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0a195e1435
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, от моя опит нещата не са ви на-добре...
Когато преди 10 години се запознах с моя съпруг той имаше 13 годишна връзка ( от които 5 години брак) жена му имаше точно този проблем той е отлагал отлагал и за жалост винаги е имал оправдание за това. Аз се запознах с него и стана така че се влюбихме и той се разведе почти за месец - два и така заживяхме заедно и аз още на първата година чаках дете и след това и второ сега иска и трето но аз се притеснявам...

Така че си помислете много добре колко може да чакате и дали си заслужава...

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7eaced763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Скъпа авторке, с мъжа ти имате нуждата да седнете и да си поговорите като големи хора. Явно искате различни неща, за които трябва да се изясните. Представи си, че склони най-накрая да имате дете, само и само защото е минало вече дълго време и не иска да те губи, но всъщност не го желае.. тогава ще бъдеш в много по-сложна ситуация, а вече ще бъде намесено и едно малко човече, за което трябва да отговаряш. Не намирам за адекватно следенето на разни календари и опити за контрол над пола на детето, въпреки че познавам и други двойки, които си правят подобни сметки. Някак си ми е много несериозно човек да каже "Искам задължително да имам момче/момиче! ", защото така едва ли не се поставят някакви условия пред нещо, което всъщност трябва да бъде смисълът на живота ти, а не доставка по поръчка. Това са си мои разсъждения, всеки си решава какво и как да си планира. Та така, друг съвет не мога да ти дам, защото не съм била в подобна ситуация и не мога да споделя от личен опит, единствено искам да засегна въпроса за "безпроблемния" нов мъж, който визираш. Това си го избий от главата веднага. Няма такъв човек на тази планета, който да е безпроблемен, с когото няма да имаш никога търкания и всичко ще ви е по мед и масло. Сега виждаш нещата така, защото си отегчена от чакане и ти е писнало, като си мислиш, че с някой друг всичко ще се нареди. И може би до някаква степен е така, наистина, но това не означава, че няма да имате проблеми. На следващия може нещо друго да му куца, да не му достига и да те дразни. Перфектни хора няма, нито перфектни връзки, въпросът е с кое си склонна да направиш компромис и с кое- не.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1b8b78e1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да не си мислиш, че този който срещнеш ще иска веднага деца. Докато се запознаете пък да заживее те заедно, току виж отлетяха още няколко години. Ти защо толкова бързаш? На колко си години?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0b6f335f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами питай го директно и това е. Кажи му, че не можеш да продължавате така и ти е писнало да те разиграва. Може да не може да има деца и да го крие от теб, абсурдно но ....възможно.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c5c3e793bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Полът на детето предполагам е до някаква степен на късмет, няма как да се направи по поръчка. Има жени който раждат момичета и момчета, други само момичета или само момчета. Например братовчетките ми децата им са момчета, от женска страна е така, не знам защо но може би от родата нещо или баба ми там, знам ли. Ако не е готов няма смисъл да го притискаш за да не си развалите отношенията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker