Това, че съм разведена, заради изневяра от моя страна ще бъде ли пречка за в бъдеще, за да създам друго семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Това, че съм разведена, заради изневяра от моя страна ще бъде ли пречка за в бъдеще, за да създам друго семейство?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 4804 пъти
Жена съм на 35 г. Разведена с едно дете - момче на 7 г. Разведохме се със съпруга си по моя вина, тъй като му изневерих с мой колега. Извевярата беше еднократна и спонтанна, нямаше чувства. Съпругът ми разбра, излишно е да описвам как, но не можа да ми прости и се разделихме. Съжалявам за стореното, защото обичах съпруга си, но връщане назад няма и трябва да продължа живота си по някакъв начин. Поуките съм си взела и знам, че по гадно от изневярата няма в едно семейство.
Запознах се обаче с един човек по интернет на 40 г., разведен с едно дете, голямо на 16 г. Допаднах ме си много и се видяхме. Впечатли ме неговата интелигентност и чувствителност. Абе, мъж класа. Беше купил малко подаръче на мен и на детето ми, дори без да го познава. Посрещнаме с букет. Той се е развел със съпругата си поради изневяра от нейна страна, имала е дълга връзка. Каза ми, че лъжата и лицемерието най - мрази. Когато ме попита аз, защо се разведох му казах истината. Не исках да лъжа. Това обаче доста го стъписа и веднага усетих промяна в настроението му, въпреки че се овладя. Все пак ми благодари за честността и ми каза, че цени откровеността ми. Изкарах ме си много хубаво и се разбрахме да се уговорим пак да се видим. Видяхме се в събота, но от три дена не ми е писал и звънял. Чувствам се притеснена! Не искам да бъда досадна и да го притискам.
Мислите ли, че това мое прегрешение от предишния ми брак ще бъде пречка в отношенията ми с този човек и въобще ще ми се довери ли някой?
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: cbeb5f9839
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично съм имал връзка с 2 такива жени и не съм съжалил. Мисля, че човек, ако си е взел поука и се разкайва, си струва да му се даде шанс.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ffaaf946bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Билa си честнa с него, би следвaло дa го оцени. Предполaгaм си кaзaлa и, че си взелa поукa и е нещо, което не би повторилa.
Все пaк обaче той е потърпевш веднъж от изневерявaщa женa и може би ще му е трудно със себе си и недоверието си въобще към жените дa се пребори, a. не към теб в чaстност.
Примерно aз бях омъженa зa aлкохолик, никой в семейството ми непиеше и не знaех дори що е то aлкохолик.
След рaзводa когaто съм излизaлa нa срещи, aко си поръчвaхa питие никогa не допускaх вторa срещa. Без обяснения дори, просто кaзвaх, че нямa дa се получи и товa е. Aко сa aлкохолици, ще излъжaт, a aз нямaх нaмерение дa проверявaм във времето тaкa ли е.
Нещо подобно. Хорaтa сa кaзaли "пaрен- кaшa духa".
Но по- добре откровенa в нaчaлото, от колкото дa рaзбере после.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 76f355be23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сега с тея фейсбуци се очаква човек непрекъснато да поддържа контакт. Той си е по-дърт, с дете. Може да няма време и да не е привикнал към непрекъснатите писаници. Изчакай още малко. Ще се обади.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 354f31b8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има едно нещо, наречено съдба. Ако ти е писано да имаш ново семейство, ще имаш. Колкото до твоя случай -вярно е, че когато човек няма проблеми сам си ги създава. Явно със съпруга ти лесно са се получили нещата, обичала си го, имали сте дете. всичко е било наред, не си го оценявала този факт и затова с лека ръка си го захвърлила. добре, че поне не си се запъвала при развода. При това бързо си го прежалила и си тръгнала да търсиш заместител. чест ти прави поне, че не си излъгала новия човек. Колкото до това дали тези факти ще ти попречат в отношенията-зависи от самия човек, неговите убеждения и нагласи. Мога да ти кажа как стоят нещата при мен-приятелят ми е разведен заради изневяра на бившата му съпруга, аз нямам предишен брак и деца. Заедно сме от много време, но той не ще и да чуе за ново семейство и нов брак.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 354f31b8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има едно нещо, наречено съдба. Ако ти е писано да имаш ново семейство, ще имаш. Колкото до твоя случай -вярно е, че когато човек няма проблеми сам си ги създава. Явно със съпруга ти лесно са се получили нещата, обичала си го, имали сте дете. всичко е било наред, не си го оценявала този факт и затова с лека ръка си го захвърлила. добре, че поне не си се запъвала при развода. При това бързо си го прежалила и си тръгнала да търсиш заместител. чест ти прави поне, че не си излъгала новия човек. Колкото до това дали тези факти ще ти попречат в отношенията-зависи от самия човек, неговите убеждения и нагласи. Мога да ти кажа как стоят нещата при мен-приятелят ми е разведен заради изневяра на бившата му съпруга, аз нямам предишен брак и деца. Заедно сме от много време, но той не ще и да чуе за ново семейство и нов брак.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c8c025c6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-добре, че си му казала истината. решението дали иска връзка с теб, обаче си е негово. Това няма да ти провали шансовете за връзка в бъдеще, но тъй като този човек е имал подобен лош опит. Може той конкретно да се отдръпне. но насила хубост не става. Ще срещнеш своя си човек, спокойно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2669756b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Постъпила си умно като си му казала истината. Няма как да съградиш нови отношения започвайки с лъжа от първа среща. Не знам дали нещата с този ще се получат, но по добре да разбере сега от колкото по кусно когато ще е по сложно и за двама ви.
П. П. Всеки прави грешки, но само умните хора се учат от тях.
Мъж 32

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 39084c9a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да казваш истината е желателно, но понякога не е препоръчително. Няма един с един еднакъв случай. Поговори с бившия ти, като се утробата нещата може и да преосмисли.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aea8ed8210
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, като не те търси той потърси го ти. Той си е изпатил от изневяра и ти се оказваш в положението на бившата му жена която му е изневерила, това го е стъписало, но го е преглътнал. Ако покажеш, че съжаляваш за постъпката си и си си взела поуките не мисля, че ще има проблем.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 275b9944e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз съм на мнение, че щом е изневерила веднъж значи ще повтори, потрети и т. н

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c6fd11cf1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това, че си разведена поради тази причина, само по себе си, не е пречка за следващите ти връзки, а Признанието на този факт!!! Следващият път, когато излизаш с мъж, който познаваш от скоро, не му казвай това нещо... излъжи, кажи нещо по-общо, например несходство в характерите, не се разбрахме, не се обичахме... Няма как да разбере нито че си излъгала, нито самата причина за развода ти. И следващия път, не си отрязвай и губи от самото шансовете да си с някой...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 936c22da8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Вълка кожата си мени, но нрава не, щом си изневерила и си скрила ще го направиш пак, така че човека е абсолютно наясно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 26729222a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   И аз съм на мнението на №12, че не е трябвало да му казваш за изневярата си. Грешка. Ти не знаеш например защо жена му му е изневерила, причината може да е в него, ама той няма да ти я каже със сигурност, нали? Изобщо тази история с букети и подаръци на първа среща за мен е супер съмнителна - явно той страшно много иска да има връзка и е от лепките, ако разбираш какво искам да ти кажа. Не знам какво ще произлезе от всичко това, но за в бъдеще избягвай да споделяш такива лични неща - всеки си има минало, важното е да си вади поуки от случилото му се до този момент. Много често споделените лични неща от предишни връзки се превръщат в коз от другия в новата или пък не се разбират правилно и се правят тотално погрешни изводи.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 19b0bec804
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   С този човек ще ти е пречка, защото той е преживял това, което си причинила ти на твоя съпруг!
Следователно е нормално да е предубеден към всички жени, които са изневерили на мъжа си, че ще изневерят и на всеки следващ!
Трябва ти някой, който той е изневерил на жена си, или вдовец, или стар ерген, но не и такъв, на който му е било изневерено.
Успех и да не ти пука толкова - не се напрягай психически чак толкова за тези любовни работи, че така само се хабиш.

Жена на 28

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9ad049041e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ръжда и жена като тръгнат, спиране няма!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3b29e763b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   и аз мисля като 11, много лесно е загубила първия си брак, или съпруга ти те е изгонил? Само 1 единствена изневяра, не вярвам да стане причина за развод, може би са били повече.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3b29e763b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   и аз мисля като 11, много лесно е загубила първия си брак, или съпруга ти те е изгонил? Само 1 единствена изневяра, не вярвам да стане причина за развод, може би са били повече.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5345c5ce54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Между изневяра и изневяра има голяма разлика. Едно е да имаш сериозна извънбрачна връзка, друго е да "кръшнеш". Не че го оправдавам това, но евентуалният ти партньор е преживял друго. Не мога изобщо да разбера с какъв акъл си му споделила, че си изневерила еднократно? ! Провалила си си шансовете за връзка с един читав човек, заради някаква истина, на която не и е дошло времето. Преди да те опознае новия ти приятел като човек, искам да кажа. А хората лесно слагат клишета. И обобщават. Но, от друга страна пък, като се замисля, ако този ти потенциален партньор, е склонен съм радикални обобщения, по-добре, че не ти звъни. Мразя хора, които виждат света в черно и бяло. Посредствени са.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 96e1b551b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   това че си изневерила преди не означава че с нов партньор пак ще го направиш.
все пак явно е имало причина за изневярата ти.
не че те оправдавам.
не означава че новия човек ще ти даде повод да му изневериш.
и все пак няма нищо сигурно на тоя свят.
не може да стоиш сам от страх да не те оставят.
все пак всички ще умрем накрая. кофти но не спираме да живеем на мига.. а си чакаме реда.
не го търси и не го притискай
той ще те потърси

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 708885488c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Ами явно на този мъж му върви все на такива да попада - които изневеряват - бившата му жена, сега и ти. А пък на теб ти върви все на честни мъже да попадаш. Живот - пъстър. А ти? Явно грам не си се променила. Искаш ли да се промениш? Ако искаш = лесное - почни от нещо малко - примерно къде си оставяш обувките вечер. Тогава след време може и да се получи да срещаш други хора. Искам да кажа - пробвай да промениш стереотипа си на живот. Иначе винаги тази случка с изневярата ти все ще е около тебе. Така поне мисля аз. Прав ли съм?

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 98896468ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Много бързо си преодоляла развода си и вече търсиш нова връзка. Новият човек с пълно право се е стъписъл. И аз никога не бих се доверила на човек, който предава и изневерява. Едва ли си си извлякла поуки, както твърдиш. Има грозна, но вярна приказка-жена, чукнат ли я чужди.... еди какво си по дупето, вече няма спирка...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a9720e7013
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   "истина, на която не ѝ е дошло времето"... леле, колко манипулативно... и долно...

Аз съм жена и не съм светица също, но не лъжа хората така.
Като имам нещо за казване на някого го казвам - дори това да ми коства някаква си "сигурност"...

Иначе и аз мразя хора, които виждат света в черно и бяло, номер 19ти.
Но имам един съвет към теб 19ти номер и той е да слезеш да земята и да осъзнаеш най - после, че хората не са толкова глупави и заблудени, колкото ти си мислиш...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5b6f89604b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Поуката на този мъж е, че не иска да има общо с жена, която е постъпила вече по този начин. Щом веднъж направиш нещо подобно ще го направиш пак. Гледай си живота, прави си ганг банг партита и повече не мисли, че ще има мъж, който си е патил от изневяра... и който да иска да има общо с жена, която изневерява.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5345c5ce54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Към н. 23 от 19.
Леле мале, с какво те издразних толкова, бе, момиче, че чак искаш да се приземя? !
Истината е субективно понятие, а и всеки си взема поуките от грешките, нали? На теб не ти ли минава през ума, че авторката вече си е понесла наказанието от кръшването и че може би този урок я е научил на нещо в живота? И -както твърдиш, че светът не е черно бял, така си и залепила етикета блудница завинаги, с който, според теб, трябва да излиза и на първа среща. Ей, че сте безгрешни всички, бе, как може да сте създадени такива съвършени, а в религията всичко да се върти около греха?
Та-да се върна на темата. И да ти задам един въпрос лично на теб, номер 23- ако един път в живота си си се напил, това означава ли, че си алкохолик? И когато някой ти каже, че се е развел с алкохолик, ти да му кажеш-а, и аз съм такава, бягай далече. Много държа да ми отговориш на въпроса-Нечернобял 23.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c880124753
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Аз си мисля, че авторкта ни будалка като казва, че изневярата й била еднократна и спонтанна. Как от една изневяра мъжа ти ще разбере? Да не би да сте го направили във вашия апартамент и мъжа ти да ви хване по време на блуството ви. Затова е излишно да описваш как съпругът ти е разбрал. Аз ако съм на мястото на мъжа ти ще направя ДНК анализ за да се уверя дали детето е мое. Кой знае колко месеци или години си му изневерявала и нищо чудно сина ти да не е негов. Имах един такъв колега от работата и колкото пъти сме били заедно жена му винаги ме питаше: "кажи бе Гошо, кажи, нали сина ми прилича съпругът ми". Е, аз няма да й кажа, че не му прилича и бързо променях разговора. Жените са способни на всякакви щуротии. Най-лошото е да ти роди дете от друг мъж и ти да го гледаш. Затова авторке сърбай си попарата която си надробила. Ти може за в бъдеще да скриваш от мъжете които ще срещнеш, че си изневерила на мъжа си, но това не те прави по-добра жена. Ти сигурно пак ще изневериш щом си само на 35 г. Давай смело напред.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b6a9271d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Парен каша духа, това го казвам като човек, който е преживял болката от изневярата. Като се опариш веднъж на огъня, втори път не посягаш.
За това мила госпожо отговарям конкретно: това твое прегрешение от предишния ти брак ще бъде пречка в отношенията ти с този човек и въобще никога няма да ти се довери, както и аз на негово място. За някои грешки, човек си носи последствията цял живот.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6c312f6f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Още във втори абзац с това:
" Допаднах ме... " ме изгуби като читател.
Заслужаваш си съдбата.
Не се прави така.... съсипала си си живота.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: efcd62c123
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ми, виж сега, безгрешни хора няма. Според мен добре си направила, като си му казала още в началото. Аз на негово място бих го оценил. Да, със сигурност бих бил доста внимателен, но бих ти дал шанс. При него обаче е малко по-различно, той е бил от другата страна и е травмиран. Нормално е да се стъписа. Пробвай да му покажеш, че го цениш и значи нещо за теб, пък каквото стане.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ffaaf946bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Ще ви... "рaзцелувaм" и морaлистите тукa, aмa!
Нaмерихте си плювaлник и си озляхте всички токсини.
Женaтa е сгрешилa точно кaто всички вaс, или пък вие сте безгрешни светци? !
Нa всичкото от горе тя е ЧЕСТНA зa рaзликa от вaс и е споделилa зa дa питърси съвет, може би морaлнa подкрепa, a се нaхвърлихте кaто лешояди, дори и лешоядите в същност чaкaт жертвaтa дa умре преди дa я зaхaпят. Гaдове сте.

Aвторке, изобщо дa не ти дреме. Сбъркaлa си, носиш си последствиятa, всички грешим в нещо, a някои и по- тежки нещa извършвaт, но предпочитaт други дa сa им виновни.
От еднa стрaнa е по- добре дa не се пилучи с този зaщото ще ти избие цялото си рaзочaровaние и гняв от преднaтa, ще носиш последици зa нейнaтa изневярa, a и зa твоятa във време когaто дори не те е познaвaл. Сaмо виж хиените горе.... кaкви силни изкaзвaния, дa те убием с кaмъни...
Кaкто и дa е, гледaй си животa, мъже много, изборът ВИНAГИ е нaш, a възможности зa избор- под и нaд път.
Чукaй нa дърво кaто четеш коментaрите и пий еднa чaшa студено вино с усмивкa, нaздрaве!
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c880124753
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Вие жените сте много противоречиви. Казваш, че си изневерила само веднъж и то спонтанно. Нали всички жени казвате, че бихте си легнали с мъж само ако имате чувства към него, а ти казваш, че си го направила без чувства. Какво тогава те накара да изневеряваш на мъжа си? Казваш, че си го обичала. Значи този когото обичаш, му изневеряваш с някякъв си към когото нямаш никакви чувства. Виж ти как ставали изневерите. Ти щом си го направила без чувства, ами какво ще ти попречи да го направиш пак без чувства с някой... абе, само да е мъж от класа.
Н 32. Как така бързаш да я оправдаваш като казваш, че тя е сгрешила като "всички вас". О, ти не слагаш себе си в тази категория на сгрешилите, ти май си безгрешна-никога не си изневерявала, така ли! Що ми се струва, че ти си същата като авторката та затова я оправдаваш. Какво лицемерие проявяваш само. Заслужаваш приятелско потупване по рамото. Наистина.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b6a9271d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   До 32:
Никой не дава квалификации за действията на авторката, нито я убиваме с камъни. Питането е: ще е пречка ли нейната изневяра във връзката и с партньор преживял такава и отговорът е: Да!
Лешояди, гадове, плювалник... мисля че квалификациите са излишни.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fee9280e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   По добре си намери някой който не е ревнив. Аз лично не бих продължил връзката, ако бях на мястото на мъжа.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a82ebf8171
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Здравей! Случайно попаднах тук, мина заглавието пред очите ми... Ще ти отговоря от първо лице. Преди 9 години ми се случи същото. Просто сякаш беше протест, че престанаха да ме забелязват. И аз еднократно го направих с познат на съпруга ми. Но исках много да го заболи... И малко след това му признах.. всъщност с всеки човек до сега съм била честна... Няма да разказвам за гнева му след това и как една година ме тормозеше след това дали да ми прости или не... Всички ме мислиха за полудяла, че съм му казала. И се разведохме. Никога до ден днешен не съм съжалила.. После научих за него мн неща... дори как е поддържал връзка с ромка- танцьорка и т. н... Не ми е тежало на съвестта.. и без това не чувствах нищо с другия човек. Тогава бях на 36. Сега имам човек до себе си. От 3 години сме заедно. Само че реших да съм честна с двамата, с нашата история. И няма смисъл да му казвам. Искам всичко да е на чисто. В момента съм бременна и много сме щастливи. Когато се случат едни неща за тях вина имат двама човека. Важното е ти да се чувстваш добре. Все пак не забравяй, че рано или късно споделянето може да се обърне срещу теб. Желая ти успех. Всички имаме уроци.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8c1f85e382
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Разведена съм заради изневяра от моя страна (имах си причина- мързелив безработен мъж който не се интересуваше от мен и детето и имаше само претенции).
Вторият ми съпруг е разведен заради изневяра от страна на жена му.
Още като се запознахме и видях, че нещата взимат да стават сериозни му разказах всичко.
Вече сме заедно 4 години, живеем заедно и гледа детето ми от първият брак.
Така че, зависи от теб и от мъжа до теб!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 181c130f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Такива важни неща не се казват на първа среща. Но, това е малшанс, че си попаднала на мъж, който е бил в ситуацията на съпруга ти. Някак си е като наказание за теб. Забрави този мъж и си търси друг. И, ако всичко е наред във връзката ви не изневерявай. Лесно се руши. Трудно се създава хубава връзка и семейство.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f75ae9685a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Аз не бих изневерила ако имам чувства към човека до мен, дори да не правим секс. Номер 33, не всички жени сме еднакви, ако някоя е склонна да направи нещо подобно, друга може да не е, но по принцип повечето смятам че не биха изневерили ако си обичат партньора в реалност. Смисъл имаш си мъж който си уважаваш и обичаш уш, а защо да му изневеряваш, явно е било ей така заради самият секс, ама че какво му е толкова хубавото на такъв тип секс.. нищо, но това си е лично мое мнение. (ж. 27)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b6a5bc1ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Жена ми имаше афера с нейн колега. Съвсем случайно я залових.. Попитах я защо? Аз нито съм грозен, нито импотентен, нито съм я пренебрегвал или тормозил. Любовникът и беше в пъти под нивото ми. Отгворът, който получих беше шокиращ: "Знам, че е трудно да ти обясня как съм спала с друг, а обичам само теб, но ако щеш ми вярвай този човек като любовник е в пъти под теб, но ми се стори скромен, безобиден и стеснителен, точно това ме привлече". Разбрах, че се е проебала. По - добре ли щеше да бъде да се разведа и да и кажа - мръсно курво ейти 200 лв. и си гледай децата? Не. Тогава децата ми бяха на 2 и 4 години. Оставих я да прави каквото си иска. Викам еби се, с който искаш няма да ти преча. Най - лесно е да те разкарам и децата ни пострадат. Аз съм израсъл без баща, татко е починал на 3 години, когато съм бил и знам какво е. Искам да ви кажа, че тя никога повече неповтори. Оцени това, което направих и положи огромни усилия, за да ми върне доверието. Успя и сега всичко е наред. Минаха 15 години оттогава.
Заради едната гордост или предразсъдъци да не се дава втори шанс е глупост. Всеки греши и всеки има нужда от поправка. Едни хора си взимат поука, други не - ето, за да се види това е нужен вторият шанс.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 31e7086590
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   До №40-Да, и аз дадох втори шанс на съпруга си. Историята ни е почти като твоята-колежка. И аз заради децата ни реших да не си развалям брака. Мисля, че не сгреших. Той не повтори повече. Или ако го е направил го е направил супер хитро, но не... не ми се вярва, щеше да проличи, то винаги проличава. Не знам за теб, ти нищо не споделяш какво чувстваш, но мене ме боли-въпреки, че мина много време често се сещам и колкото и да звучи тъпо болката ме пронизва като мълния.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 10c02d4c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   А ти, авторке, защо изобщо отговаряш на толкова нетактичен въпрос като по какви причини си се развела? Хората се развеждат. "Защо" си е тяхна работа. Не са се разбрали нещо. Аз също съм разведена, както казват адвокатите, поради "дълбоко и непоправимо разстройство на брака". Никой, никога, нито дори най-близките ми приятели не ми е задал въпроса "защо". На този въпрос няма еднозначен отговор. Не можеш да кажеш: защото той не си сменяше чорапите, макар че може точно от едни мръсни чорапи да е тръгнало отвращението ти към него. Обикновено причините са комплексни. Изневярата е само повод. Ако един мъж истински те обича, ще плаче заедно с теб над грешката ти и ще те съжали, задето се измъчваш толкова. Ти би направила същото, сигурна съм, и би простила. Но това е друга тема...
Не съм във възхита от новия ти познайник. На първа среща, без добре да познаваш жената срещу себе си, да се ровиш в толкова лични отношения между нея и трети човек е недопустимо. Издава най-малкото липса на възпитание, въпреки букета и подаръците. Разбери, че не може една грешка, на която си платила цената, да ти е цял живот като клеймо на челото. Ако някой мисли по друг начин за теб - да върви на майната си и да си търси девственици.
И никога повече не отговаряй на нахални въпроси. Защо си се развела е работа на теб и бившия ти съпруг, тук трети не може да си навира муцуната.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a3e181d1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   До 42. Разведена съм и по принцип съм съгласна с тебе. Нещата обаче не стоят толкова просто особено, ако си от малък град със селски манталитет. Едно е приятелите ти да са тактични, друго е ако е човек, с който искаш да се обвързваш. Когато изневярата се посочва като главно основание за развод се случва точно обратното първопричините за тея остават на заден план. И тогава всеки разсъждава така: "ами, като не си била доволна от мъжа си, защо не си се развела направо, а си тръгнала да му изневеряваш и сш продължила да живееш с него". И ето бумерангът се връща при теб отново. Нали разбираш приказки от рода - децата, имотите нямо значение. Ако пък не споделиш същинската причина някой ден се намира друг, който да го направи и пак усложнения.
Това, за което пишеш са способни да го направят само високо интелигентни и възпитани хора, които не ти ровят в миналото и мръсното бельо, а са те харесали или влюбили за самата теб и искат да продължат с теб щастливи без да те връщат назад във времето. Къде са тези мъже?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 13bfee02ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Номер 43, не искам в никакъв случай да влизам в спор с теб, защото и ти си права, само се опитвам малко да преместя фокуса на авторката от комплекса й, защото зная колко пагубно може да бъде да живееш с убеждението, че си второ качество човек. Номер 42 съм. Ако следваме клишетата, може да се каже, че и аз, и вторият ми съпруг сме се развели заради "изневяра", защото се срещнахме, докато бяхме в брак с други хора. До ден днешен половин година живеем в София, а лятото в едно близко селце с има-няма 300 жители, където и аз и той имаме къщи. Е, именно това селце стана сцена на драмата. Бившият ми мъж чак две години след развода узна, че имам друга връзка, той просто не ми обръщаше никакво внимание и не му пукаше как си прекарвам времето. Не искам да коментирам бившата съпруга на сегашния ми мъж, защото е дама, но само ще кажа, че техният брак пък беше наистина пълна катастрофа. И така. Залюбихме се ние двамата, а тази история в такова малко селище не може да я скриеш, каквото и да правиш. И да прескачаш по тъмно дуварите, и да търчиш по разни горски пътечки на тайни срещи - няма как. Та, когато нещата излязоха на светло, ние просто се разделихме с досегашните си партньори и заживяхме заедно. Никакви криеници, никакави оправдания, никакви обяснения. Голям скандал! Такова нещо в селото не се беше случвало! Гледаха ни като прокажени, не ни поздравяваха по улиците, бабите се опитваха да ни "вразумят"... Да, но ние винаги излизахме хванати за ръка и с високо вдигнати глави. Бяхме и продължаваме да сме любезни и отзивчиви към всички. Постепенно хората започнаха да ни уважават. Разбраха, че това е любов, а не разврат. Днес всички ни се усмихват, съседите се надпреварват да ни канят къде ли не, носят ни плодове и зеленчуци от градините си, ние им връщаме жеста с цветя от нашата, струва ми се, че немалко измъчени тукашни домакини си мечтаят за такава развръзка, докато запържват боба и ни виждат през прозореца как пак се прибираме отнякъде прегърнати. И наистина - никой никога не ни попита "защо" се разведохте. То е ясно.
Какво искам да кажа? Когато ти поемеш със самочувствие отговорността за житейското си решение, по този начин предизвикваш респект у околните. Ако се скатаваш като шушумига и и се каеш като последната грешница едва ли не, то ще хвърлят камъни по теб. Погледни света право в очите и му кажи: "Не е твоя работа защо се разведох", а ако някой пошушне: "Знам аз - заради изневяра", отвърни: "Не че е твоя работа, но да - влюбих се. Проблем ли имаш?".
Не бива да се робува на хорското мнение, защото никой не е бил в твоите обувки и не е изминал твоя път. Ако един мъж е адекватен, интелигентен и чувствителен, отговор от типа: "Влюбих се и напуснах съпруга си, но за жалост връзката се оказа нетрайна" по-скоро би му направил добро впечатление, заради честността и смелостта на тази жена да признае, че е сбъркала или пък че е имала куража да промени живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 44398a618e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Живеем в консервативно общество, пълно с предразсъдъци, заклеймявания и крайности. За съжаление жените в повечето случаи са потърпевши от тези разбирания - собено, ако са разведени и отглеждат сами собствените си деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 32abbcf235
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Това, че си му признала, е правилно, защото върху лъжа нищо трайно не може да се създаде. То е както това, както като продаваш кола, да покажеш снимка къде е чукната - нищо да не криеш! .. Но! Щом си обичала мъжа си и при все това си му изневерила, значи си крайно безволева жена, а това трудно се лекува. Защото с новия човек това дори още не е любов, а запознанство. И той е в правото си да се двоуми и дистанцира. Каква гаранция даваш, че няма пак да се изкушиш? За какво му е втори път такава огромна болка? Опитай да го убедиш в промяната си, но той трудно ще повярва, а и такава промяна трябва да е налице, преди всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6d3e1c7c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Със съмнение връзка и семейство не се гради...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: caf206b173
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   За всичко това трябваше да помислиш преди да изневеряваш. Все пак освен нагон и чувства имаме и разум. Мислещи същества сме. Моята бивша съпруга и тя като тебе реши да си разнообразява живота, защото аз съм много работел и не съм и обръщал достатъчно внимание. А заради кого съм работил много? Заради комшийката или заради нея? Разбира се, че заради нея. Да могат тя и децата да живеят спокойно и да се чувстват добре. Нали вие жените обичате да казвате: "когато немотията в семейството дойде, любовта отлита". Е в живота няма рецепта. Оказа се че и да се бориш за добър семеен стандарт пак не е доттатъчно, на жената все нещо не стига.
Сега милата има на разположение 4 милиарда мъже за секс, но иска любов и някой да я глези, сега само секс не е достатъчно. Иска някой да я обича, поне на половината от това, когато аз я обичах. Иска някой да и доде 2 бона и да и каже похарчи си ги т тях в мола. Иска, ама няма. Все я пита за какво се разведе? И тя като госпожата по-гора казва: "влюбих се, но не се получи после". Дори и при такъв отговор бягат. Балъците свършиха. Никой не Ще чужди проблеми и чужди деца на главата, а иначе ако може да бъде на аванта що не?
Желая ти все пак щастие и дано вече си опэзнола себе си и знаеш какво искаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker