Ниското ми самочувствие води до проблеми във връзката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ниското ми самочувствие води до проблеми във връзката
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1925 пъти
Здравейте мили читатели,

Жена на 28 години съм и имам огромни комплекси от външния си вид. Нямам проблеми с теглото или някакви малоформации, просто се смятам за невзрачна. Опитвам се да компенсирам с характер, но не ми е достатъчно. Това го е имало цял живот - комплексирала съм се от приятелки, от връзки, в които са ме унижавали и смятам, че всичко това се е натрупало, за да ме залее в последната година.
Имам приятел, с когото сме заедно от около две години. Много е мил, грижи се за мен, по думите му ме обожава, обича и намира за най-прекрасната. Но аз не вярвам на нито една негова дума, даже стигам по-далеч - ставам мнителна и подигравателна с него. Побеснявам, когато ми казва това, защото аз не го виждам, не го разбирам. Казвам му, че лъже и го питам с какво е сгафил, че да се подмазва. Знам, че гледа други момичета, споделял ми е коя намира за красива (той няма проблем, когато аз говоря за други мъже, защото явно не е чак толкова изкуфял) и като се поставя до тях, се чудя как може изобщо да ме целува и докосва? Непонятно ми е как може да е с мен, как може изобщо някой (който и да е) да ме смята за атрактивна.
Не мога да живея така. Тормозя себе си, тормозя него. Не искам да правим секс, защото всяка малка несполука за мен е сигурен знак, че съм му омръзнала и лъже, че ме харесва. "Ако изглеждах еди-как-си, това нямаше да случи". Не искам дори да се виждаме. Срещите ни стават напрегнати, аз мълча и гледам в земята. Ставам лош събеседник, губя чувството си за хумор. Съмнявам се в интелектуалните си качества, в стойността си. Чувствам се като като добра лелка, която хората харесват заради милия ѝ нрав, но не като жена. Преди време бяхме на кино... прекарах час и половина в сподавено хлипане заради красивата главна актриса. Всяка хубава дама е ад за мен. Не ме е страх, че ще изгубя връзката си, страх ме е, че тези мисли обземат 90% от съзнанието ми.
Знам, знам... "външният вид не е всичко; всеки има различен вкус; няма грозни хора". Ще ми се и аз да вярвам в тези красиви думи. Любовната връзка е от този тип човешки отношения, в които трябва да има и доза привличане. Но на мен ми е неудобно от себе си, обвинявам се, че едно такова същество като мен, си позволява да има някакви желания за какъвто и да е контакт. Смешно ми е, когато полагам усилия да изглеждам добре, защото не виждам смисъл. В момента си търся втора работа с единствената цел да събера пари за пластична операция. Просто не мога да се гледам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: cc10af5d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не от плaфричнa оперaция, a от психотерaпевт имaш нуждa. Не психолог. Твоят проблем е дълбоко психологичен, нaтрaпено себеотричaне, почти омрaзa към теб сaмaтa... имaш нуждa дa се нaкaзвaш, чувствaш се в "свои води" сaмо кaто жертвa, комплименти и добро отношение зa теб сa зaплaхa.
Вероятно и сaмa си знaеш причините довели до товa, a вероятно си ги потискaш в желaнa от теб aмнезия.
Потърси добър психотерaпевт, ще ти помогне дa рaзбереш, приемеш, простиш, пуснеш минaлото и продължиш свободнa и ок със себе си!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aecffe8ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз събирам пари за пластична операция. Мразя някои части от лицето си още от малка. Това е живота момиче. Като не ти харесва нещо събираш сили и го променяш. Бори се за това, което ще те направи щастлива. Само внимавай с операциите, дано попаднеш на точния хирург. И помни, че не само чертите на лицето и фигурата са важни, важно е и как се грижиш за себе си. Обличай се хубаво и се поддържай поне заради приятеля ти.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d46dbbd208
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз се чувствам по същия начин, авторке! На 30г съм и това, което чувствам е гняв. Гняв към всичко и всички. Постоянно спортувам, но често изпадам в дупки и започвам да се тъпча неконтролируемо. Казват, че съм хубава жена, но аз винаги подлагам всичко на съмнение. Често се затварям в себе си и страдам. Не живея пълноценно. Понякога смятам, че причината за всичко е това че не се чувствам достатъчно обичана, не знам при теб как е. Чувствам се развалина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 84f1a9d43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като събереш паричките ги вложи в професионална помощ. Това не е подигравка, а съвет, който се надявам да последваш, защото си извън границите. Може наистина да не си красива, може приятелят ти наистина да не те смята за особено привлекателна, но майната му на всичко това. Погрижи се за себе си реално, за психическото си състояние.

И не гледай тъпите реклами, където изкарват жените идеални и нереални. Който има търпение да се прави на пуяк, да се прави.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 72fa90a3c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами ако това пречи на самата теб и ти го смяташ за проблем - предприеми някакви действия, а не стой с проблема.
Аз съм родена с кестенява коса и кафеви очи, имах и проблем с очите и носех очила. Имах и наднормено тегло. Не изглеждах хубаво, знаех го, но до 20-годишна възраст не ми пукаше.
После нещата се промениха. Влюбих се в мой си Аполон - стегнат и красив младеж. Но как да очаквам нещата да се случат, като няма как да му се харесам точно на него, колкото и хубав нрав на имам и колкото и приятен събеседник да съм?
Първо започнах да спортувам и отбих някои неща от менюто си. Свалянето на теглото ми не беше достатъчно, защото въпреки че вече бях що-годе привлекателна и можех да си позволя да облека някоя секси рокля без притеснения, си оставаше това невзрачно личице.
Боядисах си косата, започнах да експериментирам с нея. Прическата я промених супер много пъти до намирането на перфектната за мен. Веждите също започнах да променям като форма в търсене на това, което най-много харесва на мен.
Гардеробът ми се промени драстично. Преди това залагах на еднотипни дрехи, които мекарат да се чувствам добре. След промените вече имах всичко - имах спортни, имах за вкъщи, имах за дискотеки, имах за ресторанти, имах за театри, имах за плажа, имах просто за всякакви случаи.
Грим така и не се научих да ползвам, непривично ми е и не ме кара да се чувствам добре в кожата си.
Направих си операция на очите, въпреки че на мен очила ми отиват супер много. Затова след операцията си взех такива без диоптри - няколко чифта, за да си ги сменям. Но вече мога да нося и слънчеви очила. Мога да нося лещи с цвят.
И сега се чувствам добре в кожата си. Освен добър събеседник смятам че съм и красива жена. Цветът и формата на косата ми в момента пдочертават хубавите ми черти от лицето, веждите допълват цялата картинка. И всъщност аз не съм била грозна - просто не съм знаела как да подчертая това и не съм виждала това в огледалото. Но сега не ме е срам от себе си по никакъв начин.
Знам какво е да се чувстваш по начина, по който ти в момента. Вариантът да стоиш така и да разчиташ на самосъзнанието ти рязко д му хрумне от самосебе си, че си красива, не е добър. Промени нещо, експериментирай. И намери тази визия, която на теб ти допада. Проблемът е в твоята глава, не в чуждите, така че гледай какво на теб ще ти се хареса.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 58babca0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей,

Трябва да потърсиш помощ - психолог или психиатър, нещо такова.
Иначе жените за пореден път ме изумявате, като няма никакви проблеми в една връзка, вие създавате такива от нищото. Той те харесва, уважава и т. н., това е важно, а не как изглеждаш спрямо другите жени!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f134ad08c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момче съм и аз на 28 и направо ми е жал за приятеля ти, толкова усилия полага а ти съсипваш всичко....

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2cbc67a6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много мразя пластичните операции. Не го прави - едно, че ще си дадеш парите, и второ, ще се съсипеш окончателно. Това ще е пълна катастрофа.

Проблемът ти е, че си се озовала в порочен кръг: невзрачният ти (както си мислиш) външен вид те кара да си с ниско самочувствие, а то от своя страна допълнително разаваля вида ти. Трябва да разкъсаш този порпчен кръг, и ще си решиш проблема. Ако не се справиш сама, отиди при психотерапевт. Но можеш и сама, ако мислиш правилно. Например, така: На теб външността ти е нужна не заради теб самата и не заради кого да е, а главно заради приятеля ти, и щом той те приема, харесва и обича, значи нямаш никакъв проблем. А това ще снеме напрежението, ти просто ще престанеш да мислиш за вида си, и трайно ще си повишиш настроението. А повишеното настроение ще ти осигури и по-свеж, бодър и по-хубав външен вид. Също така, много може да ти помогне и подходяща козметика, разни подхранващи и освежителни процедури, намери си добър салон. Най-голямата глупост е да правиш пластична операция.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 93e77ff7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Момиче, съвземи се!!! И аз съм се чувствала така!!! Повярвай ми, всичко това е илюзия, период, от който трябва да научиш нещо за живота!!! Според мен животът иска да те направи по-уверена!!! Иди по магазините, нагримирай се, излез с приятелки и ще видиш как ще се разведриш! Не се взирай толкова в себе си, това въобще не помага!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f134ad08c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има толкова уроди, които са нахални и си намират хора. Ти си имаш супер приятел и си недоволна. Сигурно си средно хубава, но самочувствието ти е смачкано от другаде - тъпа работа, скапано населено място? Наистина ли никой друг не е проявил интерес към теб?

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 01f3252ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Типичната днешна жена... Способна да съсипе дори редките по-здравословни връзки в напразни опити да си повдигне егото... Проблемът ти не е красотата, а какво получава една жена чрез красотата - контрол над мъжа, или поне тя така си мисли. Проваляш връзките си не заради ниско самочувствие, а заради желание за контрол. Според теб не си достатъчно красива да контролираш мъжа до себе си той да бъде при теб. Той го прави по собствено желание, защото те обича и това те убива. Искаш ти да го държиш, не той да иска да е с теб. Типично поведение за много жени. Но ще ти кажа едно - колкото е по-красива една жена, подсъзнателно толкова към по-желан мъж се стреми. Така че ще си ВИНАГИ в това положение. Винаги ще има някоя по-красива от теб, която може да ти отмъкне мъжа на "мечтите". Винаги той може да си отиде ако реши...

Днешната жена обожава да говори за любов, за "магията", "чувствата"... Но това е огромна фасада за този който не я познава... Тя не знае що е истинска любовта, защото е преокупирана със себе си, и бяга от мъжете които са и я показали...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5f196788ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   хей
при мене също е така, същата като тебе съм, много съм комплексирана и няма значение кой ми казва, че не е така аз си знам моето. Просто аз не си се харесвам и се чудя защо въобще ми пишат и ме канят по срещи. Характера си също не харесвам и той също ми пречи за връзките. Наскоро се запознах с едно момче, което е пълната ми противоположност смисъл, че аз не съм чак толкова общителна, не се доверявам и привързван, а той познава доста хора и се привързва бързо. Станаха нещата де, но аз се дърпам заради комплексите си, не искам да го погледна в очите, не го доближавам първа и все той тръгва пръв, а истината е, че го правя заради комплекси и защото не знам как да се държа във връзка. Казах му даже да се разделим след месец откакто сме заедно, защото аз само ще го спъвам един вид, виждам, че не си приличаме и се чудя защо по дяволите избра мен и като го питам казва, че ме е избрал, защото съм свястна и такива подобни. Просто наистина му се чудя и знам, че ще му е гадно с мене като имам такова мислене и характер и сега ми е още по-зле като знам, че съм го наранила с поведението си, но просто не мога. Като ми направят комплимент казвам, че не е вярно и почвам да си изреждам недостатъците и разни такива и просто не мога да се променя. Аз лично не мога да ти дам съвет, но знай, че не си сама. Трябва да се научим да се харесваме, за да ни хареса и някой друг.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 93217e3e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По-скоро дай парите за добър психолог. Наскоро гледах някъде из новинарските сайтове за такива, като теб, снимки преди и след това. Приличаха на нищо след пластичните операции. За мен ти трябва да започнеш срещи с психолог незабавно, освен това да си вложиш енергията в четене на книги, на тема приложна психология, както и да изровиш всичката информация в нета. Знанието е достъпно за всеки, снига да искаш да го видиш. С това си поведение, не само ще загубиш този човек, но един ден просто ще останеш сама, кисела и недоволна. Само ти ли си несъвършена, излез някъде където има хора, седни и на ум преценявай всяка жена, която минава... е само манекентки и топ модели ли виждаш или много по-грозни, дебели, и какви ли не още от теб. Кой каквото и да ти каже, ако самата ти не искаш да се промениш и най-великият магьостник не може да го направи. Може би ако не ти правеше комплименти, а те шамареше щеше да се чувстваш по-добре. А за сексът, губиш ценни невероятни преживявания, когато годините ти напреднат и тялото ти се промени, просто защото хода на възрастта го изисква, няма как да върнеш тези прекрасни мигове. Ти крещиш от комплекси, но ти харесва да си в това състояние, да се самосъжаляваш, самомачкаш и да привличаш внимание с нереални прецени, които са проекция само на твоето съзнание и "лещата" през която виждаш света. Има едно предаване по ТЛС, ако искаш намери го, много ще ти помогне, разказва се как събират за определено време, хора които са вечно недоволни от външността си, даващи хиляди за пластични операции и разни манипулации и от друга страна, хора с вродени дефекти, някои от тях с плашеща външност дори. Изненадах се, как тези които имат видими проблеми, възприамат себе си, как не биха се подложили на пластична операция, как приемат живота и всъщност колко са по-щастливи, от другите, за които външността е живота им. Много интересно и поучително.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 886c164ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз имам същите обсесивни мисли, просто всеки ден е тормоз. Искам да се чувствам добре в кожата си!! От една страна знам, че не е нормално да мисля непрекъснато за това. Виждам около мен много непривлекателни момичета, които си живеят живота пълноценно. Случвало ми се е да отменям срещи заради това, да се крия в стаята си ако имаме гости, да закъснявам прекарвайки времето си пред огледалото, опитвайки се да прикрия нещата, които ме притесняват. Аз също се обърнах към пластичната хирургия. Април месец си направих ринопластика, но сега съм недоволна и мисля за реоперация. Чувала ли си за дисморфофобия? Много вероятно е да го имаме. Сега сигурно си помисли-'' Каква ти дисморфофобиа, нали се гледам в проклетото огледало всеки ден"Прочети повече за това, на английски-body dysmorphic disorder. Не искам да те обезкуражавам, но в случай, че е това, има голяма вероятност операцията да не помогне, защото е на психическа основа: (

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 137762fd5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Младостта е красива. Всеки млад човек е красив. И ти си красива.
Проблемът ти не е във външността, а в главата ти. Първо си мнителна и не уважаваш човека до теб. Той се държи мило, а ти смяташ, че те лъже и му се присмиваш. После завиждаш -едно отнай-глупавите и вредни емоции. Завиждаш на главнаъа актриса във филм, че е по-хубава от теб. Хабиш си втемето и енергията в безмислени разсъждения за това колко си непривлекателна. Ще си направиш пластична операция, но тя няма да оправи нещата. Първо започни да се приемаш и харесваш каквато си. После спри да гледаш другите и да се сравняваш с тях. За всеки влак си има пътници. Има момчета, които те харесват каквато си.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4d7ffdd53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мисля, че проблемът е изцяло в главата ти. Вместо да си правиш пластична операция (след която най-вероятно ще продължиш да не се харесваш), по-добре иди на психолог. Мисля, че има изкривена представа за себе си и за да имаш пълноценен живот, е необходимо да се оттървеш от нея.
Успех
Ж 28

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5eb0a566c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   e, това си е завист, вземи да се приемеш такава, каквато си, такива като тебе неуверени в себе си и завистливи обикновено правят живота на другите около тях много неприятен и хората ги избягват. Аз приключиих отношенията си с повечето си приятелки, защото бяха точно такива - грознички и освен това завистливи, а това е много неприятно. Няма нужда от самосъжаление. Лошото е, че такива като тебе понякога започват да вредят от завист. Отърви се от завистта, накрая всички ще те изоставят, защото никой няма нужда от женички, които се самосъжаляват и завиждат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker