Искам да ми предложи брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да ми предложи брак
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2984 пъти
Здравейте

С приятеля ми сме заедно от 5 години и половина, а от 3 години живеем заедно извън България. Не знам дали се дължи на факта, че всеки ме пита: „Кога е сватбата? ” или изказвания от типа - „Следващият път да се върнете трима! ”, но искам да ми предложи брак. Искам го и знам, че той е моя човек, знам, че искам той да е бащата на децата ми, НО той е на 21, а аз ще бъда на 24 следващата седмица.
Чувствам се изключително глупаво, след като по-рано днес направи опит да ме подпита кое повече искам за рожденния си ден, от дадени неща, за да съм максимално щастлива, а аз глупачката изстрелях нещо от сорта на „пръстен с диаманд”...
П*дяволите, със сигурност е прозвучало много жалко!
Определено е надрасъл годините си, определено е много умен и със сигурност в момента пътува към вкъщи, а мен все още ме е срам от постъпката си.
Говорили сме на тази тема и той е на ясно как стоят нещата и според него е рано, затова не искам да го притискам! Проблемът е, че аз искам или по-скоро имам нужда от това. Връзката ни е малко бурна - ревнуваме се повече от необходимото и смятам, че трябва да навлезе в друг етап вече. Не се чувствам сигурна и се надявам се, че един годеж ще укрепи отношенията ни...
За майчинския си инстинкт - опитвам се да подтискам желанието на този етап!

Моля ви, мнения и различни гледни точки бих искала да видя!
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: bb97503abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aхм, бил е нa 15 г. a ти нa 19 когaто сте зaпочнaли връзкa.
И сегa кaто е нa 21 г. сaмо, бързaш дa му нaнижеш хомотa зaщото се чувствaш несигурнa. Дa, може и дa е зрял зa възрaсттa си, но ти със сигурност не си.
Пък и един диaмaнТ нямa дa ти осигури собственост върху него.
Той е още хлaпе, a ти си недорaслa. Кaкво дете, кaкви брaкове? !

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8561b9f2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ъъъ ти си на 24! Не знам какво ти е притрябвало да бързаш! Момчето е на 21! Аз съм на 21 и също съм в сериозна връзка, но с по-възрастен мъж... На мен ми се беше случило една съседка клюкарка да ме пита, защо нямам още пръстен и аз се усмихнах с най-bitch усмивката си и показах пръстена който нося на... средния си пръст! Познавам поне три жени които са се омъжили млади в следствие на което са се развели и вече въобще не обмислят брак и си живеят живота! Помисли си това ли е което наистина искаш! Деца. Семейство. Брак. Ами, ако срещнеш друг човек? Казвам ти го защото тази моя три годишна връзка, започна случайно и по-скоро на шега след като имах нещо като връзка с мъж за който мислех, че ще е любовта на живота ми! Толкова ми е бил и акъла на 17 години... Голяма любов беше. Голям ужас и безумие!
Хората се променят! Сега мислиш едно. Знаеш ли какво ще ти дойде в главата утре? А, знаеш ли на него какво ще му дойде?
Няма смисъл да ревнуваш! Нищо няма да постигнеш, освен да убедиш младежа, че си обсесивна и животът му с теб ще бъде чудесен затвор в който няма да има и грам лично пространство.
Жена съм и ти казвам да си обуздаеш хормоните! Не можеш да накараш никой да ти предложи брак! Не е честно и не е правилно и не е никак зряло! Дори родителите на моя пряител са се оженили на по 20 години и сега живеят в две различни държави, а бабите и дядовците са отглеждали произведението на децата си, което е включвало едно пеленаче и две кучета. Така че, не избързвайте! Факт е, че ранните бракове се разпадат доста лесно. И за какво ти е този брак? Може да имате брак и пак да си изневерявате! Един подпис не гарантира нищо! Ако, щеш и пет деца му роди и това пак не гарантира нищо освен допълнителни проблеми.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c0a9a967b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вие сериозно ли?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4e0fb8e783
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как си сигурна, че той е човекът, като ви трябва нещо да ви закрепи връзката? Такива бракове свършват зле. Нищо няма да се промени. После ще искаш и деца, защото бракът не помогна, но децата са друго нещо. И накрая децата травмирани заради развод.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d7a9598def
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В случая ти си по-зрялата, гледаща към по-бързото развитие на тази връзка. И в една такава ситуация се изисква от теб да прецениш дали имаш време, сили, желание да изчакаш партньора ти да съзрее достатъчно.
Преди време излизах с мъж, с който си пасвахме като дупе и гащи в много отношения. Екстремните спортове, местата за почивка, работно време, битови навици - можех да изкарам с този човек 50 години без никакъв проблем, заклевам се. Но на етапа, в който се запознахме, аз не бях готова за семейство, думичката брак беше страшна, а да имам деца ми звучеше налудничаво. Но той беше готов за точно тази крачка от живота си и искаше точно това да се случи. Не искаше да чака 2-3-5 години, за да се развие и моето съзнание на неговото ниво. И се разделихме. Две години след раздялата ни аз наистина вече бях съзряла за това и исках да създам семейство, но тогава когато бяхме заедно тази мисъл не ме караше да се чувствам добре и комфортно. Той не искаше да рискува да изкара много време с мен, а накрая да не се оженим и да нямаме деца. Страхуваше се, че това ще се случи и след 3-годишна връзка примерно ще се разделим, защото не е правилния човек за мен.
Та в тази връзка риск печели - риск губи. Прецени си дали можеш да изчакаш младежа да се осъзнае, което не се знае колко време ще отнеме. Да го натиснеш за каквото и да било, не е добре, защото дори да се съгласи, шансът след време да ти каже, че не си му сродната душа, не е малък. Защото поддаден на твоите изкушения, поддаден на нуждата да те кара да се чувстваш щастлива, просто ще се е втурнал в това без да има нужното самосъзнание, че го желае.
Когато се запознах с мъжа ми, и двамата открито свалихме картите на масата и обявихме, че не търсим нещо краткотрайно. Нещата се получиха бързо, защото и двамата искахме едно и също, знаехме какво искаме и беше просто въпрос на време да се опознаем и да разберем дали си съвпадаме като цяло. И си съвпаднахме перфектно. Но връзката ни беше интензивна така да се каже - след като и двамата бяхме наясно, че искаме да създадем стабилно семейство, много бързо заживяхме заедно, за няколко месеца преценихме дали има нещо, което силно ни смущава в другия или всичко е наред; беше наред и се сгодихме, сватбата беше малка, така че не се нуждаеше от дълга подготовка и веднага след нея започнахме да правим опити за дете, което пък не ни накара дълго да чакаме за него.
Ако това момче е голямата ти любов, то аз намирам за романтично да го изчакаш да съзрее. Но намирам за грозно да предизвикаш по-бързото му развитие. Всеки човек има право да си мине по своя житейски път и да прескочи бариерите в него със собствените си усилия и опит. А ти, ако искаш да създадеш хубаво и здраво семейство, би трябвало да си наясно, че и двамата партньори трябва еднакво да искат това да им се случи.
Много семейства се разделят, защото единия не е бил на акъла на другия и просто се е подвел по течението, емоциите и чувствата. Но те отминават. И когато самосъзнанието започне отново да работи, нещата не се получават хубаво.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: af34abc247
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   След толкова години хората или се женят, или се разделят.
жена

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ccfb721b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Един годеж няма да укрепи отношенията в, по-скоро ще стигнете до развод. Няма за къде да бързате на тази възраст и не го притискай. Не са толкова много хората, кото ще тръгнат да се женят на 21, може би той желае. Но с натиск освен да се разделите друго няма да стане.
Ж. 26

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f7c5f94f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ако бях аз директно да съм те зарязал. Като някаква стара лелка си. Кой по дяволите се жени в днешно време...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 05ddb5cc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти си казала какво точно искаш,не мисля,че е глупаво.Но той е все пак на 21 ,а един мъж на тая възраст едва ли си мисли за брак и деца,макар,че живеете заедно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1ba38f9735
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И какво като те питат кога ще се ожените, вие не живеете за другите, нали? Да, определено виждаш брака като средство за постигане на сигурност, но това е много погрешно- има двойки, които живеят с десетилетия без брак и даже имат деца. А колко много разводи има в първите 3-4 години от брака... че и по-нататък? Този документ, особено ако един от вас не е готов и в случая примерно той ти е предложил само и само да те направи щастлива е нож с две остриета. Хем ще се чувства като затворник, хем ще обвинява теб после. Има хубави и дългосрочни бракове, но те се случват, защото и двамата партньори имат силно желание и са ГОТОВИ и уверени в решението си. В момента брак и сватба ти се струват като манна небесна и решение на всички проблеми, но живота не е приказка. Ако се ревнувате много сега, мислиш ли че документа от гражданското ще го спира да те ревнува и по-нататък? И няма да е по-лошо? След 2, 3, 5 години?
Добре си помисли и не оставяй другите да те подтикнат към решение, за което после можеш да съжаляваш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4d59d6fcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом искаш такова нещо, значи вече губите връзка и това са някакви отчаяни подсъзнателни опити "да закрепите положението".
Не искам да те отчайвам, но няма да стане...

А и познавам вече премного хора, които живеят без брак, имат деца, гледат си ги, обичат се и се уважават, не се ревнуват, така че това не е никакъв критерий на днешно време.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6455ad84a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мисля, че от написаното от теб ясно се вижда, че си много объркана и имаш доста по-дълбоки проблеми. Живеем в различни времена и спокойно можеш да изчака още няколко години, насилваш нещата и така както се тръшкаш, ревнуваш и притискаш, да не се окаже че на човекът до теб ще му писне и ще те зареже. Обсебваш го, в един момент ще иска да скъса синдижар. Някак си още дете, кой какво казал, ... ами всеки има право на мнение, но явно на теб ти харесва, когато ти говорят така, интересува те хорсокто мнение, защото сама ти, си много уверена. И последно ревността е убива всяка връзка, когато в една връзка хората са разумни и отдадени един на друг не си вгорчават живота с излишни простоии.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4922e32bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Смятам, че можеш да спасиш положението, като му обясниш, че си се пошегувала. Кажи му - "Нямам нужда нито от пръстен, нито от диамант, нито от годеж, а само от теб, от присъствието ти в моя живот. И ми се иска да чувствам, че държиш на мен. "

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fae5f60588
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Като той не се сеща клякай на коленце и знаеш думите.. Ще се молим тука да каже ДА! Ай живи и здрави. :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 78b341ff78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   На 21 години той още се формира като личност. И когато този процес завърши, може да се окаже, че е съвсем друг човек, който ти може и да не искаш вече. Да не говорим, че мъжете поначало съзряват по-бавно от жените. А може и той да не те харесва вече след като порастне. Изобщо изчакай, може да се окажеш в собствения си капан. Няма закъде да бързаш, освен ако не си толкова ревнива, че искаш да го хванеш с брачни въжета просто за твоя собствена сигурност. Поработи върху ревността си и се опитай да я овладееш. Нито един брак не издържа на ревност и липса на лично пространство и за двамата. Ако сте един за друг той сам ще ти предложи, когато се почувства готов за това.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6917d908f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   на 21 г, брак? Ти си по- голяма от него и те е страх да не си намери друга на неговата възраст, или по - малка, но това може и да стане дори и да имате брак. На днешно време изневерите са нормално нещо и брака не ти гарантира нищо.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9ff56a4e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Младо момиче си, пълно с романтични представи за живота, брака и въобще...Но живота не е само цветя и рози. Животът е повече трънлив, отколкото песен...Трябва ти самочувствие, не пръстен с диамант. Страхуваш се да не го изгубиш, искаш веднага брак и всичко съпровождащо го. Няма лошо. Не те съдя. Няма значение от разликата във възрастта - той на 21, ти на 24. Някои хора и на 50 не са готови за брак. И не искат брак. Да не уплашиш младежа с тази прибързаност. Мъжете обичат те да са двигател в предложението за брак - падането на колене с отворена кутийка и заветното ''Да'' от любимата...Нека той да се почувства сигурен в тази връзка и тогава може наистина да се получи между вас. Бъди жена - загадъчна, малко тайнствена, но истинска, нежна и честна и не пришпорвай нещата. Желая успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 52f6f4f04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   мила надявам се като си подметнала да се усети и да ти предложи.
разбирам как се чувстваш.
дано всичко получиш скоро!!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 851d9f88c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Благодаря ви!
От автора!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker