Какво следва след Ферари...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво следва след Ферари...?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 3020 пъти
Един специален човек за мене, преди време ми даде пример за мъжете, като ги сравни с коли. Каза ми, че ако вчера съм била с Форд, следващия задължително трябва да е Мерцедес. И с всеки следващ да си вдигам летвата. Послушах го и реших, че той е следващата стъпка-Ферари! Но какво става, когато съм си вдигнала толкова високо летвата и в един момент се окаже, че съм останала без Ферарито?! Това означава ли, че трябва да се върна пак на Мерцедес? Означава ли, че Ферари е върховата точка, или може би трябва да се оглеждам за самолет...?!?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: b53cc0f13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остави ги тези глупости. Търси нещо истинско и излез от тия концепции няма да ти донесат нищо добро!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e9af740605
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   да кажем, че, силно теоретично, се съглася с това определение... нали знаеш, че има Ферарита и от 2010 има и от преди 20-30 години? просто идва нов модел, не е нужно да ходиш на горе. а ако ще стоим на авто-сравнения вземи и друго впредвид - Ферари харчи СТРАШНО много; желаещите да се повозят са много, а вратите лесно се отварят, Ферарито е изключително самонадеяно за собственост на марка като ФИАТ (които са горе долу среден клас коли); освен че харчи много, частите на Ферарито са скъпи... с една дума - за да караш кола за 500,000лв, трябва да изкарваш няколко милиона на година. По ниския клас коли е огромен - там има и изящни (Алфа), има и квадратни (Лада), има мускулести (БМВ), има и пъргавки (Смарт), има и безумни (?!?) и тн...
друг е момента как мъжете гледат на пазара. да не се окаже че докато ти чакаш за самолета сама да подкараш Форда? Хю Хефнър за това е с 20 годишни... :)))))

М.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2dc1b47a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм мъж и честно казано имам чувството, че се качих от мерцедес (предната ми приятелка) на Опел. Честно да ти кажа в Мерцедеса имаше някакви екстри, дето ги няма в Опела, обаче пък Опела си има много преимущества пред Мерцедеса. Като че ли е по-лесен за подръжка, пък и не е нужно да се отнасяш прекалено нежно с него. По този начин ми отпаднаха доста притеснения, които имах по Мерцедеса и се чувствам по-добре. Но пък от време на време си карам и Мерцедеса, което е още по-добре. Така сега си имам и Опел и Мерцедес - :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a8ce971e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следва падане от коня и, да се надяваме, осъзнаване!
На една пантера не й трябва да кара Ферари, нито на един ястреб...
№1 е прав - с материалните концепции и търсения си за никъде. Търси си нещо по-силно резониращо с твоята същност.
Иначе наистина има и такива, които се женят и за фераритата и мотоциклетите си...

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 97ca14f379
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Определно забавно сравнение :о) Аз бих ти каза, че може Ферарито да е бързо и лъскаво от един Мерцедес, но не забравяй, че има по-скъпа поддържка от един Мерцедес и има по-голям риск един сблъсък да е фатален. От друга страна Мерцедесът ще те вози по-комфортно, но пък ще ти е по-трудно да го паркираш от един по-компактен Форд, който ще има и по-икономичен двигател. Всяка конфигурация ще си има предимствата и недостатъците, въпросът е да прецениш за себе си коя е точната за теб.
G.

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1c387cd2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хаха.......тая история определено ме изкефи :Д ! Може да си с ферари, ама да не си щаслива, а може да си и с трабанка, но да се чувстваш добре. Такаче моето мнение е да търсиш истинското, както казва №1 !!! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: adc2fb7851
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми аз като горе-долу не особено компетентна с "колите" ще споделя моят опит. Както повечето, надявала съм се и на Ферари, но бях съгласна и с Ауди или Тойота. Може да се каже, че се качих на нещо средно между Лада и Трабант. Повлияна от скоростите на сърцето ми, стори ми се направо Ягуар. Когато обаче падна акумулатора осъзнах, че май съм се заблуждавала и през цялото време съм била не в Ягуар или Ферари, ама в най-обикновено трабантче. Още ми липсват илюзиите, но тъй като "спестяванията" ми свършиха бях принудена да дам "колата" в авто-морга. Та - лъскава или не-толкова, ако не попаднеш на точната "кола", няма никакво значение от коя категория спада ;)
Lovely Bones

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: f5fd380706
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От ферари да не паднаш на катър?

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 68661d3618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласна съм с всички коментирали до сега, но ме гложди нещо. Ако след Ферарито се върна на Форд, това не означава ли, че съм отново на начална позиция? Или ако предположим, че Ферари е върховата точка, това означава, че няма накъде повече...! Значи ли, че за мен са се изчерпали колите (мъжете) изконсумирала съм всичко, което се предлага на пазара и може би следва да се оглеждам за котка?!? А с течение на времето вероятно ще станат 2, след това 5 и т.н, докато не се окажа сама, стара мома с 16 котки?!?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: adc2fb7851
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не бъди матереалистка. Какво значение има дали "колата" - мъжът е готин или е скромен и добър? Любовта не подбира "ферарита и фордове".. Намери си мъж, който да обичаш и да те обича. Какво значи "върховна точка"..Всеки е уникален за себе си и всеки има качества!
Lovely Bones

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a8ce971e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Няма "върхова точка"! Всяка точка е "върхова" в някакво отношение и далеч от оптимума - в друго. Както №5 правилно отбеляза, Ферарито е върхово по отношение на лъскавиня и скорост (която... колко пъти ще развиеш на max. при пътните условия в страната?), Мерцедесът - по отношение на комфорт и безопасност, Фордът - по отношение на икономичност и еколкогичност...

От друга страна - ти се развиваш през живота си, трупаш житейски опит. И постепенно осъзнаваш, че най-доброто не е задължително да е най-лъскавото или най-скъпото... Свидетели сме на много сънародници, които един приятел нарича "бързоживущите" - натрупват бързо и в разрез със всякакъв закон и морал материални "богатства", строят суперскъпи и кичозни "дворци" с кулички отгоре, и на 35-40 години си заминават я от куршум, я от бомба, я при катастрофа... Ако така разбираш живота - живей по този начин, твоя си работа.

Ако пък искаш някакъв разумен съвет - опитвай се при избора си да яхнеш такова животно, което да е върхово в повечко възможни аспекти, включително и такива, които биха те заинтересували след време, предвид на твоето (и на децата ти) развитие. В това отношение Ферарито е "кон", от чийто гръб много бързо и рязко можеш да паднеш (особено ако се появи друга кандидат-ездачка...). Имай в предвид и, че колкото повече "вдигаш летвата", толкова по-малко "жребци" ще успяват да я прескачат, което пък рязко увеличава шанса да си останеш стара мома с 16 котки. Също така - толкова по-фатален става "отказът" на някой от прескочилите летвата "жребци".

Консуматорската и "пазарната" логика не е най-доброто на което човек е способен. Престани да търсиш начини как да изконсумираш повече и започни да даваш от себе си и да твориш. Започни и да изискваш от себе си, вместо от другите. Създай САМА уютен дом, покажи психическа стабилност и позитивност (усмивка и добро на всекиго) и котараците ще започнат сами да се увъртат около тебе. Хвани един от тези котараци (или 2 или 3 - колкото ти е капацитета там...) и го превърни в Tiger! (една позабравена в днешно време марка автомобили, която навремето по нищо не е отстъпвала на Ferrari). Създайте и деца, грижете се за тях и ги научете на Осъзнатото от вас. Гарантирам ти 100-кратно по-голямо удоволетворение от живота, отколкото която и да е консуматорска логика може да ти предложи, липса на всякакви хронични и самодеструктивни болести и (обобщено казано) - един пълноценен и конструктивен човешки живот, макар и не от най-лъскавите и скъпите.

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4760db7a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Докато човек е млад е Ферари,после конските сили отпадат все повече...И става каруца,натоварена със спомени!Та,марката не е важна,важно е с какво ще напълниш каруцата след време-с топли ,хубави спомени и моменти,или със срамни и грозни преживявания!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2dc1b47a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абе май с възрастта и в един момент вече всички ги слагаш в графата кола без да те интересува марката. Т.е. май важното е да имаш кола и ти става все тая каква. Май си достигнала тая фаза.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: bb9d28a23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И бентли е хубава марка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker