Най-тъпият Свети Валентин. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Най-тъпият Свети Валентин.
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 2668 пъти
Мразя този празник. Никога не го бях празнувала и не съм страдала от този факт, първо защото е католически и второ, защото е толкова комерсиален с всичките му пухкави розови украси, цветенца, подаръчета и пр. Ако обичаш един човек, ще му го показваш всеки ден, а не на някаква си тъпа дата.

Обаче настоящият ми приятел настоя да го празнуваме. Хубаво. Взехме си подаръци, отидохме на скъпарски ресторант и в началото беше що-годе приятно. След което той започна да мрънка за цените (а той го беше избрал), да недоволства от порциите, обстановката, хората наоколо. Изнервих се и му напомних, че в крайна сметка той е решил да дойдем тук. Изрепчи ми се нещо в отговор, аз се изнервих и се скарахме безумно. Е, представете си - "романтичната" атмосфера с приглушено осветление, множество щастливи влюбени двойки, хванати за ръце и ние, които си крещим един на друг през масата. Пълна идилия, а?

Сервитьорите ни предупредиха да сме по-тихи, защото сме пречели на останалите клиенти. Съвсем се вкиснах, поискахме сметката, която беше 80 лв за почти нищо и си тръгнахме скарани. В таксито мълчахме като пънове, всеки гледаше през неговия прозорец и стискаше подаръка си.

Остатъка от вечерта трябваше да бъде прекаран в приятни занимания в леглото на множество свещи и бълбукаща вана, но щом се прибрахме си седнахме на компютрите и не си проговорихме до другия ден. После се сдобрихме, разбира се.

И си обещавам, че повече тоя глупав празник никога няма да го празнувам. Не очаквах, че ще е такъв жив провал.
Някой друг да се оплаче от същото?
Поздрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 09f76737eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз пък си ходих на работа както обикновено, подпирах си стола в офиса както обикновено, прибрах си се спокойно вкъщи, писах си домашните и сто часа си лафих с приятелка в скайп... ден като ден.
а вие като избухвате за такива 'тривиални' теми, че чак да ви правят забележка сервитьори... сигурна ли си, че всичко е наред? защото на мен ми се стори, че вашата комуникация е жив провал, не празника.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 41a5908cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какво общо има празника с неуравновесеното поведение на приятеля ти? Няма да анализирам - ти сама обясняваш защо сте се скарали и до колкото разбрах на приятеля ти някой друг трябва да му е виновен. На всичкото отгоре вместо да е мил и да преглътнве цените и пр., защото ти си с него и си там и ще те постави в неудобно положение - той се сърдел вкъщи също!!!

Съветът ми /изключително базиран на горчив собствен опит/ е внимавай с този човек, защото както ми го описваш, ако направиш в бъдеще семейство с него може направо да ти съсипе живота. Защото влюбеността отстъпва на трезвия разум, което разбира се не значи, че няма любов. Но когато човекът срещу теб е нервен, невъздържан, егоист вместо любов започва едно проявяване на характера, в най-лошите му аспекти.

Вместо спокойствие и уравновесеност - вечно мрънкане, недоволство от всичко и всеки и нервна обстановка за теб. Извини ме, ако звуча крайно, но навремето подобни прояви у приятеля ми обяснявах с недотам добър характер, а и той ги проявяваше в лека форма. Оженихме се, децата ни са вече големи, а животът ми се превърна в низ от нервни избухвания, скандали със служители, продавачи, сервитьори и пр. прояви на неуравновесеност и нервност. Вместо с годините нещата да улягат тъкмо напротив. Проблемите са повече и вместо трезво и спокойно да ги решаваме дните и нощите ни приминават както вашия празник на Св. Валентин. Дано не съм права, но си отваряй очите. После, особено когато има деца, а жената е финансово зависима става невъзможно да се излезе от ситуацията - т.е. да избягаш от непрекъснатия дразнител вкъщи.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4328e959ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момичета, като човек, който също е търпял нервни или темерутски изблици, но също така е имал и своите моменти на неуравновесеност, мога само да кажа, че никога не е виновен само единия. Ако двама души не могат да се успокояват взаимно, да си помогнат, когато виждат, че другия има нужда от добра дума, утеха и малко внимание от ваша страна, то тогава се стига до такива изблици и неудобни ситуации.

В конкретната ситуация, не е виновен нито само празника, нито само приятелят на авторката. Истината е, че човекът е искал да направи някакъв жест, но дамата му по принцип не е оценила неговите усилия, може би дори не веднъж преди и/или по време на вечерята е споменала колко е безсмислено всичко това за нея. Не му е казала нищо позитивно, не се е израдвала на неговите опити да й достави радост. В крайна сметка, той се е разочаровал и неговото добро настроение също се е изпарило, започнал е да съжалява, че изобщо си е направил труда.

От тук следва един важен извод - ако искате човека до вас да е лъчезарен и усмихнат, преди всичко се постарайте да му дадете и своета светла усмивка. Нещата не падат от небето. Едва когато си дадете сметка за това и сте способни да накарате човека до вас да се почувства щастлив, едва тогава и той ще ви отвърне със същото усилие и вие ще се почувствате значително по-добре.

Една връзка се създава и се поддържа силна през годините, само ако партньорите полагат съзнателни целенасочени усилия в това отношение. С действията и думите си се погрижете да усмихнете човека до себе си и ще видите, че и той ще направи същото в отговор.

В заключение и тук както в медицината трябва да важи правилото, че не бива да се гледат и лекуват само реакциите, а трябва да се отстрани това, което ги е предизвикало. В случая - неправилното отношение на авторката към опитите на приятеля й да направи този празник (пък бил той и католически) по-специален за нея.

Надявам се да бъда разбрана правилно - не влагам никакви лоши чувства, просто се опитвам да помогна на база на личния си опит, който ми показа, че когато започнахме съзнателно да се опитваме да се държим по-добре един към друг (без да чакаме единствено другия да го прави, независимо от нашето отношение), нещата между нас започнаха да се променят към много по-добро.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e8d999306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз само веднъж съм празнувал този празник - 2003 -та година и от тогава досега не празнувам нищо вече

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4a6a6cc39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бившият ми съпруг беше на твоето мнание,авторке, по въпроса на Св. Валентин. дори не веднъж се е изкривявал точно на този ден и сме се карали - дори сме стигали до сръдни, та и седмица после не сме си говорили.
и всичко това заради въпросния ден.
не съм искала нищо кой знае какво - просто един жест, едно внимание... не че не ми е отдавал внимание и през другите дни, но ... така е - свят широк, хора разни.
за мен този ден - дори и невероятно комерсиален, както казваш, е бил просто един повод да покажеш нещо хубаво на човека, когото обичаш. това за мен е един красив празник.
да направиш този ден незабравим за него - знаеш ли, годините минават и като се обърнем назад имаме нужда и от такива хубави спомени, които винаги, винаги ни греят, топлят... става ни милно като си спомним за лицето, което е изпразнувло с нас този ден... може след години вече това лице да го няма в живота ни, дето му е думата...
но споменът остава в нас, докато сме живи...

е, след години се намери друг мъж, който умееше да ме изненадва точно на този ден. прекарваласъм с него най-красивите и незабравими Свети Валентиновци, дето му е думата!
просто оставях прозаичния си съпруг да си седи в къщи да си пие винцето и изчезвах с романтичния си приятел...
стават и такива работи...

така че помисли си да не би в един момент и твоят приятел да престане да ти "досажда" на този комерсиално - скандално - романтичен празник и да не би да се окаже, че си е намерил с коя да си празнува въпросния ден на Св. Валентин...

споделих опитност. за съвет - не зная. съгласна съм с някои от коментиращите, че може по принцип нещо във връзката ви да куца - и то сериозно и това да е бил само поводът.
в крайна сметка момчето не е направило нищо лошо. завел те е на ресторант, платил е там 80 лв. за да те накара да се чувстваш щастлива, да ти покаже по по-изтънчен начин, че ТИ си за него най-важната жена в живота му... сега, това е могъл, това е направил, човекът.
ти пък не си примряла от щастие, той се е раздразнил и... ето ти го сканадалът!
стават и такива работи, спокойно!
обикновено двойките се карат по празниците...

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 919ee81621
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятеля ти е глупак. С най-искрени чувстра го казвам. Да те кани, без да се заинтересува за цените в ресторанта, в който отивате. След това да мрънка.... чист глупак както казах. За такова мероприятие нещата се изпипват в детайли. Не се ходи просто така. Ако държеше на теб, щеше да го направи. Надявам се да греша. Аз лично за моята приятелка не бих се излагал така. Ако трябва ги хвърлям тия 80-100 лева и не си отварям устата. Има и по-ценни неща от $. Успех*В. В.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker