Вече ме е страх, че наистина ще остана сама... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вече ме е страх, че наистина ще остана сама...
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 7283 пъти
Здравейте, знам, че много хора изпитват същия страх от самотата и си задават същите въпроси. Но се надявам тук намеря подкрепа, или поне да споделя това, което не казвам дори и на най-близките си, за да не ме съжаляват!

На 35 години съм, преди една година се разделих с приятеля ми след като разбрах за негова изневяра. Така или иначе връзката ни не вървеше, това беше и причината за изневярата, и дори се почувствах добре когато всичко приключи.

С времето обаче все повече чувствам липсата на човек до себе си, живея сама, общо взето социалната ми среда се ограничава до някои мои близки и колегите. Пробвах да се регистрирам в сайт за запознанства, излязох с няколко мъже след доста "пресявания" на кандидатите, въпреки това реших, че няма да бъда прекалено взискателна, но никой не ме привлече, въпреки, че имаше и свестни и сериозни сред тях. Естествено и аз си задавам въпроса дали е по-добре да чакам да се появи някой в живота ми, в когото ще се влюбя, или да започна връзка с човек, който изглежда добър и свестен и е влюбен в мен. Но няма ли това да е лъжа, и за него, и за мен? Не ме е страх от това, че няма да ме харесат, а от това, че не мога да срещна човек, в който да се влюбя. Знам, казват да не мислим за това и то ще се случи неочаквано, но след една година самота това положение все повече ми тежи. Въпреки, че цял живот съм била много самостоятелна, явно идва момент, в който човек просто има нужда от близка душа....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8f623a13a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяка една жена търси мъжа на бял кон, но накрая идва само конят - това беше написал някой тук, но ето - вече си на 35, а нямаш ни дете, ни куче (образно казано).
Аз съм против създаването на безразборни семейства с недогледани дечица, но една жена на 35 би следвало да се радва на живота, да ходи в почивка със семейството си, да е бременна или да гледа дечица.
Не си Го намерила, това е факт, но годините текат. Ти сама каза, че си срещнала сериозни господа - какво чакаш! Срещай се с тях, защото времето теча, а ти си сама. С времето ще се научиш да го обичаш. Гледай да е финансово осигурен, да има самочувствие, наблюдавай го как е с децата и с животните, какво е семейството му, роднините му, приятелите, стил на живот....това е важното в една връзка, в един брак. Аз изхождам разбира се от това, че ти искаш да намериш сериозен партнъор за живота. Като не влюбена имаш спокойствието да гледаш прагматично и да избереш добър партнъор, а не някой пияница и нехранимайко, само защото има огън под лъжичката.
Ако не съм права и не искаш семейство, тогава чакай конника. Може да се появи някога.
Хера

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d5041255b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лично аз за себе си знам, че предпочитам да съм сама, отколкото с човек, когото не обичам или поне не ме привлича. Не мога да се насилвам да харесвам някого, а също така осъзнавам, че и ще нараня този някой.
Ти прецени дали ще ти е добре от една невървяща връзка да скочиш в друга такава. Ти търсиш близка душа, а намерят ли се две души - ами това е любовта!
Има голяма разлика от някой човек до тебе и от една близка до твоята душа!
Желая ти късмет!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ea25b41134
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, когато прочетох историята ти, сълзите се стекоха по лицето ми... Някой друг живееше моя живот и го описваше ред по ред..Разбирам те как се чувстваш. Празна и в същото време непрекъснато търсеща и надяваща се на щастието да те застигне..
Самотата е убийствена, а когато и тишината започне да й прави компания, ти се иска да изкрещиш....Защото и сърцето, и душата ти крещят, и се молят едновременно.....за ЛЮБОВ.
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! НЕ СИ САМА!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 30c7dc8581
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също те подкрепям. Страхът от самотата е бил най-големият в живота ми и ме е карал да избирам дори неподходящи хора, само за да не остана абсолютно сам.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 697353f072
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторката: Много благодаря на всички, които са съпричастни с моята болка. Наистина се почувствах по-добре, макар все още да не съм съвсем наясно кой път да избера. Абсолютно съм съгласна с Хера, съветите й са много разумни, повтарям си същото непрекъснато, а номер 2, 3 и 4 сякаш виждат това, което се случва в главата ми. Благодаря ви, приятели!

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d717933521
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Любов има, но не я получава всеки...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c8672c24c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Xepa разсъжденията са ти като на някаква пресметлива и дребнава бабичка- тъпи и грозни
Искрено съжалявам теб и жените които мислят по тоя начин, като че ли мъжа е стока от битака и трябва да покрива критерии за да може да бъде удостоен с честта да бъде излъган че въпросната г-ца има някакви чувства към него само за да не е сама горката тя.
ама на първо място трябва да гледа да е финансово осигурен разбира се за да може да го дои като кравичка въпреки че не го обича и требва да го проучи а тя е перфектна нема от какво да се притеснява!
Надявам се все пак авторката да потърси ''човека'' а не касичката до себе си.
За да се запознаеш с нови хора ти трябват среди на общуване- запиши се на танци, плуване, на някой курс за чужд език или за нещо друго.
Опитай да се занимаваш с по мъжки хобита за да срещнеш мъж- например ходи на ски, сноуборд- хем ще се забавляваш хем може да си намериш някой :)
Развихри въображението си не си търси човек от интернет-тъпо е.
в интернет само сдуханяците си търсят жени.
Излизай и прави различни неща, живота е един предполагам искаш да си щастлива с човека който обичаш. Децата ти да са плод на любов не на пресметливост.
Ако сега избереш някакъв ръбаняк от интернет някой ден ще съжаляваш защото някъде в житейския си път си изпуснала единствения за теб.
всеки намира стига да търси!
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a5426acf7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравейте, много искам да разбера какво се случва към днешна дата с жената която е споделила своята история.
Дали още чака любовта, или все пак съдбата й се реваншира.
Искрено се надявам да е срещнала подходящият човек не идеалният, а такъв който я кара да се чувства, че е на точното време и точното място. Накратко казано да я кара да се чувства щастлива. Много ще се радвам ако е така защото припознавам нейната история като своя... и ми се иска да вярвам, че наистина е най- тъмно преди зазоряване!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e7f86652c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз съм в същото положение и ще се побъркам! ... Ж, 22

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bcc37443c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пълно е със свестни мъже, просто не са достатъчно вървежни за представите на масовата меркантилна българка. Докато гоните дивото, изтървахте питомното и накрая сте готови да се изпраскате с кой да е, само и само да не сте сами. Народа го е казал - "гъз глава затрива".

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bbabe98ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До номер 7: Когато съветваш, от значение са не предразсъдъците, а опитът. Хера определено е жена с опит, до който и ти неминуемо ще дорастнеш. Това е неизбежно като движението на времето. Тогава друг ще се отнася с теб като с увяхнала бабичка, а ти ще знаеш че си безобразно права и искрено искаш да си полезна, но... Защо ли всеки, докато е млад, си мисли, че е способен да балансира точно между разум и чувства? Хормони, а? Но после идва закъснялата истина. Закъснялата! А времето не може да се върне.
Но спокойно! Всички млади са буйни, докато им надянат хамута. После, искат или не, дърпат каруцата.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: db5469668f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен е много важно да сте приятели, защото онова влюбване може и да няма друга стабилна основа на която да се гради връзката ви, но приятелството винаги ще остане. И още нещо- когато избираш, избирай С РАЗУМА или 50 на 50 разум и чувства, но НИКОГА САМО ЧУВСТВА.... Остави ония приказки-"послушай сърцето". Сърцето днес а така, а утре иначе. Само разума, който е здраво е стъпил на земята ще си остане такъв и след 10 и след 20г. и след 50г. Това са разбиранията и ценностната система, която всеки носи в себе си-това е трайното. Това от опит ви го казвам.

Аз имам тая опитност и макар и много млада бях със зряло мислене(21г). Не съжалявам и до ден днешен, че оставих разума да ме води. Трябваше да избирам между голямата тръпка, влечение и други опияняващи чувства и физически по-красивия нещо по-спокойно, но по-стабилно и едно дълбоко приятелство, не беше физически толкова впечатляващ, но беше влюбен в мен, отдаден, посветен едва ли не, а аз не толкова влюбена в него поне в началото. Но дадох шанс на втория... И не сгреших. В годините сме имали много изпитания и сме ги преодолявали и сме заедно и до днес.

Ж46

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 25155f052b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Евала 12!!! Рядко съм виждал жена, да пише толкова смислено, аргументирано и вярно. Наистина всичко, което си написала е вярно. Жалко, че повечето млади жени не разсъждават така, а преследва тръпки, чувства, пеперуди в стомаха и тем подобни временни страсти.

Ще споделя малко личен опит от последната си да я наречем връзка с много свестна жена. Та мацката беше скъсала преди 4 месеца с гаджето си и с нея започнахме кратка връзка. След това тя се върна при него. Докато траеше романсчето ни, аз я усетих, че тя емоционално все още не е скъсала с него и за това очаквах подобно развитие. Случвало ми се е и преди. Върна се при него и сама си призна, че е мазохистка, защото той е пияница, грубиян, скандалджия, не я зачита, не я уважава, изневерявал и е и т. н. Аз също не съм добрите момченца, които жените режат, но все пак и чак толкова лош не съм. Показах и, че не може да ме третира просто като приятелка, показах и едновременно с това уважение, внимание, нежност, грижовност и бях готов да я допусна в сърцето си за нещо много по-голямо и истинско. Но тя просто си замина и разбрах, че макар да е добра, обичлива, всеотдайна, то всичко това е за него и просто все още не е узряла за сериозни неща с по-сериозен мъж като мен. Та ясно си давам сметка, че много жени живеят в илюзията, че ще променят мъжа до себе си и любовта им става нещастна, обичат, но няма никаква душевна връзка и си карат с някой така, осъзнавайки, че нямат бъдеще с него, но живеещи в илюзия, че ще стане чудо и той ще се промени. С времето някои такива жени, когато се настрадат достатъчно най-накрая оценяват някой свестен пич и се женят за него, но други продължават да ближат нови и нови рани.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 697353f072
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Здравейте, аз съм авторката. Реших да пиша отново след повече от 2 години, за да кажа на всички, които и сега са самотни, че рано или късно любовта ще почука на вратата ви! Преди 5 месеца срещнах най-страхотния мъж, още след първия месец заживяхме заедно и дори правим планове за бебе. И двамата дълго бяхме търсили правилния човек. Не съжалявам, че толкова време избрах да остана сама, вместо да бъда с някой удобен, защото сега нямаше да съм толкова щастлива. Може би има удобна връзка, комфортна връзка или просто бягство от самотата, но ако я няма любовта винаги остава една празнина и неудовлетвореност. Не е достатъчно само да те обичат, важно е и ти да обичаш и да си готов да дадеш всичко от себе си за тази връзка. Така или иначе на тези години процента на разума е сигурно към 50, но то е доколкото човек да си даде реална преценка дали връзката ще просъществува или е обречена. Съгласна съм с мненията, че човек не трябва да тича след "лудата" любов, като пропуска реалните възможности, но и връзка основана само на разума в много малко случаи е пълноценна и удовлетворяваща и за двамата партньори. Разбира се, ако в последствие се появи любовта, какво по-хубаво от това. Искам все пак да пожелая на всички да срещнат любовта и да бъдат щастливи. Весели празници!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5daa91a6a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Желая Ви дълго време да се обичате и да се радвате един на друг. Няма нищо по-хубаво да имаш любим човек до себе си, особенно за празниците. :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5da10d09ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Супер, браво авторке, пожелавам ви много щастливи мигове заедно. Аз също съм на мнение, че човек не трябва да избира удобното, ако изобщо така може да се нарече, пред възможността да открие истинската си половинка. Поне аз не мога да го направя. В момента ми се предоставя точно такава възможност, но от където и да го погледна, не се виждам в подобна връзка. А момичето наистина изглежда доста свястно, всичко й е наред-умна, симпатична, добродушна, възпитана и т. н. Няма го обаче най-важното-тръпката.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d806e2ad32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   За много години радвам се за теб авторке :-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker