Бременна съм а той не му пука. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124231)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19294)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бременна съм а той не му пука.
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 5855 пъти
Здравайте моля ви за съвет. Аз съм на 37 г.а приятеля на 41г. Бременна съм в 7 месец. В началото всичко беше окей заедно сме повече от 4г. Решихме да стегнем жилището, където ще живеем, но на него не му пукаше за ремонта. Или пари няма или е много изморен. Моя баша реши да ни помогне. И той започна едно по едно да прави. И в един момент господина реши, че му се бъркат в работите и нашите отношения и си влошиха и сега незнам какво да правя. Късно е за аборт и май родителите ми ще излезнат прави, че рано или късно ще ме остави. Моля ви дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: f56c9392e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   А какви ги мислиш,на 37 си,роди си детето и си го гледай пък кой където иска там да ходи !
Ева

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 42c100cc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Може и той да се страхува от факта, че ще става баща, да му е изнервено и притеснено, затова да се държи така. Поговори с него, сподели му как се чувстваш и че това те мъчи. Успех ! :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 035543e3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   На него не му пука първо, макар че мразя правописната полиция, но това „той не му пука„ не е изречение.
Както и да е. Ами - добре дошла в България!
Добре, че поне не си някаква пикла, и според мен добре ще се справиш. Ако това ти е първото детенце, защо си мислила за аборт на тази възраст?
Няма да си първата и последната квази самотна майка в нашата страна, пълна с некадърни мъже. Не мога да ги разбера, така наречените „бащи„ - как може да не им пука за собствената им плът - за децата им, как може да очакват от жената и от нейното семейство да гледат продуктите на теститите им и да не им дреме!!!
Очаквах, че на 41 години българинът най-после е порастнал и е готов за семейство, но твоят пример, мила, е пример, че не е така.
Съчувствам ти, но не мога да те съветвам, нямам опит с неодачници.
Да не ти дреме, ще се справиш. Дай му време и чакай да го видиш какво ще прави за в бъдеще.
Може и сега да си малко нервна заради бременността, хормоните ти са в небесата, така че споко - дано да се събуди господин бащата!
Хера

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 4fa1aac428
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Еми съвет...В този случай има няколко варианта....Да изчакате да видите на къде ще се развият нещата и какъв баща ще е приятелят ви, как ще се доразвият отношенията ви... Знаете, че мъжете са властни и държат на територията си, много биха реагирали като него- "бъркат ми се в работите", а и не само вие сте изнервена от бременността, на много мъже се отразява дори по зле, отколкото на жените им..
Другият вариант е да си родите бебето и ако не ви харесва обстановката и емоциите в този дом-изнесете се :)

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: c569884cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен щом си имала съмнения относно неговите чуства а дори и без съмнения преди да се решиш на такава стъпка или веднага щом си разбрала че се е случило е трябвало да го притиснеш за брак и то щеше да си покаже.Вярвай няма мъж на тея години който да не е наясно с чуствата си

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: c9b75baf1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мила, как да ти дадем съвет без нищо да знаем. Кажи първо защо ваште са на мнение, че той ще те остави? Това първо дете ли е и за двамата? В началото на бременността той искаше ли го?
Запомни, че каквото и да се случи това дете е твое.Нали не си забременяла само за да го задържиш?! Това е един човешки живот, заради който трябва да си силна и се бориш от тук нататък.Ще бъдеш майка, а това е най-прекрасното нещо на света.
Дори и при най-лошата развръзка се радвай, че имаш подкрепата на родителите си и няма да останеш сама.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 721cd9ca4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тук виждам няколко неясни момента.

1. Това беше ли планирана бременност или инцидент? Ако е второто как взехте решение да запазите детето?

2. Говорили ли сте за развитие на връзката си? От гаджелък да прерастне в семейство? Би трябвало да го направите, преди да създадете дете. Задавам ти тези въпроси, защото понякога един от партньорите си внушава нещо, без да пита другия и накрая се стига до болезнени недоразумения.

Автор: Решихме да стегнем жилището, където ще живеем, но на него не му пукаше за ремонта.

ДТ: "Решихме"? Как го решихте? Ти каза: Ще правим ремонт и той отговори: Ъхъ? Или седнахте сериозно и обмислихте, какво трябва да се направи и колко ще струва?

Автор: Моя баша реши да ни помогне.

ДТ: А гаджето ти съгласи ли се? Ако не, баща ти няма работа там.

Автор: И в един момент господина реши, че му се бъркат в работите

ДТ: Така ли беше? Не бих се учудил, ако забележчици са започнали да се подмятат. В крайна сметка, той иска (нали?) да живее с теб, не с баща ти.
Впрочем, чие е жилището?

Не мога да дам съвет, докато не изясниш тези въпроси. А дори и да не напишеш нито дума тук, направи го за себе си. Обмисли добре и си припомни, дали партньорът ти е бил съгласен, с всичко това.
Като заключение - жените в напреднала бременност нямат много ясна преценка и са склонни да преекспонират фактите. Без паника, седни и си поговори серизно с човека, без агресия и епитети.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: f9f6e13860
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не знам какъв съвет да ти дам,може би ще трябва да се оправяш сама,а може би се е уплашил от този ангажимент,че ше трябва да става баща,ти по-добре го познаваш.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 4223d04161
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Поговори с приятеля си (спокойно, без да повишаваш тон) и го попитай какво се случва. Задай въпросите, които те интересуват и му обясни, че в момента най-сино се нуждаеш от неговата подкрепа (въпреки, че това той трябва да го знае по-добре от всеки друг).
Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бременноста ни беше бланирана и двамата искахме да имаме дете.Както казах ние се познаваме повече от 4г.Аз съм разведена и имам едно дете.За него приятелят ми се грижи и отнася много добре.От дълго време ме караше да му родя дете но аз все не се решавах.Но с времето той доказа че е сериозен мъж ,докато не забременях .И от тогава нещата се развалиха.Жилището е мое,но двамата решихме да го оправим.Той изтегли кредит но сега нещо много се промени.Просто не знае какво иска.Дразни го това ,че моя баща реши да ни помогне.Според него се бърка в неговите работи.освен,че изтегли кредит нищо друго не е направилза този ремонт.Аз самата се много изнервих,когато разбрах,че той още не е казал на майка си.Все си мисля че някой му дава лоши съвети или просто е решил да не е отговорен за това дете.

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 721cd9ca4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Е, това внася известна яснота. Приятелят ти се е показал, като отговорен човек, поне за сега. Грижата за чуждо дете си е определено плюс в негова полза. Другите детайли, които даваш са много съществени.
Това, че апартаментът е твой сигурно го кара да се чувства несигурен. Допълнителната инвазия на друг самец - баща ти, още повече е изострило обстановката. Когато мъжът ще става баща нещо малко се чалва. Почва да си мисли най-различни глупости, между които: "А детето мое ли е?", "Дали няма да ме изгони, като се уреди добре?", "Няма ли да стане твърде властна, когато се почувства майка?".
Човекът е в практическо положение на заврян зет, това си е бая изнервящо. Ако нещо прещракаш, може да го натириш одмах. Изтегленият кредит показва желанието му да осъществи взетото решение за ремонт. Може обаче да има проблеми в службата и тоя кредит сега да му идва нанагорно. Не може да се организира и нежеланата поява на баща ти му изглежда, като явен упрек към импотентността му да оправя апартаменти.
Малко е притеснително, че не е казал на майка си, ама старите ергени понякога много ги е страх от мама. Чудиш се, дали някой не му налива лош акъл. Не знам. Но знам, че теб със сигурност те настройват против него: май родителите ми ще излезнат прави, че рано или късно ще ме остави.
Горното изречение ясно изразява позицията на родителите ти и ако приятелят ти не е съвсем типигьоз отдавна го знае, може да се сетиш, как това допълва присъствието на татко ти.
Седнете спокойно (както нееднократно те посъветвахме), когато не сте изморени или изнервени и го питай направо, както ни питаш нас, без да го нападаш. Ако не иска баща ти там ще ти се наложи да избираш.

Автор : просто е решил да не е отговорен за това дете.

ДТ: Надявам се, че случаят не е такъв.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мъжа на 20г. и на 50г. си е един и същ .Остави си детето и него го пусни да хваща гората.Жените са по силни същества и могат да оцеляват

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 54e96d4140
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Мисля, че Дядо Торбалан е прав по отношение на семейството ти - този мъж е наясно, че те те настройват срещу него и това, че баща ти е решил да постегне жилището вместо него, страшно много го тревожи. Много ми се стува, че вашите са от хората, които после при всеки удобен повод ще набиват на теб и него как са направили нещо, което той "не си е мръднал пръста да свърши"... Извинявам се, ако не съм права, но от това, което описваш, оставам с такова впечатление. Той досега ти е покзвал само сериозно отношение - грижел се е за детето ти, искал е сериозна връзка и собствено дете от теб, изтеглил е заем да оправя твоето жилище. Позабавил се е с последното и изведнъж татко ти, колкото и добронамерен да е към теб, се меси във вашите работи и от устата ти (изпод пръстите ти) илизат изречения като "май родителите ми ще излезнат прави, че рано или късно ще ме остави" и "просто е решил да не е отговорен за това дете".

Мисля, че ти сега си подвластна на хормоните и приемаш всичко много навътре, вашите задълбочават проблема, а партньорът ти малко или много е изнервен от тези обстоятелства. Ако не смяташе да е отговорен към теб и детето ви, повярвай ми, това щеше да се разбере още през първите седмици от бременността ти, а не чак в 7-ми месец. Опитай се, както ти да се успокоиш, така и да успокоиш и него. Поговорете спокойно и му сподели страховете си, за да може заедно да намерите начин да се справите със ситуацията. Много е важно сега да сте единни и да не пренасочиш съвсем всичките си положителни емоции и внимание към детето, а той да се почувства отблъснат. И най-вече не слушай никой друг, освен сърцето си! Късмет и всичко добро!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Днес той си взе парите и каза че вече не го интересуваме .Да се оправям както мога.Направо сезнам какво да правя.Ще се побъркам .Вместо да бъда спокойна аз живея в някакъв кошмар.Баша ми днес сутринта получи лек удар и за всичко аз съм виновна.Мойте родители не са били против него никога
дори защитаваха него в някой моменти.Просто ги беше страх да не се повтори същото.Преди години живеех с един мъж но когато разбра че съм бременна избяга в чужбина и от тогава нямам никаква информация за него.Но аз родих детето .Мойте родители уважиха решението ми и много ми помогнаха през тези години.Снощи проведох разговор с баща ми и той каза че съжалява ако нещо е направил за нащата раздяла.Сутринта се обадих на приятеля ми и той дойде и се взе парита.Направо съм шах- мат.Нямам думи.А сега на къде?

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Моля да бъда извинена за правописните грешки но съм много разтроенаи цялата треперя.Реших няма да правя оборт ще си отгледам и това дете.Може би съдбата ми е такава.Мъжете след мен да бягат.Но сега много ме е страх от тези нерви да не навредя на детето което е вътре в мен.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 65d56825e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Успокой се! Важното е да си спокойна!
Утре ще му се обадиш, ще се видите и ще говорите като големи зрели хора, за да намерите решение.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 872fd7ec08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   мисля като 16., успокой се, нещо този човек не мисли реално , той се е ядосал.
Много ме е жал за теб, но явно найстина не преценяваш мъжете добре, или изискваш прекалено много, задушаваш, искаш да определяш и накрая те бягат през глава.
Вече няма какво да направиш, но се опитай да се успокойш, да се вземеш в ръце. Дай си три дни на спокойствие, сън и не плачи, ще навредиш на детето си. Ако не ти се обади, потърси го ти, но спокойна и уравновесена, без викане и крещене.
Помоли го да се видите на кафе, в неутрална територия и го питай какво го е наранило, не го обвинявай, не му викай и т.н. Той си има причини, нека ти каже, къде е проблемът. Не искай нищо от него. Като ти каже проблема, питай какво би искал от теб, ти би го направила. Звучи доста примиренческо, мила, но ти си найстина в лоша позиция и трябва да направиш компромис. В бъдеще той ще ти се отплати, но сега трябва да използваш целия си чар, за да го спечелиш обратно. Не искай нищо, не го натискай, не го притеснявай. Кажи му, че ако иска може да ти се обажда, кажи му , че много го обичаш и се радваш на плода му в теб, че може да си изнервена от бременността си, но не си мислила неща, казани от теб.
изобщо преглътни и го прикоткай, за да не останеш пак самотна майка. Той ще се върне, не искай, не обвинявай и не крещи, дори той да е виновен. Помни, че трябва да бъдеш прагматик.
Не искай нищо, кажи, че с радост би чакала негово обаждане, викни си такси и се прибери вкъщи.
Много сте го ядосали, щом си е взел и парите,иска да те накаже, да видиш какво е без него.
и е успял. Виж си грешките - гордост, нервност, предирчисвост и бъди готова да се унижиш и да дадеш всичко, ако го искаш обратно. Ти сега ще инвестираш, но ще получиш 100 пъти повече. Връзката е чуплива чаша, трябва да я пазиш с всяка думичка и действие. Или да бъдеш сама. Избирай.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Благодаря на всички, който ми помогнаха със съвети. Но всичко е вече загубено. Направих спонтанен аборт от тези разправи и проблеми. Приятелят ми пък е направил страхотна катастрофа в същия ден когато си взе парите и има опасност за живота му но лекарите се борят да го спасят. Просто явно така е трябвало да стане. По някога ние самите предизвикваме съдбата.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: a1c847d570
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Господи, насълзиха ми се очите. Много съжалявам за детенцето, Бог да го прости.
Приятелят ти също явно не е бил на себе си, не случайно е катастрофирал. Явно те е обичал. Знам, че ти е трудно заради трагедията ти, но бъди до него сега, когато се бори за живота си. Забрави лошото и прости. Това е свръхчовешко, но ако не го направиш и той почине,ще те гризе. Знам, че е трудно, но човекът може да умре и ще съжаляваш цял живот, ако не бъдеш днес в болницата до него.
Моля, пиши какво е станало. Дано оцелее, дори да се разделите, но сега е важно да гледаш своето здраве и ако то позволява да бъдеш до него. Мисли за добрите мигове заедно и мислено се сбогувай.
Хера

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 54e96d4140
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   В 7-ми месец не се прави спонтанен аборт (нито какъвто и да е аборт - този термин се отнася само за първите месеци от бременността). Братовчедка ми е родена в 7-ми месец. При такова раждане шансовете за оцеляване са дори по-големи от тези при раждането в 8-ми месец. Авторката най не е много наясно с тези неща, затова изобщо се чудя дали историята и' е реална. Ако наистина е, съжалявам за така стеклитре се обстоятелства. Ако не е - нека да си намери по-добро занимание от това да драска тук.

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 4b14be9563
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И аз се озадачих, когато авторката пише за спонтанен аборт и изобщо дилемата и преди това дали да роди или не при условие че в историята пише, че е в 7ми месец...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Пиша не да се оправдавам а да внеса малко яснота. Може да стане аборт в 7 месец. Ето какво се случи. Прокървих и извърлих огромни съсиреци, получих силни контракции. Оказа се, че шийката ми се е отворила, опитаха да направят серклаж, но вече беше късно. Дадоха ми хапчета за предизвикване на контракции и няколко часа по-късно родих. При изваждането на плацентата докторката установи, че имам преграда явно е била в матката, а не в плодния сак. Това беше. Благодаря но много се нервирах че ме обвиниха в лъжа.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7a10687790
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   никога не съм се съмнявала в достоверността на историята ти! Мойте съболезнования за детенцето! Искам да те попитам как е приятелят ти, ще живее ли?
Мари

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1cdd5bb0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Вече е по-добре но все още е в болницата. Чух ме се по телефона, но още не съм ходила да го видя.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7a10687790
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Мила, знам че си в голям стрес, че си преживяла голяма трагедия и си била предадена от него, но според мен в момента трябва да бъдеш до него в името на добрите мигове заедно...
ако искаш да споделиш, може да ми пишеш luna1980@abv.com
Трябва да му кажеш за детето и не знам, не искам да съм на ваше място, но според мен той щом е направил такава катастрофа, не е бил също на себе си. Според мен обаче нямате бъдеще заедно, защото така те е предал и не е бил до теб в такъв момент. Трябва обаче да се изясните на всяка цена и докато е в болницата, използвай това, за да останете в добри отношения. Според мен, много ще му е гадно за детето, ако не му е , значи е чудовище...просто ми е трудно да ти дам съвет, като не знам подробностите за този човек. Всеки конфликт, всяка връзка имат две страни...
Много добър слушател съм иначе, ако искаш пиши...

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 54e96d4140
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Пак да поясня, никой лекар няма да нарече аборт раждане в 7-ми месец. Това може да бъде охарактеризирано като преждевременно раждане, но не и като аборт, независимо какво го е наложило. Ако си ходила на прегледи и особено, ако наистина беше родила преждевременно, щеше да го знаеш от тях.

Може историята ти да не е напълно лишена от истина, но самата бременност е измислена според мен. Измислена е от теб не за пред нас, а за пред приятеля ти, ако си усещала, че го губиш и си искала да го задържиш или просто много силно си желала дете от него. А може и наистина да си била бременна, но да си изгубила детето много по-рано (още в първите месеци), но да не си му споделила.

По принцип в такива случаи на психологическа основа дори може да тръгне да ти расте корем и наистина да изглеждаш бременна, може да ти спре цикъла и в общи линии да си самовнушиш какво ли не. Искрено се извинявам, ако не съм права, но просто от начина ти на изразяване не мога да си направя други изводи, освен горните.

В крайна сметка, ще пожелая всичко добро и с този мъж, ако се обичате истински, да се съберете, въпреки обратностите на съдбата.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 22c23b953b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26. Авторката е разказала ситуацията си и е поискала съвет. Твой проблем си е, дали вярваш или не. Никой не те кара да коментираш, щом не била вярна историята, прилисти - ще намериш друга.
Обаче ако е вярна, а аз вярвам, че е точно така, ти присто се подиграваш на трагедията й.
Загубило е момичето приятеля си и детето си, само такива „доброжелателки„ й трябват да й кажат какво било аборт и как била симулирала бременност.
Гледай си собствения живот като не може да дадеш градивен коментар и да се поставиш на мястото на другия.
Пак ти казвам - това е анонимен сайт, не може да има гаранция за достоверността на историите, но ако искаш гаранция - отиди при съседката си. Тук хората като нея, които не искат да бъдат съдени от хора като теб споделят и търсят добра дума и съчувствие.
Момичето не е мед. лице, под шок е още, не е мястото тук да ни описва как точно е загубила детето си и да ни доказва, че не лъже. Най-важното е сега да си стъпи на краката, защото има и друго дете.
Аз смятам, че и приятелят й има нужда от нея, а тя е оставена без силен човек до себе си в този труден момент. Не съм губила дете и то в седми месец, но мога да си представя каква травма е това и то да минеш сам през нея и да разбереш при това, че бащата е катастрофирал и се бори за живота си. Няма начин тя да не го е обичала.
И се появяват такива като 26. да я нападат тук! ! !
Не мога да разбера как може да има такива хора - не само, че тук жертва на много критична ситурация споделя, но да бъде и нападана едва ли не като симулантка на бременност! ! ! Това е смехотворно, подло и недоброжелателно и просто говори какъв човек се крие зад номер 26.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: cf60e0f6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Благодаря на всички за всичко бъдете живи и здрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker