Обичам ли го или просто съм свикнала с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам ли го или просто съм свикнала с него?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2466 пъти
Здравейте! Не мога да намеря отговора на един въпрос и за това реших да Ви разкажа своята история и се надявам тук да получа отговор.
Аз съм на 17, а приятелят ми е на 19 и нашата история започна преди около 2 години. Когато се запознах с него той ходеше с една от моите приятелки. Известно време бяхме в обща компания, но тогава не виждах нищо по-различно от приятел в неговите очи. Тя не се държеше особено добре с него и те се разделиха. С времето с него станахме доста добри приятели и дори започнахме да излизаме само двамата. Постепенно започнахме да изпитваме чувства един към друг... или поне аз така си мислех. Започнахме да излизаме като повече от приятели без никой да знае и така в продължение на около месец и тогава разбрах, че те отново са заедно.. събираха се и се разделяха постоянно. В крайна сметка се разделиха окончателно и с него започнахме отново да излизаме. В продължение на няколко месеца излизахме тайно, но в крайна сметка всички разбраха и ние решихме да не се крием повече.
И сега сме вече от година и 7 месеца заедно. Имали сме своите хубави и лоши моменти. Проблемът ми е, че от както съм с него се сбогувах със социалният си живот, а все пак съм още на 17 години. Преди нещата с него да станат сериозни, аз излизах постоянно и прекарвах много време в забавление с приятелите си. Той постоянно изтъква какво е направил за мен и за нашата връзка и как аз "не го оценявам" и "не съм направила нищо". В началото той много се съмняваше в мен и в моята вярност, а мисля, че аз имах правото да се съмнявам. Още след първия месец, в който бяхме заедно той замина да работи в чужбина, върна се след месец и тогава видях малка промяна в отношението му, но не ми направи особено впечатление. Прекарахме лятото заедно и той отново замина и след това се върна още по-променен. Когато се върна той дойде да живее вкъщи, изкара около 6 месеца. През времето, в което той живееше у нас, аз не излизах с приятелите си, ходех само на училище или ако изляза с някой, то и той идваше с мен.
И отново дойде лятото, тогава решихме и аз да отида с него за около 2 месеца. Докато бяхме там всичко беше наред, докато не дойде моментът, в който аз трябваше да се върна, а той да остане и така не сме се виждали вече от 3 месеца. От както той остана да работи там - единственото, за което мисли са парите. Имахме планове този месец да му отида на гости, но заради училището не можах.. той не осъзнава, че сериозните отношения все още ги взима моята майка и се сърди за това, че не мога да отида. Всеки път, когато се чуем по скайп - той всеки път намира причина да се скараме. В последно време дори си намирам извинения да не се чувам с него, само за да не се налага да се скараме. Напоследък, когато се чуем - ако не се караме, си мълчим и няма какво да си кажем. От една страна бих казала, че вече ми е все едно дали се караме или не, просто когато стане не му обръщам внимание.. до такава степен съм свикнала. Дори докато е на толкова километри се опитва да контролира социалния ми живот. Той дори ми говори за задомяване и деца, а аз все пак съм още на 17г и не ми се мисли за такива неща.
Много съм объркана - не знам дали все още го обичам или просто съм свикнала с него... Бихте ли ми казали какво да правя - да бъда ли с него или не, защото вече се побърквам.

*Съжалявам ако имам правописни грешки и т. н.
Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: c322d5e7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако ме си сигурен дали обичаш някого значи ме го обичаш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 77eb099ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е рано да мислиш за задомяване и деца. Ако го направиш сега, бъдещето е развод и сама да се грижиш за децата. Раздели се с него, той там може да си има и друга. Той знае на колко години си, така че е наясно, че още учиш и не ти е до задомяване и деца. Защо те притиска не е ясно, а самият факт, че ти е кръшкал, означава, че ще го нАправи пак.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1501b3fa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! Била съм в абсолютно същата ситуация, само че тогавашния ми приятел си беше в България. Постоянно когато се карахме за нещо дори да е супер незначително, а когато аз се разсърдя наставаше ад. Постоянно ме преследваше и ме питаше защо съм го направила.. абе мъчение.. Та към темата.. просто си свикнала към това и никое негово действие не може да те изненада.. знаеш какво ще стане и си стоиш не обръщаш внимание.. Не си помагаш така.. Най-добре е да се разделите.. вярно трудно се преживява.. но живота е пред теб.. Продължи живота си и гледай само напред... Такива хора не ти трябват!


Dreamer

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3c8ee4c1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка, явно ти е безразличен вече. По-добре не си губете взаимно времето. И двамата имате много време пред себе си и нови шансове предстоят.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 58088e3fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, разума ти правилно сигнализира, че просто си свикнала с него.
Никога не трябва да стоиш във връзка с човек, с който не ти е приятно и не се държи с теб по начин, който да ти действа позитивно и подкрепящо.
Това трябва да се приучиш още от сега да си го преценяш, защото иначе след 10-15 години може много да си завлачиш живота с някав, дето да те трови емоционално и системно да ти скапва психиката и самоуважението.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: de76dd7f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   17 годишна, задомяване, приятелят й живее у тях! Къде е майка ти в цялата история? Осъзнай се бе дете, 17 годишните не е редно да живеят на семейни начала, ти нищо друго ли не искаш от тоя живот? Имай си гадже, няма лошо ама да живее с вас, сори но няма нужда чак от толкова свобода. А неговите родители къде са? Ако беше мое дете щеше да ходиш сега на кандидатстудентски курсове, не по чужбините с батковците. Казвам ти го с най-добри чувства, дано го осъзнаеш. Не мога да повярвам какви безотговорни родители има на този свят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 11e4b7041d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колко бързо порастват децата в днешно време и какви драми ги тресат... Любов, задомяване, връзка от разстояние... А ниe скачахме на ластик и играехме на народна топка на тая възраст. И никой не дръзваше да води приятеля си да живее вкъщи на тия години. Защото учехме и искахме да постигнем нещо в живота. Не, че не сме обичали и не сме били обичани, но сякаш на 17 още не си съвсем зрял, за да взимаш такива решения за бъдещето. Защото е много важно да съзрееш и емоционално, да правиш разлика между моментен порив и дълбоки чувства. В любовта не може да се застраховаш, защото хората се променят, обстоятелствата се променят... Но може да вземеш решение, когато си съзрял достатъчно, защото любовта е и отговорност, когато си осъзнал приоритетите си в живота - семейство, деца или кариера, наситен социален живот...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker