Искам да го надиграя в неговата игра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да го надиграя в неговата игра
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 3698 пъти
Искам само да разкажа, защото го мълча с години и вече...
Това е най-нездравсловната връзка, с най-недостойния човек. Не за мен - той е такъв - държи се жестоко с хората, егоист е, лъжец, манипулатор, за него няма пречка пред това да спечели пари, та ако ще и през главите на хората да мине. Той няма приятели, защото единствено използва хората за свои облаги. Дори брат му не иска да си общува с него, а майка му го нарича "тоя".
И аз попаднах преди години в графата "жертви". Използва ме, докато имаше нужда и ме остави. Извъртя го така че аз да се чувствам виновна за това, че ме боли.
Събрахме се втори път (тогава вярвах, че е по мое настояване, но всъщност той пак си изигра картите по-добре) Беше отчайващо, изнервящо, пълно с изневери, болка, самота.
Заприличах на подобие на себе си и го оставих с ясното намерение да продължа живота си, затваряки тази страница завинаги.

Събрах сили, изпитах нови чувства, съвзех се и далеч по-силна, зряла и разумна ето че съдбата ни срещна. Започнах неговата игра. Започнах да флиртувам, после да ме няма. Казвах му, че сме само приятели и му разказвах за някакви измислени от мен чувства към мой колега. Накрая успях. Той се промени, започна да ме иска. Колкото повече бягах, толкова повече ме преследваше. Колкото повече го наранявах, толкова повече го привързвах към себе си. И когато усетих, че е влюбен до болка му наговорих няколко неща (преднамерено остри и ужасно груби и подигравателни) и не го потърсих повече. Той мен също.
Върнах си за всичко и , по дяволите, стана ми толкова хубаво.

След време подредих живота си, срещнах мъж много различен, прекрасен човек, държи на думата си, обича ме такак, както винаги съм искала, обичам го безумно много, градим основите на общо бъдеще, разбираме се, помагае си, хората ни се радват.

Обаче има- няма месец и с сещам за първия. Няма никакви чувства, нито пък желание. По-скоро имам чувството, че още имам да му връщам. Понякога ме обхващат разни болни мисли как искам да съсипя целия му живот - работата (педимно). Защото навремето той съсипа моята. Познаваше се с шефовете ми и когато го оставих втория път, направи и невъзможното, работата ми стана ад за мен и се видях принудена да избирам. Избрах достойно да напусна.

Той свестна жена така и не намери. Някакви връзки с жени, които се лепят за парите му. Ожени се, разведе се, детето му не го иска, майка му не го иска, брат му и той. Познавам ги много добре и често ги виждам - те ми казват. И това, че съм щастлива и усях да съградя връзка, пълна с обич, знам, че е най-доброто "отмъщение" за такива като него.

Но понякога просто ме обхващат някакви болни амбиции да го срина със земята. Никога не правя нищо, не си и помислям, но това, че си представям да направя - ми носи хубави усщания. После забравям за него. И след два месеца го видя случайно на улицата и ми идва...да...да го разплача.

Днес пак се случи. Разглеждах фейсбук и го видях на снимка на наши общи приятели - усмихнат. Тази усмивка ме побърка.

Не мога да се оттърва от тази жлъч и злоба. Иначе не съм такава - приятели са ме предавали, тормозили са ме съученици, колеги - нищо. Забравям. Но точно към него - като му чия името и съм готова за война.

Как да спра с това? Изморително е да таиш подобна жлъч. Силно е да кажа омраза. Просто имам нужда да го...надиграя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: bd797fc5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В тебе усещам вмесени чувства и любов и гняв! Стига вече до тук спри, знам че ти е трудно, но е време наистина да отвориш нова страница и да живееш различно. Не се занимавай с хора които те правят нещастна, дори и да го смачкаш твоята болка твоите емоционални белези ще останат! Знам, че е много трудно хората да се откъснат от миналото, но понякога е наложащо..

Бунт

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0c05525c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Плати на няколко момчета от по-забутаните квартали да го вкарат в болница и готово...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f44e7f5291
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не си го преживяла още. Освободи се от тези негативни чувства заради себе си и ще ти стане толкова по-леко. Вече си му отмъстила, наранила си чувствата и гордостта му, няма какво повече да се занимаваш. Изтрий го от фейсбук ако трябва, за да не му гледаш усмивката.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0e15bcceb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще си позволя да ти дам съвет, защото ми се е случвало всичко това, през което преминаваш.
И аз имах връзка с подобен човек, манипулираше ме най-долно, а е спал с половин София зад гърба ми, просто аз сляпо му вярвах за всичко. Най-нагло ме лъжеше в очите. Една история нямаше, която да разкаже два пъти по един и същ начин. Накрая просто ми писна и го оставих. Много ме боля, ама много. И преди това се бяхме разделяли, но реших последния път да е окончателен. И тъкмо ми беше минал плачът, бях се посъвзела, когато се появи пак той... осъзнал бил какво изгубил... и т. н., и т. н. Искал да ме види. Искал да ми предложи брах. Е, аз не исках. Толкова много ме беше наранил, че не можех дори да си представя да бъда с него отново. Започнах да си играя с него и ми хареса. Знам колко ужасно звучи, но имах нужда да си върна за загубеното време с него. Рязко промених поведението си и го накарах да ме моли да се виждаме. Давах му надежди, уж случайни подмятания, след това не му вдигах телефона, не го търсех със седмици. Пишеше ми в Скайп, аз нарочно не му четях съобщенията с дни, а след това не му отговарях. Е, явно на такива мъже това им действа като магнит. Няколко пъти го използвах сексуално по възможно най-егоистичния начин. Дори не му позволявах да остава за през нощта. Това ми поведение го побъркваше и ако исках да бъда с него, знаех как да се държа, така че да не се разделим никога. Въпросът е, че такива отношения ми се струват безкрайно извратени и не бих могла да издържа връзка, в която да се налага да манипулирам човека години наред.
Около година по-късно срещнах човека до мен, заедно сме вече доста време, скоро ще станат пет години. Обичам го повече от всичко на света, защото ми доказа, че има и честни, верни мъже. И въпреки това от време на време изпитвах желание да наранявам бившия... изглежда още не бях простила.
С времето се сещам за бившия все по-рядко, дори почти не се сещам. Знам, че един ден всичко това ще ти изглежда като гаден сън, нищо повече. Съветвам те да не мислиш много за него, а да оставиш времето да те излекува.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 95ca95784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хахах не го била обичала. Границата между любовта и омразата е по-тънка от косъм. Още го обичаш, но съзнанието ти не го допуска до Егото ти, защото ще ти пречи с новия. И правилно. Най-добре ще е да го забравиш, да му простиш (и на себе си да простиш) и да продължиш напред. Приеми компромиса, който си направила с новия мъж и гледай да градиш щастлив живот.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8e76e0b564
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Съмнява ме да го надиграеш. Вижда се, че ти е под кожата и пак става неговото. Стремейки се да го накажеш, наказваш и себе си. Сигурен съм, че е много изстощително. Помисли си, заслужава ли си? !
Съжалявам, но за отмъщение не мога да дам съвет. Форумът би следвало да е място, което ни кара да сме една идея по-добри, а не обратното.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: adbb1c325e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пука му за твоята злоба, тази жлъч трови твоята душа. Той се кефи, че ти злобееш, а ти няма да издържиш дълго, или ще се побъркаш, или ще се поболееш. Злъчтта е отрова, която ще те погуби! По добре ще е ако опиташ да го забравиш, защото ще отровиш и новата си връзка!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5409642415
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма смисъл от отмъщение. Гледай си бъдещето, не гледай в миналото. Още повече че няма да е никак коректно спрямо сегашния ти приятел да се занимаваш по какъвто и да било начин с бившия ти. Каквото било - било.

Хората обикновено все търсим вината в другите. Но честно казано вината си е твоя. Твоя е, защото ТИ си избирала да бъдеш с този човек, ТИ си го допуснала до себе си. Той може да е бил гадняр, но ти си тази, която е взела решение да бъде с него, въпреки това му отношение. Човек сам си е виновен за попарата, която трябва да сърба.

Такива негативни чувства и мисли ще повлияят зле само и единствено на теб. Не си струва. Най-доброто отмъщение е да продължим горди напред, не съжалявайки за нищо!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 70304a7041
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Наранявал ме е човек който съм обичала и ми беше найстина тежко но в реалност дори да ми е казвал обидни неща, може би друга жена на мое място би се изпълнила с омраза, то зависи от човека аз не съм такава. Аз също съм се държала зле не отричам но е било от яд, не съм изпитвала никаква злоба и жлъч. Мога да мразя човек към който съм нямала чувства ако ми е направил нещо лошо, но със някой с който сме били във връзка както се вика и в добро и в лошо няма как да тая омраза или чувство за отмъщение. Няма смисъл човек да залъгва себе си, ясно е че имаш все още имаш нещо към него, останала е и някаква болка която те измъчва, разбирам те защото вътрешната болка трудно минава но колко то повече те обземат тези негативни мисли толкова повече вредиш на себе си. (ж. 27)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 364ee68c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Колкото и невероятно да ти прозвучи:
НАЙ - ДОБРИЯ НАЧИН ДА НАДИГРАЕШ НЯКОГО (като този) Е ДА СПРЕШ ДА МИСЛИШ ЗА НЕГО - ВСЕ ЕДНО, ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА И НЕ СИ ГО ПОЗНАВАЛА!
ПРОСТО ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШ - както не се интересуваш от ядрена химия... примерно.
Всяка форма на внимание към такива хора действа като гориво за тях - и добро и лошо внимание!
Ако успееш да постигнеш това, което те съветвам ТИ ЩЕ СИ ПОБЕДИТЕЛЯ!!!
В началото ще ти е трудно - насила си повтаряй 'НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА' като ти нахлуят в главата мисли за него. И полека-лека наистина ще спре да те интересува. До тогава намирай си нови интереси, особено, когато имаш свободно време, а си пред монитора - чети някакви интересни неща, така че да не ти остава време за ровене във фейсбук.
А също да ти напомня, че за снимки всеки се усмихва...
Още един стимул: След 20 години, като се обърнеш назад, няма ли да те хване яд колко много мисловна и емоционална енергия си изхабила по 'тоя'? ! ;)

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b242c5f9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зарови томахавката, нямаш нужда да гледаш негови снимки. Ти просто още го обичаш, колкото и да те е наранил. Мъст няма да ти донесе нищо. На такива хора, които много са ме наранили, като се сетя за по-специално двама, направо ми се надига нещо. Аз съм много жалоств и отдаден човек, но тези двамата.... не ми се пише просто. Като се сетя за тях и за мъст, от сърце им пожелавам за всички мръсотия и лошотии, които ми причиниха Господ да ги накаже както той реши.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7ce613a50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Забрави го тотално. Животът ще го сложи на мястото му и ще му отмъсти и за теб. Тези чувства в теб само ти взимат енергия и ти губят времето. Прости му и продължавай напред. Съдбата си знае работата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cec9d15b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не си безразлична към него. Сега, какво изпитваш не се наемам да кажа.
А също така не си щастлива - щастливите хора са просто... щастливи!!!
Ж20

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c6b51dbca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Прости и продължи напред, сега носиш голям товар от миналото и желание за отмъщение. За да бъдеш простена, прости и ти и голям товар ще падне от гърба ти.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ea68c2bd04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Съгласна съм с някои от коментарите горе. Още го обичаш, но си много горда. Иначе нямаше да погледнеш назад отново...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b155d301e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Разбирам те. Според мен не го обичаш отдавна, но егото ти не спира да страда. Виж, направила си достатъчно а и от прочетеното разбрах, че имаш добър човек до себе си. Оцени всичко хубаво, което имаш. Това е твоето оръжие. Онзи ще бъде достатъчно наказан ако те вижда щастлива.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b9e57c5bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравей скъпа! Напълно те разбирам и наистина, когато човек попадне на подобна гадна връзка, когато мине време и помислиш колко си загубила, се настройваш негативно, мъчно ти е за загубеното време, за напразните надежди, за униженията на които си била подложена и пр! Но според мен грешиш, като се опитваш да получиш информация за човека по всички възможни начини! Спри връзката и информацията с него, спри да мислиш за него, защото това предизвиква неприятни асоциации и споменът те трови! Така ти ще го махнеш от мислите си и ще живееш с настоящето, а съдбата си знае работата! Всичко на този свят се връща и то по начин, по който да беше специално го мислила нямаше да го измислиш! А това при мен стана когато вече не ми пукаше за миналото и не ме интересуваше! Пожелай му достатъчно дълъг живот за да има да плаща, това което е сътворил! Всичко добро с новата ти връзка!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f88472e797
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Според мен не си го преживяла. Ако една жена преживее мъж не ѝ пука какво прави, с кого е, къде е, щастлив ли е, нещастен ли, сам ли е, има най-хубавото семейство ли... Просто не се интересува. Вероятно го обичаш (и се опитваш да къжеш себе си, че го мразиш) и е много вероятно да съсипеш своя живот и този на човека до теб. Дано нямате деца още

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4e64138387
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   На всички, които мислите, че има някаква обич - няма.
Обичта е чувство, което ме тика към изграждане и прошка, към отдаване. Тя е нещо светло, позитивно. Когато обичам, искам човека, когото обичам, да е щастлив, успешен, хармоничен.

Злоба е. Омраза е силно а го нарека. Злоба от именно наранено Его, с което не знам как да се справя и затова поисках съвет.

Как да я преодолея, защото това ме трови.
Не търся умишлено информация - тя сама пристига при мен. Седим на една маса голяма компания и идва брат му и започва да се оплаква "тя" какъв е. И аз какво? Да скоча и да му запуша истерично устата, или? Не става. Просто слушаш. Живеен в малко градче и информацията пристига винаги. Има един лаф: "Не можеш да пръднеш, без в другия край на града някой да не разбере. " (или нещо подобно)

Казвате ми : прости! Мислех, че съм. Казвам си го, продължила съм, създадох нова връзка, пълна с най-топла обич, но явно не съм. Може би... не зная как. явно не е само до това да си го кажеш. Повтарям си - той не е съществуал, той е непознат, не ми пука. И всичко е ок, докато нещо не ме подсети за него и ме изпълва този безименен гняв. Нищо не правя и нищо не съм тръгнала да правя, но на ум си представям колко добре ще се почувствам ако го смачкам. Включително съм си представяла и как ще му вкарам едно круше.

Всъщност това, че мълчах толкова дълго за тези мои лудсти и сега си го казах - има ефект. Някак го освободих от себе си и сякаш не тежи толкова. Надявам се все по-рядко да ми се случва, защото наистина трови много.

Има и друго. Аз съм справедлив човек и не знам дали искам да му го върна, защото е наранил мен... или искам да накажа чрез него подобен тип хора въобще. Да разкрия истинската му същност, та нико повече да не се подлъже по лицемерната му фасада. Да остане без работа, за да види какво е било на десетките семейства, които е прецакал с пари. Да усети болката от това да си гладен, защото е докарвал хора до онзи етап, в който ако обядваш, не вечеряш. Иска ми се да го разоблича, да го надиграя, да го... и аз не знам точно. Действа ми като енергиен вампир и знам, че докато продължава това да е така - той е победител.

Реших да потърся помощ в различни книги, а в крайна сметка да поговоря и с професионалист за това.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0144d1511b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   №21 - Ботев го е казал най-добре: "Но себе си, брате, губя, тия глупци като мразя! " Злобата е от съзнанието, че ти се е подигравал доста време и те е консумирал, като прост продукт, без да те оценява, без да се съобразява с чувствата ти, с женското ти и човешко достойнство, а това е голямо унижение, разбира се. Бил е вампир за теб. Страхувам се, че още е такъв, щом го мислиш и искаш да се убедиш, че страда, за да си отмъстена. Конфуций: "Ако някого мразиш, значи той те е победил".
Всъщност, не можеш да приемеш своята отговорност, защото ти си му се поднесла на тепсия, ти си приела тия условия, въпреки че си усещала истинското му отношение, защото си го желаела, като мъжки екземпляр или като нещо друго, импонирал ти е, бил ти е нужен. Има една песен на Шакира и Бионсе- Чаровният лъжец...

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0144d1511b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   №4, извини ме много, ама това което си написала за твоя ОТМЪСТИТЕЛЕН секс по най-егоистичния начин... - направо ме разсмя: "Няколко пъти го използвах сексуално по възможно най-егоистичния начин. Дори не му позволявах да остава за през нощта".

Колкото и егоистичен да е сексът, той си е подарък за мъжа и явно и ти също си се кефила яко, макар психически да си го възприемала малко садо-мазо, ама всъщност тоя секс, който си му подарила, (и на себе си също) ясно свидетелства, че още си била хлътнала по него, и то много. Уж ти си го употребила, а всъщност той те е употребил за последно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 38555ebdb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   22, нали и аз това казвам, което и ти.
Въпросът е как да му противодйствам, как да се отърся от тази злоба?

Говорих уж с професионалист - да ви кажа..не знам точно защо отидох. Тя ми обясни нещата, така както и аз ги виждам и накрая каза, че трябва да го превъзмогна. Въпросът: как именно? Да се радвам на живота си, да обръщам внимание на нещата, които изграждат моя свят, да избягвам срещи и т.н.

Не ми обща, че тези паник-атаки при вида му (така ги нарече тя) ще спрат.

Сега чета някаква литература - различни техники за справяне и постгане на вътрешен мир.

Опитвам се, когато се сетя за моето "отмъщение" да не си представям ругия нещастен, а себе си щастлива. Примерно, представям си, как го виждам и го подминавам усмихната без да му отдавам енергия.

Май има някакъв фект. Ще упорствам с това и ще изпълнявам съветите на онази жена - да видим дали ще спре.

Факт е обаче, че мислех, че съм луда и криех. Споделянето, изповедността мнго ми помогнаха и благодаря на съдбата, ч попаднах на този сайт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker