За личното пространство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За личното пространство
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2374 пъти
Уважавате ли личното пространство на половинката си? Тя уважава ли вашето? Какво се случва, когато Ви излъжат и Вие разберете за това? Смятате ли, че след като Вашият партньор е загубил доверието Ви има право да претендира за лично пространство!? Полага ли се лично пространство на човек, който го има, за да злоупотребява с него? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: b888682ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да.
Да.
Разговаряме-изискваме честност.
Разбира се.
Разбира се. Личното пространство си е лична територия, в която никой не е в правото си да влиза. Дори да искаш, не можеш да го отнемеш. Друг е въпроса, че всеки използва територията си, така, както сам прецени, че е необходимо. Опита за отнемане би довел само до още по-силна съпротива и рискуване да стане чужда, а не твоя.
РЕВНОСТТА НЕ Е СПАСИЛА НИКОГО ОТ ИЗНЕВЯРА, НАПРОТИВ, ПРЕДИЗВИКАЛА Е.
Предразположи го да говори. Може да ти е много трудно, но съсредоточи се в реакциите му, без да даваш израз и мисли до каква степен, пространството е застрашено от друг човек.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ffaf4aecc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами то личното пространство си е даденост за абсолютно всеки. Никой няма право да ограничава живота на другите - все пак се предполага, че живеем в свободно общество нали. Ти няма какво да даваш и да отнемаш. Щом вече не можеш да имаш доверие на някого, защо въобще още си с него.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 667fdd87d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да. Лично пространсто се полага на всеки. Това е принципното положение.
Ако човекът отсреща не знае какво да прави с него, или злоупотребява - това е признак за липса на зрялост и уважение и може би е време да поговорите и изясните границите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 50d46fa91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че му се полага. На теб се полага да се изнасяшнот тази връзка.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c4c99f81e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всеки трябва да си има лично пространство разбира се иначе като държиш някой изкъсо и във клетка и не му дават миг покой на всеки би му писнало.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 620f2ee325
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз безкрайно уважавам личното пространство. Всеки има нужда понякога да остане сам или да се срещне с приятели, които са си лично негови. Но... не и когато с този модерен термин се злоупотребява. Не и когато се явява като параван на изневери и слободия. А за съжаление доста хора си крият гадориите зад тая фасада-лично пространство...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c87f61b22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора-благодаря за съветите, но в някои от тях има недоразумение! Съжелявам за неяснотите! Значи въпросът ми е свързан с това, че личното пространство е окончателно компрометирано от паралелна връзка, за която при разговори се отрича на 200 процента, обратно следват обвинения! Би могло да се разбере дали връзката продължава и да се вземат съответни мерки само ако се наруши личното пространство! Тоест няма друг начин освен този, въпреки недоволството на другия на всичкото отгоре! Или имаме следния прецедент от страна на единия нарушаване на личното пространство, от страна на другия- паралелна връзка и непрекъснати лъжи! Благодаря!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d228a8618b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пич, тя работата е ясна. Колкото по-бързо приключиш тази връзка, толкова по-добре. Минал съм през това и ти го казвам от опит. Колкото до личното пространство, аз го разбирам да имам време, да изляза с приятели на по бира или на кафе, както и тя съответно. Не бива обаче да се прекалява, т. е. всеки да си излиза постоянно поотделно. Познавам хора, които цяла седмица са на работа и като дойдат събота и неделя, всеки хваща пътя в различна посока. Какъв е смисълът тогава да са заедно?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b26895f070
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ха! Какво ти лично пространство щом се ползва от измамник!!
Ще си сваля който си иска, ще се гаври с половинката си, ще създава парални връзки на такъв говняр с извинение да му се набие шута директно, егати и наглия тип! Като не си признае да бега мишката! За съжаление на никой няма да му е приятно любимата или любимия да се изчука с някоя или накой пред очите ти! Трябва да си бахти изрода! Извинете за грубия тон но си е така. Като ще търси други(друга)какво търси там!!!?? Мошеници!! ЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО МИ БИЛО!! Пълно е с лицемери и такива за имоти дето се правят на влюбени само и само да се домогнат до парите ти или имотите ти гадняри!!!
Та до Автора Един хуй в гъза му набий на такъв дето иска лично пространство!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 28dd190205
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аа, щом има паралелна връзка, това не е лично пространство, а е изневяра. Личното пространство е да пиеш кафе с приятелки или да имаш хоби и пр. Но изневярата е злоупотреба с личното пространство и с доверието на партньора и на практика, за мен, е краят на връзката. Така че ако някой се опитва да представи паралелна връзка като лично пространство, е доста нагъл опит за манипулиране на партньора и откровена лъжа. Това е изневяра.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4df36d99db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Интересува ме, когато пътувам с влака и като отворя вратата на стопа или като вляза в тоалетната, и отворя с дръжката си капандурата-т. е. подвижния таван, за да видя нещо или да заснема клип със смартфона си, дали не влизам в нечие лично пространство-дали е същото, ако някой ти гледа какво има в смартфона или компютъра ти, без твое знание? А относно дръжката-пуснете филма "Куче в чекмедже" и преместете курсора на клипа на 10. 00, натиснете "Пауза", и ще видите как изглежда дръжката, която е уникална! Иначе никой и не подозира, че имам дръжка за отваряне!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e96f901cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Личното пространство е положителна и дори задължителна категория, когато двамата си имат доверие. Ако доверието се пропука и единият се усъмни за нещо, излизащо извън взаимните споразумения, то те вече не са едно цяло, не са приятели, а врагове и личното пространство би могло да бъде нарушено, за да може подозиращият да се добере до факти, които потвърждават (или не) негоговте подозрения. В случая с Дездемона, ако Отело не е бил толкова доверчив, а проверяваше по-точно фактите, тя можеше да остане жива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c87f61b22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да интересна тема! Личното пространство е едно чудесно нещо, показващо чувствата на двойката, взаимното доверие мужду тях! И аз понякога се чудя с какъв акъл, хората си играят с доверието на партньора ползвайки прикритие в личното пространство! Хайде ако е еднократна грешка разбирам, но да си въртиш паралелна връзка и да си искаш личното пространство, това е наглост и безобразие! Една позната имаше подобен случай и мъжът й каза, че не й казва истината за да не я наранява!?? Значи може да безобразничи, без съвест и без да помисли за партньора, знае, че ще го нарани, но грижата стига до там да го излъже!?? Аз мисля, че такива хора, които злоупотребяват с личното пространство нямат право на такова! Проверявайте им редовно телефоните, лаптопите, джобовете, много по-добре отколкото да хукнете след тях с пушка да ги гърмите, като в американски екшън!!! Всичко добро и дано имате късмет с партньорите си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker