Бременна съм, но не съм щастлива. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бременна съм, но не съм щастлива.
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2896 пъти
Здравейте, на 27г. съм. Искам на кратко да разкажа моята история.
С приятелят ми сме от cca. 7г заедно, но през тези години сме се разделяли и събирали много пъти. Обичах го наистина много, но както се казва.. няма как да слепиш счупенето. Бяхме разделени 4. мес, през това време срещнах друго момче, по което хлътнах, но въпреки това, се чувствах виновна, че обикнах друг и то за толкова кратко време. Въпростното момче живее в чужбина и реших, че няма смисъл от тази връзка, а и все пак съм на 26г. Всички около мен все ми повтарят да се омъжа и да създам семейство.. Върнах се при бившият си, с когото сме от толкова години заедно, но осъзнах, че допуснах доста голяма грешка, но през това време успях да забременея от него. Целият ми живот се обърна с краката нагоре и сега не знам как да постъпя.. Виновна съм изцяло аз! Страх ме е от аборта, за мен винаги това е бил грях и сега попаднах в такажа ситуация, че не знам кое е правилно и кое не е.. Не съм щастлива, не обичам приятеля си, но чакам дете.. Той не е лош човек, добър е, улегнал, знам, че ще бъде добър родител, но не го обичам и не знам дали наистина е редно да наведа главата си и да се омъжа за него и да родя детето, или да направя аборт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8e2e73759a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами според мен доста от жените, които бият децата си са все някакви такива, на които мъжа, от който са забременели май много-много не им е бил най - първото желание.
Е вижда се, че не искаш да си с този, май и дете не искаш.
Ами направи го тоя аборт, какво да ти кажа.
Ама ти пък не искаш да го направиш.
Тогава можеш да бъдеш 'самотна' майка, както им казват. Макар че според мен звучи малко обидно това 'самотна' - може би по - правилно е да се казва: 'майка, която се грижи за детето си самостоятелно'.

Ти май досега доста си угаждала на околните - живееш си живота така, както те искат да го живееш, а не както на теб ти идва отвътре - все едно си им кученце. Е, не казвам, че си виновна, че си такава. Със сигурност не си виновна. Просто може би дори генетично, по душа си по - мила и добродушна и те инстинктивно 'надушват' това и се възползват, естествено. Но, занапред ще е добре да започнеш да се противопоставяш - на родители, роднини, мъжа си (този или друг). Независимо дали ще родиш или не ти трябва да започнеш да подреждаш живота си така, както на теб ти идва отвътре.

И все пак, ако ще раждаш в крайна сметка - не ставай от онези майки, които си го изкарват на децата си - психически и/или физически, явно или по по - прикрити начини.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d4cf3f0d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не обичаш този човек - прави аборт и търси любовта. Но тук има много ''но''... Можеш да напуснеш приятеля си и да родиш детето, ако смяташ, че е грях аборта. Ще го гледаш като самотна майка, като таткото може и да помага, ако пожелае и ти му позволиш. Като трябва да си готова да носиш негативите и позитивите /които са по-малко/ от това да си самотeн родител. След време може да срещнеш друг мъж, който да обича и теб и детето ти. Постъпила си лекомислено - правила си секс без предпазни средства, с човек, който казваш, че не обичаш вече, забременяла си... Имала си кратка връзка с друг... Но той не ти обещава нищо, само една гола любов, която не се знае колко ще продължи, като повее вятъра на промяната... Този, от когото си бременна, според теб, е сигурен човек и ще имаш добър живот и грижа за детето. Имаш варианти. Важното е ти да не си нещастна от избора си. А тези, които ти повтарят да се жениш и да създаваш деца - не ги слушай. Всеки решава за себе си кога и с кого да създава семейство. Най-верният избор е твоят избор, защото живота си е твой. Не слушай съветите на другите, защото хората са различни и разбиранията им са различни. Всичко зависи от теб! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f262a9a0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ми, като бягаш по сигурното е така. Накрая пак гориш. Поне да беше рискувала. Айде пати сега.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ae1b491935
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, aз също съм против aбортa, още повече, че по "чудо" имaм две живи и здрaви момчетa. Но нa твое място не бих родилa.
Нежелaн мъж, нежелaно дете, нежелaн живот с тях...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d919ec2682
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Бебчето не е виновно, не го махай, но щом не обичаш този човек, как изобщо си била със него? Не знам, объркващо е, наистина!

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cfcb7d651e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Махни детето и намери човек, когото ще обичаш и ще създадеш истинско семейство. Млада си, живота и през теб. Аз направих грешката да родя дете на човек, когото не обичам и сега съжалявам ужасно. Да, детето не е виновно и аз така си казвах, но по-добре да го махнеш, отколкото да живее в семейство без любов, а когато е няма любовта рано или късно ще се разделите и пак ще е за сметка на детето. Щом в го обичаш сега не те задържа нищо при него, но родиш ли дете, или ще се търпите заради детето, като живота ще ти стане яд, или детето ще е с разделени родители. Така, че помисли добре, докато имаш време! Това е моето мнение, разбира се аз се влияя от моето положение. При теб може и да не стане така, ти си знаеш най-добре как стоят нещата. Успех и дано вземеш най-правилното решение :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e8ae7bd379
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спри да слушаш околните и вземи живота си в ръце. Отговорността за живота си е само твоя и ти ще трябва да си го живееш с правилните и грешните решения. Като за начало не е лошо бащата да знае че не желаеш него и детето и че не се чувстваш щастлива. Бъди смела и решителна. Не приемай отговорности и товар, които няма да можеш да понесеш. Изясни за себе си какво искаш и очакваш от живота.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 93055ad0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бебето винаги може да си го отгледаш и сама. Трудно е, но ако имаш подкрепата на роднини и приятели ще се справиш със ситуацията. За аборт си голяма вече. Трябва да си понесеш отговорността, че си допуснала тази бременност. Абортът е морално право на младежи, които са направили грешка. Живеем в ужасно замърсен свят и хората с фертилни проблеми са много висок процент, така че приеми детенцето си като дар и си го отглеждане с любов. Като се роди ще прецениш дали искаш да го отглеждаш с твоя приятел или да разчиташ само на финансова подкрепа от негова страна.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 53d587358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смятам че когато една жена има дете, трябва да си го гледа а не да мисли за мъже, обича не обича друг.. помисли, според мен трябва да забравиш за другият ако ще го раждаш. Проблем ли е за теб това че не го обичаш мъжът, хубаво е да има любов но за съжаление не на всеки му е писано. Проблема е и в това дали го искаш.. детето, дали бащата би се грижил за него, това също е от значение, дали искаш да имаш бъдеще със този човек, защото дори да не се ожените, никой не е казал че трябва да се жените ще бъдете свързани за цял живот. Въпреки че на 27 имаш време, честно не знам как бих постъпила във ситуация като твоята, само че при мен е по сложно тъй като аз не мога да си позволя да има друга любов, така че сигурно ще е без.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5112eaa49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   Абортът е грях. Освен това е и опасен. Може да те увреди трайно. Независимо от това, какво изпитваш или не към бащата, той не те е изнасилвал, когато си зачевала, нали? Това означава, че трябва да родиш това дете и съм сигурен, че ще го обикнеш много. Относно връзката ти с баща му, много зависи от следродилния период, който е едно огромно изпитание. Ако той те подкрепя и разбира, може да се появят чувства и от твоя страна, макар че тогава ще си много раздразнителна и целият свят ще ти е крив. Освен това, какви са тия твои вечни колебания - щом вече си се върнала при него, трябва да се придържаш към това свое решение. А ти - иди ми, дойди ми... И на онова момче от чужбина си му разбила сърцето, сега и стария ти приятел си на път да го съсипеш окончателно. Айде съпри се най-накрая. Така не става. Нещо да си чула за чувство за отговорност? Така ще си разбиеш целия живот, и не само твоя. Мога да споделя, какво би възродило чувствата ти към бащата на детето - ако си по-всеотдайна към него, ако вложиш усилия да го правиш щастлив, да го зачиташ и уважаваш като мъж, независимо какви резерви си имала или имаш, да влагаш себе си в тази връзка дори повече, отколкото той, така ще усетиш любовта в сърцето си. Нищо не си казала за причините за честите ви раздели, но съдейки по непостоянния ти характер, поддаващ се и на външни влияния, ти имаш голяма отговорност за вашите несполуки. Трябва да работиш върху характера си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a7943f1924
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имаш два варианта разделяте се и махаш бебето или го раждаш и ставаш самотна майка, а баща му го вижда уикендите. Решението си е твое!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 80b9a748d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Приятелят ти на колко е?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3c726d3c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не се притеснявай, като родиш, ще стане още по зле.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 40881222c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Преди повече от две години "попаднах" в същата ситуация като теб и взех най грешното решение и то беше да направя аборт. След аборта изпаднах в депресия опитах дори да се самоубия този товар го нося повече от две години. затова помисли хубаво какво ще правиш защото аборта е нещо което се преживява лесно а напротив това остава белег за цял живот. Дано вземеш правилното решение за теб

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker