Не знам какво се случва с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам какво се случва с мен
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1853 пъти
Здравейте мили читатели!
Не знам от къде да започна, може би от там, че съм на 20 години и съм втора година студент в СУ. Академичната година започна преди има-няма 2 месеца и от тогава с мен се случва нещо, което не мога да контролирам и това чувство в мен се усилва експоненциално.
Имам един останал изпит от първия семестър и ходя с първи курс на една лекция и там видях едно момиче. По-скоро за първи път я видях, когато играхме карти в една зала във факултета. Още първия миг, когато я видях, отплеснах вниманието си по нея, а това е нещо толкова нетипично за мен. Никога не съм имал приятелка и никога не съм имал чувства или каквото и да било досега към момиче. Като цяло смятам, че трудно някога момиче би ме харесало и причината не е във външния ми вид или в това, че жените са такива и такива, а в самия мен. Откакто я видях обаче нещата се промениха, а най-странното е, че дори не я познавам, нито пък тя мен. Едва ли знае, че дори съществувам. Нямам представа какво изпитвам, никак не ме бива в това. Не знам чувства ли е, привличане или нещо друго. Просто като я видя и ми се обръща всичко. Всяка сряда ходя на лекцията и не мога да спра да я гледам. През останалото време я засичам из факултета и все по-често мисля и се сещам за нея. Усмивката и е най-сладката, която съм виждал, а тя е най-красивото момиче за мен.
Всичко е прекрасно, но тъжното е, че ще си остана само с мислите и преживяванията си. Нито я познавам, нито тя познава мен. Не мога да я заговоря просто ей-така, защото съм малко или повече срамежлив, което в интерес на истината не знам от къде се поражда. А за да спечелиш едно момиче, може би, първо трябва да станете приятели, да се посближите и поопознаете. Изглеждам добре, висок съм, харесвам всичко във външния си вид и нямам никаква идея защо съм срамежлив - скапан характер. Прибавете към това, че никога не съм казвал на момиче какво изпитвам, нямам никакъв опит с изразяване на чувства и впечатляване на момиче и много бързо ще установите, че шансовете ми клонят стремглаво към нула. Много е вероятно и тя да си има приятел, та тя е толкова сладка, симпатична и усмихната. Кой не би харесал такова момиче? Забелязах, че ходи с няколко човека в почивките да пушат, е ако пушех цигари и аз, можех поне да се запозная с нея на един фас, ама за хубаво или лошо не пуша. Не съм човек, който се оставя на негативните емоции, но цялата работа доста ме натъжава, защото толкова много искам да я прегърна и да я погаля по косата. Не съм лош или противен човек, но просто не ме бива в някой работи и всичко заради характера ми, който не харесвам много-много. Едва ли мога много да се променя, аз откакто се помня съм си така. Може би и затова не съм харесвал момиче досега, знаейки, че няма и не мога да направя нищо спрямо нея, си спестявам унижението пред себе си. Тъжно ми е малко, защото страшно харесвам това момиче, но уви. Може би ми е писано да съм сам.
Благодаря Ви, че ме прочетохте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: bc56ddc52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отказал си се преждевременно. Казваш, не се познавате. Това е най-приятният момент, с когото и да било - още не знаеш нищо за него/нея, но ти предстои да го/я опознаеш. Така че, няма какво да го мислиш толкова. Намери си повод да я заговориш. Дори да е някаква глупост, по-добре да си опитал. Другият ти вариант, който не ти го препоръчвам, е да продължиш да я гледаш отдалече и да се натъжаваш. Опитай поне! Не е казано, че ще излезе нещо, но все пак има голям потенциал за вълнуващи емоции с това момиче.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 95ddad5c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Прибавете към това, че никога не съм казвал на момиче какво изпитвам, нямам никакъв опит с изразяване на чувства"

Пичага, на 20 години мъжката роля, която обществото налага, още е доста изкуствена и не позволява да се изразяват емоции в повечето случаи. Иначе правилно си се насочил към това, че умът ти те държи заложник на собствените ти фантазии по това момиче.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3fc71c9e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Глупaво момче, но слaдур! :)
Имaш остaнaл изпит зaрaди който си около нея, че кaквa по- добрa възможност дa поискaш помощ от нея примерно, нещо свързaно с мaтериaлa.
Измисли кaкъвто и дa е претекст, но се "нвaри" в полезрението и, зaпознaй се с нея, търси контaкт aко ще дa е сaмо нa "здрaвей- здрaсти" първите дни. Тa ти си влюбен до ушите.
Бях се зaреклa повече дa не се включaм в подобни теми зaрaди един тукa, който се окaзa просто поредният комплексaр в последствие, но ти си рaзличен. Поне си "нaчинaещ" и изглеждaш нормaлно момче, сaмо неопитно.
Действaй, тя нямa кaк дa знaе инaче, нито пък ти можеш дa отписвaш преди дa си пробвaл!
Успех, слaдур!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 83c8b75182
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом я харесваш поемай инициативата. С подобни мисли се самоотказваш. Ами направи се, че пушиш и се запознай с нея. Спри я и я попитай как да намериш някой кабинет. Помоли я за съвет за нещо или пъкнда ти услужи с учебник. Щом учите на едно място използвай това да се запознаеш. И не се самоотказвай предварително.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f840166f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Запознай се с нея няма какво да губиш, по-добре се запознай с нея и пробвай, отколкото след време да си викаш какво ли щеше да стане ако бях пробвал. Може да я питаш като за начало нещо за университета или предмета, по който сте и от там да тръгне разговора и запознанството.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9963ed673e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ех, колко ти съчувствам това е ужасно. Знам го, защото съм изпадала в същата ситуация, с разликата че аз съм момиче. Точно преди 3 години се влюбих в едно момче. И аз като теб не бях имала приятел преди това и изобщо никога не съм изпитвала такива чувства към някого. Още в първия ден, в който го видях ми хареса най-красивия мъж, когото съм виждала някога нямаше нещо в него което да не ми харесва. За разлика от теб аз се запознах с него и когато се приближи да се запознаем направо настръхнах цялата започнах да треперя и аз съм много срамежлива. Запознахме се и почти нищо не си казахме аз изгубих ума и дума сигурно ме е помислил за смотана и безинтересна. В последствие имахме разговори, но малко предимно свързани с университета. Постоянно мислех за него започнах да се интересувам от нещата, които той харесва дори срещнах едно момиче. Тя го познава от отдавна и ми разказа много неща за него включително и това че и той никога не е имал приятелка и като разбрах какъв е характера му започнах още повече да го харесвам направо бях обсебена сънувах го, радвах се че отивам на лекции само и само, за да го видя, но винаги извъртах поглед, когато погледите ни се срещнат избягвах го защото ме беше много срам не можех да се държа естествено пред него дори в час не внимавах трудно ми беше да се съсредоточа. Така в продължение на 2 години. Завършихме и нищо не се случи дори не му дадох сигнал, че го харесвам и едва ли някога е предполагал, че е оставил толкова силен отпечатък в сърцето ми. И всичко това заради тъпия ми характер толкова силно съм го искала и същевременно ме беше толкова срам. Моят съвет е да не изпускаш шанса си дори и да бъдеш отхвърлен е по-добре отколкото да не опиташ отиди и заговори момичето иначе ще страдаш като мен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5f84371e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се отчайвай а действай. Повечето от жените имат нужда да бъдат спечелени, в добрия смисъл го казвам. Бъди себе си, не се прави на такъв какъвто не си. А и в днешно време това е рядкост и се цени. Разбери малко повече за нея и просто намери начина да стигнеш до нея. Но не пропушвай заради това :) Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 52af3f89a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хах, къде ти е писано? Писнало ми е да чета такива глупости. Няма писано, няма казано. Отиваш утре при нея и й казваш, че е време да играете карти, ама тестето ти е у вас.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c81a0209d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей, благодаря Ви за хубавите коментари. Поне аз виждам много позитивно в тях, макар и някои написани с лека(но напълно заслужена) насмешка. Нека не се лъжем или по-точно да не лъжа себе си. Най-вече аз, а може би и Вие знаете, че няма да направя нищо. Просто ми е такава натурата, така съм се родил и така сигурно ще си умра. Много ми е мила и симпатична, направо съм като опиянен от нея, с тази чаровна усмивка, поглед и глас. Как да не я харесаш? Ако съм себе си както е най-правилно и удачно това означава две неща според мен : да стоя и да не направя нищо, а да си я гледам отстрани или да стана за смях в опита си да направя нещо. Никое момиче или жена не иска срамежливо момче или мъж. То и аз ако бях жена сигурно нямаше да искам. Честно казано още като бях ученик 8-9 клас нали модерно си беше да си имаш гадже. Още тогава съм си мислил, че с тоя моя характер ще е добре за мен да не хлътвам по момичета, за да не се чувствам неприятно като сега. Понеже това се оказва доста трудно, дори невъзможно, може би, ще трябва да променя това-онова в мен. Но как да променя нещо , дадено ми по природа. Не виждам откъде другаде се поражда това. Никога никой не ми се е подигравал в училище или някъде другаде, имам прекрасни родители, на които дължа много, имам любим кръг от приятели и хобита, чувствам се добре в кожата си, но си имам своя огромен дефект.
Лошото е, че един ден и аз ще искам семейство и деца, но с това мислене и поведение трудно ще ми се получи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c4e0560a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ти си на 20, а аз съм съвсеем малко по-голям на 23. И бях като теб, обаче реших да променя всичко, но просто съм си такъв обичам промяната. Тя е част от живота ми. Ако не правя промени значи не съм жив хаха.
Бях като теб, но реших да променя всичко и да започна да правя неща, които преди това не съм правил. Това в голяма степен включваше и жените. Не ми вървеше, не ме смятаха за привлекателен, дори съм получавал подигравки, като бях на 17-18, защото бях луднал по една мацка от гимназията, а тя се подигра с мен. И си поставих за цел това да е последния път, в който момиче/жена си позволява да се държи така с мен, а и като цяло не трябва да се позволява да те наранява, който и да било за това, което си, но това е друга тема.
Пиша ти, за да ти кажа да излезеш от зоната си на комфорт. Да направиш неща, за които си си мислил, че няма шанс да направиш преди това. Едно такова нещо в момента е да отидеш много самоуверено да я заговориш и да и кажеш - " Здравей, не се познаваме, но ти наистина ми направи впечатление и реших, че трябва да те заговоря. "Това ти го давам като пример просто нещо от сорта, а не казвам, че трябва да го използваш. Най-добре е просто да решиш да го направиш, а какво ще и кажеш не е толкова важно. Особено, ако си достатъчно уверен и се държиш напълно естествено нещата ще тръгнат в някаква посока съвсем естествено. Напълно възможно е да идеализираш прекалено много това момиче, понеже не я познаваш и и придаваш всички положителни качества, които искаш да видиш в една жена.
Просто отиди и я заговори, ако ти каже съжалявам имам си прятел или просто те отреже не се отчавай пожелай и приятен ден, избъзикай я нещо и я забрави. Много често именно така ще попаднеш в полезрението и може да те излъже, че си има приятел, а спосле да търси вниманието ти.
Така, че просто действай излез от зоната си на комфорт. Ти си най-готиния и ако не иска да го разбере единствения губещ е самата тя.
Успех и действай!

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 79081798af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ааа, трябва да се просветиш малко за отношенията и за флирта -има много и много материали в нета, ама кой да чете. Никога не си измисляй страхове и някакви пречки - от типа- ама тя е много красива, ама тя има много обожатели, ма аз не съм нищо особено... Винаги мислИ позитивно. По-самоуверено, и се запознай с нея. Можеш да измислиш каква да е тема, но най-добре да е нещо, което ви интересува и двамата- там семинари, учебна програма такива работи. И нещата да изглеждат естествени. Но само като за запознаване, после все пак не е добре да приказваш само някакви баналности. Освен това, въобще не се притеснявай, че не си изразявал чувства към момиче - това не е нужно. Нещо повече - това е фатално вредно. Никакви обяснения, никакви чувства, никакви намеци дори, никакви подмятания. Защо ли? Защото ако тръгнеш с това, ще се слееш с тълпата от нейни преследвачи, дето и е писнало от техните: "Маце, страхотна си, кога ще пием кафенце? " и др. подобни. Ако се решиш на комплименти, трябва да са по-прикрити, да не са банални. По-ефикасно е някакви дребни знаци на внимание, такави леки жестове, като да я вземеш за ръка, да й погладиш косите. Жените казват, че обичат със слуха си, ама не им вярвай. Който много ги комплиментосва, само го използват да си вдигат самооценката и самочувствието, без да ги огрява нещо.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9963ed673e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Човек, ако не опиташ сега никога няма да се престрашиш и винаги ще си мислиш, че си смотан. По-добре е да станеш за смях отколкото да не опиташ никога. Моля те вслушай се в съвета на номер 11. Дори и да те отреже момичето така поне ще трупаш опит и увереност. Не е вярно, че момичетата не харесват срамежливи мъже.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker