Не иска да се женим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не иска да се женим
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2182 пъти
И дума не дава да се издума за брак моя приятел. Имам предвид църковния. Иначе е готов да се разпише и още утре... Малко предистория. Моя опит с мъжете не е добър, сега съм на 25, а той е на 31. Не знам защо, но до този човек не съм имала сериозна връзка или влюбване - само много мимолентни връзки. Заедно сме от година. Той е странна птица. Няма семейство, всички по един или друг начин са измрели, което мисля, че му се е отразило, но отрича. Добър и интелигентен мъж е с наистина стабилно и мъжко поведение. Има присъствие така да го кажа. Печели и има много пари, не е обаче някакъв селяк или първеню, напротив, никой не може да каже на пръв поглед стандарта му. Мислех, че се обичаме и правех планове за нас, които и той споделя и дори инициира. Аз го обичам и съм щастлива с него и нормалното развитие на нещата е брак в една връзка. Подхвърлих му това веднъж на шега, да видя реакцията му. Каза нещо от типа, да, трябва да го направим някой ден. Зачудих се, защото прозвуча тъпо и го накарах да изясни и още по-тъпо прозвуча. Някой ден имал предвид като бил по-свободен от работа да сме се подпишели!!! Аз му казах, че искам сватба, с рокля, с празник. Каза ми просто да забравя това. Брак - с мене винаги, но панаири не вдигал, нито щял да дава хиляди левове за някакъв си ден на показност като можело и без това. Опитах се да споря, но толкова непреклонен не съм го виждала. Плаках, успокояваше ме, просто мразел такива ужасни показности, дори на чужди сватби не ходел, боляла го главата само като се замисли за цял ден дандании и патардии, не съм ли можела "като хората да се подпишем", "делово" и "за 5 минути работа" пък аз съм искала да му изпиля нервите, а на всичкото отгоре и да изръсел 20-тина хиляди, за да се чувствал кофти цял ден и "да сме събирали хайманите" на маси. Казах му ти за парите ли, тези пари са нищо за теб, вика да да, защото той ги вадел от джоба затова нищо били. Говорих с нашите, те също искат сватба, като баща ми каза, че ще я плати цялата. Опитах да говоря пак по темата, но тогава вече се вдигна и напрежението - не съм разбирала от дума, не било заради парите, просто мразел такива неща, подпис-можело и утре, но с глупости нямал да се занимава, достатъчно ми угаждал за всичко (вярно е, много прави за мен), но всяко нещо си имало границата и не можело винаги на моето да бъде. Нашите са в шок, макар и баща ми да каза е кво пък толкоз, а аз цял живот съм искала да се видя с рокля :(((, след 10 г. примерно няма да съм така красива може би, това е миг от живота на всяка жена ценен.... каза ми, че специално за мен щял да купи една рокля, да резервира студио за снимки и да ме снимал лично той, че да мирясам, дори костюм щял да облече. Голям инат и диване :(((. Повтаря само как дядо му и баба му се подписали и били женени и щастливи 55 години, а баща му и майка му - сватба, шоу и развод след година, че "старите хора знаели"...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4833765255
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина за какво ти е целия този цирк? ! То вече хората цял живот си живеят и без подпис, деца отглеждат, а ти сватба, та сватба. Ако искаш бяла рокля, купи си и направете скромна церемония в гражданското, ама другото с това "три дни пили, яли и се веселили" само с цел да заслепим цялата рода с възможностите си, е наистина малко излишно. За какво? За да каже братовчедката на леля ти, че такъв лукс не е виждала? И после да разправя на комшийките какво било, та всичките да цъкат с език и да се дивят? Глупости!!! И излишно харчене на пари, които можете да влошите в нещо полезно.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cbdc98b260
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Повечето мъже не обичат показността, а голяма част от жените също. Мисля, че е добър вариант да направите сватба, но в ограничен кръг (от порядъка на 8-10 човека, най-близките). Ако и това не иска - остави го. Явно е човек с принципи и си държи на своето, което по принцип уважавам в един човек. А и не виждам какъв ти е проблемът, не е като да не иска изобщо брак... Да, знам за прословутата мечта за "бялата рокля", но с напредването на годините разбрах, че има много по-важни неща от една рокля и 50 снимки. Живей за мига и се радвай на любовта, другото са бели кахъри.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: aafe1592b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Лигла. Остави човека на мира, като не иска да се жени и да прави купони, значи не иска. Аман от мърморещи хора, имащи се за "жени".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e400042a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, че не си попаднала на такъв като мен. Моята приятелка (не я наричам жена, защото нямаме брак, няма и да имаме (не вярвам в него)) ако тръгне да ми се държи по такъв начин моментално и показвам вратата. Ама както са казали хората - който каквото си надроби, това ще си сърба. А пък ти още в каменната ера ли живееш? В 21 век повечето хора дори и подпис не правят и живеят на семейни начала (което е напълно нормално), а ти даже и свадби да вдигаш с празненства и глупости. Нормално е човека да се ядосва. Това са селски работи, отживелици.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 181850f473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако го обичаш и го искаш наистина няма значение дали ще имапищна сватба или не. Важното е да си с този човек, а другото са технически подробности.
Да не говорим колко пищни сватби са се правили, а после е следвал грозен развод и 'войни' между бившите съпрузи, така че тези неща нямат значение. Значение има да се обичате и уважавате. Другото са маловажни неща.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 87c2b36e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Приятелят ти ти е обяснил положението честно,разбирам,че си разочарована ,но не можеш да бъдеш обидена.Ако искаш вече да бъдеш съпруга ,не тичай при тате,не е негова работа вие какво сте решили. Бихте могли да отбележите брака си по друг начин,например с пътешествие или почивка с приятели.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 47165b92a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мене ми е много чудно, кой ще дойде на сватбата от негова страна, като човека няма рода. Смятам, че този мъж прави достатъчно за теб. И ако продължаваш да го натискаш, ще го загубиш. И така или иначе няма да имаш мечтаната сватба. Той пак, че се е съгласил на подпис. Днешно време и туй е много. Особено За хора с възможности. С дори и да успееш да го накараш да направите мечтаната сватба, той няма да е. щастлив и всичко ще е пълен провал.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 24d887a3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прав е човека. Мани ги Тея селски традицийки.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 77ea6c3519
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ти май обичаш идеята да си в сватбена рокля повече от самия него, което е жалко. Човекът ти е казал как се чувства и какво мисли по въпроса. Не се дръж като 11 годишно момиченце, което като не става по неговата изпада в истерии.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5f99e1b13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе съберете се с приятели, почерпете се. Организирайте се и отидете някъде, на Боженци примерно, или в Трявна. Направете купона там. Пуснете пиротехника вечерта. Изкавайте хубаво 2-3 дена, ей-сега по Нова година...
За какво са ти теси сватби, церемонии и глупости? Че и църковен брак, даже? !

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7b8f805a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До една степен те разбирам. Искаш да се видиш като булка, да има церемония и прочие.. Но, не си ли гледала и от друга гледна точка. Значи, той за празненства и пари не иска и да чува, ама да подпише граждански брак - се съгласява. Значи, той те иска за своя съпруга, доколкото аз разбирам.
Просто е против цялата тази " дандъния", грубо казано.
Може да се зарадваш, че изобщо иска да подпише, а не просто да живеете на семейни начела..
С моят приятел, си говорехме преди седмица точно на тема сватби, и то защото гледах предаване за булченски рокли.
Много се израдвах на една и той просто ми отговори: ако един ден, се женим... няма да мога да си позволя 10 хил за такава рокля.
Мила, засмях се от сърце! С приятелят ми, сме на мнение, че не е нужно безумно хвърляне на пари за една дреха, и за пищна сватба.
Ако ми предложи брак един ден, и ми каже, че за момента иска да подпишем, ще съм безумно щастлива и радостна!
Обличам една бяла рокличка (вместо булченска) и отиваме и подписваме! Щастието е същото! Сестра ми, е същата като твоя приятел.. и само подписаха! Е? Те са много щастливи и с прост граждански брак, без церемонии и без сбирщина роднини и приятели..
Та, идеята ми беше, че тук всеки е прав за себе си.
Обичаш го? Тогава се съгласи на неговото желание, купи си една рокля, или каквото искаш и готово!
Или пък ти искаш самото празненство? Жените сме опасна работа!!!
Едни са двойки- пък не искат брак..
Други имат брак- пък нямали исканата рокля.
И всякакви простотии..
Знам ли и аз! Не съм била булка и явно не гледам от всички страни!

Дано стигнете до някакво средно решение!

Приятен ден :)

Ани

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 98587d874b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жена съм и мисля като приятеля ти.
Прекалено скъпо, показно и ненужно е.
Приятелят ми иска да направим сватба, а за мен е безумие да даваме поне 15 000 лв., за да може в една вечер един куп народ да яде и пие на корем за наша сметка, а ние да сме облечени като експонати.
Никога не ми е била мечтата да нося бяла рокля и да си направя професионална фото сесия с нея, за да мога да наводня фейсбук после.
Приятелят ти е зрял мъж, изразил е мнение, а ти реагираш детски. Видно е, че проблем с обвързването той няма, просто не иска да дава пари и да губи време за неща, които не му допадат. Щом си щастлива във връзката и той желае да сключи брак с теб, аз лично проблем не виждам, освен в твоя начин на мислене.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8d24ff2f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Какво го защитавате като не е прав... Момичето иска сватба, не е казала да е лукс, а с много хора, музика и веселба. Просто това си е сватба, празник, забавление, мечтата на всяка жена.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f4a13eebec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Абе тииии.. Как да го кажа. Накрая ще загубиш този свестен мъж за едното шоу. Ама той даже ти предлага решение, хем да си начешеш крастата, хем и той да не вдига патардия около събитието. Това е зряло и е поведение на човек, комуто са важни твоите желания, мислиш ли, че ще намериш друг такъв?? Това е един добър компромис и за твое добро е да го приемеш, но дали е за негово добро, не знам. Без лошо го казвам, може би си още млада, може би ще улегнеш малко с времето, може би му е кофти на човека, че няма живи роднини, с които да сподели събитието. Знаеш ли колко е мъчно да имаш разни хубави неща в живота и най-важните хора, които биха ти се радвали, да са в гроба и да не го видят никога. Радвай се, че не знаеш.

Имаш добър и разбран човек до себе си, не му се качвай на главата.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bf93e8b3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Лелее, голяма досада си. Не стига, че човекът е изпитал всички тежки удари на съдбата - изгубил е близките си - ами сега го е впримчила такава, като теб. Горкият човек! Досега не те е зарязал, явно защото държи на теб (за какво ли? ) или защото никого си няма. Да му опяваш за женитба с хиляди пръснати левове (вместо да ги дадете на някой дом за сираци, например, или на някоя църква) за тая идиотска показност с тъпани, зурли, пищялки и банкноти по роклята, всичкия този еснафлък и безвкусица... Щом толкова ви се разминават разбиранията, по добре да оставиш човека на мира - както го описваш, всичко му е наред и ще си намери свястна и много по-стойностна жена от теб. Щом никой не иска да прави компромис, така ще е най-добре. Само че, ти си невероятно странна жена. Вместо да хвърчиш до небето от радост, че имаш до себе си твърд мъж със самостоятелно мнение, който не се води по смотания женски акъл и не ти се връзва на простотиите, искаш още от сега да го направиш чехълчо и изтривалка. Боже, прибери си вересиите.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f4a13eebec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   N13, тя трябва да избере. Или да преследва мечтата си, или да живее с добър мъж. Всеки е прав за себе си. Той е направил своя избор. Подис - да, панаир - не. Сега тя или приема, или отива да си търси щастието на друго място. А я си представи, че някой се навие на шумна сватба, обаче пет пари не дава за нея. По-добре ли е. Сватбата е за един ден, а партньорът е за много години, ден след ден. Той дава да се разбере, че иска да е с нея, тя сега дали иска него или шумна сватба, това е въпросът. Явно и двете не може да ги има.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 906a6140b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ти за единия бял парцал ли си? Това ли е брака според теб?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 69ce713f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Напротив, щастлива съм, че го имам до себе си и всячески гледам да го запазя и да му е хубаво с мен. Просто е изстрадал много. Като само дете е ял за по 50 стотинки на ден като студент - по 1 пакет вафли фокус/чайка за два дни казва, че ял. Но сега е успял човек, има пари бол, но сякаш не иска да живее. Много неща за него са "пръскане на пари и глупости", а от друга страна ми купува всякакви неща и по всяко време. Ако тегля чертата сигурно от заплатата си взема по 1 лев за всеки 5 дадени за мен, а дори и повече. Много неща в живота гледа да ги реши по възможно най-рационален начин, бърз, евтин. Това е завидно качество и аз много го харесвам, защото аз пък съм антипод и харча много пари по магазини, предимно негови пари, но затова веднъж дума не е обелил. Харесвам това не от егоизъм, а защото намираме баланс така, той по-затворен, аз по-отворена, аз летя из облаците - той ме дърпа към земята. Не съм го видяла да падне духом, докато аз често губя смелост и вяра не знам защо и съм щастлива и спокойна в неговото присъствие. Относно тази история със сватбата, обаче е непреклонен. Била съм глезла, подпис не стигало ли, баба му, дядо му веднага ги включва, те са му идоли - след войната живеели в кокошарник, пиели боза вместо храна, но били женени 55 години и направили 3 жилища, не правели циркове, просто се обичали.... после почва родителите, показност, прахосници, разводи. Аз съм малко бременна :)))) и откакто научи си налегна парцалите де, поне не ми мели сол на главата, че беше станал леле мале - глезла, ще ме превъзпитал той :))), съпруга съм искала да ставам, а само бягам при тате, бил ми мъж, не баща и т. н... ужасен хаха. Сладък е като е ядосан, сладък защото се владее перфектно, не избухва, по някое време винаги пуска някоя шега така, да успокои топката. Абе няма да му се размине накрая, добър е по душа, ще отстъпи :), корав характер, но и аз не падам по-долу наумя ли си наистина нещо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker