За ухажването и вниманието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За ухажването и вниманието
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2662 пъти
Здравейте,

Искам да отправя въпроса си към дамите които ще прочетат темата. Искам да чуя вашето мнение по този въпрос. Как приемате вие вниманието от страна на един мъж.

Джакомо Казанова е казал, че никоя жена не може да устои на непрекъснато внимание.
Но моите разбирания не се покриват напълно с тази максима. Аз например никога не бих потърсил момиче на следващия ден. Нито на втория или третия ден. Винаги изчаквам малко повече. Не пиша постоянно и не звъня през ден. Понякога си задавам въпроса дали това е правилно.

Къде за вас е границата между вниманието което Ви кара да се чувствате харесвани и досаждането?
Някои навярно биха казали че ние или харесваме даден човек или не. И това определя всичко. Но неговото поведение спрямо Вас все пак е това което изгражда отношението Ви при едно по- продължително общуване, нали така...

За някого темата може да изглежда абсурдна. В 21- ви век сме, свикнали сме да се запознаваме в интернет, да излизаме на първа среща и в много от случаите вечерта да завърши със секс. Не че не ми се е случвало, но тук аз коментирам отношения не с кифла, не с момиче, а с дама.

Съобщение във фб за добро утро, чат през деня, съобщения през целия ден- всеки ден, телефонни разговори през ден, тел разговори веднъж в седмицата, веднъж на две седмици? Къде за Вас е границата? Възможно ли е мъж когото наистина харесвате да се превърне в нахален досадник само поради факта че Ви търси и Ви пише прекалено много?

Знам че повечето жени копнеят за внимание и биха ми отговорили че колкото повече се интересува един мъж от една дама и й го показва, толкова по- добре за развитието на техните отношения. Но помислете пак, защото аз не мисля че е така.
Да уточня, коментираме периода на опознаване, ухажване и пр, а не при съществуваща вече интимна връзка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: a03cb285fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи от кого е вниманието...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 36f9e54754
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Къде за вас е границата между вниманието което Ви кара да се чувствате харесвани и досаждането? "Това което кара една жена да си мисли че човекът има интерес към нея не значи да я търси всеки ден, но да се сеща понякога. Когато те са почнали да излизат заедно, виждат се трябва да е по често.. така се стига до връзка. Досаждане става когато тя/той не иска поради някаква причина да се виждат или да си контактуват изобщо, това го знам от личен опит защото съм досаждала, но при осъществена връзка. Иначе трудно бих се интересувала от човек с който не сме били заедно, дори да съм била влюбена, по скоро чакам от негова страна инициятивата. Ако няма такава не се занимавам да мисля повече и когато се появи друг забравям. "Възможно ли е мъж когото наистина харесвате да се превърне в нахален досадник само поради факта че Ви търси и Ви пише прекалено много? Смисъл, да харесваш просто някого не значи кой знай какво ако е повърхностно ей така без чувства примерно.. предполагам че е възможно.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 39b30e9017
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знаеш ли, в началото на 20-те ми години, като че ли по-голям ефект постигаха мъжете, които ме игнорират. Действаше ми като магнит тази игра кой ще се обади пръв, кой ще потърси другия. И връзките ми не сработваха, защото попадах на егоцентрични мъже.
Сега не играя игри, по-улегнала съм. Не понасям и с мен да си играят игрички. Ако някой се опита, показвам му вратата. С мъжа ми сме заедно вече няколко години, чуваме се всеки ден. Никога не ми е досаждал, но и преди да започнем връзка си, винаги намираше време да ми се обади през деня.
Ако ми беше звънял по няколко пъти на ден, сигурно нямаше да ми хареса, защото изглежда като проверка и се чувствам все едно давам отчет.
Всеки възприема нещата индивидуално. За статистиката - 30 жена съм с висше образование, висок доход, финансово самостоятелна и подбираща партньорите си не по финансови подбуди.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 10dcea30e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нещата е добре да се правят с мярка, в която ухажорът да запази собственото си доСтойнство.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7400752c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравейте!
Аз по принцип си падам по романтичните жестове (не говоря само за подаръци и материални неща) и определено вниманието е това, което ме впечатлява най-много.
За мен границата между вниманието и досаждането зависи от това дали самата жена показва някакъв интерес към теб. Не може тя категорично да те е отрязала и ти да продължаваш да я търсиш и да и пишеш. Поне за мен това е досаждане.
Според мен колкото по-често и звъниш толкова по-добре. Ако й се обаждаш само веднъж в седмицата примерно, тя ще реши, че не си сигурен в това, което изпитваш към нея. Поне аз така бих решила.
Не знам дали ти помагам с мнението си, но моите разбирания са такива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: dc7b7f0ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не можах да устоя да не ти отговоря.
Запознах се със съпруга си чрез приятелка. Тя му даде моя фейсбук и така... Той ми писа няколко часа след като му приех приятелството. От начало си пишехме по няколко съобщения на ден, а понякога и през ден.
То според мен не е толкова важно колко си пишете или говорите, а какво точно си казвате. При нас всичко се случи много бързо - за няма и месец се влюбихме, но още от самото начало той ми показа чувствата си. И то не с непрестанно писане, а с внимание и малки мили жестове на загриженост. Също и ме изслушваше много.
Дано съм отговорила на въпроса ти - не е важно количеството внимание, а качеството.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7274a74c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз каня само веднъж и това е! Която си изпусне шанса - да се оправя!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 428cc6c4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Дали една жена те харесва или не, тя разбира още в първите няколко минути след като те е видяла. Ама че тактика имаш, да харесваш жена и да чакаш с дни... Просто и кажи - дори още на първа среща - харесвам те, интересуваш ме. Схемите кой кога пръв ще се обади, ама дали, ама да не се натрапвам... намирам за излишни. И не се настройвай за нищо, просто бъди активен в изразяването на интерес и гледай да предразположиш жената към откровеност. Няма нужда ако не те харесва да чакаш с дни и да се стресираш, нито пък ще свърши света ако ти откажат.
Ж 42

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a51142ef3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз лично не харесвам досаждането и обясняването в любов във фейсбук. Ако един мъж ме харесва и аз го харесвам, бих му обърнала внимание, ако нещата които ми пише, ми ги каже на живо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e65b5f4a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ми е интересно мъжете които питат жени за съвет. Това е все едно да питаш детето си как да бъдеш мъж... Смешно...

Както и да първият отговор е най-верен - "Зависи от кого е вниманието... ". Аз ще допълня - зависи колко тя е на кеф, зависи на какъв акъл е, зависи какво става в живота и. Това което е универсално е, че жените мразят отчаяни мъже. Ако възприемат "ухажването" както акт на отчаяние, определено няма да го харесат. За да не е отчаяние - без големи мелодрами и обяснения в любов. Без ти си единствената за мен и т. н. Елементарно внимание, на ниво закачки, намеци, като с дете. Колкото да я накара да се замисли. Ходене по други жени умерено (т. е. нищо сериозно, просто секс), за да се покаже че мъжът е харесван. Жените не харесва нехаресване мъже. Трябва вниманието да е обратно - главно към друга жена, все пак трябва да има и другата за какво да се бори. Ако ти и дадеш цялото си внимание на тепсия, без тя да си е повдигнала пръста, това за нея значи че това внимание не струва, не е ценно, никой друг не го иска, пробутваш и евтина стока. Ако някоя те отхвърля, най-добрият начин е - намери си друга, и чрез нея покаже на първата какво губи. Всяка жена забелязва тия неща и прави сравнение. Но пак казвам, важното е как тя те възприема, колко струваш в нейните очи, иначе каквото и да правиш, няма никакъв смисъл...

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2d0d218acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Задължително след първата ви целувка и/или секс е добре да й пишеш поне едно "Прекарах си страхотно, лека нощ", както и на следващия ден да продължиш комуникацията. Иначе може да се вкара във филми, че е употребена и е сгрешила. Всекидневното писане след това обаче може да убие тръпката. Няколко реда единия ден, повечко втория, третия - без писане и чуване... нещо такова няма да е натрапчиво, вместо това ще я гложди какво правиш. Изчаквай понякога тя да пише първа, не ставай даденост и рутина за една жена. Над три дена без комуникация обаче идва много сякаш, а след седмица - направо ще ти е сърдита и ще те накаже с пасивно-агресивни кратки отговори. :D

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b68913812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички за отговорите Ви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ee7e2b4125
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Дали ще бъда влюбена в един мъж не зависи от стила му на ухажване. Или имам влечение, или не. Още отпреди опознаването. Ако го искам, съм ненаситна за вниманието му. Ако не ме привлича, няма как да промени това с никакво старание. Ако иска да не го намразя, по-добре да има мярка в отношението си.

Alpha, ж. 26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker