Не мога да общувам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да общувам.
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3252 пъти
Здравейте. Още от първи клас не мога да общувам. Все се чувствам самотен. Не мога да си говоря с другите, не знам каква тема да подхвана и все си мисля че ще се побъркам. На 19 години съм вече, в университета същата работа. Нямам си и гадже даже. Преди два три дена ходих с 4 човека от моята специалност някъде да отпразнуваме 8 декември и през цялото време мълчах. Сигурно знаят, че съм някакъв затворен човек и ще ме отхвърлят съвсем скоро. Опитвах се през всичките 12 години да стана по отворен, да си създам приятели, да ходим заедно, но не се получава. Майка ми постоянно ми казва човек трябва да говори вместо тя да ми направи нещо за мен. Какво да ви кажа. Идва ми да се самоубия. съдба ли е всичко това или не. Моля ви помогнете ми. Вече не издържам. А и не ми се ходи на психолог. Чувствам се виновен като че ли. Няма към кого да се обърна. През всичките тия години само на компютъра прекарвах повече време на игри вкъщи. Опитвах се с книги да си обогатя речника, но не се получава. Нищо. Не ми върви. Никой не иска да общува с мен. Кажете ми как да се справя с този проблем като все имам беден речник. мълчалив съм и нищо не ми помага. Всичко опитах. Всичко. Страх ме да споделя проблема си с тях. Помогнете ми. Ще се радвам много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: b7fa216725
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пуснах същата тема даже помислих че е моя! Аз съм на 17 и съм в Германия от 2г при мен е Същото положение и сега се записвам при Психолог! не е толкова страшно просто ще си споделите! Причините могат да бъдат хиляди! Ако като дете са те Глезили родителите така както мен (все още го правят) и ако си преживял провали обиди и т. н по-принцип хората които са по-чувствителни и постоянно мислят кой какво мисли за тях и са притеснени да говорят свободно, Те са мниго добри Съветници тоест те не са Прости хора, повярвай ми мниго съм Чел за това и знам, Знай още че не си единственият, Да вярно е че в България хората са по-забележителни умеят да Обиждат да ти се смеят като по-този начин изграждат по-голямо самочувствие и се чувстват по-специални и забележителни, нужно ти е самоувереност, да ти кажа като гледам днешните деца по 7/10 годишни и се държат като 50годишни :D и аз се чудя и си викам абе аз съм на 17 и се държа Като 5годишен такъв срамежлив и т. н а тези деца като ги гледам и се шокирам :D ще пиша много но мисля че ще съм ти Скучен :D единственито което ще ти помогне си ти самия, не е зле да ходиш при психиатър но ти сам трябва да осъзнаеш че всички имаме слабости и не трябва да се подценяваш, не казвам да си горделив но не е добра идея да цениш другите а теб да мислиш за прост тъп и т. н всеки има нещо специално в себе си, твоята история сега ме мотивира и мен, не сме единствени! има мноо хора така, просто да не ти пука гледай си живота говори к'вото и както си искаш, дръж на мнението си колкото и да те упрекват цени себе си, ПОЗВОЛИ СИ ДА ГРЕШИШ И ДА СЕ НАУЧИШ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ, НЕ СЕ КРИТИКУВАЙ, НЕ ТРЯБВА ДА, СЕ СЪОБРАЗЯВАШ СЪС ВСЕКИ ЖИВОТА Е КРАТЪТ ВСЕКИ ИМА РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ТИ НЕ СИ ДЛЪЖЕН ДА СЕ ОТЧАЙВАШ ЗАРАДИ НЯКОЙ СИ!

(Бих искал фейса ти да си пишем по-свободно и повече)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fab1dd5340
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм така, може би в не толкова крайно състояние. Това, което мога да те посъветвам е, първо, не се самообвинявай. Няма абсолютно нищо лошо или ненормално в теб. Няма защо да се чувстваш зле.
Второ, хората се сближават чрез откриване на приликите си. За да се сприятелиш с някого, трябва да споделяш. Първо малко, после повече за себе си. Така ще откриеш, че не си сам.
Хората не те отписват, защото си затворен, а защото не могат да намерят път към теб.
Разговаряй първо по общи за вас теми, примерно университета, преподавателите. Задавай много въпроси, за да изглежда, че се интересуваш от другите. (Например: от къде са, какво са учили преди, харесва ли им специалността и т. н. )
Едва ли ще станеш много отворен с времето, но пък ще откриеш хора, с който ще общуваш и ще се чувстваш пълноценен.
Не се притеснявай. Не си сам. :)
Ж 28

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a6439b1be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! И аз имам същия проблем, бих се радвала да поговорим. В тази ситуация по-голяма роля има притеснението, отколкото бедния речник. В един момент притеснението започва да отминава с годините, а проблемът с общуването остава, тъй като ти си свикнал да си мислиш, че не знаеш какво да кажеш. Ако имаш възможност е хубаво да се отиде на психолог, няма нищо срамно или лошо в това. Аз се научих как да преодолявам този проблем, но на моменти отново ми пречи точно, защото съм свикнала да мисля за това. Решението е да се опиташ да си го избиеш от главата и да не го мислиш много. Ще успееш! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bf55dfdf7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ей, успокой се. Много хора имат този проблем, самата аз го имах, но когато бях по малка. Просто си много притеснителен, но трябва да се отпуснеш. Винаги има, какво да се каже. Попитай човека срещу себе си, каква музика харесва, как му минава деня, просто бъди по-спокоен, сигурна съм, че ще се справиш... А и като гледам, пишеш грамотно и речника ти никак не е беден. Нещата ще се оправят :) Късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2db20f0bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За твоя изненада, ще ти кажа, че може да превърнеш мълчанието си в своя силна страна. Знаеш ли колко хора имат нужда някой да ги изслушва? Това и прави-задавай въпроси на хората за самите тях и ги изслушвай. Това е много ценно качество. Задавай им дори прости въпроси-къде са учили, харесва ли им училището/университета, каква музика обичат за слушат и защо... Какво обичат да правят в свободното си време и защо.... И ги слушай. Така ще имаш много повече приятели, отколкото да говориш непрекъснато. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9688fa9b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хей, същата съм като теб, но искам да ти кажа, че проблема ти не идва от това, че имаш беден речник, а по-скоро си затворен в себе си и предполагам притеснителен. Аз постоянно чета разни книги, казват ми, че имам богат речник и мога да говоря по всякакви теми, но просто като има хора около мене и става зле положението. По принцип съм затворен човек и не споделям с хората, мога да говоря на всякакви теми, но с много малко хора. И на психолог ходих, но не помогна. Съветът му беше, че трябва да общувам повече и постепенно да преодолявам притеснението си, но така и не стана, само пари на вятъра и истината е, че трябва сами да си помогнем за това. Но аз не вярвам, тъй като съм на 19 и щом не съм се променила досега, няма за кога другаде, просто не мога да го променя. В университета сега е по-добре, защото повечето са като мен и си казах, че няма да страня от тях, а и излязоха свестни, така че на този етап с колеги нямам проблеми, но.... щом се отнася до специалността, която главно се свързва с говорене просто положението е много зле. Но както и да, разбирам те отлично, но не мога да ти дам кой знае какъв съвет, защото самата аз не мога да го променя. Ако искаш иди на психолог, не знам дали ще ти помогне, но няма да е излишно да чуеш някакво мнение. И не се отчайвай, защото има още като нас, не всички имат какво да кажат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5406630a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здрасти. Аз съм момиче на 18 с доста подобен проблем. Но при мен е малко по-различно. Ако искаш може да се свържем по някакъв начин.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 05d30760cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си скапания 28 годишен девственик, подвизаващ се в различни теми, но колкото и да въртиш и сучеш все биеш натам, че имаш проблем с момичетата. Имаш няколко купешки фрази в различните ти коментари, за да се направиш на интересен. Но си толкова прозрачен за мен, че каквото и да напишеш ще те позная. ЗАЩОТО елементарните хора ката теб са винаги страшно лесни. Ако модераторите позволят коментара ми, останалите коментиращи трябва да знаят що за птица си и че си един фалшив човек. Аз, може да се досетиш кой съм. Със здраве все пак и престани да се излагаш!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b1379f2dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това е преодолим проблем стига да си го поставиш за цел да го решиш. Много хора го имат този проблем не само ти. Аз като бях по-малка бях болезнено срамежлива и мълчалива. Както теб не знаех какво да кажа, даже като исках да кажа нещо не намирах думите. И знаех, че другите не ме възприемат добре поради тази причина. Случвало се е деца да ме търсят да излизаме и аз да се крия като последната мишка. Така видях, че с това поведение едно че не можеш да имаш приятели, друго че хората не харесват такива хора и трето че това пречи почти във всички сфери на живот, защото няма как да избегнеш общуването, освен ако не отидеш да станеш монах в някой манастир. Дори и там ще ти се наложи да общуваш. Мен ме беше страх да попитам някой нещо, в магазин не можех да си купя нищо от срам- трагедия пълна. Така че си поставих за цел да премахна този проблем. Първоначално започнах да чета много книги, тогава не ги четях защото го свързвах с разрешаването на проблема, аз защото бях сама и нямаше какво да правя, защото не исках да общувам с другите. И така изчетох тонове книги. Което много ми помогна, защото ми обогати речника и думите започнаха да ми идват от само себе си, когато исках да кажа нещо. А преди обмислях по 1000 пъти наум какво да кажа, преди да го кажа. Така че първият ми съвет е - чети колкото се може повече, неусетно ще видиш след време как умело ще ти идват изреченията без да се замислиш. Аз не можах някой път да довърша изречение, а сега мога да си говоря свободно с часове. Втори съвет, който е по сложен - започваш да говориш с хора, колкото се може повече, винаги когато имаш възможност. Но за да стане това не мисли другите, че са нещо повече от теб и ще се изложиш, просто говори. Всеки ден преодолявай себе си, ако ще 100 пъти да те отрежат, което няма да стане, защото и аз се страхувах от това, но повечето страхове са в главата, ще видиш като започнеш да действаш. Всеки ден стъпка по стъпка- дори да питаш днес някой колко е часа, пак е стъпка. Ще видиш, че няма нищо страшно. Даже си позволи да изглеждш тъп в очите на другите, но си казвай каквото мислиш, ще видиш като го направиш няколко пъти няма да ти прави впечатление после. Ходи питай за лекции, питай за купони, намирай се на разговор, дори банални теми като времето, ще видиш че ще преминеш една граница и после ще ти е много по-лесно. На 19 си, махай го този проблем отсега и ще си спестиш много трудни моменти. На мен ми паднаха толкова бариери, вече си говоря свободно почти с всеки и няма нищо страшно, даже някои хора са по-несигурни от теб. След като предприех тези стъпки съм общувала с толкова много хора на всякакви теми, че в един момент се изморих от общуване и си дадох малко почивка и повече време сама. Затова започвай от днес лека полека по 3 изречения на ден да си кажеш с някой пак с стъпка напред.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fcb24ca288
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи, накратко - вземи си кака да те отрака, това е всичко.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3e0d454143
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Зачекнал си същността на проблема - майка ти и нейното желание да ти определя живота още от малък. Казвали са ти какво да правиш, какво да ядеш, къде да ходиш, с кого да играеш и въобще са ти определяли целия живот без твоето мнение да е значело нещо. Съответно като малък не е имало нужда да развиеш екстравертност и да отстояваш желанията си. Тази ситуация се проиграва в целия ти живот - ако случайно изкажеш мнение пред други хора, това за подсъзнанието е все едно да противоречиш на майка си, а това е недопустимо, тъй като оцеляването ти е зависело от нея. За подсъзнанието ти оцеляването ти още зависи от нея, а вероятно и чисто фактологически е така - вероятно още живееш при нея, ядеш от нейните ястия, ползваш нейни пари и тн.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 562bdb85fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Имаш блокажи в 5-тата чакра, тя е за общуването и изразяването на себе си. Започни да посещаваш медитация и това ще ти помогне да се разблокира, ще се почустваш по-добре и живота ти ще се оправи. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fe441a6ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Пий по едно хапче "МАЙНАТА МУ! " сутрин, у обед и вечер преди лягане, и ще си кукуряк.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 69208a64b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не знам какво си опитвал, но аз бих те посъветвала като за начало да опиташ да започнеш контакт само с един човек. Някой от обкръжението ти, с който мислиш, че имате общи интереси и т. н. Опитай се да започнеш разговор за общи неща и после постепенно да се опознаете. Не мисля, че проблема тук е в бедния речник. Според мен просто не се отпускаш пред хората достатъчно. Всеки е несигурен в себе си, повярвай ми. Дори да го прикрива много добре. Работи върху самочувствието си и върху това да се отпускаш сред хора.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c1386afebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз също се притеснявам когато се запознавам с нови хора и се чудя как да ги заговоря. Не може всички да сме еднакви, просто някои хора са по-затворени от други, приеми, че ти си такъв и престани да се самосъжаляваш! При това кой е казал, че трябва да намираме общ език с всички? При мен разговорът с някои хора върви като по мед и масло, а с др просто не се получава, просто различни светогледи, но това не ме прави социопат. Обикновено започвам общуването с общи приказки от сорта с какво се занимаш, какво си завършил и от дума на дума се вижда дали имаш допирни точки с човека, дори да нямате не е краят на света, познанството с даден човек не предопределя живота ти. Ти си такъв какъвто си, ако се опитваш да бъдеш друг човек това винаги ще ти тежи и натоварва. Повечето хора те съветват да се освободиш от притеснението, лесно е да се каже, но всъщност е трудно изпълнимо. Моят съвет е да бъдеш себе си и да не се опитваш да се вместиш в някакви рамки, определяни от обществото. Не може всички да сме център на внимание, просто някои хора са по-пасивни и в това няма нищо лошо :) Виж колко хора ти искат координатите, това е възможност да общуваш и да откриеш човек с общи интереси. Успех
Ж28

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2bcdbb1e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз пък мога да общувам ама вече НЕ искам. С годините игнорирам всеки който е злоупотребил с доверието ми. Предателите ги нямам за живи. Самоусъвършенстване и по-далеч от стадото, което вечно си търси пастир.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker