Мамините синчета променят ли се ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мамините синчета променят ли се ?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3626 пъти
Привет на всички моят проблем предполагам не е рядко срещан озовах се с мамино синче и учудващо за мен много много дълго време не го осъзнавах ,не виждах много показателни неща.
Явно любовта наистина е сляпа и дълго време очите ми са били жестоко затворени, е вече са отворени и с ръка на сърцето си признах пред себе си ,че това което започнах да виждам никак не ми се нрави и се очертава проблем.
Никога през живота си не съм одобрявала подобен тип връзки между майка и син ,самата тази властност която майката прилага върху сина си винаги ме е дразнела.
Не съм и предполагала ,че аз самата мога да се забъркам в такава каша.
И така по същество обичам приятеля си много,но майка му от която и гледна точка да се погледне го контролира и то на доста дълбоко ниво. Слуша я каквото и мнение да изрази ,каквото и да поиска пред мен се прави ,че го дразни но накрая пак изпълнява всичко.Не твърдя ,че семейството не трябва да се цени,защото аз много държа на своето ,но в този случай нещата не са нормални.
Връзките му досега винаги са били контролирани от нея,ако не е одобрявала приятелките му той е трябвало да къса с тях. Аз също не съм одобрена от нея.
От известно време започна да говори да си направим дете, преди дни ме попита как ще реаргирам ако ми предложи и аз се шашнах леко ако трябва да съм откровена. Преди време ако ме беще попитал вътрешно щях да избухна от щастие ,но сега някак не ми се иска.
Като си представя как винаги поставя майка си на първо място ,а аз винаги съм изостанала някъде назад какъв брак ни чака ?
Във вашите очи не знам как изглеждат нещата ,не знам може би аз ще изглеждам грешната интеренсно ми е какво мислите.
Забравих да спомена ,че майка му продължава да му дава пари. Да тя изкарва повече от нас ,но какво от това все едно с нашите си пари не можем да се оправим? Лично аз не искам тя да ни помага не сме малки,но той иска за него няма проблем. Тя му плаща сметките на телефона,сметките за колата и т.н.
Чудя се не е дорасъл ли ? Или просто така му е изгодно да си е мамино синче ? Не ми се иска да паля и да бягам от него ,но май това правилното решение,защото коя съм аз да го променям? Никой няма право да променя другиго ,а по-скоро сам да реши ,че е нужда промяна. Ще се радвам да изкажете мнение и да си поговорим на тази тема. Забравих да кажа ,че сме заедно от 3 години. Благодаря за отделеното време. :- ))))

Ж.24г. и той е на 24г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 51cc460334
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, при мен е същото. Но знаеш ли какво осъзнах, че той дори не усеща че е мамино синче. Майката има голяма вина особенно и ако е едно дете. Според мен не се опитвай да го променяш.. опитай се да му обясниш нещата които не ти харесват по деликатен и не обиждащ начин майка му. Защото това може и да го подразни и да се скарате. А вече ака решиш че няма шанс.. избора е твой дали можеш да живееш така или без него.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2f3b2bf730
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето тук ти е проблема "Аз също не съм одобрена от нея. "! Явно има причина, за да не те одобрява, а ти подсилваш ефекта с натрупване на злъч. Щом така се чувстваш, по добре се разделете, явно със свекървата няма да станете близки, а той ще е между чука и наковалнята. Щом се е отделил от майка си, значи не е мамино синче, а какво лошо има, майка му да му дава пари? По скоро завист те мъчи, отколкото околните. Съгласна си бедно да живеете, но да стане по твоето. Защо ти уважаваш семейството си, а искаш той за забрави своето?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a48805b47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не го променяй, но поговори с него и му обясни какъв е проблемът. Тъпо ще е директно да го зарежеш без обяснение, без предупреждение и без преди това да сте обсъдили проблема.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a48805b47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не го променяй, но поговори с него и му обясни какъв е проблемът. Тъпо ще е директно да го зарежеш без обяснение, без предупреждение и без преди това да сте обсъдили проблема.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 847018849a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Защо да нямаш право да го промениш. Имаш право, но сама знаеш, че никога няма да успееш. Аз на майка ми почнах да й тегля по една майна още на 15 - 16. На 24 ако не е стигнал до този момент никога няма да се случи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5606829cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Единствения вариант е мъжленцето ти да се осъзнае и да вземе нещата в свои ръце. Аз лично много се съмнявам в това. Винаги когато родители тръгнат да се бъркат там където не им е работа, нещата не са тръгвали на добре. Всеки трябва да си знае мястото. Не му поставяй ултиматуми, а му покажи, че вече си има собствено семейство и трябва да постави него на първо място. После идват родители, роднини и всички останали. Ако има малко акълец в главицата ще се усети навреме и можеби ще живеете щастливо. Мъж на 30

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d0a8277cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бягай! Такива нямат променяне! Щом на тези години (едва ли сте на 15 щом говориш за деца) майка му продължава да му казва какво да прави и да му плаща сметката за телефона, представи си за какво става дума! Че той сигурно и на пазар не може да иде без да се консултира с мама какво да купи! Пък не дай си Боже, да му се вържеш и да му родиш дете. Е, тогава стой та гледай какъв цирк ще е и как маминка ще ти виси на главата и ще ти дава акъл как да си гледаш детето, защото "ти нищо не разбираш"! Така, че спасявай се! Той никога няма да се промени и ще си остане такъв докато е жива мама, а после ще е страшна драма, защото няма да знае какво да прави.
И аз си обичам семейството и много държа на тях, но това не е нормално.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 41a81cb01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Абе всичко се промена, да ти кажа... И аз бях "мамино синче" навремето, така да се каже. Просто бях силно привързан към майка ми, бях свикнал с удобствата и обслужването, което ми предлагаше, споделях всичко с нея и ѝ позволявах да се бърка в живота ми...
По едно време обаче явно съм започнал да се усещам, понеже връзките ми се проваляха, и се опълчих съзнателно. Не ме питай какво ми е било - чувствах се като престъпник, като еретик, все едно да заплюеш майка си (жената, която ти е дала живот и се е грижила толкова години за тебе, и продължава да го прави, макар че не е длъжна) в лицето!
Гадно беше, тежко беше, сърца се късаха, но преминахме през този период и успях!
Абсолютно обаче знам какво им е на хората, които се пречупват и не успяват, или сърце не им дава.

Много е сложна ситуацията да знаеш!
Ще ти дам един прост пример - отива стария индиец да пасе слона си. Води го на въженце. Пристигат на една поляна, индиецът забива в земята едно дървено колче и връзва за него въженцето. Дървеното колче е такова, че сам човек с една ръка може да го извади, камо ли огромен слон, тежащ няколко тона... Обаче! Когато слончето е било малко, още сукалче, човекът го е връзвал за същото това колче, слончето се е опитвало хиляди пъти да се откъсне от него, но неуспешно. Сега, в съзнанието на големия слон, отърваването от колкчето изглежда невъзможно! Той обикаля поляната само до там, до където се опъва въженцето... А е необходим само един, още един, един-единствен опит! :)

Та и твоят човек така. На съзнателно ниво той чудесно знае какво трябва да се направи. Подсъзнанието обаче му "подсказва", че това е невъзможно... Необходим е психолог, хипнотерапевт или психоаналитик, ако не успее да се справи самостоятелно.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fbafcbbd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Жена на 45г съм и по твоето описание не мога да преценя нищо. Защото ти си описала как се чувстваш и до какви изводи си стигнала, но не описваш точно по каква причина си стигнала до такива изводи. Решила си че момчето е мамино синче обаче не си описала по каква причина мислиш така. Писала си само че си мислиш че слуша майка си и че приема подаръци във вид на пари от нея, но мило момиче това че някой послушал майка си за нещо или че е приел подарък не го прави "мамино синче". Така или иначе един ден твоето момче ще е длъжно да изпълнява синовния си дълг да се грижи финансово или физически за възрастните си родители затова ако от тяхна страна сега има желание да му помогнат да се справя по добре с живота защо не. Дали му пари да си помогне и да похарчи неговите собствени за нещо полезно за него, къде виждаш проблем? Ако пък е послушал мнението на майка си това е много хубаво нещо за твоето бъдеще, защо ли, ами защото след 10 години ако ти си играеш правилно картите той ще се съветва с теб и ще слуша твоето мнение. Мъжете които не са научени да търсят мнение от жените в семейството не изслушват и своите собствени съпруги е тогава с такъв мъж ще имаш реален проблем, сега проблема ти е измислен и само предполагаш че е възможен. Представи си да си с мъж който никога не слуша чуждо мнение, особено мнението на жени от семейството си!? !
Не подминавай и факта че мъжете израстват много по късно от жените, докато на 18-20 едно момиче се отделя от семейството си и се справя напълно сама при момчетата този момент идва малко по късно, като тук говоря както за физическо така и за психическо израстване. Момичетата растат до към 17-18 г, даже някои и до 16, а момчетата растат до по-късно, до към 24-25 г физически Така че спокойно можеш да приемеш че ако ти в момента си израснала психически и си реално на 24 години той сега е на 18 години.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b0ebca99ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Първо, "мамино синче" има съвсем друго значение, това е мъж, свикнал всичко да му угаждат, не работи, лежи и другите го "отглеждат". Това, че слуша майка си показва само че я уважава прекалено много и не може да и откаже. Определено си поразтегнала локума и несъзнателно сама си се опровергала. Цитирам:"Връзките му досега винаги са били контролирани от нея, ако не е одобрявала приятелките му той е трябвало да къса с тях. Аз също не съм одобрена от нея. " Но не е скъсал с теб нали? Дори ти е предложил да скрепите семейството с дете. Когато мъж иска дете от жена, значи има много сериозни намерения да прекара живота си с нея. Относно финансовата и помощ пък изобщо не разбирам защо роптаеш. Хипотетично си представи че имаш голямо дете, печелиш много пари и искаш да му помагаш, дали ще е с пари за жилище, кола или да му оплетеш жилетка/кой каквито възможности има/ а жена му роптае, за тази твоя помощ какво би си помислила за нея? Би ли я одобрила? Когато станеш родител, тогава ще разбереш какво е обич към детето. Няма по-силна обич. При някой родители това се превръща в проблем, но който и да е родител винаги ще иска да помага, за него детето винаги ще е дете и на 50 години дори. А коментаритите отдоло са тотален шит. Особенно коментар 7- такива са ми най-смешни, чул-недочул, вече изгради профил и даде експертен съвет, веднага определи възраст, как питал майка си какво да пазари от магазина /не че 90% от мъжете не питат какво да купуват, само че съпругите си/. Нарисувати и какъв цирк щяло да е отглеждането на детето ти. А аз като човек с деца ще ти кажа, че като имаш дете сама ще търсиш майка и свекърва, да помагат с детето. Особенно да го вземат за някой друг ден, за да си починете или да отидете някъде със съпруга си. Така, че не слушай глупостите. Дали да си с него или не е решение което ти сама трябва да вземеш и това решение трябва да е на базата дали го обичаш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 943116e936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Към номер 3 от автора в грешка си в никакъв случай не тая омраза или завист. Никъде не съм споменала ,че искам той да не уважава семейството си,а само да е по-самостоятелен.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7ad9431bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей. Като цяло историята ти е едно мега голямо мрънкане. Сори, но си е точно така.
Защото ти, само ти и единствено ти си си абсолютно сама виновна, че, както сама си и казваш: "дълго време очите ми са били жестоко затворени". Ами ДА НЕ СА ТИ БИЛИ ЗАТВОРЕНИ!!!

Момчето може да е недорасло, може просто така да му е изгодно да е мамино синче. НО ТИ НЯКАШ ПРАВО ДА ИСКАШ ОТ НЕГО ДА СЕ ПРОМЕНЯ!!! ЗАЩОТО ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ КАКТО СИ ИСКА!!! (стига да не нерушава съответните закони, на страната, в която пребивава).

Просто се сърди само на себе си, че "не са ти били отворени очите". Стегни се (ако искаш) и продължи живота си напред (разбира се, ако искаш).
Никой НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН да ти сбъдва мечтите, плановете и изобщо каквито и да било там твои фантазии за живота ти!!! НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ НАГАЖДА СПОРЕД ТВОИТЕ ЖЕЛАНИЯ!
НА 24 години е КРАЙНО ВРЕМЕ да ти стане ЯСНО ТОВА!

Също така искам да отбележа, че номер2 е доста, ама доста прав/а също.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c14715ce86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не е до майка му. Просто си е лигльо по природа. Примерно и моята майка се държи с мен като с 5г. ама аз съм и теглил една майна и не се виждаме с години. Докато познавам хора от бедни семейства, които пак без майка си не могат да си завържат обувките. Това си е и липса на интелигентност, полова зрялост и изобщо характер.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 34c0735499
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Покажи му го по трудния начин само така ще се усети ако държиш това да се случи става не е невъзможно повярвай ми аз съм живото доказателство

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 738e146868
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Еми, то е ясно защо е мамино синче - защото му плаща сметките. Хайде, телефона не е нещо колосално, но поддръжката на автомобил си е голямо перо. Както описваш нещата, той изглежда силно зависим финансово от майка си, за мен това е по-притеснителното. Не, че на 24 и аз не живеех с родителите си, но колкото изкарвах ги внасях в семейният бюджет. Не съм си позволявал никакви луксове. Нямах кола, нито книжка. Почти не излизах и по заведения. Много често тази зависимост остава до живот. Познавам хора минали 40-те, които все още висят на гърба на мама и татко. Да не говорим, че всички основни разходи през живота им ( апартамент, автомобил и т.н. ) са били поети отново от родителите.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ccf4eadb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не. Тя винаги ще е дъгата жена във връзката ви. Или ти в тяхната.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ccf4eadb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пардон, другата жена, от автокоректурата се получи май "дългата"

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 30f0e79970
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Според мен и да му говориш и да не му говориш за проблема, едва ли ще се промени, дори и да те обича... Първо, защото е зависим от нея финансово и второ, дори и да може без нея да се справя, явно така му е по-изгодно, а такива "мъжленца" не обичат да им се нарушава това спокойствие, дори и да говорят колко много ни обичат... чак пък толкова, едва ли :D... Така, че и моят съвет е да бягаш... Аз така направих и ми е много по-спокойно и щастливо! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 807a347030
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   младо момиче си - миличка хората не се променят. Нещата по начало са загубени. Влиянието на майката е силно и ти си губиш времето. Не създавай деца с такъв човек. Млада си огледай се. ТИ самата имаш време за нормален живот. Послушай съвета ми. Не си струва

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3405a0ba7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Опа, май съм мамино синче. :(

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ecb118d719
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   7, и на мен ми плащат сметката за телефона, както и поръчвам да ми се купуват дрехи и обувки, но това е защото аз нямам свободно време и съм непрекъснато по задачи. Когато един мъж слага пари на масата, независимо с кой се консултира или слуша, той е вече зрял и е прекалено инфантилно и дебилно да е определян за мамин, защото когато е татин, нямате никакви проблеми. Даже и на таткото ще го налапате за още някой лев. ясно е, че когато една жена иска да отдели мъжа от майка му, е нищо повече от опит да може да си прекарва машинациите по-лесно, тъй като пред свекърва това е невъзможно. Яснио са ни тези неща, ясни са на умните мъже.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7f3695b45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Вие сте още в изходна позиция вече три години. Сблъсъка с манталитета на "мама" свекървата, трябваше вече да си го решила. Мъжа ти не е в размисли-избрал е теб и не се отказва от помощта на мама. Не си готова да станеш майка т. е. и ти си още на тийнейджърско ниво-до колкото разбирам кариера не те притиска. Проблема е нулев-поколенчески сблъсък между две жени, дърпащи се за единственото внимание на едно момме-мъж. Ще порастнеш, ще дойде ред и да разбереш!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fb291ae9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За мен като мъж няма по-голям срам от това да си пълнолетен и да не можеш да се издържаш сам. По цял свят когато хората станат на 18 им показват вратата и се оправят сами. Само в България на хора на по 25-30 години мама и тати им купуват коли, къщи и им плащат сметките. Аз лично не бих имал достойнство да се погледна в огледалото. Какъв мъж си, щом не можеш да се грижиш сам за себе си...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fa847cfaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Падам си по номер 9!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 335baa8f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Иронията е, че ако тези "мамини момчета" наистина се променят и пораснат, като зрели мъже няма да иска да се занимава с днешните жени, да ги глезят и да им угаждат на капризите. Това което реално ти се иска е, "маминото момче" да пренасочи отношението си от мама, към теб. Ако майката е доминантна, това трудно става. И е твоя работа да се покажеш като по-доминантна от нея фигура. Не негова, защото той е просто послушно кученце. 24 години е доста ранна възраст да се пребори с тоя шаблон, има мъже и на 40 в него. Но пак ти казвам, ако се пребори, най-вероятно ще си вън, барабар с майка му... Това което целиш е ти да поемеш контролът, което си е твоя битка...

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7b0325a24c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз също попаднах на такъв мъж. Видимо се съгласява с мен, но когато мине време ми го натяква все едно аз съм виновна. Често ми идва да му кажа, край и да не се ядосвам с него и роднините му, но пусто сърце не ми дава, защото имам дете от него и не искам детето да страда. Свекървата дори, като видя че не и минават номерата се направи че припада, стенеше уж умирайки....изкара ми акъла. Когато разбрах, че се прави и я заплаших, че ще разкажа на всички за цирка, в който ме вкара, забрави че и е зле стана и започна да се държи както обикновено. Съвет няма да дам, защото и аз попаднах в подобна ситуация и незнам как да се измъкна.
Успех на тези който вярват, че ще намерят мир и спокойствие и ще се преборят с този проблем!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker