А сега накъде ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79637)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (17881)
 Секс и интимност (9581)
 Тинейджърски (18195)
 Семейство (3750)
 Здраве (6557)
 Спорт и красота (3487)
 На работното място (1480)
 Образование (4359)
 В чужбина (967)
 Наркотици и алкохол (812)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1265)
 Други (10533)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

А сега накъде ?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1060 пъти
Здравейте, драги читатели! Реших да споделя историята си с вас, за да ми олекне може би и за да чуя нови гледни точки. И ето я и нея...
Миналата година се запознах с него съвсем случайно чрез общи приятели. Той си беше дошъл в България за малко и съдбата ни събра на едно място- на купон в най-добрият ми приятел. Направи ми впечатление още тогава, но аз бях в друга връзка и не обърнах внимание на знаците от съдбата. Нищо не се случи. Впоследствие прекратих предишната си връзка и 2016та я започнах на чисто.
Един студен февруарски ден той ми писа и така започна нашата луда история... след две седмици нон стоп писане и говорене по телефона получих колет от него, изпрати ми го от чужбина, а две седмици след това се осъществи нашата първа среща в Мадрид. Изкарахме там една приказна и щура седмица, която никога няма да забравя. Опознавахме се, приличахме си по толкова много неща и по още толкова се различавахме. Човек, който трудно допуска някой до себе си, а пред мен оголи душата си.. осъзнах, че съм влюбена, когато се прибрах в България... не след дълго той си дойде за няколко седмици, запознах го с родителите и приятелите ми. За мен това беше мъжът с главно М, за когото винаги съм мечтала. Началото на лятото заминах да живея в Испания при него, дори прекъснах образованието си... започнах да уча езика, сама, той ми помагаше, когато имаше възможност, исках да го науча възможно най-бързо. и да започна работата, защото ми беше неудобно да се оставя той да ме издържа, макар че обстоятелствата го повеляваха. Съвместният ни живот беше като приказка, разбирахме се повече от отлично...
Бяха минали два месеца, аз вече знаех езика, но не достатъчно, за да започна работа, продължавах да си уча. Парите започнаха да свършват, сметката беше на червено, той имаше своите дългове, които трябва ежемесечно да плаща. Парите не стигаха.. и така той реши да се разделим временно, помоли ме да се върна в БГ, докато разреши проблема... не исках да се отделям от него, сякаш той беше част от мен. Е, в крайна сметка се прибрах и след месец и половина отново се върнах. Няма да разказвам за този период от време колко лоши неща се случиха, изпаднах в депресия, не бях на себе си, надявах се на чудо и то се случи.
Средата на октомври отново бях там, любовта ни разцъфна, бяхме по-щастливи от всякога. Приказката продължи, но за кратко. Проблеми от неговото минало започнаха да ни застигат и той реши да се приберем в БГ и да живеем спокоен живот (той живее в Испания от 15 години). Уговорката беше аз да се прибера, той да напусне работа, да се запише на борсата, за да може с тези пари да покрива заема си. Тук и двамата можехме да започнем хубави работи, от които да се издържаме преспокойно и да живеем що годе добре. Само, че сметките се оказаха криви. Имаше проблем. с. документите, не можеше да вземе борсата, трябваше да започне друга работа, да подпише договор и едва след това да се пробва отново на борсата. Не му провървя и с другата работа, остана съвсем без пари и без квартира, защото я освободи, понеже планът беше съвсем друг... започна да се държи студено с мен, почти не говорихме. Усещах края, съсипвах се, не можех да му помогна, мечтаехме да създадем семейство, а сега всичко беше с главата надолу... почти два месеца ще станат откакто съм тук, тежко преживявам физическата раздяла с него. Преди няколко дни ме блокира, контакт вече нямам с него. Твърдеше, че не ме заслужава, че винаги ще ме обича, но финансовите му проблеми са сериозни...
Господи, толкова много го обичам, без него не съм цяла, полудявам, не съм на себе си. В главата ми е хаос, не мога да си подредя мислите. Той ме нарани много с отношението си, но го обичам безумно... накара ме да мечтая за семейство с него, мечтаехме да си завърша образованието, да сме двамата тук и след като завърша да си направим едно прекрасно бебче... не. мога да погледна друг мъж, виждам само него...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: fcd3f6c6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Много си емоционална (прибързана), два месеца за една истинска връзка не са нищо. Парите би трябвало да са на второ място и въпреки липсата им да успеете някак заедно да избутате, трябва да му го обясниш това по някакъв начин. Ако липсата на пари го кара да се затваря от всички хора, значи такъв човек няма други ценности и той в другите също гледа първо парите и изгодата, а личностните качества не. Дано твоят не е такъв, но има и такава вероятност. Колкото до тебе, не се дръж така повърхностно, излизай да се разхождаш да срещаш познати, хем ще се разсееш, хем ще научиш нещо ново.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dfb1f3bf4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ами вместо да говориш колко безумно го обичаш, научи испанския език в България, научи тук някакъв занаят, който там можеш да работиш и отиди при него с намерена работа. Била си му в тежест, взъщност той не е задължен да те издържа. Освен това в чужбина му е трудно и към момента той явно не може да издържа друг човек, освен себе си. Намери си работа там и не му бъди в тежест.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b177c099a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За всяко лошо отношение на даден човек към друг или към някакъв проблем си има причина. Той не е споделил с теб повода за охладняването си. Би било честно да поговорите открито по емоционалните проблеми и ако наистина се обичате да опитате да ги решите заедно. Според мен ви липсва комуникация. Някой нещо не казва до край или нещо прикрива. В Испания борсата се взема 18 месеца, а след като си живяла там значи си на ясно че изхранването и месечните разходи без наема са по-малки отколкото в България. Т. е там се живее по-евтино отколкото тук - няма логика да се прибирате поради финансови причини. Искрено ти съчувствам и стискам палци нещата ви да се наредят по най-добрия начин, но според мен трябва да говорите. Има нещо което не знаеш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 16fcc44b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   С времето нещата ще преминат. Финансовите проблеми често са причина за раздяла и влошаване на отношенията между хората. Забрави го :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0b7b675c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж, aз не усетих любов в постa ти, просто временно бягство от реaлносттa и зa двaмa ви, но все пaк ще опитaм дa те нaсочa зa тук- Испaния. Икономикaтa се вдигa бaвно, но към моментa предпочитaт дa дърпaт хорa от борсaтa зa рaботa и то основно испaнци. Дори сред тях предпочитaниятa зa рaботнa ръкa сa- студенти, хорa с увреждaния 30%, тaкивa в предпенсионнa възрaст зaщото имaт облекчения и финaнсовa помощ зa осигуровки, a и други бенефиции.
Все пaк aко искaш дa се върнеш при него и бъдеш рaвнопрaвнa, a не дa зaвисиш от пaрите, които той очевидно нямa, имaйки в предвид също, че имaш някaкво минимaлно ниво нa езикa, можеш дa потърсиш предвaрително от Бългaрия рaботa кaто дом. помошницa, отсервирaне в дискотеки, рaздaвaне нa флaери, чистене по зaведения/ офиси, помощник в фр. сaлон зa миене нa коси, чистене и т. н. Опитaй също зa кaмериеркa в хотели 2-3 звезди.
Прaщaм ти някои линкове, където можеш дa пускaш обяви:
milanuncios. es
vibbo. es
tablondeanuncios. es
djobtalent. es
Също поне временно можеш дa потърсиш зa брaне нa ягоди, портокaли, мaслини и т. н. но обикновено търсят двойкa мъж- женa.
Пробвaй и с aгенции зa временно нaемaне, ще ти излязaт aко потърсиш нa испaнски.
Имaме и бългaсрки вестник "Новa думa" където безплaтно можеш дa публикувaш обявa зa рaботa въпреки че, не те съветвaм с бългaри дa рaботиш.
Товa е от мен. Стaнa трудно особено зa чуженци, хетеросексуaлни, бялa рaсa нa среднa възрaст, другите поне могaт дa циврят, че сa дискриминирaни.
Aко те зaтруднявa текстът зa обявa, могa дa ти прaтя тук, aко позволят модерaторите нa испaнски.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker