Това ли е то семейството??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Това ли е то семейството???
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1623 пъти
Здравейте,
Търся съвет как да постъпя. Аз съм от работническо семейство и може да се каже, че примерът, който моите родители са ми дали е че винаги са работили, спестявали и инвестирали в правилни занимания и имоти. Всичко са постигнали за сметка на нерви работа и лишения. От тук проличава колко им се възхищавам и искам да съм като тях и да осигуря добри условия и за своите деца. Те ме изучиха и ми помогнаха и да развия собствен бизнес и като всеки такъв в началото работиш и трябва развитие и труд или не получаваш облаги. За мен това не е проблем, на това са ме научили. Същевременно докато учех и подготвях бизнеса имах приятел от бедно семейство. Техните взимаха минимални заплати, понякога и оставаха без работа. Едвам свързваха двата края и имаха и имат постоянно нужди и заеми. Не са гладували, но изнемогваха. В началото си мислех че могат да променят живота си, но те имат някаква сигурност и това им е достатъчно. Приятелят ми, с който сме вече под един покрив е възпитан да търси същото. Без амбиции, понякога не работи, защото е спестил и не харчи нито за излизания, екскурзии, цигари и е спокоен. На родителите си погаси един заем, но те пак изтеглиха и спря да им помага, а спестяваше за себе си, за сватба и дете и да има опора. Ако имаха нужди за посрещане теглеха заем, продават някой имот от наследство и така живеят. Разпитаха ме в началото какво работят родителите ми, къде живея, къде уча и до там. Но това никак не ми допадна особено. Имах някакво предчувствие. Не съм им казвала за моят бизнес от къде са парите, кой ми е помогнал, дори не знаеха че имам подобна дейност, твърдях че помагам в работата на родителите ми и това беше без подробности.
Взех мъжът ми да работим моят бизнес. Стана общ бизнес. Но той не е свикнал на темпото и работата е тежка за него. Той също има вложени спествания. Но техните роднини разбраха за бизнеса, веднага предположиха че е забогатял, че има много пари, чудеха се кое колко било, колко печелил. А аз забременях и докато той мързелуваше и се правеше на шев с кръстосани крака на стола, аз се прегърбвах и вдигах тежки неща и едва не загубих детето. Но техните нито знаят кой работи и кой стои, нито лесно ли е или трудно. Моите родители ме гледаха докато момчето работеше след инцидента, даже му помагаха и с работата. Но без мен бизнесът замря и без това не дава още добри облаги. В домът на техните няма място и за нас с мъжът ми и след като забременях отидохме при моите родители. Те не са длъжни да ни гледат, но такъв нехранимайко който вижда че има спестявания не могат да гледат и ни гонят, дори ще ни купуват жилище. Те нямат готови пари за такова и ще теглят заем, защото са осигурили на децата си жилища. Срам ме е да ги товаря с това и при все че ме боли че мога и искам сама да го постигна, а всъщност с детето и точно този мъж едва ли ще се случи скоро. А техните разбраха за жилището от моите родители и казаха че родителите ми имали пари, сякаш на пътя ги намират. После разпитваха сина си ще продават ли моите родители някое жилище за да купят това. Той естествено ги защитава и аз не искам нещо от тях. Но вместо да звъннат да питат добре ли е детето, в главите им само имоти. И то чужди имоти, които аз даже не искам, а са на моите родители. До сега са ме дразнили, но започвам да ги намразвам. Не знам детето да го дистанцирам ли от тях. Те на нас ли ще разчитат за в бъдеще. А синът им иска и да ги гледаме след време, защото щели да са сами. Аз не им съм им стъпила в дома, а те в моят трябвало да дойдат. Това ли е то семейството???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4f10eb0d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без да те обидя или нещо такова, но ти къде беше преди да забременееш? Не го ли опозна какъв е мъжа ти? Че не е способен себе си да гледа, че ти и дете реши да правиш? Женските, както при хората така и при животните търсят най-добрия мъжки за създаване на поколение. А ти след като видя, че на този човек не му се работи, не му се занимава с нищо, защо не го напусна? Сега твоите родители трябва да гледат теб, детето, него че и неговите родители. Човек каквото си направи, друг не може

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e110331f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Еми ти си силен човек. Ще тропнеш по масата с юмрук (образно казано нали) и ще кажеш на мъжа си, че няма да се заниваш с неговите родители! Просто му кажи, че всеки ще отговаря за своите си родители както може - ти за твоите си, той за неговите си. И ще кажеш, не желаеш да живееш с други хора под един покрив освен с него и децата ви. И накрая му кажи много-много да не се пробва вече да те манипулира с думичката 'семейство'. Също - да се стяга да вади пари от някъде, докато поотгледаш малко детето и не можеш да се занимаваш толкова с бизнеса, или, ако толкова е неспособен, той да гледа бебето, а ти да си въртиш бизнеса! Просто бъди твърда и си отстоявай мнението! Щом можеш да правиш пари - как няма да се справиш с някакъв си льольо?
Ааа, да не забравя = кажи му, че кредити и заеми във вашето семейство ще се теглят САМО, АКО ИМА НЯКОЙ ОТ ВАС ТЕЖКО БОЛЕН !!!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 36267aa515
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен не е трябвало да се жениш точно за този мъж и преди да решиш да имаш дете от него трябва да го опознаеш добре. Преди да забременееш, определено е било наложително да разбереш, че този мъж е мързеливец и няма да е добър баща на детето ти. А за тези неговите родители сребролюбци не знам какво да кажа... Трябвало е просто да го опознаеш ПО- добре преди да имаш дете от него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7ddca7a6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката. Благодаря за отговорите. Наясно съм, че животът не е цветя и рози. Всеки си научава урока рано или късно. А моят мъж като вижда, че всичко му се дава наготово така и ще привикне, въпреки сега да не иска това. Затова не съм съгласна той да е в къщи с детето, а аз на работа. С времето така и ще си остане, а повече и пороци ще придобие от скука. В началото на връзката ни бях заслепена и не послушах, че различията по между ни биха били пречка. Но кой да ми каже, че това е и нагласата ни за живот. Тогава казвах защо пък да не сме заедно, нали се обичаме и всичко е възможно. И в моите очи все още всичко е възможно, обаче когато някой те разочарова отново и отново проглеждаш и ако не от хората, то от опит ще прогледнеш. И все пак има хора, които се влюбват и в инвалидизирани хора и се обичат. Бог да ни пази всички.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker