Да обичаш себе си е най-важно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да обичаш себе си е най-важно
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2296 пъти
Здравейте, отдавна не вярвам, че любовта съществува. Една астроложка ми каза, че от 10 до 30 годишна възраст ще изплащам карма от минал живот, заради злоупотреба с власт и затова не ми върви. Та това са 20 години, дори да съществуват минали животи изобщо не е честно! Но и да е истина, вече не търся любовта и не я искам. Дори и да дойде, вече никога няма да мога да боготворя друг човек, нито да обичам някого повече от мен. Кожата ми стана по-дебела и вече мисля първо за себе си, а не както преди - първо за другите. С лекота зарязвам хората и ги изхвърлям от живота си, развих гъвкавост и обичам да се местя, да сменям жилищата, приятели, с кеф си стягам куфарчето и се махам от местата, които са ми омръзнали. Хората със своето държание ме научиха на това, защото преди правех всичко за другите, пренебрегвах себе си, а те ме използваха. Дори и най-добрият ми приятел - Светлин беше нарцисист и егоист и ми крадеше нещата, що за приятел те краде? Затова не сме се чували нито виждали от 15 години. И в любовта е така - когато обичам себе си, жените ме забелязват, а когато търся любовта им и одобрение ме игнорират. Затова не вярвам, че ще дойде любовта при мен, и да дойде, вече ми писна да чакам, и със сигурност бих я напуснал и за най-малкото с извинението, че ми трябва време да обичам себе си. Колкото време минава, толкова по-малко ми пука за другите и все повече заобиквам себе си. И пак съм далеч от нарцисизма на бившия ми най-добър приятел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2600d247d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хa! И aз обичaм себе си, много! Толковa много, че ме определят кaто aрогaнтнa, особено в случaите в които някой се е объркaл дa си помисли, че извършa aтентaт срещу себе си, собствените ми принципи, емоционaлно и/или фозическо здрaве в услугa нa някой си. Обикновено тези "някои си" дори не познaвaт себе си, просто си търсят слугa който дa им достaви щaстие някaк нa тепсия, дa слугувa нa товa, коетоте имитирaт, което сa видяли у други, нямaт свое собствено мнение, сaмо искaт дa се чувствaт вaжни зa някого, но тъй- кaто не сa нaясно със себе си, поведението и изисквaниятa им стигaт до деспотизъм, желaние зa господство.
Много си си добре, обичaй себе си, сaмо тaкa нямa дa позволиш нa онези "някои си" дa крaдaт от животa и емоциите ти в своя откaченa нуждa.
Зaрязвaм тaкивa хорa нa мигa, никaкви сентименти не влaгaм от моментa в който сaмо се опитaт дa пречупят което съм зa дa нaложaт жaлкaтa си имитaция нa "сигурно съм Бог/ иня".
И говоря кaкто зa връзки, тaкa и зa фaмилия, близки или просто познaти. И си ми е ок :)

Зa кaрмaтa: я, не си втълпявaй глупостите нa дизaйнерите нa човешкият вид. Дa го духaт! Според тaзи теория кaто умре физическото ти тяло, ще те причaкaт облени в светлинa и веднaгa ще те информирaт, че "дължиш" още поне един живот. Нещо дa нaучиш, дa изживееш кaрмaтa си и блa блa глупости. Също кaто лихвaри. И зaщо пък дa трябвa дa им се подчинявaме питaм aз. Aко действително ме пресрещнaт подобни светещи зaдници след смърттa ми, ще ги нaритaм и ще си потърся други опции зa път към по-висш свят или поне ще се позaблявaм кaто дух :) Нa всичкото отгоре според същaтa теория ти изтривaт пaметтa, току- виж си се сетил, че си обикновен, мaнипулирaн роб и в същност си имaл друг избор. Тa, не мисли зa кaрми и тем подобни, aми си живей животa кaкто нa ТЕБ ти хaресвa и "ИМ"дaй добро шоу зa гледaне.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1809e749c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рядко пиша коментари, ама ЕВАЛА!! Ей това е изкуството да си независим, колкото по-бързо го разберете толкова по-малко страдания ще имате!! Живеем в егоистичен и материален свят и от чисто чувство за самосъхранение човек трябва да мисли най-първо за себе си, иначе просто няма да оцелее.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7232c5cdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, може би за съжаление, а може би за радост те разбирам. Така и не видях добрата страна на любовта, за която говорят. Все попадах именно на нарциси. За тяхното скъпоценно внимание давах всичко. Малко късно, но осъзнах, че струвам повече от тях. Като последната ми "любов". Друго научих или не от нея, но й благодаря, че ме научи на самовлюбеност. Тя е точно такава. Ама то не било лошо, напротив- било много приятно. Зарекох се, че повече никого няма да допусна близо до себе си. Не искам повече да страдам. За излизане понякога и общи приказки да, но усетя ли, че има друго си тръгвам без обяснения. И запомни- колкото повече се обичаме, толкова повече ще ни искат. Макар, че след всичко вече ми е все тая кой ме иска. Затова ще те поздравя със следното:
Успя все пак да ме направиш силна
Почти безчувствена, почти цинична
И не че ми е лошо- дори е хубаво
Освен за себе си за друг не мисля!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3970921bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Както казваха в един филм, ако ти трябва приятел вземи си куче, аз ще ти препоръчам коте защото яде по малко, с една шепа гранули изкарва цял ден, а най-добре си вземи цвете, с една чаша вода изкарва цяла седмица, и няма да слушаш житейски битови проблеми на стойност около 20лв. от сорта, че колата на някой си не пали, и ако запали трябва да смени ремъка, или жена му се ебе с някой друг, чуждите проблеми ще те натоварват повече отколкото твоите, така че много си си добре, показваш директен червен картон и си гледаш живота и му се наслаждаваш.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fa8082509e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами прав си. В крайна сметка си се родил за да живееш собственият си живот, а не да бъдеш слуга на някой друг. Аз по-трудния начин научих, че трябва да първо място да обичаш себе си. Изгубих си най-хубавите и млади години за да угаждам на всички около мен - семейство, приятели и кой ли не. Все бяха недоволни, все нещо не им достигаше. Докато не осъзнах, че има не малко хора, които просто си търсят някой да им облекчи живота. И най-лошото е че каквото и да правиш все не стига, защото те всъщност така са свикнали- вечно да изискват и вечно да не им стига. Просто се отказах да действам по този начин, разкарах почти всички. Лошото е че в угаждането на чужди интереси загубих себе си и сега е много трудно да се намеря и да живея така както на мен ми харесва, а не така както друг би искал от мен, за да съм му удобна. Аз бях поставила себе си на последно място, което е най-голямата грешка. Наистина човек трябва да обича себе си на първо място и да дава на-доброто на себе си, защото никой друг няма да помисли за теб.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6115671e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За "астролозите" и "ясновидките", не вярвам!
Това за кармата, също е голяма тъпотия измислена от точно, такива хора, които по някакъв начин искат, да имат изгода.
Колкото до доверието, да след разочорования, ще станеш предпазлив човек!
Аз съм претърпяла, не малко разочарования, кой ли не ме е предавал, но не мога да бъда безчувствен егоист, като теб авторке!
Искам, да не ми пука, но не става!
Недоверчива съм, не вярвам на нито една дума, без доказателства, но въпреки това и в лошите искам, да намеря поне малко доброта.
Съвет към теб:
Ако продължаваш, да си безчувствен и егоистичен човек, няма да имаш семейство, няма да имаш дори едничък приятел на който да разчиташ, никой няма да те взима насериозно!
Не бъди толкова коравосърдечна!!!










--> МаЛкАтА ФеЯ

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ae3b9333c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм била "нарцис" някога докато не се влюбих в човек с който имахме връзка и той ме заразява после отново се влюбих дори по силно и пак ме заразяха и то по още по гаден начин.И аз така като номер 7 много ми се иска да не ми пука за никого,но за съжаление трудно ми се получава,най важно е човек да обича себе си авторката е много права.Предпочитам цял живот да не съм обичала никого отколкото да страдам заради несподелена любов.Когато съм обичала въпреки че съм по студен човек и много не съм го показвала винаги съм гледала и мислила само за един,другите мъже бяха като безполови..:D.Завиждам на хората на който все още не им се е случвало да обичат,искат някого защото не всеки ще има късмет.Ако бях се оженила за първият си приятел вместо да го отрежа таково добро момче,възпитан,интилигентен и още мн др. сега живота ми щеше да е много по хубав ама аз търсих да има тръпка мислех че не е правилно да бъдеш с мъж който не те привлича,но всъщност как е най правилно все още не зная.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: dbddd8cea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към номер7:
И как така хем и ти искаш да не ти пука 'Искам, да не ми пука, но не става! ' и в същото време съветваш автора съвсем друго. Да не говорим, че е супер банално, то изобщо дори не е съвет, а по - скоро някакво такова порицание... при това заучено, видимо заучено...

И да уточня две неща:
автора е мъж, което принципно няма значение, но все пак си е обиждащо такова да не си забелязала докато си чела темата му.
Второ, това да те взимат на сериозно, изобщо няма връзка, ама абсолютно никаква връзка с това дали си коравосърдечен или не.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0cba484429
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хубаво е да поставиш себе си на първо място, живей си живота, стига да не пречиш и нараняваш никого.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker