Той послуша приятелите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той послуша приятелите си
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2236 пъти
Здравейте! Нуждая се от приятелски съвет на 23 години съм, студентка извън страната. Затворен характер съм по принип, не умея да разговарям с хора, с които не се чувствам добре. Не мога да се преструвам а и никога не съм се опитвала да се харесам някому само за да се възползвам от него. Хората, които не ме познават добре често ме определят като неприятна, мълчалива, скучна и т. н. Преди една година се запознах с едно момче. (Беше научил от приятели за моя проблем) допаднахме си, харесахме се и започнахме да излизаме. В началото всичко си вървеше по вода. Доверих му се започнах да споделям с него всичко, което съм изживяла, проблеми, радости... Един ден ме запозна със своите съквартиранти. Две момчета бяха, много отворени сякаш светът около тях се върти. Притежаваха огромно самочувствие... Още първата минута изпитах голямо напрежение казах си мили боже толкова неприятни хора не бях виждала досега. Запознанството ни мина ужасно. Изтърпях и няколко подигравки разбира се. Приятелят ми никак не ме защити тогава. Проблемът беше че често отивах в тяхната квартира и бях длъжна да се срещам и с тях. Не успяхме да се сближим. Но отношенията с приятелят ми бяха добри разбирахме се отлично прекарвахме хубаво време заедно. Нали това е най-важното. Така изминаха 8 месеца. Един ден след елементарен скандал с него, ми каза че иска да се раздели и така щяло да бъде по-добре за нас. Попитах го за причината каква е? Аз съм била проблемът и това, че съм била много мълчалива и че неговите приятели не ме харесвали поради тази причина. През тези изминали месеци само са го карали да се раздели с мен като кой знае с какви глупости са му напълнили главата. Проблемът е че той ги послуша въпреки, че ме познаваше знаеше че съм малко по-различна от останалите хора и въпреки всичко излезе с мен. Неуверието му надделя за мен вече е безсмислен човек който не умее самостоятелно да взима решения, който не знае какво иска. Аз съм дълбоко обидена и в никакъв случай не допускам някой да ме осъжда заради това което съм. Хората сме различни трябва да се уважаваме понеже недостатъци си имаме безброй. Вярвам в доброто и в Бога -той забавя но не забравя....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 07de51867f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми трябва да придобиеш повече увереност в себе си и да се научиш да общуваш по - свободно. И не за да печелиш одобрението на някой си мъж и изобщо на който и да било човек, а ей така заради себе си - за твое собствено удовлетворение.
А това, че все пак се е допитвал до приятели, или до каквито и да било хора, за теб, значи просто не е изпитвал истински чувства към теб изначално, не ти се е кефил чак толкова, а в очите му си било просто някоя, която 'стаа за приятилкъ'.
Но в края на темата ти, по начина, по който си я завършила подозирам, че и ти не си била кой знае колко влюбена в него... (е, поне чувствата са ви били наистина взаимни ;-) и сега май по - скоро се чувстваш унизена, че те е оставил.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 45e3201d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искаш уважение а самата ти не уважваш хората. Щом си позволяваш от пръв поглед да ги определиш като неприятни. Всеки има такива чувства и усещания, но твоите както сама казваш са прекалено чести. Това се дължи на собствената ти неувереност и страх от хората. Замисли се че и те са човеци и имат чувства, своите притеснения и прочие. Не обвинявай приятеля си, той сигурно също е млад и още неуверен и трябва да извоюва собственото си положение сред хората. А ти искаш да защитава и оправдава и твоите комплекси. И не е само той който ще страни от теб заради тежкия ти характер, ще странят и колеги и клиенти и прочие, ако на всички демонстрираш "липсата си на лицемерие"
Съветът ми е да гледаш малко по-положително на хората, дай им шанс не всички са лоши и зли. Не ти казвам да ги имаш за първи приятели но ако им демонстрираш добро отношение -то се връща

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0258018d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е бил зa теб, рaдвaй се, че тaкa е стaнaло. Сегa си свободнa от ненужно присъствие, губене нa време и влaгaне нa емоции.
Aз те рaзбирaм зaщото съм подобнa. Не ми ли допaдa някой, не могa дa се преструвaм, дa лицемерничa или дори дa се усмихвaм нaсилa. Директнa съм и товa не се хaресвa обикновено нa другият тип хорa, но изобщо не ми дреме.
И съм с човек който ме приемa тaкaвa кaквaто съм, хaресвa си ме тaкaвa, обичa си ме и знaе, че добро- лошо, винaги ще бъдa прямa.
Нaскоро сестрa му дори му сърбa попaрaтa зaщото се опитa дa ми зaвърти някaквa интрижкa. Aз съм aбсолютно беззaщитнa пред подобни хорa, нямaм тaкъв нaчин нa мислене и винaги ме хвaщaт неподготвенa и лесно могaт дa ме зaвъртят в техните пaяжини.
Но момчето ми реaгирa нa мигa и достa буйно "aз си познaвaм момичето и знaм че, тя по- скоро ще изригне кaто вулкaн и открито, от колкото дa тръгне в гръб"
И ми докaзa, че действително ме познaвa, приемa, обичa и подкрепя!
И ти ще срещнеш твоят си човек, този явно не е!
Късмет!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 470ad24f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И какво значение има дали приятелите му те харесват или не? Момчето не е държало на теб щом заради тези две момчета те е оставило. От къде знаеш? Може 1 от тях да те е искал? И като е видял че, нещата няма да станат ви е разделил. А колкото до тоя мъж изобщо не го мисли явно не е бил за теб и просто си е изиграл ролята идеално на "добрия, перфекния, и нежния" За да му пуснеш и неговите приятели са се намесили и всичко е приключило продължавай напред не ти трябват слабохарактерни хора по-добре сама от колкото зле придружена! Аз съм също като теб не умея да се преструвам и не умея да играя игри като някой не ми харесва съм мълчалива... аз съм нещо като теб.

Жена на 20

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fcf802a39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това с Бога изкърти мивките в градската баня. Виж, никой не е длъжен да е с теб, ако не те харесва. Както и ти не си длъжна. Нито сте полагали клетви, нито неща. Радвай се на хубавото и ги оставяй да си ходи по-пътя. Не знам какво забавял Бог, но явна си прекалено афектирана, щом желаеш за някакво всевишо наказание. Просто спри да го мислиш и помни примера.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b41880065e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хмм ами малко ме озадачи честно казано - ти първо си написала за приятелите му, че толкова неприятни хора не си срещала и че са с огромно самочувствие и т. н., а после сама казваш, че не допускаш някой да те съди заради това, което си и хората са различни и трябва да се уважаваме, защото всички си имаме недостатъци. Тоест малко (доста) се получава, че ти тях ги осъждаш заради това, което са и че се имат за нещо кой знае какво, и то си ги отписала едва ли не още веднага като сте се запознали, а в същото време не си ок с това, че явно и ти не си им допаднала по една или друга причина. Та на мен лично това ми звучи леко лицемерно. Все едно имаш някакви двойни стандарти - теб трябва другите да те приемат каквато си, а ти тях не искаш да ги приемаш.
Иначе по принцип аз също съм мълчалива, но пък когато се запознавам с нови хора, дори и да не ми допадат особено, гледам да не се държа дръпнато, защото съм на мнение, че не трябва да постъпваме с другите, по начин, по който не бихме искали да се отнасят с нас самите. А когато пък приятели или познати те представят на свои приятели, някак е още по-неприятно да не се опиташ да си положително настроена към тях.
Май взе да звучи много някакво обвинително и наставнически това, което написах, но всъщност ти за себе си си знаеш най-добре кое как си почувствала и кой как се е държал. Идеята ми е, че не трябва да търсиш вината само в приятеля си и неговите съквартиранти. Успех занапред :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ebcbe57428
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Правилно си го отсвирила, да ходи да се лигави с приятелите си, явно е мамино синче, нищо не разбира от жени! Намери си истински мъж! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a0142ebb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Малко по различни си била от останалите, с какво, ако се определяш като по различна защото си по затворена явно имаш проблем с главата честно, има ги много като теб не си мисли че си с нещо по специална и единствена. Остави ги тия те пък да не би да са по"готини"сигурно не те харесват защото като си по мълчалива и затворена вероятно си и по консервативна, няма да им обръщаш внимание и да им се мазниш или кой знае поради каква друга странна причина. Приятелят ти да си намери по отракана и може и за носът да го води.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 05416c49ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Знам много добре как се чувстваш... И аз съм такъв. Всеки ме мисли за много груб, мълчалив, скучен... При мен се случи нещо подобно с тази разлика, че проблема бяха родителите на приятелката ми, които така и не ме харесаха/разбраха.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e3dec44766
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Погледни го от добрата страна - този човек просто е слабохарактерен и е добре, че не сте заедно вече.
Разбирам те, аз съм същия като теб.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5be79559cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами щом не те иска край.От това което чета имам чувството,че си малко негативна.Един човек се събира с друг за да му е добре с него, а не да се тормози и да е под напрежение. Според мен това което ти наричаш малко по-различна е нещо друго, което явно него го плаши.Помисли дали причината не е в теб.Ние сме свикнали да изискваме,но не и да се съобразяваме с другият. Ти си мълчалива и от там ставаш и леко неприятна. Би трябвало да се отпуснеш и да се радваш на живота.Без да изискваш от мъжът до теб да е такъв и такъв.На никой мъж няма да му е добре с негативна,мълчалива жена. Това депресира и мъжете обикновено бягат.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0369d8049e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хахаха! Звучиш някак като мен с изключение на факта, че на подигравките отвръщам подобаващо и не вярвам в бога (но пък е вярно, че всичко рано или късно се връща). Както и да е, това направо ми оправи деня... Тоест, нощта. Така де, не, че се радвам на случилото се, просто ми е приятно да знам, че има хора на моята възраст, които не мислят само за ядене, пиене, чалга и сръбско (последните двете да се разбират и като порнография). Пък и май получих един-два отговора, на някой от многото въпроси, които си задавам в момента. Та, благодаря!
Както и да е, не съм сигурен какъв съвет да ти дам. Приятелят ти или е глупак, идиот и мухльо (не е задължително да е в същия ред :Д), или изобщо не е държал на теб, а е възможно да става въпрос и за двете. Според мен, един истински мъж не би трябвало да позволява на някой (без значение кой) да се подиграва на приятелката му. След като се предполага, че я харесва и вероятно има чувства към нея, то той ще я защити само заради това. Освен това би трябвало да приема подобни неща като обида към самия него и освен всичко останало, намесата му се превръща във въпрос на чест. След като приятелите му пък не са те харесвали защото си мълчалива... Чудя се, той ли е излизал с теб или приятелите му?! (Въпросът е риторичен.) Очевидно е трябвало да им каже да си гледат работата. Няма лошо, човек да цени приятелите си, но не може да ги допуска да контролират личния му живот, да вземат важни решения вместо него и т.н. Това е... Ами, толкова е жалко... В общи линии, приятелят ти или е изключително малодушно същество (истинско мекотело), или си е играел с теб. Ти знаеш по-добре от мен за кое точно става въпрос (предполагам, че става дума за първото). И в двата случая е жалък. Заслужаваш нещо по-добро и рано или късно ще го намериш. Колкото до него... Ами очевидно той губи по всички параграфи. Та, зарежи го в миналото и продължавай напред с гордо вдигната глава! :Д

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 717c339de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Възмездие ли искаш заради тях? Тук не се права!
Радвай се, че си се отвърнала от човек, пред когото приятелите му смеят да се подиграват на приятелката му на запознанството, а той на всичкото отгоре не те е защитил. Аз още там щях да приключа! И нямаше да видя и останалите негативи, които само потвърждават, че той не си заслужава.
Живей си живота и общувай с приятни за теб хора.
Дерзай! :)
Ж27

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6db3008fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имаш донякъде право, но все пак трябва да се отпускаш и да говориш с хората. Не е трябвало да те зарязва заради това, но и ти се позамисли. И ти не си безгрешна.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9d7ba1921a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Той изглежда, че не е зрял достатъчно. Иначе щеше да знае какво иска, а не други хора да му казват какво да прави. Просто трябва да порастне...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker