Тежък семеен проблем с родители? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тежък семеен проблем с родители?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2011 пъти
Искам да споделя нещо, което мисля, че вече е проблем и почва да ескалира. Подчертавам, че не съм сигурен дали проблема не е и в мен и ще обясня защо. Аз съм мъж на 32 г. и съм женен от една година. Имаме малко дете и нещата си бяха наред в семейството докато започнаха леки търкания между мен и родителите на жена ми. От моя гледна точка те постоянно се месят в живота ни. Живеем в един град за съжаление и почти всеки ден майка й или майка й и баща й са вкъщи. Живеем в моя апартамент сами, имам и още два, които съм купил лично и съм готов да им подаря даже единия, ако толкова нямат къде да живеят или им е тясно. Аз родители нямам, цял живот съм растял сам и без чужда помощ и вмешателство. Намирам такова ходене на гости за меко казано странно, защото дъщеря им е 27 годишна жена и дете роди, работим уж за второ и ако не може да се оправя сама не знам те какво са възпитавали. Аз вкъщи помагам - и с детето, и с чистене и готвене, не е било да седна на някое канапе и да дремя. Да не говорим, че й осигурявам всякакви финансови луксове, а вече и родителите й почват тънко да ме скубят. Как? Има брат, едно 20 годишно непорастнало дете, нагло, което уж учи висше, а по учене разбира само скубене на пари, които защото родителите му вече не могат да осигуряват започват да излизат от моя джоб. Първо 200-300 лв., после 500, а сега редовно под всякакви измислени извинения 800 лв. месечно отиват от моя джоб за неговото учене, сякаш е мой син. Аз също имам брат, но той докато учеше работеше, а аз като учех също работех и не е имало кой да дава пари, еле пък непряк роднина да му скубя перушината. Намирам всичко това за много странно и тези семейни отношения за безумни. Но не това е проблема, нито тези 800 лв., и без тях се оправяме супер, но това висене у нас на нейните минава границата. Да не говорим, че пробват да ме командват вече. Примерно има нужда от хляб да се купи, аз знам това и се глася да ида.... но задължително ще чуя нещо от майка й - айде бе, не виждаш ли, че няма.... Траех, траех но накрая не издържах и им казах на двамата с мъжа й - в моята къща само аз мога да правя забележки, не и те, те тук са ГОСТИ и то неканени такива. Аз в работата си командвам и се оправям с 20 човека, а вкъщи 2-ма тъстове ми се качват на главата. Жена ми почна да ми пищи какъв съм простак, хората помагали... какво помагат? Идват, сядат и мрънкат, ядат ми от трапезата, искат ми пари и си отиват. Това е помощта им. Див съм бил, с хора се живеело така... Започвам да се заседявам на работа умишлено до късно, за да не се връщам в нас. Това пък се усеща и няколко колежки ме задяват и съвсем ми се трови битието...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 10e2f868be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какви са ядовете ти? Съвсем правилно си постъпил след като не си зависим от тях сложил си ги на мястото, ако не чуват пак им кажи, ако жена ти прекалено много почне да ги защитава прати я при тях без бебето на бебето намери гледачка. Гледачката ще ти излезе по евтино от онези 800лв които даваш на месец за да ти идват неканени гости.
Жена ти не е права "с хора се живеело така" то лошо няма човек да помогне, но всичко си има мяра. Но като се замисля българите имат поговорка не е луд този който яде баницата нали...?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fa737025c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   от теб зависи да поставиш граници на посещенията. нормално е да идват, внуче им е, обичат го, но примерно можете да се уговорите за веднъж седмично, по-често, ако се наложи нещо спешно във връзка с детето.
за парите - не знам как си се съгласил да даваш постоянно, вероятно защото не ти е проблем. независимо от това обаче подобно постоянно даване е нездравословно и за двете страни. при следващото искане можеш да кажеш, че ги даваш назаем и ги искаш примерно до 2 седмици. нито си длъжен, нито е животоспасяващо, не става дума за лечение, не е дете, доколкото чета, така че да си правят сметката или да се хване на работа.
за командването - правилно си казал. явно хората не се усещат и пробват докъде могат да стигнат в наглостта си. някои хора трябва просто да бъдат поставени на мястото им, иначе няма оправяне

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 61a72c1003
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пич, от опит ти казвам, ако жена ти не се осъзнае, че трябва да живеете сами с детето и това, че сте отделно семейство от другите, няма да има оправия. Седни и поговори с нея сериозно, амо много сериозно и спри да даваш тези 800 лева за брат ти, ако продължаваш така само ще загубиш. Навремето и аз согато бях млад като тебе правех такива грешки. Никой не е длъжен с нищо на никой!
Чуй накратко моята история. Вече съм на 50 г., но когато бях по млад и имах възможности помагах и на мойте родители и на жена ми на родителите, че и на разведената и сестра с две деца. Може би 20 години подред. На 45 сатастрофирах много тежко, едвам ме спасиха. Слава Богу, че жена ми беше плътно до мен и раздаваше пари, за да ми обръщат повече внимание докторите. Две години и половина се възстановявах, а за капак след това се радболях от пневмония в тежка форма. Имунната ми система се беше сринала и пок по болници. През цялото това време роднините и моите и на жена ми не престанаха да искат пари и да хленчат, аз въобще не ги интересувах. В един момент жена ми ги е събрала, за да не ме притеснява и им е казала, че сме до тук, пари нямаме за тях. От тогава сме най - лошите хора. На нас обаче ни е много добре, защото вече не поддържаме връзка с тях, нито с мойте, нито с нейните родители. Това е брат!
Бъди здрав, имай пари, но режи с голямата ножица. Ако жена ти не те разбира... Ти сам ще прецениш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 855d968833
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е ти си свършил с егати кифлата. Значи ти работиш, готвиш и пазаруваш, а тя не може едно дете да отгледа. Че и ще издържаш някакъв лигльо, който даже не ти е роднина. те те използват по най-наглия начин.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6667c934eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо, категорично спри да даваш пари за ученето на брат й. Кажи, че събирате пари за второ дете. Атой да отиде да работи. Поговори с жена си и й кажи, че ти си женен за нея, а не за роднините й. И ако оска да продължава да бъде женена за теб, да ограничи посещенията на роднините. Ако се налага, й вземи детегледачка да й помага.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4242ae41ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вземи нещата в свои ръце докато е време и не се оставяй да те правят на глупак.В никакъв случай не давай повече пари-ти да не си касичка.Като имат син да си го издържат,откъде накъде ти ще даваш за образованието му.Научи ги ,че на гости се ходи само с повод или предварително обаждане.Жена ти да не гледа 5 деца ,че ще помагат ,какво толкова има за помагане освен ако не е с две леви.Аз две съм отгледала без помощ на разни баби и дядовци и не се оплаквах.Прибирай се на време след работа,за да не им стане по-добре без теб в собственото ти жилище или пък да не кажат ,че си имаш любовница и затова закъсняваш.В никакъв случай не ги приютявай в някое твое жилище,ще бъде голяма грешка от твоя страна.Ако нямат свое собствено говори много лошо за тях,но ако наистина е така си има квартири.Дръж се на положение и не позволявай да те използват и да се подиграват с теб.Кажи на жена си в прав текст,че това трябва да приключи или да се сведе до минимум.Пък ако не иска да си ходи при тях.Защо те нарича простак-защото издържаш цялата и рода ли???
Офф ядосах се.
Запомни едно:с даване на пари добър не се става!

Ж-37

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6fbfe38e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поговори сериозно с жена ти

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ea979d5f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е, те вече няма да идват след тази забележка. А и тия неща на жена си ги изговори... тя да не ги вика. Щото съм сигурна, че им вика айде до утре...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 067d8360d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За мен ти си напълно прав, даже много си ги изтърпял тия търтеи. Бих реагирал по същия начин. Съвет не мога да ти дам, за съжаление, тука се изисква някаква дипломатичност, все пак тия хора не са какви да е, а родители на жена ти и явно са в близки отношения. Но това че си изразил несъгласието си с текущото положение е правилна стъпка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3e1ee9e2ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Даже прекалено много си търпял, аз бих ги изгонил още при първата подобна забележка. Струва ми се, че това семейство, заедно с дъщеря им те има за глупак, от който искат единствено да смучат. Интересно ми е жена ти има ли някаква стабилна работа и образование или и тя виси на гърба ти.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cacd354e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторе, по всичко личи, че ти си свестен човек, дори бих казал, че ти си мъж мечта почти за всяка жена. Това което си постигнал и си готов да го споделяш с близките на жена ти говори много за теб. Ти не проявяваш егоизъм, а от сърце помагаш. Малко са такива хора като теб в днешно време. Учудвам се как жена ти смее да те нарича простак и да те учи как се живеело с хора. Нейните родители и брат й напълно и най-безсрамно се възползват от добрината ти. Нали занаеш приказката, че прекален светец (твоята доброта) и на Бога не е драг. Жена ти те взема за даденост и вероятно е мързелива та затова понася присъствието на родителите си, уж че й помагат. Абе използвачите, авантажиите се представят с най-различни физиономии. Не стига, че те използват ами и се опитват да те командват и то вулгарно (майка й). Според мен време е да си прецениш приоритетите си и да се избавиш от тяхното нахално и невъпитано вмешателство във вашия живот. Никакъв апартамент не им подарявай, с такъв жест от твоя страна само ще покажеш колко си податлив на манипулации. И не бързайте за второ дете при сегашните ви проблеми, защото това може само да усложни още повече не съвсем радостния ви живот. Ти си показал, че си мъж в бизнеса, но сега е време да покажеш, че си мъж и в живота на семейството си. Не им позволявай повече да ти усложняват живота. Ти си капитана на семейния кораб.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ed1d3c7390
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Теглиш майната и на курвата, и на мелезите. Ще те унищожат, разбери това.

Сега са 800, утре ще са 1,800 кинта. Не се ебавай, не си прави илюзии - това са явни паразити, които ще направят всичко възможно, за да ти изкормят доходите. После и под моста ще те оставят. Не си прави илюзии - да мрът извергите, но ти не заслужаваш това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d60ec1c485
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не е луд тоя дето яде баницата! Спри да даваш пари, смени бравата и временно не прави второ дете! Ако се разведеш сега, жена ти ще остане в твоя апартамент с детето.
По закон бащата на студента е длъжен да му дава издръжка - минимум 1/4 от минималната раб. заплата. Спри да даваш "бисери на свине". Ако ще даваш, да те слушат. Иначе - вън. кажи им че не ти трябва помощта им. Смени ключалката и толкова! Обясни и на жена си, че ако се разведете, тя ще получава само 100 лева издръжка. А брат и не! Много си ги изпуснал - пусни прасе до одър, то се качи на него!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ba1b20d463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Eми, това е резултатът, когато позволиш на някого да ти се качва на главата. Явно си "мека Мария" и хората се възползват. Закачили са се за теб да ги обгрижваш, да им правиш това и онова. Уви, сам си виновен, че се е стигнало до това положение.
Единственият начин е просто да спреш кранчето! Говори с жена си, сподели ѝ спокойно какво те притеснява и ако е разбрана, ще се съгласи с теб, но ако не е - бая разправии ще имаш. Трябвало е още в самото начало на връзката ви да покажеш кой е мъжът в къщата, а не да ти се качват на главата. Хич не им цепи басма - спри издръжката на хлапето, разберете се кога да идват родителите ѝ, а не да висят по цял ден у вас и толкова. Подготви се за големи ексцесии, но не поддавай!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f71b547ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ще се опитам да не бъда груб, но ти братле не си мъжа в дома си, ти си един портфейл. Спирам до тук, а ти ако си умен, сам ще си направиш изводите. По добре сега, а не когато стане твърде късно.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3ecff5f57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Трябва да говориш спокойно и открито с жена ти, че имате нужда от лично пространство. Важно е тя да проведе разговор с тях и да постави границата, защото са нейни родители. Ако ти тръгнеш директно срещу тях, само ще те намразят и може даже да се опитат да настроят жена ти срещу теб.
Измислете някакъв компромис - например веднъж в седмицата да ги каните вкъщи на вечеря (а не да ви се натрисат без предупреждение), и веднъж в седмицата да им оставяте внучето (хем те ще му се радват, хем с жена ти ще имате един ден само за себе си.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: df9eeba5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Как бе, как питам аз мъже като автора попадат на такива пачи и на роднините им!? ! А? Казал си го сам човече. В работа 20 човека командваш. Грижиш се да намериш работа за техните заплати, а от това което споделяш и едно прилично ниво на живот на семействиро си. НЕ!!! Не е нормално да те правят на маймуна тия пиявици. Не е това нормално да те скубят. Не, с хора така не се живее -още повече с близки. Постави ги на място сега, веднага иначе ще ти провалят живота докъто се усетиш. Успех от сърце ти желая!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8d059e8108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Точно сега е моментът да направиш решителната крачка ида покажеш на цялото семейство на жена ти, дали си мъж на място, или смотаняк, когото всички могат да разиграват! От теб зависи как ще си изиграеш картите! Стегни се и действай, ако можеш. Ако ли не - нека хората се възползват от теб, такава ти е мисията явно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 852a4111c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Вече са се качили на главата ти и като че ли няма връщане назад. Жена ти, ако има акъл в главата, щеше да го кара по-разумно и сама да сложи юзда на родителите си и брат си с претенциите им спрямо теб. Само едно мога да ти кажа: Ако двамата с половинката ти не мислите като равни партньори в начинанието семеен живот, то някой ден може да се окаже, че са ти изяли и изпили всичко, което си постигнал с много труд и да не говорим, че може и да се окажеш една емоционална развалина и недай си боже и със здравословни проблеми. Следващия път като поискат пари, ги предупреди, че е за последно тая помощ, тъй че да си правят сметки.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1b39bb69cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ти какъв мъж си. Някога мъжете на войни са ходели, сега тоя реве тука, че не може да са стане, да удари масата и да им извика, че не е касичка. Събери семейството и им кажи. Те виждат, че си добричък и наивен и ти са качват на главата. Апартамент решил да им дава. От къде на къде? Да не си баба Меркел? Стегни са и стегни и тях иначе цял живот ше та късат. Тоя може и по 1 бон да иска. Суровия ти живот не е помогнал особено.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b4ec0f391f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Има и такава порода хора и аз бях така докато давах и помагах бях добър.. И аз давам 2 апартамента под наем защо не съм ги пуснеш в единия не заслужават. а това е бизнес завършихме с развод. дръш си така и никакъв апартамент те както са те почнали и на луната ще искат да ги закараш.. а за женати опитаи да си запазиш семейството заради детето 88

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fe50103bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Спри да им даваш пари не си длъжен кажи че нямаш излишни пари за този пикльо. И поговори със жена ти че това не може да продължава така!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4ab86fc01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Четох коментарите до номер 6. ( на работа съм, нямам време ), но изчетох цялата история. Някои неща се припокриват с моите. Говоря за неуважението на жена ти към теб. До колкото разбирам имаш лев, работиш, сам си се оправял в живота, но жената ти явно не те взима на сериозно, както виждам и майката щом ще ти казва "Айде бе... " Какви са тези работи? На кой говори тя изобщо така? Аз също съм мек, когато става дума за бившата ми ( като ходехме ), бях стигнал до там с нея, че когато сме спорили, винаги тя е права. Ако и казвах нещо, не го взимаше под внимание, но когато друг го каже, няма проблем. То е нещо важно, че чак го разискваме като тема.. а при мен. Говоря за уважението, прекалено много и угаждаш и на нея и на нейните, лошото е, че веднъж тръгнал по този път, трудно може да излезеш от там. Някой от коментарите беше казал, че като спреш да даваш, ще си лош. Да, прав е и е така. Аз спрях да давам малко по малко, обърна се и ми вика, че на детето едно зрънчо за 30 ст. не съм купил, а иначе издръжката за месеца я давам. Сума пари съм потрошил покрай нея и за капак на брат ти една маса пари ( над 10 000 лв) ей така. и накрая, познай. Аз съм най-черния :) За това, режи наистина, ако държи наистина на теб, ще те разбере, защото само глупак не би разбрал това, което правиш или само използвач за който това е нормално. 800 лв. всеки месец??? Това са страшно много пари. Те с какви очи изобщо те гледат. Наистина им го кажи "Давам ги и за 2-3 седмици период искам да ми се върнат парите, ако ли не, аз повече не мога да давам. Искам да подсигуря детето си от малък ( а ти вече какво ще ги правиш, твоя си работа ). Удари ги, че е за лапето в началото, въпреки, че пак не е добре, защото не се дава ясно да се разбере, че не могат да те гледат като каса с пари. Режи, който остане към теб, значи те уважава, ако ли не, използвачите ще си проличат веднага по реакцията им още :) Погледи, мимики, изкази... И при нас страшно много се бъркаха ( майка й). Нон стоп ни влизаше в стаята. В началото чукаше, после не. Мойта няколко пъти й каза, но нищо и накрая пак казах на моята за майка ти и тя " Еми нали я знаеш каква е" и до там :) Еми да ама на мен не ми е приятно. Исках на квартира. Майка й се обажда "А, за какво да ги давате тия пари, тук не плащате квартира". Моята ест. я слуша... еми накрая не издържах, ние и без това се карахме нон-стоп и се махнах. Бившата ми дойде за 5 дена и си тръгна, не издържа. Искаше мама :) И си замина с детето. Така че... по-добре по-рано, защото те свикват прекалено много с добротата, човечността и парите в твоят случай, не те взимат на сериозно и след това МЪЖЪТ в къщата става П*ТКА с извинение. От личен опит го знам. Сега се държа по-дръпнато, повече ме уважават. Извиняват ми се дори без аз да съм искал. Но нещата са вече факт. Разделени и си гледа детето с майка си, така че недей да чакаш. Дано всичко се нареди, а за колежките в офиса... недей, защото, ако всичко се оправи и подреди и ако имаш съвест за тези неща, ще ти тежи, някой ден може и да й кажеш и да стане лошо. Оправи ситуацията без да изпускаш пара, където не трябва :)
29М БС

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4ab86fc01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До номер 11.
Да, мечта е за всяка жена, НО жена, която вижда какъв човек е, да го оцени и да бъде благодарна, че има такъв мъж, а за другите... пак е мечта, но от друга гледна точка - използване, неуважение и да го върти за носа. Аз до ден днешен се чудя на такива жени, пък и на мъже. Паднал ти се хубав, работлив мъж, държи на теб, дава мило и драго за теб, а ти за носа искаш да го въртиш, че и бил простак. Защо??? Защото те обича и за това го въртиш ли? Ако се стигне до раздяла, не му мисли. Режи. Аз така направих, сега гледам отстрани как започва вече да се усеща, че може би е сгрешила и нещата са с друг тон, не знам дали ще се съберем, но ти ако го направиш още от началото, преди да започнете нон-стоп да се карате и разделите, защото, ако се карате нон-стоп и накрая се разделите, тя ще е с впечатлението и че си кавгаджия и най-интересното - дребнав :) Което ест. не е в никакъв случай така, но те така го разбират.
Пожелавам ти успех :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker