Вярвате ли в единствената любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вярвате ли в единствената любов?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2707 пъти
Здравейте! Искам да ви попитам вярвате ли в една и единствена любов, която човек среща веднъж в живота? Ако да, тя може ли да е от пръв поглед? Вечна? Аз самия се убеждавам все по- дълбоко, че всичко е измислица и така наречената любов е просто комбинация от физическо привличане и общи интереси, както и огромно търпение. Рано или късно всичко свършва и хората отминават и се забравят като всичко останало. Разбира се, има някои изключения, но това доказателство ли е за любов?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: cec7d196ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз до преди вярвах. Срещнах човека, който бях убеден, че ще обичам цял живот. От 12 г. сме заедно, но вече не я обичам. Някак с времето нещата се изчерпват. Все още сме заедно, но по други причини. Ако ме питаш дали я уважавам - да, уважавам я адски много, благодарен съм ѝ за миналото и сме невероятни приятели, подкрепяме се, рабираме се, гледаме си детето, не се обвиняваме, че любовта я няма и си гледаме живота, щастливи сме и без любов. Просто си даваме сметка, че тя си е изпълнила ролята и вече не ни е необходима.

Иначе съдейки по наблюденията си, любовта няма как да продължи толкова дълго време. Да, има изключения, но те само потвърждават правилото. Но мисля и че не е необходимо любовта да продължава вечно. Просто любовта си има определна роля в нашия живот и тази роля в един момент губи смисъл.

Например когато сме по-млади, се влюбваме много по-лесно. Може би природата така ни е създала, за да създадем поколение и семейство за децата. Да, обаче децата порастват, вече нямат нужда от нас, от семейство, създават си свое, поемат по своя път и някак смисъла на тази любов започва да изчезва. Има смисъл да сме заедно дотолкова, доколкото да си помагаме, да се грижим един за друг, да се подкрепяме, но вече няма я любовта, няма я страстта.

Дори ако се преорентираме към друг партньор, нещата са временни. В началото е хубаво, защото се разчупва рутината, чувстваме се живи, но много скоро нещата придобиват познатия вид - скука, рутина, всичко започва да става познато.

Като се замислиш, само при нас, хората, има любов. Другите видове, просто се чифтосват, правят поколение и не им дреме за любовта. Повечето дори са си силно полигамни и изобщо не създават семейство. Но може би въпросната любов ни е помогнала да оцелеем като вид, защото благодарение на нея създаваме поколение, което се отглежда в семейство от двамата родители достатъчно дълго време и така човекът максимално добре се подготвя за живота до момента, в който вече трябва да е самостоятелен. Все пак ние можем да се предпазваме от нежелана бременност още от древността за разлика от животните и вероятно природата е компенсирала това с любовта.

Защото замисли се - ако я нямаше любовта и при положение че можем да се предпазваме от бременност дали раждаемостта щеше да е същата? Абсурд - щеше да е в пъти по-ниска и шансовете да оцеллем като вид щяха да са много по-малки.

Така че любов има, но тя си има определена смисъл в живота ни и когато си изпълни смисъла, вече става излишна. Проблема е, че повечето хора ѝ придаваме прекалено много смисъл, прекалено много очаквания и когато я загубим, се чувстваме разочаровани, отказвайки да разберем, че вече нямаме нужда от нея. Често хората отиват в крайности и стават прекалено зависими от любовта или от липсата ѝ.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: efcf48e429
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вярвам, че може да съществува такава "любов", чийто край да те осакати за цял живот и не задължително защото човекът до тебе и бил коректен.

Вярвам, че може да има незаменима любов. Не защото си се влюбил от пръв или пети поглед, не защото един от двамата пъшка като кон в леглото, а заради характера - това, което никой друг човек по таз земя може да ти предостави, не е както партньорът може.

В единствената да, вярвам, защото съм я виждал. Не съм я изпитвал, защото след първия ми опит, нещо в мене умря завинаги. Превърна ме в евтин и циничен мизентроп, който не може вече да оцени правилно човешките си взаимоотношения.

Има я и няма защо да се отчайваш. Дори и да не ти е толкова романтична беографията, просто трябва да потърсиш провилния човек. И да го задържиш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d1c993253b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не, препятствията ни карат да идеализираме някои любови, всяка любов, ако има шанса да се развие безпроблемно, с времето - уляга, затихва, намалява, или дори безвъзвратно погива.
Спънки, пречки, проблеми, несподеленост, всякакви неща, които й пречат да се изживее пълноценно, я запазват неопетнена, чиста и идеална.
Това е романтична идея.
Никой не обича само веднъж...
Сигурно има и такива люде, но са изключение те.
Някак си, ако беше така, щеше да е доста тъжно...
Сърчицето е гъвкаво, и винаги намира начин да залюби, и след като е било многократно разбивано, за щастие!
Хубаво нещо е, че можем да обичаме.
Цял живот обичаме.
Дори хората, към които изпитваме това чувство да се менят...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6627417e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не смятам че хората се забравят след като всичко свърши, но смятам както казваш че всичко е просто до интерес.. и няма нищо вечно

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6121a44722
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   И аз това съм се питала.
Като погледна с каква нежност се държат баба и дядо един с друг - вече на по 80 години си мисля :Ето Я, има Я, тази любов"

А като погледна как младите семейства не могат да издържат по пет години заедно, как се карат постоянно, изневерявават си си мисля, че някъде по пътя, някъде във времето на прохождащата демокрация, нещо забравихме да разберем.

Има я, онази любов - сигурна съм. Уви не съм сигурна, дали вече я умеем

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c59b8f956e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами да, вярвам, че е възможна. Дали е възможно да става от пръв поглед... Хъм... Не знам. Честно казано се съмнявам, но това не значи, че е невъзможно. И понеже забелязах как различни хора дрънкат разни глупости за правила и... бля-бля-бля... Няма правило или закон. Факт е, че дори и докато си вървим по улицата, може изведнъж да се разпаднем на атоми. Просто някои хора са поотпили мъничко от чашата на живота и вече си мислят, че разбират тайните на вселената. Та ако искаш отговори ще трябва да си ги намериш сам, а за да стигнеш до тях, лесни пътища няма (може би). Разните общоприети "правила" и "норми" често могат да те объркат и да напълнят главата ти с фантазии, вместо да ти помогнат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 24562ff3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Категорично не.
Това е илюзия, като тази за единствения живот, който живеем.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b2f0bbb718
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   При мъжете има истинска любов, но при жените не е така за съжаление.
Хайде сега искам някоя да ме обори.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b7d9e7ed27
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че съществува. Това, че някои хора не могат да я усетят е съвсем друг проблем.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ff33701792
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Чак да има вечна любов не ми се вярва. А и хората се променяме. Това, което ни е привличало на 20 г., примерно, не ни харесва на 40 г. Възможно е двама души да са заедно цял живот, ако се допълват като характери и ако имат общо цели. Любовта преминава през различни етапи. Първо е влюбване със страстта и романтизма. После става по-зряла и по-сигурна. След това става някак си мъдра любов, даже и съпроводена с навик. Изобщо любовта има различни форми с годините.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f0edb81408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В любовта от пръв поглед вярвам, защото ми се е случвало, но вечната и единствена любов според мен не съществува.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6333054e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Разбира се, че любовта не е една. Човек минава през различни етапи, променя се, любовта - също. Три-четири път е нормално да обичаш. Хубаво би било един път, но не е реалистично. И всяка нова любов е по-силна и по-хубава, защото имаме опита от старите рани. Се ла ви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 68f6b4b47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Вече не защото жените мразят мъжете, при тях е естествено. Затовавече ги третирам като хора само за секс. Не мога да забравя подигравките, обидите от момичета в гимназията и университета. За да се предпазя сега аз гледам да ги манипулирам и наранявам преди те да го направят. Също виновни са и разни мъжемразки статии. Не мога да уважавам някой който ме мрази вътрешно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 815b887e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Защо любовта да е нещо по-различно? Отначало биваш привличан от външния вид, без значение дали е сексуално. Просто някой ти харесва. После опознаваш този човек. Разбираш, че има много неща, които харесваш., и научаваш и нови неща за себе си. Правите секс, защото секс е страхотен с този или тази, към която имаш чувства, а дори и да не е първия път, то става прекрасен с времето... и после доскучава. Ако и тогава сте заедно, то имаш гаранция, че е истинско. И да, ако нямате нищо общо, нито интереси, нито нужди, нито нищо и дори и не се харесвате визуално, то за каква любов може да говорим?
А и ако имаш само една любов, и я загубиш, звучи доста кофти, при положение, че има милиард други кандидати за нея.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: dc29497e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номера 1 и 2, вие просто не знаете какво е това ЛЮБОВ, така,че призовавам автора да не взема предвид мненията ви!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7aaadd4a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Абсолютно може да бъдеш сигурен, че любовта е само една единствена. Хората, които твърдят, че не е така явно никога не са я срещали. Голямата любов може да дойде само веднъж в живота ни, в повечето случаи приключва, но въпреки това не спира да ни тежи до края на дните ни. Тези, които са я срещали са много малко. Може след това да имаш отново много силни чувства и към други хора, но любовта няма как да се повтори никога повече.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 120a38d008
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Любовта не е лъжица за всяка уста, не всеки е дорасъл за нея. Лесно е да се влюби човек, заради харесване на външността, интересни маниери или някакви черти на характера, които да се загубят и омръзнат с времето.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: cc05d54ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Вярвам в такава любов. Но трябва и двамата да вярват в нея, за да се получи. И да не са елементарни консуматори, потребители, а създатели. Сега критериите на хората много се изкривиха, нито вярват в доброто, нито в бога, нито в солидарността, нито в любовта, в нищо. Дай им само пари, секс и чалга. Всеки живее за себе си, за егоизма си, и така сам се ограбва, сам си вреди и сам се ограничава и се спъва. Любовта е посветеност и отдаденост. Трябва да вярваш в нея, за да я имаш. Такава е вечната триада: Вяра, Надежда, Любов. Такава вечна любов не е за всички, а за посветени, за избрани люде. Тя идва отвътре, а не е нещо, което да получаваш наготово. Затова всеки сам си я създава, в съдружие с още един човек. За да се развива правилно, човек трябва да има идеали. Точно такъв идеал е вечната любов. Хора и общество без идеали загниват и загиват. Нашето болнаво и упадъчно време го показва много ясно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3ade2bdd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Има вечна любов - платоничната, неизконсумираната, несподелената. Другата е като сезоните, ражда се като пролетта, изгаря като лятото, вехне като есента и се стопява като зимния сняг. Разбира се има и неща като приятелство, уважение, разбирателство, пасване на характерите, които са доста по-устойчиви и благодарение на тях много семейства и връзки просъществуват.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4d0836e759
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Има голяма любов! Тя трябва да се "отгледа" и да доизрастне в такава. При влюбването на двамата герои се дава кредит, които после естествено трябва да се връща - и като дойде този момент повечето казват - връзката се изчерпала, защото няма нищо останало - всичко е изконсумирано - и двамата са вземали, но любовта е друго - да се радваш да даваш, да преодолееш егото си, да слагаш другия на 1-во място и др.
Друг въпрос е, че много хора не избират удачен за тях партньор и естествено нямат общ път с него.
В любовта има четири връзки - емоционална, духовна, сексуална и интелектуална. Трябва поне две да са на лице, за да има добри взаимоотношения. Обаче всичките накуп е невъзможно!

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4d0836e759
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Има голяма любов! Тя трябва да се "отгледа" и да доизрастне в такава. При влюбването на двамата герои се дава кредит, които после естествено трябва да се връща - и като дойде този момент повечето казват - връзката се изчерпала, защото няма нищо останало - всичко е изконсумирано - и двамата са вземали, но любовта е друго - да се радваш да даваш, да преодолееш егото си, да слагаш другия на 1-во място и др.
Друг въпрос е, че много хора не избират удачен за тях партньор и естествено нямат общ път с него.
В любовта има четири връзки - емоционална, духовна, сексуална и интелектуална. Трябва поне две да са на лице, за да има добри взаимоотношения. Обаче всичките накуп е невъзможно!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 14228721a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Не, такова нещо като вечна любов не съществува. Който ви каже, че след 20 години все още изпитва любов към мъжа/жена си, лъже най-безцеремонно. Най-вероятно изпитва уважение, някакъв вид обич, но не и любов. Доказано е, че средно любовта трае около 4 години.

За повечето хора любовта е нещо свещено, невероятно, магическо. За мен е по-скоро болест. Когато си влюбен ти не мислиш адекватно, а каква дума използваме, когато нещо в нашето тяло не работи какво трябва, точно така - болест. Разбира се, тъй като ние не сме животни и не действаме само по инстинкт, природата е трябвало да създаде нещо, което да ни кара въпреки всичко да продължаваме вида си.

Лично аз съм решил, че ще съм с евентуалната си бъдеща приятелка, не по любов, а по-скоро заради характера ѝ. Защо? Защото, когато слепотата причинена от химическото въздействие наречено любов започне да изстива, започвате да виждате половинката ви в истинската му/ѝ светлина. И когато по характер сте коренно различни обикновено се стига до раздяла. Точно и това е причината за масовите разводи. Ако имаше хапче за предотвратяване на това болестно състояние наречено "любов", бих пил с удоволствие.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: cec7d196ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   от 2 до 17

Изказването ти е малко несериозно. Да дадеш мнение - добре, но да кажеш на автора кого да слуша е малко нагло. Каква е гаранцията, че ти си прав/а, че теб да слуша.

А и ти на какво основание твърдиш, че има любов? Изпитвал ли си я? И ако да, колко време? Защото 5 г., 10 г. и дори 20 г. не са критерий за истинска любов.

Ако си на 70 и от 50 г. се обичате с твоя човек, съм съгласен, но дори и така да е, то вие сте изключения.

99% никога не изпитват истинска любов само към един човек повече от десетина години. И ако не го разберете това, само ще имате напрани очаквания, които рано или късно ще се сринат заедно с цялата ви философия за любовта заедно с целия ви свят, който до тогава се е крепял именно на любовта.

Има много по-стойностни и непреодни неща от любовта и това са неща като доверие, взаимопомощ, подкрепа, екипност.

Примерно ние с жена ми не се обичаме, нямаме страст, но никога няма да я оставя в калта, дори да се влюбя в друга. И съм правил и правя всичко а нея, дори на мен да ми струва много. Защото знам, че утре аз като закъсам и тя ще влезе в огъня, за да ме измъкне.
И двамата сме си го доказвали неведнъж. И аз знам, че тя и да се влюби, няма да ме остави, защото и тя знае, че любовта към онзи няма да трае повече от няколко години и когато любовта им изчезне, няма д аима това, което има с мен.


Наричи ни екип, първи приятели и каквото си щеш, но на мен това ми харесва много повече от т.нар. любов.

Така че любовта е хубаво нещо, но е преходно. Но слава богу има нещо, което остава след нея и е още по-ценно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 99c6d87468
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   20 е абсолютно прав, за това и очаквам да не се хареса.
А разводи има защото единственото различно нещо в голяма част у хората е сексуалната честота която се изравнява и пак търсиме, , голямата любов“.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6d393da7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От 26

Исках да кажа "от 1 до 17"

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6333054e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Няма голяма, а истинска любов. И всяка нова любов е по-силна, защото вече имаш опита на несполуките и взетите уроци. Любовта също се учи. Говоря от собствен опит. Влюбването е нещо друго - то наистина е химически процес, връзките от който /хормоните, които са активирани/ се в разпад от една до три-четири години. И понякога остава нещо, а често пъти - едното нищо :-)))

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 31541890ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Всички вие, които твърдите, че има вечна любов, това на теория ли го казвате или сте я изпитали? Защото всичко казано звучи като от някакви заучени мисли на някого другиго, но не и от ваш личен опит. Поезията е хубаво нещо, но това, което го пише там, колко човека са го изпитвали?

И как изобщо можем да разберем дали любовта, която в момента изпитваме към някого, ще е вечна? Защото ако сме заедно с този човек от 3 г. както някой по-горе написа, това абсолютно не е гаранция и е смешно с тези 3 г. да се тупаме в гърдите как вечно ЩЕ обичаме човека. Само времето може да каже дали това ще е истинска любов. Разбирам да сте се обикнали на младини и да се остарели и умрели, все още обичайки се, да го твърдите това, ама ако вашата представа за вечност е 3 г., то моите уважения към вас, ама това е смешно.

Има хора, които са се обичали 20 г. и пак са се разделили, така че кви 3 г., кви 5 лв. Съзвземете се малко.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9e5c032f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Истинската и вечната любов е тази, на която няма да зададеш подобен въпрос. Любовта прави хората едно цяло. И ако генетично погледнем този въпрос противоположностите се привличат, което следователно води до желание за цялост. Можем да погледнем и хората като кръгове. Никога не наричай себе си полумесец, запомни-ти си самодостатъчен на себе си. Ако го разбереш би могъл да изпиташ така наречената безусловна любов.. Защото не е ли тя вечната? !

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d5de402283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Да, една любов може да трае цял живот, просто преминава през различни етапи. Това, че не всички са способни на такава любов, не я прави невъзможна. Зависи изцяло само от двамата човека, които я споделят. Просто не е за хиперсексуални и/или полигамно насочени индивиди.

Спирала

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker